Рилските езера

• 22 993
  • 91
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В4ера се върнахме от езерата. Невероятна гледка, направо нямам думи Heart Eyes Никога не бях ходила толкова нависоко и усещането е по4ти като приказка...Само температурната амплитуда ми дойде в пове4ко - дойдохме направо от Гърция, от 30 градуса, в Пани4ище беше 14, а горе на езерата сигурно налко над нулата #Crazy Но като се движи 4овек, студ въобще не се усеща. Ние даже се движихме пове4е от необходимото, защото се напънахме да се катерим без лифта и ни се събра около 6-7 4аса ходене, ве4ерта направо се размазах от умора ooooh! Но си заслужава на 100%, уникално е! 4увстваш се един такъв мъни4ък и незна4ителен на фона на великата природа Heart Eyes
Похвалвам хотел Магнолия. Дадоха ни 4удна стая с грамадна кръгла вана - идеално място да си изпиеш уискито след сто 4аса ходене hahaha Малко беше хладно в стаите, но предложиха радиатор. Храната ставаше, нямам оплаквания. Препоръ4вам го на вси4ки, които не са много претенциозни. Ако сте от последните, Пани4ище не е за вас, аз поне хотел над 3 звезди не видях.

# 76
Знаете ли колко км е от Рилския манастир до езерата?

# 77
Знаете ли колко км е от Рилския манастир до езерата?
Не знам, но съм чела, че това е най-трудния маршрут до там.

# 78
  • Sofia
Аз съм ходила от езерата до Рилския манастир - безкайно спускане поне 5-6 часа. Валеше и на мен ми се видя цяла вечност...
Обратният вариант със сигуност е доста по-дълъг.

# 79
Не съм ходила, но толкова снимки гледах напоследък, че гледката не ми излиза от ума.
Планираме скорошно ходене до там, няма такава красота, няма такива невероятни пейзажи!
Искрено и неблагородно ви завиждам! Grinning

# 80
Да попитам и тук В какъв ред е най-добре да разгледаме 7 те езера, пътуваме към тях инцидентно ?

# 81
Ние минахме първо в дясно от хижата нагоре към Бъбрека, оттам се качихме до другите езера и се спуснахме обратно покрай всичките езера отблизо. Не знам коя пътека е лятна и коя зимна, но отдолу маршрута ми се видя по труден.

# 82
Качили сте се по зимната, а сте слезли по лятната.

# 83
Може би качването по лятната ще е по-лесно, защото е по-стръмно и на слизане е голям зор като ти се набият краката напред, по другата катеренето е по-малко като че ли  newsm78

# 84
Няма ли организирани пътувания до там?

# 85
Сигурно има, ама това е малко като организирана екскурзия до центъра или мола...

# 86
И ние се качвахме по лятната, а слизахме по зимната. Разходката беше много приятна и много уморителна.

# 87
Момичета, с какви обувки да се приготвим за езерата? С маратонки ще издържим ли разходката или трябват по-стабилни обувки?

# 88
Момичета, с какви обувки да се приготвим за езерата? С маратонки ще издържим ли разходката или трябват по-стабилни обувки?
Зависи и от крачетата в обувките. Laughing /Не го приемай като съмнение във вас, просто се сещам с какви леки обувчици едно пъргаво момиченце слизаше бързо от Мальовица, докато аз бях почти по д* и с треперещи колене Embarassed/. Не съм имала туристически обувки, с маратонки трябва да съм била, а се качихме и слязохме изцяло пеша в рамките на един ден от х. Пионерска. Към двете последни езера има по-стръмно изкачване по едни сипеи.

# 89
Ние ходихме, когато имаше още сняг на последните езера и бяхме с ботуши, само моите бяха туристически. Ако си с маратонки, да са с по-дебела подметка, защото е доста каменисто.

Общи условия

Активация на акаунт