Как да наричаме гърдите на детето?

• 8 623
  • 166
  •   1
Отговори
# 30
  • Талант на 2012,2013 г.
За гърдите няма друга дефиниция. То си е ясно. Нали трябва да назоваваме нещата с истинските им имена... Laughing

# 31
  • София
ами гърдите са си гърди...както крака е крак, а ръката- ръка...но ако на всяка друга част от тялото сте измислили неофициално име....може би и на гърдите  би следвало да е нещо друго....знам ли....

по принцип наричам нещата с истинските им имена, няма защо детето да се учи на разни...пупи, буби, дуди, цицки и не знам какви си глупотевини.

а и ако трябва да сме честни...дете на година надали има изобщо някакви цици...

# 32
Ами децата ми си зная, че това са им гърдичките, гърди етака, а и не виждам проблем в тези думички. Както и искам децата ми да си учат правилен български език, а не сега някакъв измислен език, та после български. По-добре после да се съсредочи да учи нови неща.

# 33
Вулгарно или не - дъщеря ми нарича гърдите цицки.

# 34
  • София, център
Нейните са гърдички, нашите са гърди.

# 35
по принцип наричам нещата с истинските им имена, няма защо детето да се учи на разни...пупи, буби, дуди, цицки и не знам какви си глупотевини.

Така е. Знам за случай в който едно дете от детската градина все искало "да отиде до кафенето" опитвайки да каже, че му се пишкало и накрая се напишкало  Joy

# 36
  • София
Много скандализиращо, но дъщеря ми казва на гърдите "цици". "Гърдички" ми звучи къде по-противно от благозвучното наименование "цици". В крайна сметка едната дума е много по-лесна за произнасяне от другата.

# 37
Здравейте!Дъщеря ми е на година и четири месеца и вече иска да знае как се наричат гърдите.Често посочва гърдите на баща си и казва "Пъп?"Тя вече знае как се наричат всички други части на тялото.Търсим средна дума между "Гърди"(тати мисли,че е много официално) и "Цици"(мама мисли ,че е прекалено вулгарно).По принцип съм чувала от много места,че е хубаво тези неща да се наричат с истинските им имена,но не можем да измислим подходяща дума.

Що за въпрос!?!?!? Ами гърдите са си гърди, било то женски, мъжки, детски....
А и се съмнявам дете на 1 г. и 4 мес. толкова да се вглъби в термините, че чак да се чудиш как да му обясниш... Crazy

# 38
  • София

Така е. Знам за случай в който едно дете от детската градина все искало "да отиде до кафенето" опитвайки да каже, че му се пишкало и накрая се напишкало  Joy

хихихихихи, горкото Simple Smile
а аз съвсем скоро чух дете, което казва кайсиики на дупето си(поне така предположих, защото иначе други кайсийки по тялото за пошляпване не се сещам), но доста се посмях на тез кайсийки. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 39
А на женският и полов орган как казвате? Едва ли с цинизъм, нали? И него ще чуе от улицата и тогава???
Нищо не изменям, казвам думата такава каквато е.

# 40
Също така се чудим как да и обясним след някоя друга година за мръсните думи.То тя още от сега чува такива на площадката и се чудя кога ли ще започне да псува Embarassed Embarassed newsm78 newsm78

Мръсните думи ще ги употребява, ако ги чува от вас. Иначе ще се пробва, вие ще и кажете, че не са хубави думи, не се приказва така, само невъзпитаните ги казват, това са обидни думи, които могат да наранят някого... още куп обяснения могат да се дадат и проблема ще бъде почти решен. Почти, защото ще се пробва още малко, но при настояване от ваша страна ще отшуми до следващата научена цинична дума.
Peace  Много от думите, които беше чула вече са забравени! Много точно си го обяснила! Hug

А на въпроса ти- дъщеря ми понякога казва цици, понякога гърди, не виждам нищо лошо, страшно, цинично... Rolling Eyes

# 41
Много скандализиращо, но дъщеря ми казва на гърдите "цици". "Гърдички" ми звучи къде по-противно от благозвучното наименование "цици". В крайна сметка едната дума е много по-лесна за произнасяне от другата.

Laughing
Тази тема сме я разнищили вкъщи.
И моята дъщеря казва на гърдите цици. В отговор на нейн въпрос защо аз имам цици, а тя не, аз обясних, че докато е малка има малки гърди - гърдички, а като порасне, съответно ще й пораснат и гърдичките и ще се превърнат в цици като тези на мама.  Wink
Пак по темата пита защо тати няма цици и ние обяснихме външните разлики между мъже и жени и че мъжете имат гърди. И така след няколко обяснения вече е наясно за циците и гърдите. Сега се кефи да обяснява на детегледачката, че има цици и се опитва да й ги пипа. Laughing

# 42
Да, и синът ми казва цици. В повечето случаи де, понякога казва и гърди, но само ако говори за себе си.

# 43
  • София
Първото изречение на щерка ми беше "Мама има тити (разбирай цици).". Брат й употребява тази дума, но за неговите си казва гърди. Така и до сега ситната ги нарича цици - и моите, и на татко си, и нейните, и на брат й, че дори и на кучето. Обяснявам, че са гърди, ама не вдява. Вчера съм я гушнала, а тя ми наднича в пазвата и заключва "Мамо, имаш много хубави цици." (не че е така де, ама то детето няма от къде да знае Mr. Green). Събрахме погледите на околните майки  Mr. Green

# 44
  • Бургас
И дъщеря ми им вика цици.Изобщо не виждам проблем.Знае че се наричат гърди,но така е избрала да ги нарича.

Общи условия

Активация на акаунт