Как да наричаме гърдите на детето?

• 8 625
  • 166
  •   1
Отговори
# 105
Така, време е да сменим заглавието. Joy Joy

# 106
  • София
...иначе аз си ги преброих 9...че и 10-ти мога да видя с повече фантазия Wink

Открих и деветия. Човек като търси намира.

Цици понякога е съвсем невинно, зависи от контекста. Не мисля, обаче, че това важи за всички "мръсни" думи.
то не е нужно особенно търсене, те са си очевадни...даже се чудя как може някои да виждат 6-7 само...
както  и да е...
аз цици не я намирам мръсна дума...само ми е проява на простотия и селяния употредата й....

# 107
Eeee чак пък толкова.....говорим за разговорния език, не за симпозиуми и изяви в ефир Simple Smile

# 108
  • София
ами точно така го чувствам...именно като част от разговорният език, никой не говори за официални изяви.

# 109
Eeee чак пък толкова.....говорим за разговорния език, не за симпозиуми и изяви в ефир Simple Smile

И в разговорния език - теб лично те кефи да видиш две тригодишни как упорито си повтарат цици в градинката?
Да не говорим, че няма възпитание разговорно и възпитание за симпозиуми  Tired

# 110
Щом не ми пречи да чета във форума как има бебета, които "заспиват само на цицата", така и не ми пречи когато дъщеря ми ми каже че като порасне ще има и тя цици.

# 111
Еййй разгеле видях ги само 7

И аз  Laughing. Много интересен тест.Жалко че малчко нищичко още не разбира и немога да му го приложа този тест. Би ми било интересно иначе.

# 112
Мм, аз съм "за" тези думи да се знаят, не да се употребяват. Едно е да му кажеш, че са проява на простотия и прикриване на слабост, друго е да научи на двора, че това са думите по които се разпознават пичовете и готините "разбирачи".
Думите ще бъдат научени, това е неизбежно! Родителите могат само да изберат от кого и как...

# 113
И аз  Laughing. Много интересен тест.Жалко че малчко нищичко още не разбира и немога да му го приложа този тест. Би ми било интересно иначе.
Еми, ей го, то и делфини не вижда. Това потвърждава теорията ми  Mr. Green

# 114
Еййй разгеле видях ги само 7

ВИДЯХ ГИИИИИИИИ - ЦЕЛИ 9 СА  bowuu

# 115
Vorfax, благодаря ти, че внесе яснота. Аз с моите опити да обясня гледната си точка, внесох смут в темата.
  bouquet

# 116
И не се замисляте, че днес като му обясните на вашето дете - то утре ще просвети и другите в градинката - сто на сто, това би било прекрасно, нали...

# 117

то не е нужно особенно търсене, те са си очевадни...даже се чудя как може някои да виждат 6-7 само...
както  и да е...

Така е, но малкия между главите им не го бях забелязала и се наложи да търся.

И в разговорния език - теб лично те кефи да видиш две тригодишни как упорито си повтарат цици в градинката?
Да не говорим, че няма възпитание разговорно и възпитание за симпозиуми  Tired

Мисълта ми беше, че цици може да звучи нормално казана от дете, което назовава така гърдите. Инак много думи не ми харесват- "кефи", например е сред тях. Наистина няма възпитание за различни случаи, но може да се използва различен набор от думи (речник), според ситуацията. Разбира се в по- късна възраст. Децата трябва да използват правилните наименования на нещата, но и да разбират какво имат предвид околните, т.е. добре е да знаят няколко. Разумно е да са тези, които вероятно ще чуват най- често.

# 118
Да замислям се,и съм напълно съгласна,но кое предпочитате за детето си -то да обяснява,или на него да му обясняват?

# 119
Ох, аз че делфините не ги видях, но и щерката каза, че вижда жена-маймуна с коса Mr. Green

разгеле, открих 2 делфина... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт