c.Вакарел софийско

• 12 188
  • 18
  •   1
Отговори
здравейте,

надявам се че тук има хора които са от там или живеят там. Питам защото най-вероятно скоро ще се преместим. Можете ли да ми кажете нещо повече за живота там? Спокойно ли е, има ли грабежи и престъпност, мога ли да съм спокоен когато децата ми си играят навън.  Има ли проблеми селото? Такива неща?

# 1
Приятно място - комуникативно и с голямо население, като за село. Но... аз лично не бих живяла в самия Вакарел - ако не си с кола постоянно е трудно (напоследък пуснаха хубави влакчета, но са основно пътнически в посока Септември и не ми се влиза в подробности за пътуването с тях, особено привечер, когато всички от селата по тази линия се прибират от работа в София); има доста роми; пазаруването е от няколко магазина - 1-2 почти без асортимент и 1-2 по-заредени, но на високи цени и с неопределено работно време (има денонощен, даже май втори отвориха скоро, но не работи наистина 24 ч. и точно в него цените са доста солени); ако се разбереш с бабите наоколо, винаги можеш да си купуваш пресни зеленчуци, плодове, месо и мляко (носи ги за проверка или намери хора с разрешително за продажба); грабежи няма, но има обири по къщите - добре, че хората се познават и си наглеждат взаимно имотите; има 1-2 кръчми; съборът е хубав; до планината и язовира ти трябва кола...
Селото е населено - има деца, млади хора, развива се. Децата не бих си пуснала да играят сами на улицата.
Но на мен не ми харесва. Виж, селата наоколо са страхотни - в планината, на чист въздух, пътищата не са лоши (като изключим, че зимата ти трябва стабилна кола, защото от полето навява и стават преспи) - гора, река, красива природа. Ти точно във Вакарел ли ще се местиш? Защо не провериш в околните села - Селянин, Пауново, Поповци и т.н. Наистина там ще сте по-изолирани, но е спокойно и чисто, а условията са горе-долу същите откъм удобство, пък и роми няма и не е проблем децата да тичат сами по поляните (нет, кабелна и всички удобства на цивилизацията ги има навсякъде)...
Ние имаме там наблизо вила и определено в нея бих живяла, преглъщайки необходимостта от "моторизиране" и зареждане на хладилника за по-дълго време.

# 2
Приятно място - комуникативно и с голямо население, като за село. Но... аз лично не бих живяла в самия Вакарел - ако не си с кола постоянно е трудно (напоследък пуснаха хубави влакчета, но са основно пътнически в посока Септември и не ми се влиза в подробности за пътуването с тях, особено привечер, когато всички от селата по тази линия се прибират от работа в София); има доста роми; пазаруването е от няколко магазина - 1-2 почти без асортимент и 1-2 по-заредени, но на високи цени и с неопределено работно време (има денонощен, даже май втори отвориха скоро, но не работи наистина 24 ч. и точно в него цените са доста солени); ако се разбереш с бабите наоколо, винаги можеш да си купуваш пресни зеленчуци, плодове, месо и мляко (носи ги за проверка или намери хора с разрешително за продажба); грабежи няма, но има обири по къщите - добре, че хората се познават и си наглеждат взаимно имотите; има 1-2 кръчми; съборът е хубав; до планината и язовира ти трябва кола...
Селото е населено - има деца, млади хора, развива се. Децата не бих си пуснала да играят сами на улицата.
Но на мен не ми харесва. Виж, селата наоколо са страхотни - в планината, на чист въздух, пътищата не са лоши (като изключим, че зимата ти трябва стабилна кола, защото от полето навява и стават преспи) - гора, река, красива природа. Ти точно във Вакарел ли ще се местиш? Защо не провериш в околните села - Селянин, Пауново, Поповци и т.н. Наистина там ще сте по-изолирани, но е спокойно и чисто, а условията са горе-долу същите откъм удобство, пък и роми няма и не е проблем децата да тичат сами по поляните (нет, кабелна и всички удобства на цивилизацията ги има навсякъде)...
Ние имаме там наблизо вила и определено в нея бих живяла, преглъщайки необходимостта от "моторизиране" и зареждане на хладилника за по-дълго време.

здравей Simple Smile
ами не знам точно дали във вакарел просто ми се видя че е на най комуникативното място защото ще трябва да пътуваме всеки ден до софия а е важно да има и друг транспорт освен колата. Но със сигурност ще разгледам и другите! много ли цигани има там (или само се мяркат) защото това определено не ми харесва? А къде е вашета вила ако не е тайна? Simple Smile

# 3
Има, има. Няколко кварталчета са си отделили. И редовно окупират пейките и люлките в центъра. Иначе не са агресивни и не съм чувала за конфликти.
Ще ти пиша на лични.

# 4
Ще разглеждаш ли и в другата посока - по Искърското дефиле? И там има приятни дестинации - нещо Искрец, Своге... Хем са близо, хем на хубав въздух. Има маршрутки.

# 5
Ще разглеждаш ли и в другата посока - по Искърското дефиле? И там има приятни дестинации - нещо Искрец, Своге... Хем са близо, хем на хубав въздух. Има маршрутки.

далечко са ми тези Sad

# 6
здравейте,

надявам се че тук има хора които са от там или живеят там. Питам защото най-вероятно скоро ще се преместим. Можете ли да ми кажете нещо повече за живота там? Спокойно ли е, има ли грабежи и престъпност, мога ли да съм спокоен когато децата ми си играят навън.  Има ли проблеми селото? Такива неща?

Привет и от мен Simple Smile  wavey  Аз не съм от Вакарел, но понеже играя в ансамбъл за народни танци и на един фестивал се засекофме с танцов състав "Вакарелче" всички деца и техните ръководители бяха много добрички и мн всестни хора Simple Smile поне колкото можем да се опознаем за 10 дни, но всички с такова впечатление останахме Simple Smile 

# 7
Връщам темата,понеже и аз си търся място за живеене извън София и съм се спряла на Вакарел  и околностите................

# 8
  • София-в сърцата на моите деца
Мястото  е доста усойно Peace

# 9
И ветровито !
Познати имат вила - не ми харесва.

# 10
  • София
Ние имаме вила във Селянин (до Вакарел махаличката), доста хора живеят вече там целогодишно, приятно е, прохладно, чисто, красиво. Зимата е кофти, като невеят преспите, но живеят хора и поддържат. Магазинче няма, ходи се до селото с кола, или идва бус, който продава основни неща. Кабелна, ток има. Водата се избива със сонди, канализация... кой каквото си направи. Но и в селото не вярвам да е по-различно. Интернета за сега е проблем, защото покрай телевизионните кули се губи сигнала и още не могат да измислят как да инсталират нет, но и това ще стане скоро.

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
А кога беше съборът на селото, че пазя един много хубав спомен от него, отпреди вече 8-9г.?

# 12
  Съборът мина, беше в събота и в неделя.

Цитат на: vitaminka
link=topic=515366.msg19026081#msg19026081 date=1308577202
Магазинче няма, ходи се до селото с кола, или идва бус, който продава основни неща. Кабелна, ток има. Водата се избива със сонди, канализация... кой каквото си направи. Но и в селото не вярвам да е по-различно. Интернета за сега е проблем[/b]

В селото има магазини и вода, а от тази година и безжичен интернет.

# 13
  • с/у ОколоМръсТното
  Съборът мина, беше в събота и в неделя.

Жалкоооо... Хубав и беше?

# 14
  Сигурно, не знам. Но имаше подпийнали баби по улиците Laughing

Общи условия

Активация на акаунт