Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 023
  • 685
  •   1
Отговори
# 540
  • София
моите деца са капризни, без да са алергични, така че съчуствам на Дидолина и я разбирам
миналата година беше същата мизерия в Магнолия
ако имаше нещо хубаво и качествено-то бързо свършваше от тълпите озверели от глад румънци, които трупаха по чиниите и после се хварляше
тогава нито палачинка видях, ни пържоли, ни нещо друго
разликата е от небето до земята сега с Орлов
имаше и бекон, и най-различни кремвиршчета, карначета/не че съм им привърженик/, пържени филийки, палачинки на корем, без да висиш по опашки, сирене, кашкавал-много фкусни, както и колбаси естествено.
дано и другата година си останат така нещата  

# 541
  • Плевен
Аз се връщам от Магнолия и съм доволна.Даже предоволна...Е като изключим ,че народа обезумява като види храна Simple Smile иначе чистеха редовно,храната беше вкусна и така.

# 542
  • София
Радост добре завърнала се  Hug мислех,че поне при теб ще се пооправят нещата,ама не би.Явно такъв ни бил късмета,догодина аз май пак ще си ходя дето си знам.Поне ще ме питат всеки ден какво искам да ям на другия,а за чистота и дума няма на въпрос да става.КОМ е на светлинни години далечина.Ето ви и линк за сравнение,да по малко е хотелчето,семейно е,но ни глезят,а за мен това е най важното http://www.orangehousebg.com/  Да не си мислите,че сме почивла на палатки досега,че една съфорумка това ме пита  hahaha

# 543
Ето какво получих на лични от  kristalina21 с молба да копирам и поставя в темичката-
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Здравей. Първо да се извиня че си позволявам да ти пиша на лични, но нямам права да публикувам в този раздел. За това реших да напиша на теб а ти ако решиш можеш да копираш мнението ми в темата.
Аз съм голям почитател на курорта Албена и от 2004 година ходя на почивка 1-2 прекъсвания. До сега винаги много ми харесваше. Ходя в Ком само първия път леко ме разочарова. А миналата година бях във възторг. Съответно винаги хваля комплекса на ляво и дясно и тази година по мои репоръки отидоха оше 10 човека. Но май догодина ще се въздържа от похвали както и ще се замисля дали аз да отида. Чета темата за Албена цяло лято и бях малко учудена от многото оплаквания и тръгнах с едно на ум.
Сега да споделя моите впечатления от х-л Ком и комплвекса като цяло - качеството е много по-ниско в сравнение с миналата година. Мисля че се дължи на прекалено голямата заетост. Хотела беше препълнен, а мисля че и в другите положението беше същото. Стаите се чистеха по - скоро през ден. Бельото го смениха на 6-тия ден а на 7-мия си заминавах. Оплаквания за почистванетъо чувах и от останалите гости на хотела
 Храната - имаше какво да се хапне, и аз поне винаги имах какво да избера и това което опитвах беше вкусно, с малки изключения, но от към разнообразие беше 1/3 от миналото лято. Плодове имаше в изобилие. Само едно мога да похваля - невероятните сладкиши - еклери, торти, пайове - ама малко трудно беше да се добере човек до тях поне в нашия хотел. Но за това май и ние туристите имаме вина спрепълването на чиниите като че се готвим за война Smile.
Плажа - много много претъпкан - пак явно заради препълването на хотелите. По мое време мои познати бяха във Вита парк и бяха по доволни от храната.
Аз при настаняването имах малък проблем, който ми поразвали  настроението. Незаредена стая, доста закъсняла реакция на персонала - до към 21.30, лек спор с хората на рецепция. Но тук пък трябва да похваля туроператора през който резервирах - отправих оплакване към него и съответно от Албена АД ме компенсираха, което им прави чест. Получих и лични извинения от мениджърите и в това отншение се почувствах като клиент с главно "К".
В крайна сметка мога да кажа, че продължавам да съм фен на курорта - плажа е несравним, но се надявам, че за следващия сезон ще намерят оптималното съотношение персонал-туристи, за да задоволят очакванията ни за качествена почивка.

# 544
  • София
Благодаря ти katka72,с това ме успокои,че не съм някоя луда.Мислех си,че само аз съм недоволна и ми стана някак криво  Sad.Съжалявм,само че не снимах мръсотията,за да го докажа във снимки.

# 545
  • София
ще ме извинявате за Аборигенския въпрос, но защо някои момичета нямат права да публикуват в този форум newsm78
това е вече втория случай и ми стана много чудно newsm78

# 546
  • София
ще ме извинявате за Аборигенския въпрос, но защо някои момичета нямат права да публикуват в този форум newsm78
това е вече втория случай и ми стана много чудно newsm78

Защото трябва да имаш определен брой натрупани мнения, за да се избегне реклама от страна на хотелиери.

# 547
Аз пък не съм била в Албена преди и не мога да направя сравнение за качеството на обслужване и самия курорт,но в сравнение с всички курорти на юг от Несебър,Албена ми се стори просто Рай! Mr. Green Няма я тази пренаселеност и на плажа и в самия комплекс-хотелите не са нагъчкани един в друг(Добротица беше заобиколена от дървета и градинки).Несебър си ми е слабост,но определено на север е по-спокойно и по-подходящо за почивка...Преди две години бяхме в Обзор и там ми хареса-плажа е широк и просторен като в Албена,но по-дълъг.Миналата година в Слънчев бряг беше кошмар на плажа-шезлонгите и чадърите наблъскани едни в други и децата няма къде да си играят-все на някой пречат  Rolling Eyes
Сега поне си имаха предостатъчно място за игри  Peace Но признавам,че това с безплатните шезлонги в Албена е недомислено-на няколко пъти отивахме на плажа в 10ч и нямаше нито един свободен чадър!!!След дълго обикаляне,човека който отговоря за чадърите ни предложи да се настаним на платената зона,а като се освободи в нашата зона чадър да се преместим.В 12ч вече 50% от чадърите са свободни..,но...късно  Confused
Ако за догодина успеят да организират по някакъв начин и този въпрос ще е супер!

# 548
Добро утро  Simple Smile
Вчера се върнахме от почивката в "Ралица Супериор". Късмет извадихме с времето, беше супер, да не кажа горещо, но там не се усеща толкова. Вчера вятъра беше много силен и беше облачно - идеално за пътуване  Laughing

За хотела - нямам забележки нито към обслужване, чистота, нито към храна. наши приятели, които бяха на 6-я етаж (последен) обаче имаха проблем с топлата вода. Явно в най-пиковото време не стигаше топла вода до техния етаж. След няколко оплаквания ги преместиха на 4-я.
За чистене, разбира се всеки ден, смяна на хавлии - през ден, чаршафи - един път за 7 нощувки. Това не се е променило от минали години.

Храната - разноообразна.
Скара, готвено, супи, таратор....месо - свинско, телешко, пиле, риба - имаше всеки ден, от бяла някаква, през скумрия до зарган.
Имаше скариди, калмари и други морски дарове, но не ги обичам аз тези неща и рибите, затова не мога да изкажа мнение.
Имаше разнообразие от сирена и кашакавали - на два пъти синьо сирене, ементал, гауда, топено сирене ( на тригълничетата), пушено сирене - всеки ден на закуска и на вечеря.
Колбаси - малотрайни някакви, свинско филе - всеки ден, едната вечер имаше суджук, пастърма и филе "Елена".
Закуската - палачинки, пържени филиики, кроасани с шоколад, с конфитюр, яйца на очи, бъркани яйца, бекон...и т.н.

Навалицата не съм я усетила, макар хотела да беше пълен. Много румънски и немски туристи.
На плажа обаче си е народ. За пръв път виждам този плаж да се пука по шевовете. Ползвахме чадъри на втора и трета линия.
Следобяд бяхме на басейните в комплекса.

Забелязах икономии обаче, предимно в осветеноста на комплекса. Минали години светеше всеки сантиметър, басейни, фонтана...сега светеше колкото да виждаш нормално, басейните вечер бяха тъмни. Голфа си беше осветен.

Анимацията си беше на ниво, страхотни представления изнасяха вечер в анимационната зала.
В общи линии това е - супер доволни сме, но аз и не съм очаквала нещо по-различно, все пак е изпитан хотела от нас с годините  Grinning

Качих малко снимки, има такива и  на ресторанта, ако на някой му се гледа - http://diksi.multiply.com/photos/album/87/87

# 549
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте!
Дикси, оказва се май, че съм улучила без да искам точния хотел.
Ние бяхме в Ралица и също съм доволна.
Храната в нашия ресторант беше същата като в ъв вашия според товите описания, е, без филето и Суджука, само.
А за плажа-сутрин щом се събудех, яхвах колело и на 2 линия мятах багаж, иначе не става. В 8.30-9.00 вече беше пълно.

# 550
  • В светлината на слънцето
Дикси, мило ми стана от снимките ти. Blush Познавам този хотел от времето, когато не беше Ралица супериор - колко лета съм изкарала там като хлапе...ех... Blush
За осветеността си права. Привечер на няколко пъти си направихме влакови разходки из горската част и една пешеходна в зоната на Орхидея, и ме учуди слабото осветяване. Но тъй като предни години не сме имали такива влакови тщения ( Twisted Evil), съответно не се бях разхождала така често в тази част на комплекси и сметнах, че тъмнината е обичайна. А то било пестене. Thinking

# 551
  • София
Дикси искам малко помощ,разгледах всичките ти 4 страници и имаш доста снимки от Албена.Интересува ме в кои хотели си била освен тази година,благодаря предварително за отговора.  bouquet

# 552
Дидолина, отговорът ми е кратък - всичките шест последни лета, в това число и настоящото, сме били в Ралица Супериор  Laughing
Сега обаче си харесах и Лагуна Бийч. Поседяхме последния ден малко на техния басейн и го разгледах, без разбира се да влизам нагоре по етажите, и ми хареса.
Kалиакра харесвам отдавна, но цените им това лято ми се сториха раздути.

# 553
  • гр.Златица
Снощи се върнах от своето първо лято в Албена. Толкова противоречиви чувства не са ме връхлитали никога.Не мога да кажа - ХАРЕСА МИ НАПЪЛНО, но не мога да кажа и - НЕ МИ ХАРЕСА.
Бях в "Лагуна Маре",на 50 м.от плажа.Някой нагоре беше писал,че оттам няма изглед към морето дори и от високите етажи,категорично не съм съгласна.Всяка сутрин посрещах изгрева над морето,като кротко си седях на балкончето над розите на 3-тия етаж. Сега накратко. За хотела първо. Що-годе приличен хотел - размерът на стаите беше добър,нито тясно,нито прекалено широко.Банята...."душ кабината" беше пред разпадане,дори едното плъзгащо се платно се измъкваше (ремонтираха го!!!! криво-ляво без да ги приканваме,явно камериерката беше казала). Балконската врата имаше проблем с механизма и детето изобщо не можеше да си отвори,а аз с доста напъни,даже първоначално си мислех,че явно наистина съм доста руса  Joy Балкончето си беше по мярка - с масичка и два стола.Простора - едно вързано въже -може би от хората преди нас,но ми свърши работа. Стаята беше сравнително запазена - пердетата свежи,мебелите могат да изкарат още. Имаше страхотен вграден гардероб - широк и удобен. За 9 нощувки 3 пъти ни смениха чаршафите,а кърпите сменяха всеки ден,без да ги хвърлям на пода !!! (това за мен е доста просташко,извинете ме). Всеки ден миеха ,но аз имам забележки - просто минава с един парцал и замазваха космите по стаята,някои не бяха руси,а и двете с детето сме в тази "окраска".
Храненето... Хранехме се в "Лагуна Гардън" - като гледах снимките на Дидолина,всякаш беше отскочила до нашия ресторант и беше снимала нашето меню - явно независимо колко пари си платил във всички хотели се яде едно и също.Едно към едно - и салатите и купите и подредбата,и сладкишите. Аз много много не харесах храната,не останах гладна,все имаше какво да ям - имаше чудесна скара,която приготвяха пред нас - пилешка пържолка, свинска, риба, кюфтета, кърнарчета.Но аз обожавам ориз,а там опитах най-безвкусния и блудкав ориз в живота си.Задушените зеленчуци бяха сурови - най гадна беше хрупкавата грах,която с 2 минутна топлинна обработка може би щеше да е фантастична. Имаше нещо,което стоеше под надпис българска кухня - разрязан домат,поръсен с кускус и леко запечен,от което кускуса ставаше жълт и като престоял,а домата като развален.Кажете ми в кой край на България се приготвя това "проклето" блюдо???
За колбасите всички сте се изказали. Супите сега  - такива вкусни български супи и чорби познаваме като домакини,а там видях само едни смотани бульони и блудкави крем супи,а веднъж и чорба от боб,който не беше изобщо уврял,като ориза ,който се сервираше. Сока - Дерби, с толкова много оцветители,не ми хареса. имаше Присан бутилки,но ходиш и се редиш на бара ,за да ти сипят. Продуктите на Пепси...Май само пепсито вървеше,защото другите миришеха на водата с която разреждат концентрата - явно малко концентрат и много вода. Алкохол не съм консумирала,нямам поглед.
Сладкишите - едни сладки като от тарелки,никога в къщи такива сладкиши не съм яла.Само веднъж опитах една крем пита,която беше много пресна и ми хареса.Видях я на снимките на Дидолина. Сладолед имаше,малката доста яде,ама там хигиената не беше на ниво,все нямаше кой да смени водата в халбите,където стоеше лъжицата за сладолед.
Персонала обаче работеше добре - тихи и приветливи,ненатрапчиви,нямам забележки.
От всичко в Албена най-много ми хареса плажа - широк,мек...морето разкошно.За първи път видях толкова много пасажи с рибки.Даже се бъзиках с малката,че можем да си представим,че сме на Карибите. Видях,че всички вие се оплаквате от голямото струпване на хора и липсата на организация по плажа. Аз пък от това съм много доволна - явно Лагуните бият всички други с това.Винаги имаше шезлонги и чадъри,никаква бутаница,спокойствие пълно. Релакс...
А Албена като цяло ми се видя много соц.Един полъх от миналото. В така наречения им базар освен хавлиите и банските костюми видях обувки и дрехи от времето на 1988 г. е,имаше и малки изключения.Но ние не бяхме тръгнали на шопинг и това мога да го подмина. В общи линии е това...Имам и още да разказвам,но стана дълъг поста ми. Ако трябва само да обобщя - на детето страшно много му хареса,а аз съм доволна,че на него му хареса.

# 554
Аааа,за храната не съм съгласна  Naughty В Добротица нямаше нищо общо със снимките на Дидолина...Имаше разнообразие,беше и вкусно! Peace

Общи условия

Активация на акаунт