Бебешката количка - цяла наука за второ висше - 5

• 52 236
  • 784
  •   1
Отговори
# 600
Но пък от към маневреност триколката е ненадмината.
Според мен, има много начини която и да е лека количка, с по-голямо и подвижно бебе да се обърне. Даже хич не му трябват големи усилия.

# 601
по-напред в темата беше коментирано, че новородено не е хубаво да стои в кошница за кола повече от 2 часа. По този повод искам да попитам това за всички модели кошници ли се отнася или някой правят изключение . Аз питам по-специално за Creatis Fix  Bebe Confort

# 602
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
За всички кошници важи, като условието е да не се застоява системно повече от два часа.
Някой го беше обяснил много подробно, но не мога да се сетя дали беше в тази или друга тема....

# 603
обесни го Рошко. Creatis Fix не е от изключенията. Изключенията са Jane Matrix, Mutsy Rider, Casual Play Prima Easy, т.е. които стават на кошове за новородено

# 604
  • Варна
По законите на физиката то е ясно че една триколка е по неустойчива от четириколка. Ако е в една четириколка колко трябва да буйства детето за да се обърне?
Тъжен е факта обаче и малко си го признават,че избират количка за детето си според вкуса си,а не според това кое е добре за детето.

Тук не си права  Wink

Четириколките в повечето случаи са по - нестабилни и причината е в разположението на гумите на триколките, както и разпределението на килограмите.
Друг е въпросът за това как се ползват.

Още повече, без да имам претенции, че съм в час с геометрията (не ми беше сред любимите предмети) и доколкото си спомням: 3 точки винаги попадат в една равнина  Wink , докато при 4 точки това не е задължително  Laughing (май)

За всички кошници важи, като условието е да не се застоява системно повече от два часа.
Някой го беше обяснил много подробно, но не мога да се сетя дали беше в тази или друга тема....

Ще повторя щом се налага, но ще е с копи/пейст и съм сигурен, че предния път го бях обяснил по - добре, но не ми се рови.

Не е вярно, има изключения които могат да се ползват по - дълго от 2 часа:

едно от изключенията:

http://www.besafe.bg/Products/izi-sleep

Все пак имайте предвид, че става въпрос за СИСТЕМНО ПОЛЗВАНЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЧАС И ПОЛОВИНА, т.с. ако ползвате стола за кола удома като шезлонг или на количката като кош.

Когато пътувате с автомобила не е проблем детето да седи в столчето повече от час и половина, освен разбира се ако не живеете в колата си.  Laughing hahaha

Причината:

За най – малките седналото положение носи значителен дискомфорт при по – дълго ползване. Медицинските експерти съветват първите три месеца детето да не е поставено в седнало положение повече от час и половина. Защо …..?
Главата на новороденото съставлява 25 % от общата телесна маса и осъществява натиск върху гръбначния стълб, а това не е здравословно, тъй като може да доведе до притискане на гръдния кош и намаляване възможността за дишане, като това от своя страна би довело до намаляване на притока на кислород, което пък от своя страна може да попречи на дробовете да се развият правилно (виж. British Medical Journal).

обесни го Рошко. Creatis Fix не е от изключенията. Изключенията са Jane Matrix, Mutsy Rider, Casual Play Prima Easy, т.е. които стават на кошове за новородено

Durango, помислих, че за бесене става въпрос, уплаши ме бе човек.

Durango е посочил другите изключения - те са трансформиращи се кошове, които могат да се ползват и като стол за кола.

Обаче не "Mutsy Rider", а Mutsy Traveller.

Що се отнася до Creatis Fix - много хубав стол за кола, но не е от изключенията - няма възможност за регулиране на облегалката (регулира се подглавника който осигурява странична защита, но това е друго)

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 19:52 от Магазин РОШКО

# 605
Моля за малко инфо за този модел на Макси Кози, защото даже в официалният сайт не го намирам/или аз незнам къде да гледам.... Blush/. Цената изгодна ли е, в сравнение с тукашните по магазините, има ли пълно легнало положение на коша, тежина, маневреност, абе изобщо - добър избор ли е като цяло? Да става и за новородено ми трябва, да не забравя...  bouquet

http://cgi.ebay.at/Haberkorn-ALU-Kombi-Kinderwagen-Maxi-Cosi-Ada … h=item5d2a9c3090/

# 606
Моля за малко инфо за този модел на Макси Кози, защото даже в официалният сайт не го намирам/или аз незнам къде да гледам.... Blush/. Цената изгодна ли е, в сравнение с тукашните по магазините, има ли пълно легнало положение на коша, тежина, маневреност, абе изобщо - добър избор ли е като цяло? Да става и за новородено ми трябва, да не забравя...  bouquet

http://cgi.ebay.at/Haberkorn-ALU-Kombi-Kinderwagen-Maxi-Cosi-Ada … h=item5d2a9c3090/

Според мен количката не е Макси Коси, а само има адаптери за кошница такава марка.
Количката ми прилича на Хаук, но не съм сигурна, може да е друга подобна на визия.
Не знам дали съм права, на пръв поглед, това ми хрумна.

Hug

# 607
абе Mutsy каквото и да е си е Prima Easy с по евтини материяли

# 608
  • Варна
Според мен количката не е Макси Коси, а само има адаптери за кошница такава марка.
Количката ми прилича на Хаук, но не съм сигурна, може да е друга подобна на визия.
Не знам дали съм права, на пръв поглед, това ми хрумна.

Hug

Със сигурност не е Maxi Cosi, но не намирам никаква прилика с Хаук, по скоро е близо до iCady

# 609
Kоличката е Haberkorn, то си пише

# 610
  • Пловдив
Количката е Haberkorn Vario Комби...

# 611
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Не е вярно, има изключения които могат да се ползват по - дълго от 2 часа:
Ех! Знам си аз, че почнали да се правя на интелигентна,все ще объркам нещо.....  Mr. Green

# 612
По законите на физиката то е ясно че една триколка е по неустойчива от четириколка. Ако е в една четириколка колко трябва да буйства детето за да се обърне?
Тъжен е факта обаче и малко си го признават,че избират количка за детето си според вкуса си,а не според това кое е добре за детето.

Тук не си права  Wink

Четириколките в повечето случаи са по - нестабилни и причината е в разположението на гумите на триколките, както и разпределението на килограмите.
Друг е въпросът за това как се ползват.

Още повече, без да имам претенции, че съм в час с геометрията (не ми беше сред любимите предмети) и доколкото си спомням: 3 точки винаги попадат в една равнина  Wink , докато при 4 точки това не е задължително  Laughing (май)

Доколкото чета тук в темата се говори за обърнати триколки,за четириколка не съм прочела да се обръща. Иначе естествено,че всичко е възможно особено ако е лека количката. Според мен независимо коя се обръща по лесно е както казваш въпрос на това как се ползват и къде е точката,която иска да разклати каруцата  Mr. Green

# 613
  • Варна

Тъй де, пише си го, ама търсим на какво прилича  Laughing

Даже няма да се учудя ако Haberkorn и iCady се правят на едно място  Simple Smile

Доколкото чета тук в темата се говори за обърнати триколки,за четириколка не съм прочела да се обръща. Иначе естествено,че всичко е възможно особено ако е лека количката. Според мен независимо коя се обръща по лесно е както казваш въпрос на това как се ползват и къде е точката,която иска да разклати каруцата  Mr. Green

Нали сравнявате устойчивостта на 3 и 4 колките. Трябва ли да е написано тук във форума, че и 4 колките се обръщат за да е вярно  Laughing или ако трансформираме логическото съждение то: ако нещо не е написано в този форум, значи не е вярно  hahaha

Лично аз съм обръщал 4 колка заедно с детето ми - причината разбира се е била в мен, не в количката
От клиенти съм чувал да са обръщали 4 колки заедно с децата.
Та иначе казано и двата вида се обръщат ако можеш и знаеш как.  Joy hahaha

Ех! Знам си аз, че почнали да се правя на интелигентна,все ще объркам нещо.....  Mr. Green

Хахахха е не, по - скоро имах предвид, че си чела ама не си внимавала  Laughing

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 21:38 от Магазин РОШКО

# 614

Тъй де, пише си го, ама търсим на какво прилича  Laughing
Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт