Как да наричаме гърдите на детето?

• 8 635
  • 166
  •   1
Отговори
# 60
Наричат ги гърди или цици /по-често второто/.

# 61
  • до една звездичка
Моята дъщеря до скоро ги наричаше (незнайно защо) - "кАки". Laughing

# 62
Казва и гърди и цици. Peace
Докторът преслушва гърдите, циците са на мама и като стане голяма и нейните ще са големи и ще носи сутиен Laughing

# 63
за мен цици е грозно. Учудвам се, че толкова деца са поощрявани да използват тази дума.

# 64
  • София
И"зпуснала си - имаше цяла тема на тая тема, беше забавна! Аз не обичам да ми пърдят, дори повече - отвращава ме това. Затова съм казала и на половинката, и на детето - по възможност в тоалетната. Мъжът ми се справя по-успешно де...
Темата я видях, но не съм я чела, а как стои въпроса с оригването  Wink

# 65
И"зпуснала си - имаше цяла тема на тая тема, беше забавна! Аз не обичам да ми пърдят, дори повече - отвращава ме това. Затова съм казала и на половинката, и на детето - по възможност в тоалетната. Мъжът ми се справя по-успешно де...
Темата я видях, но не съм я чела, а как стои въпроса с оригването  Wink
О, и това е обсъдено там - чети  Whistling

Тити - и аз се чудя, но явно масово се дава на децата да се използва. Не случайно казах, че децата носят много думички от детската вкъщи. Сега разбирам защо така държи на "цици"...Който и да ми обяснява, че дете вкъщи говори едно, навън - друго - не може да ме убеди, зад гърба на мама и когато тя не е там - детето си покзават именно магариите...

# 66
Ох, като почнете с тия вагини  ooooh! А далак обяснявате ли на детето какво е?
Само за информация, момиченцата не пишкат през вагината си, макар че децата на повечето любителки на тази дума, най-вероятно така си мислят. Ако детето пита как се казва това и посочи половите си органи, но най-вероятно има предвид външните срамни устни и евентуално клитора. Ако пита от къде пишкат момиченцата, терминът е пикочен канал или уретра.Вагината има отношение едва към въпроса от къде се раждат бебетата  Laughing

Външни срамни устни е тавтология  Wink. Вулва е термина- за всичко изброено и входа към влагалището.

По темата- гърди ги наричаме у дома. Относно притесненията за " мръсните" думи- дъщеря им не им обръщаше внимание. Питала е за някой неща какво означават, обяснявах, че е друга дума(груба, неприлична или каквато там се пада) с която се нарича това или онова.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 18:54 от Тиквен цвят

# 67
Както се наричат - гърди.

# 68
Казвам й, че са гърди, но веднъж й казах цицки и добре го запомни и казва вече, че и тя има титки. Mr. Green

# 69
Иминно за неудобството от казана на неподходящо място неподходяща дума става на въпрос.Същото е и с газовете,обаче си е много вредно за детето да се стиска.Може би трябва да му се обясни поне да се отдръпва леко настрани,знам ли...Съгласна съм,че не може едно да се прави в къщи а друго на вън.А кой не си мечтае да има добре възпитано дете?

# 70
  • Видин
за мен цици е грозно. Учудвам се, че толкова деца са поощрявани да използват тази дума.
newsm10
Много интересна тема  Thinking

# 71

"Цици" е разговорно, както и "пишка". Едва ли някой описва изненада с "увисна ми мандибулата" или болка с "усещам дискомфорт на фалангата". Не знам какво ще рече "поощряване", но децата изпадат в неловки ситуации когато чуват непознати думи, присмиват им се, а в крайна сметка научават значението им по циничен или сбъркан начин от връстницети си които правят първи стъпки в сексуалното си образование. Мисля си, че е редно да се научат едни трибуквени думички кокто и кой ги ползва и какво говори за произнасящият ги. То и Буда са го пазили да не научи какво е болка и старост, но пред такива неща е само въпрос на време кога ще се изправиш. Родителите могат да изберат кога и от кого.

# 72
vоrfax - нека добавим, че подобно ограмотяване трябва да стане на определена възраст, за мен тя не е на 3 или 4 години.

# 73
май бъркате разговорни думи с вулгаризми и медицински термини. Но както и да е, ще ми стане драго, ако синът ми поправи някое момиченце, че е по-добре да използва думата "гърди" вместо "цици" Simple Smile все съм си мислела, че у децата всичко трябва да бъде красиво....

# 74
Гърдите на детето, на жената, на мъжа наричам гърди.
За възраст от 3, 4 години е излишно да се задълбочаваме в подробности.

Общи условия

Активация на акаунт