Как да наричаме гърдите на детето?

• 8 605
  • 166
  •   1
Отговори
# 45
Наричай ги,просто гърди Peace

# 46
- Мамо, какво е това? /сочи мен/
- Гърди.
- Неее, не са гърди. Това са големи пъпки.
Гледа себе си: - А аз имам бенки.
 Mr. Green

Тогава се наложи да обяснявам. И ги наричаме гърди.  Grinning

# 47
И дъщеря ми им вика цици.Изобщо не виждам проблем.Знае че се наричат гърди,но така е избрала да ги нарича.
Да, ама цици си е една идея по-вулгарно. В детската също им правят забележка.

# 48
  • Бургас
Tова важи само у дома.

# 49
Tова важи само у дома.
Е, аз не искам двойни правила, няма нещо може вкъщи, навън - не. Децата се объркват дори така. Ама...

# 50
  • Бургас
Изобщо няма правила.Никога не съм и казвала това може навън,а онова у дома.В това отношение/и не само/никога не е имало издънки.

# 51
Странно. Дете на 3-4 години как вкъщи говори по един начин - навън по друг.  Thinking

# 52
Странно. Дете на 3-4 години как вкъщи говори по един начин - навън по друг.  Thinking

Абсолютно  Peace има си неща, които знае, че се правят и говорят сам вкъщи. Не сме имали проблеми нито в градината, нито на др. място. Децата много добре усещат кое къде трябва.

По темата - цици и гърди са и при нас.

# 53
  • Бургас
Цитат
Странно. Дете на 3-4 години как вкъщи говори по един начин - навън по друг. 

А иди че го разбери.Детска му работа. Joy

# 54
Абсолютно - ама когато говориш за по-голямо дете.
Във времето на проговаряне, около 2рата година - не ми казвайте, че детето ви не е повтаряло напълно автоматично нещо чуто, че не ви се е случвало навън да се поизчервите. И после - може и да знае коя дума е редна или не - но щом вкъщи може да се използва пред мама и тате - значи и навън може! Може дори напук, но пак го правят! Както вкъщи казва примерно пикае ми се - така и навън ще се изпусне със същите думи и вероятността за това е много по-голяма, отколкото ако никога вкъщи не е казвало така. Всеки може да си възпитава детето и да яде вкъщи с пръсти, навън с прибори, вкъщи  да  се прозява с широко отворена уста - навън да слага длан пред устата си, вкъщи да киха ей така, навън да слага отново ръка и хиляди други. Но много по-нормалния вариант е да се научи навсякъде да прави едно и също, да се държи прилично, да говори културно, да се храни с прибори и внимателно, да не се вика и използват неподходящи думи. Та така.

# 55
  • София
Интересно, в такъв случай какво правим например с пръцкането - забраняваме го навсякъде или го разрешаваме навсякъде?

# 56
  • София
добре де...твоят хем казва цици, хем за теб е донякъде вулгарно, хем в детската му правят забележка...хем говориш за култура на говор и държание ...пък ти не си го донаучила нещо...не си ли противоречиш все пак малко...

# 57
 Joy
Между мисля и мога има разлика. Старая се да го науча на горе-изброеното, явно не съм идеална и не ми се получава във всяко отношение.
На нас забележки не са ни правили, но на другите деца - да, учителката си казва просто. Яни наистина използва "цици" и всеки път му правя бележки. Но...

Интересно, в такъв случай какво правим например с пръцкането - забраняваме го навсякъде или го разрешаваме навсякъде?
И"зпуснала си - имаше цяла тема на тая тема, беше забавна! Аз не обичам да ми пърдят, дори повече - отвращава ме това. Затова съм казала и на половинката, и на детето - по възможност в тоалетната. Мъжът ми се справя по-успешно де...

# 58
Абсолютно - ама когато говориш за по-голямо дете.
Във времето на проговаряне, около 2рата година - не ми казвайте, че детето ви не е повтаряло напълно автоматично нещо чуто, че не ви се е случвало навън да се поизчервите ...

Е ти писа на 3-4. На 2 не съм имала проблем, защото още не говореше  Mr. Green чак малко преди да направи 3 г. започна нормално, преди това не й се разбираше особено, но съм имала случи на изчервяване, когато каза, че един батко (с коремче) има бебе вътре  Embarassed за всичко останало въпреки, че го прави вкъщи, навън не е, нито на 2, нито на 6.

# 59
Ок, съгласявам се - явно моето дете е по-тъпичко  Tired

Общи условия

Активация на акаунт