Рилските езера

• 22 998
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Точно неделя, понеделник и вторник го дават да вали. Бива ли такава каръщина  Confused
Не си карък !
В Рила по принцип си вали! Там и да не са прогнозирали да вали из цялата страна пак може да те застигне дъжд.
Ние бяхме 2 седмици в Рила (01-15.08) и там всеки следобяд си валеше.Цяла България умираше от жега там си ходехме обути сутрин и вечер и с дълги ръкави.
Така че се подгответе за кракотрайни преваляванияна на отделни места, а вас може и да ви  прескочат. Simple Smile

В неделя няма да вали!!!
Ние ще сме там, а където сме ние е слънчево!  hahaha

# 46
Искам само да вметна, че лифта е незаконен, защото не може да се снабди със съответните документи за безопасност, тъй като е построен върху свлачищна зона.
Защо пък да е незаконен лифта? Някакви екологични организзации го обявили за такъв /естествено те си имат съвсем други мотиви за това/ и следователно не трябва да се ползва!? Е, много им е криво на някои, че планината чрез този лифт става достъпна за много повече хора и горе всъщност вече няма да е никак уединено и спокойно. За мен това е някаква извратена ревност и собственическо чувство към планината, които са прекалено елементарни.

Лифта има Акт 16 и Разрешение за ползване така че който не се чувства достатъчно уверен във физическите си способности да не се колебае да го ползва.

# 47
Гледах прогнозата на Боровец и усала в синоптик бг и ги дават краткотрайни превалявания... нощна птица, вземете останете и понеделник тогава  Laughing
Притеснява ме и лифта, защото е отворен а малкия ще се носи в кенгуру и напрактика ще виси във въздуха. В най-лошия слуай ще го качваме пша, но проблема ми е е карам бременност с контракции и ще ми е много трудно.
Инъе за времето на рила уж съм подготвена Simple Smile !4 години съм ходила всяко лято за по месец. Между другото преди 10тина години времето се задържаше по-слънево и не валеше с дни, но сега наистина е много променливо.
В крайна сметка изтеглихме резервацията с 1 ден и преди това ще отидем за 1 нощувка на Ястребец. Та уж ще хванем хубаво време...

# 48
Искам само да вметна, че лифта е незаконен, защото не може да се снабди със съответните документи за безопасност, тъй като е построен върху свлачищна зона.
Защо пък да е незаконен лифта? Някакви екологични организзации го обявили за такъв /естествено те си имат съвсем други мотиви за това/ и следователно не трябва да се ползва!? Е, много им е криво на някои, че планината чрез този лифт става достъпна за много повече хора и горе всъщност вече няма да е никак уединено и спокойно. За мен това е някаква извратена ревност и собственическо чувство към планината, които са прекалено елементарни.

Лифта има Акт 16 и Разрешение за ползване така че който не се чувства достатъчно уверен във физическите си способности да не се колебае да го ползва.

Извратено е това, което пишете вие!

Регионалната дирекция за строителен контрол в Благоевград трябва да обяви за нищожни строителните разрешения за незаконния лифт над града. Това реши последна инстанция на Върховния административен съд. Той е незаконно построен, тъй като разрешенията му за строеж са издадени, преди да приключи задължителната процедура по екооценка (ОВОС).
Лифтът не е преминал актуална процедура по оценка за въздействието върху околната среда и застрашава здравето на туристите.
Окръжната прокуратура в Благоевград обжалва отказа на РДНСК да отмени строителните визи и спечели делото в благоевградския административен съд. Делото стигна до ВАС и в края на юни петчленен състав остави в сила решението на благоевградския съд.
Недопустимо е преди извършването на технически тестове и завършването на процедурата по приемането на лифта и на него да се допускат да се возят деца. Вие ако искате качвайте вашите!

А това да съветвате хората да не се колебаят да го ползват е повече от извратено!

# 49
Лифтът работи вече повече от година, по 8 часа на ден. Не е имало никакви инциденти, доколкото знам.

И ако обичате се въздържайте от лични нападки !!! Защото по този начин няма да убедите никого от тези, които са го ползвали, че всъщност е застрашавал живота им! 

# 50
Квалификации дадохте Вие, не аз!
Спирам по темата - всеки има глава на раменете си, да преценява сам!  Peace
Аз лично лифтът няма да го ползвам, не само заради неустановената му безопасност, но и поради установената му незаконност!

# 51
Спирам по темата - всеки има глава на раменете си, да преценява сам!  Peace
Аз лично лифтът няма да го ползвам, не само заради неустановената му безопасност, но и поради установената му незаконност!
Вместо  цитати - пускайте линкове!!!!! Защото написаното от вас, че лифта е незаконен се отнася за съвсем друг лифт - кабинковия в който заседна премиера Станишев в ски-курорта Бодрост-Картала край Благоевград! -  http://www.dnevnik.bg/ekobiznes/2010/08/05/942816_sudut_zadulji_ … urshi_rabotata_s/ .

Къде е Благоевград, къде е община Сапарева баня, област Кюстендил, а!!!!!

# 52

Ако собственическото чувство означава повече ЧИСТ въздух и планина, защо не. Със сигурност по-лесният достъп до езерата води и повече боклуци...и хора и отпадъци Crossing Arms

# 53
  • Стара Загора
Много сте зле, аз пък боклуци не видях, а имаше страшно много  хора, То с ония джипки да се качват хората е по- екологично и чисто сигурно.

# 54
Спирам по темата - всеки има глава на раменете си, да преценява сам!  Peace
Вместо  цитати - пускайте линкове!!!!! Защото написаното от вас, че лифта е незаконен се отнася за съвсем друг лифт - кабинковия в който заседна премиера Станишев в ски-курорта Бодрост-Картала край Благоевград! -  http://www.dnevnik.bg/ekobiznes/2010/08/05/942816_sudut_zadulji_ … urshi_rabotata_s/ .

Къде е Благоевград, къде е община Сапарева баня, област Кюстендил, а!!!!!

Точно за лифта на Паничище става въпрос. Което не пречи и благоевградският да е незаконен...

# 55
  • В една Дупка.
 Shocked
На който не му изнася, да не се качва. Ако е само въпрос на бумащина(а съм сигурна, че е така), нека го узаконяват когато искат. Мислите ли , че найстина просто е построен и на следващ ден  - пуснат. Абсурд. Явно някъде в хартиеното "узаконяване", някой не  е взел достатъчно парички....та сега просто си седи миличкият незаконен.

# 56
Точно за лифта на Паничище става въпрос. Което не пречи и благоевградският да е незаконен...

И кой казва това? Видяхме, че горното решение на ВАС се отнася за съвсем друг лифт, над Благоевград.
И съответно в тази тема бе пуснат един изманипулиран избирателен "цитат", чийто първоизточник е линкът, който пуснах.

Лифтът е удобен, бърз и се използва масово. Когато ние ходихме преди седмица горе имаше стотици хора, но чистотата бе невероятна! Не видях никъде хартийка, фас, дори намек за боклуче. Въпреки, че и дъновистите бяха опънали към 80 палатки на едно от езерата и там бе невероятно чисто.

# 57
Записче да ви следя Simple Smile

# 58
Благодаря ви за темата. Интересува ме през октомври удачно ли е да се посетят езерата или времето вече няма да е благоприятно?

# 59
Чудесно е, че хората пазят Рила от боклуците си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт