Отговори
# 210
  • Враца
Евче споко душо ,ще отслабнеш и ще станеш супер-мама на две прекрасни момченца Hug Hug Hug
Аз 5 месеца преди да забременея бях 50кг,след това качих изведнъж до 57кг.Сигурна съм ,че догодина по това време пак ще съм Херко-Кокалест като почна да тичам след тази бандитка дето си имам Laughing
И аз като теб чета някой път избирателно( и то напълно съзнателно,иначе си образувам нерви) и в повечето случаи отговарям избирателно.Освен ,ако не ми кипне и не си излея душицата Mr. GreenНацелувай Ицко и Фил.
Ени това е ужасно мила.А ти се успокой и не мисли такива неща.Вярно е ,че си по-чувствителна,но гледай да не им отдаваш значение,иначе само се тормозиш.Гушкам те силно и нацелувай Краси(малкия,де Mr. Green) Hug Hug Hug
За педиатрите,захранването и всичко останало ще си замълча,защото пак ще се стигне до спорове,пък не ми се влиза в такива Hug Hug Hug
Лека нощ от мен отивам  да се гушна до голямото бебе Mr. Green,че на малкото в креватчето ми е тясно

Айде на почерпката,че ставаме на 5 месеца

Честити 6 месеца на София  на мама tdaneva
Честити 5 месеца и на Самуил  на мама brazil ,Маринела на мама inkka_11

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 01:38 от veni_sasi

# 211
  • Варна
Добро утро kaffeetrmker_2!  Hug
Ени.... Cry, незнам какво да кажа, в такива моменти едва ли има какво да се каже.
Честити месечинки на Илияна, Маринела, Самуил и София, много да радват мама и тати!
Разглеждах снимките, страхотни бебчовци си имаме. Дет се вика личи си кога едно дете е правено и гледано с желание и много любов!  newsm51
Моя бонбон ми се смя от 6 до 7 колкото хубаво да ме разбуди и сега си спинка сладко. Аз разглеждам за столче за кола и много се чудя. Скоро ще пътуваме по далеч и ми се иска да му е удобно. Имаме си кошница за кола, но тя му отеснява. Гледах столче от 0 кг до 18кг. и много се чудя дали да му взема такова или да изчакам и направо да взема от 9кг до 18/36кг. Моля за вашето мнение.
Хубав и не толкова горещ ден на всички Hug

# 212
  • Враца
Здравейте милички. Влизам на бързо да честитя месечинките на бебоците че работа ме чака днес. Да са живи и здрави и все така разкошни. Специални целувки на Ичка и на нашия именяк Сами. Евче мила нали знаеш че ти си нашия герой тези килограми са бели кахъри. Нагушкай сладурите от мен и не мисли за злобните забележки. Всичко е от завист. Гушкам те и се надявам поне малко да ти олеква от нашите думи както на мен ми стана хубаво от вашите преди дни когато ме беше хванало това настроение.Ние си чакаме в понеделник столчто за хранене. Реших че вместо да правя събиранки и маси с хора дето не ми понасят ще си му подаря на дребното едно столче за именния ден и за това че става на 6 месеца и така.Аз вече ви споменах че и Сами си слага постоянно на главата каквото докопа то чаршафи то пелени абе всичко и аз постоянно го дебна и не смея да го оставя сам. Даже по тази причина нощем спи отвит че онзи ден и чувалчето си нахлупи на главата а е с презрамки. Просто умирам от ужас.Как ще бъде зимата не знам ще спи май с якето. Сега пък сме с хрема и не мога да разбера от зъби ли ми го прави тоя номер или го лизна вятъра онзи ден. Не му тече носа но като легне да спи се запушва и се буди с рев че н еможе да поеме въздух. Капя физиологичен разтвор с клеева тинктура и даже му давам вечер по един осцилококцинум че ако е настинка да я пресека. Ох бебешки работи. Ами тръгвам по задачи че и днес няма да е лек ден за мен. Дано при вас е по добре. Целувки на всички и ви гушкам силно.

# 213
Евче,благодаря ти мила.Аз съм сигурна,че много скоро ще си във форма,все пак при теб са 2 бебчета,двама ГОЛЕМИ сладура.Не вярвам да има мами,на които не си им симпатична,та ти си нашия талисман.Аз също пиша рядко,просто наистина нямам време,бебе Мони не спи много през деня,а и ние сме обикновенно цял ден по улиците,просто тези дни е жега и си стоим у дома.Иначе чета.Немога да повярвам ,че има такива нетактични хора,които да натякват за килограмите било то на мамите или на бебо,не е редно всяка мама си знае какво и е на нея и как и кога ще ги свали.Ако някоя от моите приятелки беше правила коментари от рода "оле колко си дебела,няма ли да сваляш вече" просто нямаше да ми е вече приятелка.
Относно захранване и проходилки и т.н. и аз неискам да влизам в спорове,само ще призова да запазим добрия тон,не сме се събрали да се караме ,а да си помагаме.Има мами с по-радикални виждания и такива с по-консервативни,нормално е.Всеки сам си усеща детето и сме достатъчно големи хора ,за да вземаме адекватни решения,ако някой рискува в нещо той си знае и е готов да си поеме последствията,ако не дай си боже има такива.НО няма нощо лошо в това да се дават съвети,било то търсени или не,така е по-лесно да си изгради човек мнение,колкото повече различна информация получаваме ,толкова по-лесно е да намерим нашата истина в нея.Колкото да педиатрите,съгласна съм че има някои много некомпетентни,но не бива да пренебрегваме изцяло тяхното съсловие.Има страхотни педиатри,които обичат професията си и децата,просто трявба да ги открием и все пак те са лекари,мисля че поназнайват повечко от нас с някои изключения разбира се.

# 214
Еха, варненската дружинка е на линия тази сутрин tincheto, NovaTema, dinapd, vassi79, hellena, didipeicheva (+ 1 Скрит/и) и 0 Гости преглежда(т) тази тема. Grinning
Васи, не можах да ти пиша вчера, че нета ми беше ужасен.За разходка само малко да се поразхлади.Вие кога излизате в тези жеги?
Евче, ти си толкова прекрасен човек Hug и имаш прекрасни дечица.Как изобщо някой може да прави такива злобни коментари.Нека те да износят и да родят такива прекрасни дечица и ще видим тогава дали ще говорят така.Аз въпреки, че иззглеждам сравнително добре според обкръжението ми и на мен ми тежи, че не мога все още да си върна старата форма, но се надявам, че и това ще стане като спра да кърмя.На мен най-големия ми страх е дали ще се възстанови обиколката на ханша или си остава поразширен след раждане newsm78
По въпроса за споровете не мисля, че на някой ще му стане приятно, ако започнем само да спорим и да се караме в хубавата ни темичка.Признавам си и аз съм подминавала мнения, отговаряла съм избирателно, но и не веднъж и на мое мнение никой не е обръщал внимание, но какво да се прави.

# 215
  • На брега
(писах 1 час и накрая ми се ъпдейтна уйндоуса  Sick)
Честито на Ичка, Маринела, София и Самуил! Да растат големи и послушни!
Вени, взимам си от тортата! Таман сутрин съм най-гладна! На мен пък корема ми не се е прибрал от това срязване (секцио). Много ме е яд! Че не мога и да го "глътна", а и мястото на среза е още чувствително и леко болезнено. До кога така, не знам!
Дина, и на нас ни предстои пътуване до Плевен при баби през септември, а Елена си расте. Не знам, как ги определят тези килограми, на моята кошница пише 0-13, но въобще не мисля, че едно по-едро бебе би се побрало вътре. Вземи от познати столче за пътуването, а после направо по-голямото, че и Бобчо расте, като гъбка след дъжд  Laughing.
И дребната сутрин, като се събуди си играе с играчките в леглото, но много разпалено им говори и ме буди  Mr. Green.
Снощи отскочихме до плажа да се видим с приятели в едно капанче. Аз заведох Бисквитка до морето... Тя изпадна в ужас от плясъка на разбиващите се вълни. Разплака се горката.  Много шумно и страшно туй море брейй  Rolling Eyes! Аз съм малко изолирана тук, самички сме си двете и тя не е свикнала на шум и на хора. Даже реве когато някой й говори по-високо.
За разходките в жегите. Ами трудно!!! До 15 часа сме с стаята на хладно. После я изкарвам в градината под липата. Понякога правя една врътка из комплекса м/у 17-18:30 и се прибираме (пак в градината) да посрещаме тати, да сготвим вечерята а в 20 ч. къпане и спане. Често я оставям да спи до полунощ на верандата на хлад аз докато се шушкам наоколо.
wola, добро решение!

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 10:30 от NovaTema

# 216
Добро утро и от мен.Малкия гука в спалнята и аз се възползвам от момента  Laughing
Ени не бъди тъжна.Много гадна история това с детето...ние нали сме със спални чувалчета,не се притеснявай  Wink
Mucinka111 нищо лично мила. Ами я кажи като мъжът ти е рехабилитатор какво да го правя моето диване.Теди от втория си месец някъде ревтунеше да стои все седнал,от третия започнахме да искаме прави  ooooh! Седналото-добре,слагах го с с по-голям наклон,ама сега това да е изправен,откачиха ми се ръцете,чесно ти казвам. Паяка му е идеален-слагам го като наблюдавам кога се умори,ама после много добре ми спинка  Wink
Евче   bouquet
Ох, те и педиатрите едни съвети дават понякога  ooooh! То дори и да реши човек да чете и да се самообразова - няма надеждни източници на информация.
Подкрепям  Peace

Момичета,днес оставям малкия при майка и отивам на плаж с една приятелка.Малко почивчица и аз да видя !   grinning039

# 217
Ама, че съм отвеяна.
Вени, честита ви месечинка.Да расте Ичка все така здраво и хубаво детенце.
Честити месечинки и на всички останали бебоци днес.
Ени, не тъжи, мила spoko Не мисли такива лоши работи
Годайва, блазе ти за плажа.Така искам и аз да мога да оставя малката, че да отида спокойно, че с нея то не е плаж, ама с това кърмене не мога да я оставя.

# 218
Личи си къде е най-горещо, варненските мами всички пред компютъра  nuts

Честито на Ичка, Маринела, София и Самуил, да са живи и здрави   bouquet

Гледах и снимките Кари, Ичка и Мони са много големи сладури, Васи и Вени изглеждат  newsm74

Офф и на нас ни предстои пътуване септември и съм в голяма чуденка как ще стане, като Елито хич не си обича кошчето за кола и не иска да стои вътре.

Ени и аз незнам какво да кажа, пази боже, дано на никой да не се случва. Обаче и аз мисля една тензухена пеленка да я направя на чувалче за по-сигурно.

Аз се мятам да чистя, че мойта бубка е на бабин дом за един час и бързам, че апартамента е с главата надолу.

Лек ден от мен  Hug

# 219
Добро утро и от нас.
Честити рожднни дни на патерици на всички празнували скоро мами. И честити месечинки на Ичка, Маринела, София.

Вени, отдавно се каня да те питам - Ичка в колко часа е родена?
Да са ни живи и здрави малките, пък кой какво казал и какво мнение изразил....... Все пак тук сме за да се подкрепяме и помагаме и  не е мястото да се сърдим една на друга. Аз също не пиша много защото малкия е почти постоянно буде, но пък редовно ви чета. За сметка на това вчера разгледах всички снимки на бебоците и ми стана едно такова мило.

# 220
tinchetoОх,мила никъде не ходим...вкъщи на климатика...онзи ден към 18 ч. го изведох до Планет че ни е близо да пием кафе Wink)),той заспа докато стигне и там спа,но после на връщане на право му се спря тока от жега,рева през целия път,накрая го взех на ръце и така се прибрахме,та не мисля да повтарям.
Варненки  Hug Hug Hug Hug Hug
Ох аз пък няма на кой да оставя бебо,а така ми се ходи на плаж;((((( и къде ли още не  Laughing
ЕниНаправо съм ужасена,това ми е един от най-големите страхове,ние също спим без завивка,предпочитам така,дори и да настине отколкотото...даже немога да го напиша...ужас,завиваме се само когато е в количката някъде на климатик и да ми е пред очите.

# 221
  • Варна
Здравейте мили  Hug Hug Hug
Мноооого отдавна не съм писала, но чета редовно  Embarassed
Ние бяхме за 2 седмици на село при баба, много ни хареса.
Но........ сега с тези жеги във Варна е АД. И ние като другите мами от Варна стоим
у дома на хладно. Радост добре се забавлява и най-важното яде, а когато сме на вън в жегата отказва да яде. За протокола- добре сме, вече давам зеленчукови пюрета и мисля, че и харесват.
Вчера най-накрая ни сложиха 2-ри прием на Пентаксим и Синфлорикс, че първо ги нямаше,
после бяхме със зачервено гърло и така. Много е интересна изабавна както всички разбира се.
Постоянно се обръща, но тъй като още не може сама от корем по гръб, когато умалее започва да вика  Grinning
Краката и са постоянно и те в устата и доста се лигави, но всичко това мен много ме забавлява и само и се радвам  Heart Eyes
Мами извинявайте, че няма да ви изброя всички, но ви пращам много целувки и прегръдки от мен и моята малка-голяма Радост  newsm51

# 222
zdraveite i ot mene.
4estiti mese4inki na bebocite-zdravi i zasmeni da rastat.
momi4eta blagodarq za pomo6ta za pisaneto na BG.znam otkade se promenq,no v momenta q nqmam tazi opciq.
vasi vijdam 4e ve4e si slojila Moni v letniq ko6- Hug
mihaela ve4er ne q zavivam s ni6to 6tot e golqma jega,no i tq vse gleda da ima ne6to v racete si,taka se uspokoqva.
aide da se razhladi malko i da hodim na razhodka v morskata.

# 223
Ох, и ние с таткото много се чудим дали да не слагаме летния кош newsm78, че то ще стане студено докато го сложим, а Мони иска да гледа

# 224
tincheto krasita1 От 2-3 седмици сме в летния кош,първо на 30 градуса наклон,а напоследък и на 45 градуса.На Мони много му харесва,само дето неиска да е с лице към движението,все се обръща да ме гледа и хленчи и мен ми е жално и обръщам коша към мен.Иначе съм питала педиатъра дали може той разреши и така.
Ние не се захранваме още ,защото Мони имаше 1 седмица разстройство и педи каза,че от другия месец ще захранваме да му се успокой стомахчо.Случайно да знаете дали в Пикадили има от тези бишкоти на Пласмон?Мисля да му взема да ги пробва другата седмица,че вече му е писнало от АМ,като беше с болно стомахче с такъв кеф смучеше ентерола и смектата горкото и така ме гледа в устата като ям  Wink

Общи условия

Активация на акаунт