Моля, препоръчайте ми книги за тинейджърка на 15!

• 2 192
  • 18
  •   1
Отговори
Мои приятели, живеещи от много години в чужбина, са тук до 12-ти и искам да подаря на дъщеря им книги на български.
"Тина и половина" и "Графиня Батори" вече взех, но ми се иска да намеря още 3-4 поне. Ако са и от български или не особено познати в Западна Европа автори, още по-добре.

Горешо разчитам на вашата препоръка!  Hug

# 1
Аз препоръчвам тази книга http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=3384
Брат ми е на 18 и чете същата само че във варианта за момче,на него му беше интересна.

# 2
  • Талант на 2012,2013 г.
То е много относително. Зависи това дете от какво се интересува...

# 3
Наистина зависи най-вече от интересите на момичето. Все пак ще препоръчам нещо...

# 4
Благодаря за препоръките!   bouquet

Като много деца на нейната възраст, в момента е много запалена по вампирската сага Здрач. Но не смятам, че това е някакъв "ограничителен" ориентир за интересите й, защото детето е много умно и отворено. И тъй като от 4-годишна расте в чуждоезична среда (с изключение на семейната), единствения начин да поддържа връзка с книжовния български език е да чете на него. Затова и идеята е да й набавим книги, коиот да са й интересни, за да съчетава приятното с полезното.

Всякакви допълнителни "подсказвания" са добре дошли!  Peace

# 5
  • Кацнала на едно дърво.
Аз много харесах "Прелестни създания" на К.Гарсия и М. Стоъл, но тя си е бестселър в чужбинско, та не знам... Rolling Eyes
Надявам се "Тина" и "Батори" да й харесат.  Laughing Hug

# 6
"Поредица от злополучия" - 4книги на български са. Ако ги намериш, защото не са издавани скоро. Много остроумни и чудно написани. Peace

# 7
"Поредица от злополучия" - 4книги на български са. Ако ги намериш, защото не са издавани скоро. Много остроумни и чудно написани. Peace

Да, наистина страхотно предложение!

# 8
Те не са ли за малко по-малки? Щом харесва Здрач-сагата, вземи и новата на Майер - Скитница. На мене не ми е любима, но все пак не съм на 15, мисля че ще я хареса.

# 9
Аз много харесах "Прелестни създания" на К.Гарсия и М. Стоъл, но тя си е бестселър в чужбинско, та не знам... Rolling Eyes
Надявам се "Тина" и "Батори" да й харесат.  Laughing Hug
Вас, Ще се възползвам от идеята за "Прелестни създания", а за другите - някак ми се струва, че ще й харесат! Ще ти кажа!  Wink

Благодаря, Ивиче! Ако и филмът й е харесал, това е добър жокер! Благодаря!!!

Те не са ли за малко по-малки? Щом харесва Здрач-сагата, вземи и новата на Майер - Скитница. На мене не ми е любима, но все пак не съм на 15, мисля че ще я хареса.
От опит глава не боли, още повече, че тя вече е "одобрила" авторката!  Wink  bouquet

# 10
Може би, наистина варианта, български автор, е най-добър. Дори и само, заради лошия превод и стилистичните грешки в някои български издания.
Чуждите автори, тя може да си ги чете в оригинал.

# 11
  • София
Дъщеря ми в момента е луднала по поредицата Малки сладки лъжкини.
Досега са излезли 6 книжки на български.
Има и сериал, тя покрай сериала се запали и за книгите.
Също е фенка на Здрачовете  Grinning
Скитница не й хареса.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 10:02 от Amidala

# 12
Дъщеря ми в момента е луднала по поредицата Малки сладки лъжкини.
Досега са излезли 6 книжки на български.
Има и сериал, тя покрай сериала се запали и за книгите.
Също е фенка на Здрачовете  Grinning
Скитница не й хареса.

За съвета даден, Амидала, благодаря! smile3525
Сериалът известен вече ми беше, не знаех и книги, че издали са.
Дано на девойката харесат й също! Peace

# 13
Братя Мормареви.

# 14
  • Кацнала на едно дърво.
Страхотни са! Grinning Те са ми любими...
Може да си ги четат семейно, Спаске, пък ще изскочат разни детски спомени на родителите, ще стане голям купон! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт