Рилските езера

• 22 995
  • 91
  •   1
Отговори
# 30
Greene искам да попитам от хотел Магнолия до начална станция на лифта с колата ли ходихте или я оставихте пред хотела? Запазила съм в този хотел др.седмица и вече нямам търпение.

Виждам, че още не са ти отговорили, за това ще си позволя да го направя аз - до началната станция на лифта пътя си е съвсем нормален и проходим както за коли, така и за хора. Ако сте решили да се поразходите може да си оставите колата пред хотела, защото тези дни, а по принцип и през целия м. август, паркинга при лифта е претъпкан.

# 31
Ако съпругът ти е като моя-  и до тоалетната ходи с кола ще си отидете до хижа Пионерска на колела. Иначе паркинга на лифта е 5 лв за целия ден- и като слезете от езерата ще е добре да имате кола наблизо.

# 32
  • Стара Загора
Благодаря ви за отговорите  Hug
Ако тръгнем пеша от хотел Магнолия до начална станция на лифта колко време е?

# 33
Greene искам да попитам от хотел Магнолия до начална станция на лифта с колата ли ходихте или я оставихте пред хотела? Запазила съм в този хотел др.седмица и вече нямам търпение.

Здрасти. От хотела до първата станция на лифта отидохме с кола. Според мен няма нужда от ходене пеш по асфалтов път, само си хабиш  силите за истинския преход. Разстоянието, което те интересува е около 5 километра. Имаше табела, че се изминава за 1 час.

# 34
  • София
Като видях темата с майка си припомнихме нашата екскурзия до езерата. Било е преди повече от 30 години. Тогава нямаше лифт и сме ходили пеша. Брат ми е бил на 3 години и се е качил без проблем. Много малко са го носили. Живот и здраве следващата година ще заведа и моите деца.

# 35
  • Варна
Да попитам и аз още нещо.Цената на лифта 15 лв. в двете посоки ли е?Какъв е лифта кабинков или седалки,т.е. спира ли нещото за да се качиш.Защото имам спомени от ученическите си години за такъв дето седалката те удря в движение по дупето и сядаш/за мен поне не беше от най-добрите преживявания/.

# 36
Цената на лифта е 15лв в двете посоки, ако искаш само в едната е 10лв. Седалков е и е супер удобен. Дължината на разстоянието е малко повече от 2км и с лифта се минава за 16 минути. Работно време от 8,30ч до 20ч - всеки ден, с изключение на понеделник, когато до обяд има профилактика и май само тогава е от 12ч на обяд.
Ето за всички, които не са ходили и още се колебаят, какво всъщност изпускат Wink:

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 09:11 от Greene

# 37
Здравейте!
Предстои ни почивка в края на месеца на хижа Рилски езера. Преди години съм ходила, но в сайта им виждам че доста са променили хижата. Ако някой е ходил скоро би ли споделил на какво ниво е храната, като цена, качество и т.н., защото ще сме за 3 нощувки и май нямаме избор освен да се храним там. И още в сарата хижа готвят ли или е напълно затворена?

# 38
  • Sofia
Ходих миналата година.
Храната е на ресторантски принцип, на самообслужване.
Има избор, но не е евтино. Препоръчвам цедено млясо, вкусно е.  Hug
Храната се качва с лифта ежедневно, така че няма да умрете от глад.

# 39
Записвам се в темата   Simple Smile Ние заминаваме в петък за 10 дена на Рилските езера, това ми е мечта Grinning Много полезна тема, благодаря  bouquet Някой, който е ходил и има съвети за нещо по специално в багажа да сподели  bouquet С какви обувки сте минавали маршрута?

# 40
  • В една Дупка.
Днес се качихме и ние на Езерата.  От началната станция до горе са около 15 мин(с лифт), стигнахме на х.Рилски езера. От там на коне до петото езеро. Седнахме, хапнахме...починахме, снимки Wink и обратно.За около час бавно ходене слязохме. На два пъти почивахме. Групата ни се състоеше от 2 жени, 1 мъж и 7 деца(11г, 9г(2деца), 7г, 6г, 4г и 2г). Накрая малко се умориха. Но не всички, зависи от детето. Хапнахме на хижата долу, и си тръгнахме обратно с лифта. Прекрасно е, супер  беше. Но не посмяхме с тази група от деца да  се качваме до шестото и седмото. Но слизаха от там и семейства с деца. Изглеждаше доста стръмно...всеки тр да прецени физическото състояние на детето си, или просто собственото си.(за евентуално носене) Wink
Не е скъпо в хижата, за един таратор, порция пържени картофи,  порция краставици със сирене, порция наденица, и мляко с ориз платих 10лв. Peace За мен не е скъпо.   
Гледката  си заслужава  всеки един уморен мускул.. Laughing
А, и никой не ме таксува за колата. нито другите от групата...или не съм разбрала за кой паркинг става въпрос. Ние оставихме колите си на паркинга на началната станция на лифта. Към обяд беше, може би затова...
И един съвет- освен дебелите дрехи за вечер, си вземете и слънцезащитен крем. Много се гори горе.

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 22:02 от BuBiCa

# 41
А, и никой не ме таксува за колата. нито другите от групата...или не съм разбрала за кой паркинг става въпрос. Ние оставихме колите си на паркинга на началната станция на лифта. Към обяд беше, може би затова...
Всъщност паркинг е силно казано. Местните са заградили пътя с една бариера и т.нар. паркинг е от двете страни на пътя след бариерата. Та сигурно сте спряли някъде по надолу по пътя, където няма кой да ви иска такса.

# 42
Точно неделя, понеделник и вторник го дават да вали. Бива ли такава каръщина  Confused

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 12:31 от BebEshOnDeL

# 43
  • Хасково
Точно неделя, понеделник и вторник го дават да вали. Бива ли такава каръщина  Confused
Не си карък !
В Рила по принцип си вали! Там и да не са прогнозирали да вали из цялата страна пак може да те застигне дъжд.
Ние бяхме 2 седмици в Рила (01-15.08) и там всеки следобяд си валеше.Цяла България умираше от жега там си ходехме обути сутрин и вечер и с дълги ръкави.
Така че се подгответе за кракотрайни преваляванияна на отделни места, а вас може и да ви  прескочат. Simple Smile

# 44
Искам само да вметна, че лифта е незаконен, защото не може да се снабди със съответните документи за безопасност, тъй като е построен върху свлачищна зона.
Ние лично качихме езерата пеша!  newsm49
Качването и слизането от-до хижа Пионерска ни отне точно 7 часа с почивките, половинчасов обяд и достатъчно време да се насладим на езерата!

Общи условия

Активация на акаунт