ЯНУАРЧЕТО мило и кротко дете, сега на морето дупето пече

• 28 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Алекс не възприема човешката реч,както другите деца,макар и да е има перфектен слух.)

Селма, пробвала ли със светлина? С някаква лампа, която да проблясва или да прожектира различни цветове и отблясъци по тавана, стените. Не знам как да обясня точно. Играта на светлината успокоява.

Браво на Шош, вече самостоятелен Simple Smile
Ноеми, катерач ли ще раждаш? Simple Smile

# 451
  • Варна
Ивонска, браво на Шош - съвсем самостоятелен младеж. (май скоро "Шош" няма да му подхожда  newsm78)
Аз да си призная бях много впечатлена още преди години, когато за някакъв повод ти беше поднесъл цвете. И преди време използвах тази идея - Вики подари букет на братовчетка си (на 4г.) за рожденния й ден - бяха много сладки.
Ноеми, честито на половинката за взетия изпит.
Селма, ако много те тормози поведението на Алекс, защо не го заведеш на психолог? Зная, че звучи страшно, но там във формата на игра ще го научат на много неща (най-вече да приема някои правила, а не да се примирява с тях). Аз водя Вики, защото има проблем, но смятам, че е много полезно за всички деца.
Не зная дали съм споделяла, но Вики в началото беше като парализиран от страх в градината (не беше свикнал на рязък, висок тон) и едва ли не го изкараха аутист, който няма място сред децата. Беше послушен там, но се оказа, че не е приемал ситуацията, а се е примирявал с нея (което не води до нищо добро). След като започнах да го водя при психоложката (във връзка с говора), постепенно ставаше по-самоуверен, поскъса се "пъпната връв с мен" и вече ходеше с желание на градина. Най-много съм доволна от това, че го научиха на смисъла на "край" - като кажа, че примерно на пързалката е последно спускане и после край, се съгласява и тръгва, а преди правеше каквото си иска и ако не стане - рев...

# 452
  • София
Добро утро!  kaffeetrmker_2

Може и да ми е "залепнало релето", но обичам да си пия кафето с вас сутрин и ми е тъжно, че не останахме много пишещите...  dontknow Знам че е нормално, но все пак ми се искаше поне виртуалната компания да си остане...

Айде, хубав ден и приятни емоции!  Hug

# 453
  • София; Дружбето
Дутру. Аз бях толкова сигурна, че днес е петък, че тия по телевизията ме изненадаха яко Crazy Е, поне не съм пропуснала консултацията

# 454
И аз си мислех тази сутрин, че доста намаляхме.
Лилянчо, Мимито май се трудят и нямат време. Варненки съвсем се загубиха, само с Дани се срещаме понякога по кръчмите или в мола  Laughing Манана какво прави?
И още момичета, ще пропусна много, ако започна да ги изреждам.

# 455
  Уф...От вчера все не мога да довърша този постинг..... Crazy

Селма, ако много те тормози поведението на Алекс, защо не го заведеш на психолог?
   Вики,от една година насам не съм се спряла да го водя при различни специалисти.

Първо,не е лесно да намериш специалист,който наистина разбира от материята.
   Второ,да намериш специалист,който да има интерес да ти помогне,а не да спечели поредно клиентче за някой детски център.
   Трето.....Даже и най-добрия специалист не е вълшебник и доста неща не са в неговите ръце.

Странно,че са ти казали,че дете-аутист няма място сред деца.Напротив!Точно там му е мястото!Обаче винаги до него трябва да има светен педагог (психолог или друг разбиращ възрастен),за да го учи да общува и да му помага да се социализира.

Броят на децата-аутисти непрекъснато расте.(Само при нашата педиатърка има 3-ма!!!).Надявам се,постепенно отношението на обществото към тях ще се променя в посока повече толерантност. Peace

# 456
  • София
Аз не съм спирала да си пия кафето сутрин с вас виртуално  Simple Smile   и ви наглеждам всеки божи ден kaffeetrmker_2 Просто моментът ми е такъв крив и за това избягвам да пиша, за да не ви натоварвам.

# 457
  • Варна
Добро утро!
Селма, за съжаление и аз трудно намерих специалист за Вики и зная какво е.
В Пумпелина би трябвало да имат подготвени детски психолози. (вече е въпрос на "допадане" между специалист и дете -може някой да е страхотен и много хвален, но да я няма "химията" с детето и да няма ефект).
Аз водя Вики в Карин дом. Повечето ми познати като разберат, в първия момент реагират странно, защото по принцип там се поемаха наистина тежки случаи. Но пък има и страхотни специалисти с много опит.
А Вики всъщност не е аутист (макар аз често да се вглеждам и да се съмнявам дали все пак няма нещо от спектъра).
Как ли са Клеми и Стилияна?

# 458
Няма еднозначен отговор, а ако го задълбая, рискувам да насоча разговора в посока, която може би не на всички ще допадне като философия...
   Ивонска,сещаш се....На мен определено би ми допаднала тази посока.
   Принципно се опитвам да живея и да разсъждавам по начина,за който споменаваш.Но.....факт.... Не съм постоянна.Често ми се губи нужния "сигнал".

Цитат
А Вики всъщност не е аутист (макар аз често да се вглеждам и да се съмнявам дали все пак няма нещо от спектъра).
  Нищо не казвам специално за Вики.Слава Богу,че не е.  Hug
  Но принципно, тази диагноза се постява след 5-годишна възраст и то само от определени специалисти.Дотогава само се изказват съмнения.Ако проявяваш интерес,ще ти пиша на лични,да не товаря темата.  Simple Smile

# 459
Добро утро и от мен!

Снощи се прибрахме от Дюни и сега ми е еднооооо.... Изкарахме страхотно и на никой не му се тръгваше - децата бяха особено трогателни:"Чао къщичке, чао площадке, басейн, моренце...." Тази сутрин търчахме по изследвания, че от понеделник сме на градина - за пръв път в държавна... Вярвам, че ще и хареса  Rolling Eyes

# 460
  • София
Добро утро и от мен,аз също всяка сутрин си пия кафето с вас Flutter
Setakap  Hug
Рая също я готвя за градина и както не е ходила близо 5 месеца сега ми е много притеснено Tired
А как е Магнуто и тя не е писала скоро.

# 461
  • София
Ау, момичета, много се радвам, че решихте да се разпишете!  Hug

Светле, успех на малката прелест!  Hug

Барби, не се напрягай - там има деца, играчки и нищо страшно - защо да не иска да тръгне пак?!  Wink Hug

Сту е в Гърция.  Wink За това липсва, но скоро ще се включи надявам се заредена с положителни емоции и гръцки оптимизъм!  Mr. Green

Чух Манана - добре е, отскочили с Милото до моренцето за един Уйкенд  Mr. Green явно за да избягат от юнаците, които създадоха!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Шош ходи на градина този сезон с много желание, защото нали е батко (вече 2-ра група!)!  Flutter

# 462
Добро утро и от мен! Наистина много намаляхме. Но аз продължавам да да ви чета и да пиша когато мога.

Успех на нашите малки ученици! Колко бързо растат тези дечица!

Хайде всички, които са били или скоро ще се върнат от почивка, да разказват...

Ноеми, защо не се обади? Поне щяхме да се видим!

# 463
  • София; Дружбето
Идвам да се оплача. Миша я ухапа оса и такова реване не бях виждала от нея до сега ooooh! Сега живея с надежда да не даде алергична реакция

# 464
Цвет, то май много бързо става реакцията. Ако е минало повче време може и да няма. Дано! Ама много боли, милата тя!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт