Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 997
  • 685
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Подкрепям мнението на смърф,че курорта е станал за хора с по-нисък бюджет,за по-скъпа почивка не бих си и помислила за там  Rolling Eyes

абсолютно е така.контингента,който посети албена това лято е съвсем друг
то си личи и от простотиите на шведската маса,и на плажа

# 346
  • Под гъбата
Мама мима,ти доволна ли си от КОМ или просто става?
Ние сме искали да сме в сектор Д,за там казват,че е спокойно.
А за ала карта не че толкова държа,но да знам ако ни се полага да питам Simple Smile
И като не работи джакузито,има ли басейн за по-малките?
Тале,да споделиш като разбереш нещо Simple Smile И ще се ослушваме за плевенска реч  Laughing
В сравнение с минали години сега Ком е по зле. Иначе детски басейн има, но няма фонтанче а там децата най много се пръскат. Иначе и в сектор А е спокойно но, както писах и преди камериерките не стават Rolling Eyes

# 347
Напротив, това е първият отрицателен коментар за Оазис - аз бях там и ми хареса - въпрос на вкус Peace

# 348
  • Mostly in my mind
явно е наистина въпрос на вкус.

ние днес се завърнахме от 6 дневната ни почивка там. първо ще започна с курорта, понеже съм ходила последно като малка, и се предполага , че нямам съзнателни спомени  Laughing като цяло много ни хареса - спокоен, семеен, уреден, чист, поддържан. няма я циганията и турбо-чалгата, както по южното черномерие. плажът-  също страхотен. имаше няколко дни с водорасли само. сигурно не казвам нищо ново  Mr. Green отвратително впечатление ми направиха руснаците и румънците как нагло си оставяха кърпите на шезлонгите на първа линия и естествено никой нищо не им казва. а мислех, че българите сме най-големите простаци  Joy
за хотел Компас - не е лош, но няма да повторим точно него пак  Mr. Green стаята и банята са реновирани, но не особено чисти. всеки ден уж чистеха пода и хвърляха боклука. казвам уж, защото все ми се подмятаха разни косми, не наши  Mr. Green за 6 дни спално бельо и кърпи не смениха нито веднъж. и може би от там главно дойде негативното ми мнение. три пъти най-учтиво помолих на рецепция. увериха ме, че са предали на камериерката, но така и никой не смени нищо. не знам защо и поради каква причина. храната в ресторанта наистина е много и разнообразна. меса много не съм яла, така че не мога да кажа как са. на мъжа ми му харесаха. на обяд се хранехме на Хавана - ако храната се сравнява с ресторанта, в Хавана е мнооого по-вкусна. сладоледът беше страхотен - особено белия и лилавия. спукахме го  Mr. Green хубаво впечатление прави наистина младия персонал, който щъка навсякъде.
вчерашната екскурзия до нос Калиакра беше уникално изживяване.
и в обобщение с няколко думи - за 52 лв. толкова.  Grinning

# 349
Kriss, и аз спечелих уикенд ОИ на Албена от Пепси. И на мен ми предложиха още една нощувка, но ние бяхме планували и без това почивка там 5 дни и сега ще ги слеем. В понеделник ще ми пратят офертите си трите хотела и трябва да избера. А моята позната е поразпитала и тя ме постави в чуденка между Ралица и Ком, Вита парк нищо положително. 

# 350
  • В светлината на слънцето
Прибрахме се най-после в София. Съжалявам, че не успях да се включа повече от Албена, но след почивката ни там заминахме за място, където масовите комуникации са нещо нечувано и непознато.  Mr. Green
Видях, че предпочитате отрицателните коментари в туристически сайтове - няма проблем. В крайна сметка всеки си има право на мнение, различни критерии и т.н. Не на последно място - може пък в началото на сезона нещата да са били по-зле, след което да са ги поправили. Аз писах конкретно за нашата седмица през август как стоят нещата - напълно обективно, но все пак е мое лично мнение. Друг може да има различно мнение, което е съвсем нормално.  Peace
Категорично обаче подчертавам, че догодина ще бъдем пак в същия хотел - Орлов, просто защото ни задоволи напълно. Разбира се, имаше дреболии - например, леко изтъркани ъгли на едната масичка и единия шкаф, но това не е нещо от жизнена необходимост, заради което да си развалям почивката. Wink
Между другото базата ми за сравнение точно преди Орлов беше доста височка, тъй като бях в дизайн хотел в Германия, в който мебелите са в стил Гауди, има дзен градини, кухнята е фюжън и цената на самостоятелна стая на ден струва точно, колкото едноседмичната ваканция на четиричленно семейство във Фламинго Гранд. Не съм плащала аз естествено, чак такива възможности нямам - бях в командировка.  Mr. Green Но нека бъдем реалисти - това нещо в тризвезден хотел, пък и в България, няма как да бъде видяно. Съответно очакванията ми не са били на такова ниво.
Чиниите и чашите в Орлов - поне, докато ние бяхме там, бяха измити идеално. За тези неща си отварям очите не на 4, а на 24. Вирус не хванахме. При условие че:
1. децата изпиха поне половината вода на басейните ( Mr. Green)
2. изчистиха по корем пода на поне половината ресторант заедно с други приятелчета (в един период това беше най-забавната игра от детска гледна точка Crazy)
3. ядяха от всичко, сервирано в ресторанта и то в сериозни количества.
Не чух да е имало други болни от вируса в хотела, поне в нашия период. Може да е имало де, но аз поне не съм разбрала.
Стига вече за Орлов. Не казвам всичко това с цел да агитирам, а и за подобно нещо е вече късно, а просто защото наистина останах доволна. Peace
-----------------
Сега малко по-подробно инфо от друго естествено за тези, на които все още им предстои ваканцията в Албена.
Ценоразпис на няои услуги и глезотии.
По кичозната търговска улица:
ретро снимка в най-първото ретро фото като тръгнеш откъм Фламинго - 10 лв за снимка. Правят 3 кадъра с различни аксесоари, на следващия ден ги вадят в цветен и чернобял вариант. Тоест общо снимките са 6. Капарира се 10 лв в деня на снимането, след това се избиат снимки и се плащат допълнително. Ако поръчаш повече от 4 ти подаряват и диск, на който са качени снимките. Ние взехме 5 снимки и момчето ни подари и шестата като бонус. Внимание: хич не се стараят и слагат каквото им падне. Съчетанията като цвят и стил с дрехата са често стряскащи. По-добре - пробвайте в друго фото.
прическа с плитки - 25 лв, ако е без мъниста и 35 - с мъниста. Хубави са, но май е по-добре да направите такава на децата в края на почивката, защото кожата доста се оголва и ако не носят шапки на плажа, може да изгори гадничко. За моя радост дъщеря ми в последния момент се отказа. ooooh!
хитът - сапунени мехури. В самото начало на уличата, от лявата страна, има по 2 лв. Сместа е много добра и стават чудни мехури. Малко по в средата на улицата вече струват 3 лв и не са много качествени.
шнола с разни ръчно направени украси и пера - в зависимост от вида на перата - от 6 до 20 лв.
диадема - пак с пера (накрая казах, че ще хванем една чайка на плажа и ще й измъкна всичките пера Twisted Evil) - 6 лв
ветрило от плат с дантела - 5 лв. Между другото свърши много хубава работа в жегата на плажа. Mr. Green
багер и камион за плаж (ако сте направили грешката като нас да забравите един от 100-те багера у дома) - 20 лв за двете МПС-та в комплект #Crazy
морски сувенири от типа на морски звезди, морски таралеж и магнитче-рибка - по 1-2 лв, ако са от най-малките.

По крайбрежната алея
люлки от типа клатещи се - 1 лв
багерите, които копаят камъни - в зависимост от продължителността - цената започва от 4 лв. Голяма краста е във всеки случай.
батут - 6 лв за 15 мин.
влак на релси - 4 лв за 5 мин.
водните колички - зависи от времетраенето, цената започва от 3 лв
надуваема сфера (т.нар. луди топки, в които влизаш и трябва да запазиш равновесие, докато тя се носи в басейна) - 10 лв за 8 мин, ама голям кеф - и за този вътре, и за зяпачите.
рикша - 14 лв за 1 час
влакчето го знаете вече - 2,50 за възрастни и 1 лв за деца. Ако решите просто да се разходите от центъра до горската част и обратно, ще ви таксуват двойно - тоест за четиричленно семейство излиза 14 лв. На финала на нас вече взеха да ни правят отстъпка и спряха да таксуват малкия, ама щото бяхме редовни. Twisted Evil

Заведения
С уговорката, че тук мнението е мнооого субективно и зависи от доста неща. Тоест за един цената може да изглежда ниска, за друг - висока, а за трети - нормална. Ще се опитам да съпоставя горе-долу със заведения в София - като някакъв ориентир. Независимо, че бяхме на ОИ, вечер си ходехме тук-там.
корабът "Арабела" - много е атрактивен, ако сте с деца - много му се радват, а най-големият кеф е да въртят корабния рул. Най-добър изглед и най-приятно е на най-горната палуба, но там местата са малко. Добре е да отидете отранво, за да хванете изобщо места на кораба. Доста посещаван е честно казано. Цени: салата с миди (супер вкусна) - 5-6 лв, панираи калмари - пак в този диапазон, но не ги препоръчвам - с гадна панировка са и много мазни, сафрид, лаврак и ципура - 12-15 лв. Сафридът е най-вкусен. Калкан (страхооотен) - 25 лв. Алкохолът е само български. Малка мастика - 2,50 лв. За мен лично цените са съвсем нормални като за рибен ресторант. Много по-ниски от рибната "При Яфата" например. Но и ястията не са така пипнати, а са по-простички. Но вкусни.
Точно под кораба е Рибарска хижа. Цените са абсолютно същите като на Арабела, но има доста по-голямо разнообразие откъм риби. Вкусно. Внимание: мноооого силна музика. #Crazy
италианският Ti Amo на търговската улица - само, ако много, ама много ви се хапва паста или пица. Истински са и приятни. Не върха на сладоледа обаче. Пиците са малки и големи. Цени - доста сносни - от 5 до повечко лева, зависи от продуктите. Определено по-евтино е от пицария "Виктория" във Военния клуб. Много шумно място обаче и някак неуютно.
Мексиканският ресторант, пак на същата улица. Атракцията му са мариячите. На 10-та минута и 7-ото фалшиво парче с ненастроен инструмент обаче ти иде да стреляш на месо. В комбинация с деца, които не се кефят на въпросното място, хапването там става мисия невъзможна. Не мога да дам обективно мнение, признавам си. Embarassed
Танго и милонга бар във Фламинго гранд - не съм фен на фламенкото, нито на латино-музиката, но заведението е много в мой стил: уютно, със задушевна, спокойна обстановка. Музиката е много на ниво - свирят студенти от музикалната академия в София. Питиетата са с цени горе-долу като в сладкарницата на Гранд-хотел София, може би една идея по-евтини. Внимание: климатикът там е пуснат на мнооого ниски градуси, задължително си носете нещо леко, което да наметнете вътре, защото разликата е срязваща.
И още нещо - напитки за по пътя, докато се разхождате, не купувайте от крайбрежната алея. Цените там са с 1 лв отгоре. Например: в края на стълбите, които се спускат от Орхидея и в магазинчето в базара в центъра, кола в кутия струва 1,50 лв, а бира, пак в кутия - 2,50. Българските даже са по-евтини. Същите неща на крайбрежната са с 1 лв по-скъпи.
Забравих - най-готината атракция, поне за деца - 30-минутна разходка с корабче - по 5 лв на човек (детето, независимо от възрастта също е човек Wink). Но си заслужава. Peace

Дано съм била полезна.
Тия дни ще пусна малко снимки от Орлов. Grinning

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 20:41 от lulumba

# 351
Пунчик, а на теб директно са ти казали че ще ви настанят в Ралица, така ли? Аз лично се изкефих като се обадиха Laughing още три дни на аванта при това. Девойката от Албена Тур ще има грижата да прехвърли платената ми почивка от Мура в този хотел, който избера в крайна сметка.

# 352
Талето,така поставен въпроса давай в Ралица  Peace

# 353
  • В.Търново
lulumba,можеш ли да кажеш от къде се качвахте на корабчето за морска разходка?И по кое време на деня става това или няма значение?

# 354
  • В светлината на слънцето
Ето малко снимки от "Орлов". Към края има и малко общи от Албена. Grinning
http://lulumba.snimka.bg/sea/albena-orlov.527830.20235265
Роси, според мен вървяха няколко корабчета и покриваха почти цялата плажна ивица. Конкретно на нас най-удобно ни беше това, което спира пред чадърите на Лагуните. Те са си точно пред хотелите с това име. Иначе имаше корабче, което спираше и между чадърите на горските хотели, тоест бар "Хавана" и хотел "Боряна". Стори ми се, че видях да спира корабче и някъде пред зоната, където се пада базара. Абе доста сновяха, защото явно си е яко бизнес. Разходката е наистина много приятна. Заслужава си. Хубавото е, че не претоварват корабчето - поне това, на което бяхме ние. След случката в Охрид явно много внимават. На нашето пишеше, че е за 12 души, без т.нар. екипаж, качиха 14 души, от които моите две деца, които общо не правят и един човек откъм тегло. Това, на което ние се качихме засякох, че идва към брега и качва хора в 9.30, след което към 10.10-10.15 ч. Горе-долу си сметни спрямо това как точно се движи. То спира точно в заграденото място, където се намират водните колела, бананите и другите подобни.
И още нещо - понеже ще сте в "Добротица". Внимавайте с детската площадка пред хотела. Моите се заиграха на нея и тогава видях, че една от веригите на гумите е скъсана и виси - може доста гадно да се изхлузи някое дете. На една от люлките пък е разкована едната дъска.
Ако има начин да избирате стая, отвън като гледах хотела ми се стори, че много добре изглеждат - като изглед, тези, които не са обърнати към "Калиакра", а са с южно изложение. Там дори първия етаж не изглежда никак зле. Това крило е по-открито, по-слънчево, някак по-уютно и гледа към тиха зона. Дано ви дадат хубава стая. Peace

# 355
Здравейте! Завърнахме се вчера от Магнолия. Аз съм за втора година там и мен си ми хареса. Мъжът ми обаче каза, 4е тая лудница в ресторанта не може да я преглътне, догодина да съм търсила друг хотел. Та разни хора, разни идеали. Той беше с нас само в началото, другата част от почивката, ние с дъщеря ми и сестра ми си я изкарахме много добре на басейна. Аниматорите бяха много мили момичета, измаряхя ни яката на гимнастиките. Ходихме и на представление с танци от различни страни - много се бяха постарали. Стаята си я чистеха редовно, сменяха кърпите.
Вси4ко до тук добре, само дето от Прословутото Влак4е ми из4една портфейла с документите и вси4ки те пари и то деня след като си тръгна съпруга ми. Няма да ви обеснявам какъв шок изпитах и колко ми стана ясно какво крадливо племе са шофьорите и приятел4ерата им патрулиращите полицаи, защото никой не може да ме убеди, 4е не бяха замесени. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Ние бяхме последни и единствени във влак4ето. Буквално ми се хилеха, и ми обесниха как не съм си пазила нещата. А аз със спящо дете, на ръце ходя из Албена да ги моля за съдействие и помощ. Единствената гаранция беше, 4е познавали шофира от 30 м години.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Thinking Thinking нямало нужда да претърсват хора за такова нещо, достатъ4но било те да кажат, 4е не са го направили. Ужас некав. После 2 сутрини прекарах в полицията за жалби и най-интересното беше, 4е следователя ми каза  - не подавай веднага документи, аз ще намеря на4ин да ти пратя твойте! Crazy Как го разбирате тва? Thinking Thinking Thinking
И така с моята Албена в мен!!!
Въпреки вси4ко другата година мисля да преско4а до там, но на първа линия. И както някой девойки по-горе и аз се насо4их към Калиакра.  Grinning Grinning Grinning Grinning Както каза следователя догодина може и без документи - ние ве4е те познаваме! Grinning Crazy Grinning Crazy Grinning Crazy

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 16:38 от gery_dobreva

# 356
  • В.Търново
LULUMBA,благодаря!  bouquetДано наистина ни настанят в хубава стая. Praynig
Аз се обаждах в петък в хотела и въпреки,че във ваучера и договора не е пояснено ,че не искаме 1 етаж,те го знаеха това и ми го потвърдиха.Казах им,ако е възможно и в по-тиха стая да ни настанят,заради детето,но за това вече не обещават,защото хотела бил пълен...е,ще видим като отидем,то не остана до петък. Simple Smile

# 357
През юли каква беше цената в "Калиакра"? Че тази,която сте написали за края на август е много висока.

# 358
  • Пловдив
През юли каква беше цената в "Калиакра"? Че тази,която сте написали за края на август е много висока.

имаше оферта на 67 на ден на човек

# 359
А в края на сезона 173  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт