Да преправим старите врати

• 6 155
  • 6
  •   1
Отговори
Момичета има ли вариант да се свали стара боя и после старите врати да станат като нови-моля за идеи-как точно се прави?

# 1
точно като нови не знам, но мога да кажа ние какво правим - нашите врати са от онези най-старите и обикновените. Не сме сваляли цялата стара боя само скъпия ги изшкури ( с някаква машинка става по-бързо и лесно, ще го питам как се казва точно  Embarassed), после грундира и китосва на местата,където имаше нужда(със специален грунд за дърво), пак изшкури леко около грунда за да го финоса и след това боядисахме. избрахме светло жълтеникав цвят - така няма да се цапат,като белите, но са светлички и свежи  Simple Smile купихме само нови брави и стана много добре  Wink не са точно нови, но със ограничен бюджет толкова  Laughing ако искаш ще снимам и ще ти покажа как станаха, но ще е най-рано в сряда сигурно.

@ хихи преписвам от милинка - не се казваше изшкури, а шлайфа Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 19:26 от new leaf

# 2
  • София
С лентов шлайф. Или с препарат тип римувал, но не съм убедена доколко ще свали всичко. Питай момичетата от темата за старите мебели.

# 3
 thumbsupБлагодаря ви

# 4
Нашите врати са от масив.Имаха около 10 слоя блажна боя,която успешно свалихме с пистолет с горещ въздух.След това действахме както вече new leaf ти е писала.Вместо боя обаче само лакирахме.

# 5
Ох, и ние го минахме това упражнение-вратите ни са от масив и не ни се сменяха. Та-боята я махнахме с пистолет с горещ въздух (нагрява се повърхността и веднага след него се върви със шпакла)-доста е изморително и трябва да се внимава, защото може да се нарани повърхността на дървото, но не е невъзможно-аз лично това съм го правила на 9 врати, така че е постижимо. Силно се съмнявам, че с препарат ще може да се изчисти до дърво -аз пробвах първо с някакъв, но беше пълен провал и затова купихме пистолета....След това мъжа ми сложи тук таме кит, където имаше наранявания, после шлайфа с виброшлайф (специално и аз го питах за името на машинката Joy Joy), после грунд, една боя и пак шлайфане и втора ръка боя и така....Резултата е изключително приличен и задоволителен. Понеже правихме ремонт и на жилижето на сестрата на мъжа ми, където си спестихме махането на боята до дърво, да ти кажа става и без да се сваля цялата боя, а само да се изшлайфа, ама хубаво и с машина и да се пребоядиса.

# 6
В общи линии точните съвети сте дали, но аз ще си позволя да обобщя. За правилно и качествено пребоядисване и освежаване на боядисано дърво имате нужда от :
пистолет за горещ въздух, шпакла, лентов шлайф или виброшлайф (ако ползвате виброшлайф ще ви отнеме доста време и усилия защото той шлайфа по-нежно, но с лентовия трябва много да внимавате въпреки, че става бързо и почти без никакви усилия има опасност да отнемете повече на места), кит за дърво (ако искате да лакирате(байцвате) в последтвие, а не да боядисвате има и цветни китове, препоръчвам на ден бравен има го в практикер готов за шкурене след 30мин.), грунд и желаното финишно покритие.

Първо нагрявате старата боя с пистолета за горещ въздух и внимателно отстранявате с шпаклата. Някои пистолети имат такъв накрайник за отстраняване на боя, би трябвало и да се продава отделно. За най-добри резултати по-бързо свършване на работата нагрявайте зоната на която предстои да махате боята докато премахвате боята от вече нагрятата. След това изшкурвате(шлайфате), за да премахнете едрите неравности. Запълвате пукнатините и едрите наранявания с кит и шкурите отново (ако използвате лентов шлайф, то по-добре да шкурите кита на ръка). Нанасяте грунда и след това финишното покритие и сте готови.

Общи условия

Активация на акаунт