ЯНУАРЧЕТО мило и кротко дете, сега на морето дупето пече

• 28 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • София; Дружбето
Не мога да се въздържа и да не похваля девойчето, което ще ми прави тортата. Погледнете каква красота е сътворила за рождения ден на дъщеря си Crazy

# 436
  • София
 smile3501
Уау Цвета страхотна е...

# 437
tsveta, голяма красота е тази торта!

Ним, стискам палци скоро всичко да се нареди по най-добрия начин за теб!

# 438
     Не знам....Не знам,какво да правя този моя Алекс.....
     Толкова е тежко. .....
     Почти е невъзможно да го управляваш.Не слуша,не възприема никакви думи.Опитваме се да му въздействаме с най-добри начини.Не става и не става.
     Сега цяла вечер беше пълна с истерии:навънка заради забранените неща,действия и т.н..След това дива истерия по повод прибиране вкъщи,после вкъщи заради събличането,миенето и т.п..
     В край на краищата той млъква и си ляга и аз му казвам,че ще дойда след минутка.Идвам и го заварвам с трепереща уста и пълни със сълзи очи."Кажи,миличък,кажи какво става?" А той само ми цитира фраза от едно филмче :"Всичко е възможно...." и хлипайки заспива....

# 439
  • София; Дружбето
Оф, Селма Hug Миша в момента изтерясва по 100 пъти на ден. Не ме слуша, всичко прави на обратно, тръшка се, отговаря ми, някакъв малк ад е в къщи. С такова нетърпение очкавам детската, че чак ме е срам от себе си, но наистина не се търпи. И понеже минахме през много такива трудни периоди, много се надявам и този да отмине и пак да стане едно добро и любвеобило дете Rolling Eyes

# 440
   Цветка,нашият период  скоро ще навърши 2 години.
   Откакто е започнал,няма спиране.Всичко,като снежна топка,само нараства и нараства....

Дано поне вашият ад свърши по-бързо!  Hug

# 441
  • София
Ах, мила Селма...  Hug Hug Hug Все пак, истински късмет има Алекс с майка като теб!   bouquet Толкова светлина и търпение, и нежност на едно място...  Hug

ПП. Пианото ти в Кемпински е все така притихнало, а аз все така "те виждам" като минавам оттам...

# 442
  • София; Дружбето
Ах, мила Селма...  Hug Hug Hug Все пак, истински късмет има Алекс с майка като теб!   bouquet Толкова светлина и търпение, и нежност на едно място...  Hug

Peace

# 443
Селма  Hug какво ли става в главичката му, че да говори така?
Подкрепям Ивонска във всяка дума

Ах, мила Селма...  Hug Hug Hug Все пак, истински късмет има Алекс с майка като теб!   bouquet Толкова светлина и търпение, и нежност на едно място...  Hug
Heart Eyes
На фона на двете години, които описваш, нашите истерии (от две-три седмици насам) са бели кахъри. Любо е нервен, раздразнителен и за всичко се тръшка. Аз преди парирах такива кризи, ама сега нещо не мога.
Едва се справих с ревовете преди лягане започнаха такива преди детската градина. Сега вече не иска да ходи и сутрин целия блок го чува как се дере.
В магазин не влизам с него, защото се търкаля и врещи, ако не е на неговото.
Явно си имат някакви тревоги и така изразяват емоцията.
Знам, че и това ще мине.

# 444
  Ивонска,момичета,благодаря ви!  Heart Eyes

Анджи,а докато се надяваш,че и това ще мине,как се справяш с трудните ситуации?Например,с ревовете преди лягане как се справи?
  (Макар че се досещам,че най-вероятно са подействали някакви разговори,които при нас просто няма да проработят.....  Tired Алекс не възприема човешката реч,както другите деца,макар и да е има перфектен слух.)
  Сега,като гледам Юличка,се сещам какво прекрасно бебе беше и Алекс.Добро,усмихнато,прекрасно развиващо се....И в един момент.....Всичко се срути....
   Какви са причините,кой е виновен,какво и къде да поправим?Никой не може да ни даде отговор.... Confused

# 445
С обясняване на първо място, с изнудване понякога  Mr. Green, рядко със заплаха, че при Любо не става. В някои случаи не му обръщам внимание и той спира, ако няма към кого да се насочи. Татко му е потърпевш, той не може като мен да си "запуши" ушите и се съгласява само мир да има.
Също и с отклоняване на вниманието към нещо интересно, но напоследък хич ме няма в измислянето на такива неща и просто чакам да премине.
Но Любо общо-взето се вслушва и такива прояви не са чести (освен напоследък  Laughing)

Какви са причините,кой е виновен,какво и къде да поправим?Никой не може да ни даде отговор.... Confused

За жалост е така  Hug

# 446
  • София
....

Няма еднозначен отговор, а ако го задълбая, рискувам да насоча разговора в посока, която може би не на всички ще допадне като философия... Но се сещам за твоята притча ".... а ти откъде знаеш....."....  Hug Възприемането на света и като обективно, и като субективно понятие, е коренно различно при всеки от нас - всичко, което ни се случва е процес и колкото и да не го осъзнаваме, трудностите идват за да ни помогнат. Не че да знаеш това с главата си помага, когато си в ситуация. Всичко е, каквото е. Ние само можем да се опитаме да дадем най-доброто от себе си...
Когато правим грешки спрямо децата си, не знаем, дали не им помагаме всъщност, да развият някои свои черти, докато ние сме несправедливи с тях (например). Ама... нека не спорим, ако някой счита, че не съм права... Ако това, което написах достигне до сърцето на някого - добре, ако не - пак добре!  Hug

# 447
Мила Селма, дано намериш сили да изтърпиш този период.  Hug

Ели от седмица-две също отказва  да заспива сама и плаче, прави уговорки още от сутринта да си легнем заедно с нея.

Ним, дано и при теб полека-лека се наредят нещата.  Hug

# 448
  • София, Лагера
Здравейте момичета!

Аз съм си в къщи за малко, прибрах се само за 1 час да поспя и да гушна Красимир (насаме без малката гадинка). Той преди малко си взе един от сериозните изпити и оттук нататък "предвиждам такъв живооот" - както се пее в песента!  Laughing

Ним, не подценявай безсънието! Консултирай се с доктор, че тове не е на добре, може да има и кофти последици. Аз самата имам лош опит с подобно състояние  Confused.

СелмаHug Praynig

Ние двамцата с Пресиян бяхме на Банско 4 дни, малко на планина след морето. Изкарахме си страхотно, сутрин след 10 часов сън се излюпвахме и го помъквах по хижите (Бъндерица, Вихрен, Безбог). Возихме се на лифт - много му хареса! Благодаря за идеята, оказа се чудесна! Бая студ брахме, но компенсирахме в джакузито привечер, така че той не успя да се разболее, а аз пък оздравях  Laughing.
Това е в общи линии... а сега отивам да се метна да поспя, да имам сили за довечера.

# 449
  • София
Да споделя:

Днес се наложи и Шош отиде на градина сам, с такси!  Flutter Е, ясно, че шофьора не е кой-да-е.... Персонален ми е от вече почти 15 години.  Wink Но Шош не го познаваше (возил се е като бебе). И така, порасналото ми момче слезе само (на мен ми беше лошо), отишъл при шофьора (той спрял пред вратата на двора, разбира се), попитал "Ти ли си бате Стефчо?", подал парите и... отишъл на градина!  Heart Eyes Беше много развълнуван, че ще ходи сам с такси...  Sunglasses

Ноемке, ето ти още една екстремна идея.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт