Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 997
  • 685
  •   1
Отговори
# 390
Спокойно-ако им вярваш от сега на Синоптик, да те светна,че никога не е вярно. Mr. Green

# 391
  • София
тепърва спирам да чета отзиви, защото не се знае дали на един ще му хареса Добротица, а на друг-няма. Tired
А аз ще чакам rosinauzunova да сподели впечатления и тогаваще решавам  Peace

# 392
Flo_Rida, в кой хотел бяхте?
Аз се отчаях от прогнозата за времето другата седмица:
http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&lid=100726050
Цяла година децата говорят за море, и като дойде момента-студ и дъжд Tired, дано не е вярна тази прогноза.
аз не видях студ и дъж, видях 29 градуса - идеално за плаж, няма да се сварите от жега. Споко, ще си изкарате страхотно море Peace

# 393
  • София
nana77 , явно вие сте имали късмета с местата на плажа и с кърпите и хавлиите, които ние нямахме в Орхидея Парк.  Tired Какво да кажа-всеки си ходи със собствения късмет и това е, но никога не еднакво за всички, така,че тепърва спирам да чета отзиви, защото не се знае дали на един ще му хареса Добротица, а на друг-няма. Tired И нашата пижамка никога не беше на лебедчета, камо ли пипната...А пред Арабела бяхме на 6, 7 линия до заведението точно. Пък се радвам,че ти е харесала храната-както казах разнообразна беше, а който е дъвкал и е гълтал му е била и вкусна... Mr. Green

Аз на плажа никога не сядам на първа линия. За мен по назад е по-добре. Но ние ходим на плаж рано сутрин или към 17 часа следобяд. Винаги имаше места.
Второ - никога не съм била претенциозна за храна. Беше чисто, имаше избор, така че не ми е нужен Бьоф Строганов, за да съм доволна.

# 394
  • В светлината на слънцето
Като заговорихте за храна, забравих да пиша, че детският бюфет в "Орлов" беше учудващо адекватен. Става дума не за сухите неща - като кифлички, сладки, вафли и т.н., които са еднакви навсякъде, а за готвените. Супите също бяха идеални за деца, дори за много малки. Бяха не от остатъци, а от чисти продукти, всеки ден различни и приготвени много вкусно. Абе имаха си вкуса на домашно приготвена храна.  Peace Миналото лято в Славуна детската храна беше потрес направо. Sick
В Орлов имаше и доста засукани ястия между другото, разни специалитети. Двете тематични вечери бяха българска (имаше и печено прасенце тогава, банска капама, чомлек, дърпана баница и т.н.) и средиземноморска (с доста морски специалитети, една огрооомна еднометрова печена риба, печени на тенекия миди и няколко други мидени вариации, пристигнали от мидената ферма Дълбока). Доста добър избор имаше и откъм постни ястия: сармички, чушки или патладжани в доматен сос, миш-маш... Сокът беше на Присън, но не знам защо имаше по-различен вид от този миналото лято. Миналото лято в Славуна сокът изглеждаше направо гадно, един размит, все едно е от разтворимите в пакетчетата. Това лято сокът беше гъст, плътен, наливаха го директно от бутилки на Присън. Не знам какъв е бил вкусът, защото ние общо взето не пием такива неща. Малкият го пробва и каза, че е вкусно, но той на всичко казва така. На вид обаче имаше голяма разлика с миналогодишния. Thinking

# 395
  • София
Лулумба, а като е лайт ОИ на Орлов, имам предвид няма междинни хранения, как стои въпросът с алкохола? Имам предвид можеш ли да консумираш алкохол през целия ден (мъж ми е страстен бираджия и няма да отиде никъде, където няма бира)

# 396
Мооn Walk,
явно гледаш тази седмица- за другата седмица до четвъртък , в 15 ч го дават по 21-22 градуса, облачно с дъжд Confused

# 397
Лулумба, а като е лайт ОИ на Орлов, имам предвид няма междинни хранения, как стои въпросът с алкохола? Имам предвид можеш ли да консумираш алкохол през целия ден (мъж ми е страстен бираджия и няма да отиде никъде, където няма бира)

Не съм Лулумба, но ще ти отговоря Wink Целодневно има напитки и сладолед на лоби бара  и на басейна.
Няма само храна - пици, скара и други подобни, иначе пиене има Mr. Green

# 398
  • София
Благодаря много, значи ще чакаме април догодина да видим цените и тогава ще решаваме  Peace

# 399
  • Варна, морето и сините вълни!
Аз ще ходя за 3 дни в двузвезден - Лора. Като се завърна ще ви дам отзиви за двузвезден  Mr. Green Ще имам и възможност да сравня Добротица и този хотел  Joy

Относно ресторанта и мъжете в Добротица - могат да ходят в приличнооблекло  Peace Никой не е казал вечерно официално облекло! Всеки ходи с каквото му е удобно, но не и по бански!

# 400
Да, пиене имаше цял ден на корем, както и сладолед. Алкохолът беше на читави марки, макар и български. Миналото лято пак бяха български, но някакви световнонеизвестни и мнооого болеше глава. Confused
Силно се надявам догодина да запазят същия екип готвачи в кухнята, защото наистина беше вкусно. Забравих да пиша, че спалното бельо смениха 2 пъти в рамките на една седмица. Кърпите - винаги, когато ги оставяхме на земята. Жените се съобразяваха, че сме с деца, които спят следобед и чистеха сутрин. Смятах да помоля за това, но не се наложи, тъй като сами съобразиха.
Между другото много добро впечатление ми направи управителката - съвсем младичка и много приятна жена. Та тя постоянно следеше как персонала си изпълнява задълженията, всеки обед и за вечеря стоеше на входа на ресторанта и поздравяваше с добре дошли хората. И непрекъснато контролираше да няма издънки.

# 401
  • В.Търново
Времето наистина го дават от другата седмица с превалявания и захладняване,т.е. ще хване и от нашата почивка.Ние ще си тръгнем в сряда другата седмица,дано в Албена облачното време да ни заобиколи. Praynig
Писах си с тази жена от Русе,която е останала недоволна от Добротица.Има разминавания в информацията между нея и другите завърнали се от там и писали във темата.Като отида и ще видя сама какво е положението Sunglasses.Дано само да сме здрави,че мойто малкото още покашля и нослето му пак протече вчера.Ходихме на доктор и каза,че няма нищо тревожно.Пием си сиропа,а и в момента един зъб иска да избива и става ужасно,дано хората в хотела не вдигнат ръце от нас,че ще има да плаче малкия с това зъбче.. ConfusedПък може и да избие до петък... newsm78 Praynig
Сигурно няма да мога да се включа от мястото на събитието,но като се завърнем ще бъда много детайлна в коментара си от почивката ни в Добротица. Peace

# 402
  • София
Привет
вчера се прибрахме от Орлов Laughing
доволна съм
всичко е както сподели Лулумба
е, миди нямаше-за мое съжаление
но всичко останало беше ок.
сравнявам миналата година с Магнолия
беше чистичко и подредено, храната разнообразна и вкусна, алкохол колкото му душа иска на човек
нямаше стадо бутащи се и ръгащи се румънци и руснаци, и опразнени тави като миналата година
зареждаха бързо и точно, даже се доредихме до палачинките за разлика от миналата година Laughing
тематични вечери, страхотно кисело и прясно млуко, вкусни супи за децата, десерти, плодове и т.н
мъжот рече че ще се върнем четвъртити, добре че дребните щурееха за трима
каката от вълнение се напика първата вечер, прах чаршафи, но жените най-мило ми ги смениха и казаха че няма никакъв проблем
третата вечер госпожицата падна в един батут, болеше я ръката, тичане до спешния център, там ни казаха че прегледите са платени, но спешния доктор я прегледа и каза че според него няма счупено. Слава богу се разминахме само с притеснения.
Чистенето и при нас беше преди обед, като бяхме на плажа.
вечерта дребните се кефеха на детската дискотека.
Кофтито беше че стаята ни беше с изглед към Малибу-егати лудницата и данданията ooooh!
за другата година ще знаем
на плажа-понеже не се добирахме до първите линии-ходихме си на свободната зона пред хотела
ако има друго-питайте
смятам и догодина да повторим м Орлов, дано не си сменят готвачите Laughing

# 403
  • София
Кои стаи в Орлов препоръчваш? (нищо че още сме август, аз вече се подготвям за догодина  Wink)

# 404
Фоксче, задължително да не гледат към Малибу. Анимацията на французите там е направо страшно нещо. Най-добре е да искаш като нас - хем към морето, хем към розариума, тоест към Лагуните. Там е тихо, защото басейните и анимацията на Лагуните са не от тази страна, а от другата. От тази страна е само парк и нищо друго и си е супер тихо. На Орлов анимацията свършва рано - понякога още в 21.30 ч., но най-късно в 22 ч. След това настава тишина. Ако не те е страх от високото заради децата, поискай си и по-висок етаж - гледката си заслужава (виж ми снимките по-напред). Но мисля, че няма да има проблем дори да поискаш конкретен етаж - втори, трети, пети или който ти душа искаш. Много са коректни в това отношение. Peace И аз разчитам догодина да не сменят готвачите, че много вкусно беше. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт