Дете, обсебено от баща си

• 523
  • 6
  •   2
Отговори
Здравейте, имам нужда от съвет  и споделен опит. Дъщеря ми е на 2 г и 9 м и е обсебена от баща  си. До такава степен, че всички ежедневни дейности иска да прави с него: смяна на памперс, хранене, обличане, буквално всичко. Той няма и минута спокойтвие, тя е залепена за него, а мен ме игнорира напълно. Аз се опитвам до и говоря, да пяубеждавам-но ефект никъв, тя иска само него. Когато той има някаква работа или трябва да излезе, тя изпада в пълна истерия-рев, тръшкане, писъци. напълно обсебена е от него.

Моля за опит и съвети как са се спрява с това. Аз се опитвам да съм спокойна, да правя колкото се може повече неща с нея , но тя просто ме отхвърла, от което многе ме боли и ми е мъчно. Чувствам се абсолютен провал като майка, защото детето ми не ме иска.от руга страна се радвам, че тя има такава силна връзка с баща си, но  аз съм толкова отхвърлена Sad

Не знам къде бъркам и как да се справя с всичко това. Моля споделете опит  как да се справя с това положение,

# 1
Чувала съм за такива случаи, понякога е към грижовна баба това отношение. Период е и ще отмине. Ти от своя страна гледай да разсейваш детето, когато се разстрои поради факта, че таткото трябва да излезе, предлагай му да излезете, да играете, да се забавлявате заедно.

# 2
Всичко при децата е на периоди. А това с любимия човек може да е към всеки - баба, дядо, някоя леля. Това е просто период.
Но дете на 2 години и 9 месеца на памперс?
Също така дете на тази възраст трябва да се храни само и дори да се облича самостоятелно. Помислете за това, вместо да си внушавате неща и да се самообвинявате.
Започнете с приучаване към нови неща и научаване на нови неща и дейности.

# 3
Не мисля, че детето е обсебено от баща си, а по-скоро има нужда да бъде повече с баща си. Някой деца плачат много за мама, твоето за тати и те уверявам, че не е само то. Знам и за друго дете, което плачеше за баща си и дори щом таткото се прибере то му носеше една домашна дреха за обличане, защото знае, че щом облече домашни дрехи (а не униформа) таткото ще си стои вкъщи. Дъщеря ми също беше привързана много към баща си и също ми игнорираше щом той се прибере, но не е било чак толкова болезнено. Може би бащата трябва да прекарва много повече време с детето. Децата се “насищат” често на майките, защото прекарват повече време с тях. На тази възраст детето вече има нужда от повече хора в кръга си - градина, приятели, така няма да се фиксира само върху един. Може би трябва да помислите за това дали е достатъчно и дали е пълноценно времето, което бащата прекарва с детето. Също така дали има разлика в отношението на бащата и на майката. Понякога майките са по-строги, искат разни неща от децата, карат ги да правят неща, да пеят, да казват, да показват, да учат … бащите са по-лежерни и са за игра. Нормално е да избира по-лесното, по приятното. От написаното аз също оставам с убеждението, че детето е много обгрижвано от майката и иска да бъде обгрижвано от бащата. С придобиване на малко повече самостоятелност и градина детето преминава на една друга фаза от развитието си. Успех!

# 4
Нормален период. И синът ми беше така, на около 3 стана по-добре. Все още обаче само аз мога да го приспивам, ако съм там. Ако някой му даде нещо за ядене, винаги пита "Ами за тати" и така. Фаза е, да на момента е тежичко, ама преди това беше залепен за майка си, докато го кърмеше. Та част от развитието. Тати да стиска зъби и да се успокоява, че винаги ще има и за него сладолед, близалка и т.н. Grinning

# 5
Познавам такова момиченце, беше залепено като гербова марка за баща си. В интерес на истината, той полагаше големи грижи за нея и батко й, защото майката трябваше доста да работи. Сега детето е вече на 9 и има силна връзка и с двамата си родители.

Така че, щом и вие полагате грижи, постепенно едностранната привързаност ще се развие в двустранна.

# 6
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет  и споделен опит. Дъщеря ми е на 2 г и 9 м и е обсебена от баща  си. До такава степен, че всички ежедневни дейности иска да прави с него: смяна на памперс, хранене, обличане, буквално всичко. Той няма и минута спокойтвие, тя е залепена за него, а мен ме игнорира напълно. Аз се опитвам до и говоря, да пяубеждавам-но ефект никъв, тя иска само него. Когато той има някаква работа или трябва да излезе, тя изпада в пълна истерия-рев, тръшкане, писъци. напълно обсебена е от него.

Моля за опит и съвети как са се спрява с това. Аз се опитвам да съм спокойна, да правя колкото се може повече неща с нея , но тя просто ме отхвърла, от което многе ме боли и ми е мъчно. Чувствам се абсолютен провал като майка, защото детето ми не ме иска.от руга страна се радвам, че тя има такава силна връзка с баща си, но  аз съм толкова отхвърлена Sad

Не знам къде бъркам и как да се справя с всичко това. Моля споделете опит  как да се справя с това положение,

Бащата работи от вкъщи ли?

Общи условия

Активация на акаунт