Немога да спя до детето си

• 342
  • 12
  •   2
Отговори
Имам дете на 1 година млада майка съм и живея сама в друг град с мъжа и дъщеря ми , напоследък обаче немога да спя с бебето си в една стая и заради някаква тревога нервната ми система ме държи будна постоянно , немога да спя с нея на едно легло а преди тя е свикнала да спи с някой на легло и не иска в кошара сама да спи или спеше при някой на дивана , но когато аз съм до нея имам някаква тревожност , кога ще се събуди да плаче от зъби , и дали ще сънува нещо и ще ме стресне с плач , и не спя и по половин час дори кохато тя е до мен и постоянно трябва да ходим у баби и дядовци в различни градове да спят те с нея вечер а аз в друга стая за да мога да се наспивам.Когато някой е с нея в другата стая и аз не я чувам спя идеално , просто да не съм аз в стаята където е тя … някой попадал ли е в подобна ситуация като майка , някой знае ли вариант как да се оправя и да нямам тези безсънни нощи и като цяло искам някой човек който се е оправил от това нещо да ми даде съвети защото вече умирам за сън а детето на следващия ден иска адекватна майка..

# 1
  • София
Аз бях така, когато синът ми беше малък. Решението - мъжът ми спеше с него.

П. П. Няма дума "немога". "Не мога" е.

# 2
Имам дете на 1 година млада майка съм и живея сама в друг град с мъжа и дъщеря ми , напоследък обаче немога да спя с бебето си в една стая и заради някаква тревога нервната ми система ме държи будна постоянно , немога да спя с нея на едно легло а преди тя е свикнала да спи с някой на легло и не иска в кошара сама да спи или спеше при някой на дивана , но когато аз съм до нея имам някаква тревожност , кога ще се събуди да плаче от зъби , и дали ще сънува нещо и ще ме стресне с плач , и не спя и по половин час дори кохато тя е до мен и постоянно трябва да ходим у баби и дядовци в различни градове да спят те с нея вечер а аз в друга стая за да мога да се наспивам.Когато някой е с нея в другата стая и аз не я чувам спя идеално , просто да не съм аз в стаята където е тя … някой попадал ли е в подобна ситуация като майка , някой знае ли вариант как да се оправя и да нямам тези безсънни нощи и като цяло искам някой човек който се е оправил от това нещо да ми даде съвети защото вече умирам за сън а детето на следващия ден иска адекватна майка..

Съжалявам за недоспиването ти, но мисля, че всички майки страдат от това.
Виждам един комплекс от проблеми, които сякаш ти убягват и мислиш, че не можеш да спиш, защото детето е при теб. Всъщност май не можеш да спиш, защото знаеш, че трябва да се погрижиш за детето ако се събуди през нощта. За това спиш спокойно, когато знаеш, че друг ще се погрижи, а не защото детето е в друга стая. Като начало може с мъжа ти да си поделяте нощните грижи за детето. След това да започнете да отделяте детето в самостоятелно легло, може би първо при вас в спалнята и после на по-голяма възраст в отделна стая. Лично аз не бих отделила едногодишно дете в друга стая. Да ходите при баби и дядовци не само не е решение, а и не помагате никак на детето да привиква да заспива само. Защо бащата не спи с детето не разбрах.
Знам, че не е успокояващо, но родителството носи със себе си тази тревога. Първо дали ще плаче, после дали ще плаче от зъби, след това дали ще плаче заради градината, през тревога за училището, защо не се прибира от дискотека, а е вече късно през нощта … Може би трябва сама за себе си да осмислиш, че нищо не е вече същото и заедно с мъжа ти да си помагате в това отношение.

# 3
Мъжа ми спи някои вечери с нея но не винаги защото в от 7:00 на работа , а тя става често сега заради зъбите и трябва да я приспива на ръце , пробвахме да спим тримата в една стая но аз пак подсъзнателно нещо мисля и не заспивам от тревоги

# 4
  • София
Ами така е с малки деца, няма друг начин. Двамата родители си помагат.

# 5
Но неможе вечно някой да спи с нея , все ще опре до мама и все ще
Опре да е до мен някоя от вечерите а аз пак ще съм спала само 10 мин и цял ден ще ми е злее

# 6
  • София
Ние някъде по това време отделихме сина ми в негова стая, а мъжът ми в началото спеше там в отделно легло. Но никога не сме спали в едно легло с детето. По време на коликите пробвахме така, не стана и го сложихме в негово легло до нашето.

# 7
Защо детето спи с някого, а не в своето легълце?
И защо все още се приспива на ръце?
Необходимо е детето постепенно да се приучи към самостоятелно заспиване и спане. В първите месеци след раждането е нормално бебето да има нужда от близост и помощ, за да заспи. Но след 6 месец то вече е достатъчно голямо, за да започне да изгражда навици за самостоятелно приспиване и сън в собственото си легло.

# 8
Защо детето спи с някого, а не в своето легълце?
И защо все още се приспива на ръце?
Необходимо е детето постепенно да се приучи към самостоятелно заспиване и спане. В първите месеци след раждането е нормално бебето да има нужда от близост и помощ, за да заспи. Но след 6 месец то вече е достатъчно голямо, за да започне да изгражда навици за самостоятелно приспиване и сън в собственото си легло.

Защото така сме я научили и реве много много и ние неможем да я слушаме като реве и само иска да я носим и да сме при нея мъжа ми казва че даже му е хубаво да я приспива и казва че детето е малко и иска да чувства близост

# 9
  • София
Вие си решавате, но колкото повече отлагате отучването от тези навици, толкова по-трудно ще става.

# 10
Детето вече не е бебе, време е да се приучава постепенно да заспива само. Ако бях на ваше място, щях сериозно да говоря с него,не може той да определя това, при положение че не поема грижата по цял ден и нощ.

# 11
Аз вечер си спя, но денем не можах, а нали знаете как всички казват "спи, когато бебето спи". Та отчасти ви разбирам. Но е абсурд да спя с бебето в едно легло, винаги ме е било страх да не се случи нещо.
Съветвам ви да приучите детето да си спи в кошарата. И да се събуди, вие ще го чуете и ще се събудите и успокоите. После веднага си лягам пак след такъв момент, ако ви е страх, че ще се разсъните и няма да може да спите - не е така.

# 12
Ама аз стоя будна дори тя да е в кошарата си или загражданието където спи и да е спокойна аз пак седя ококорена и немога да заспя в чакане тя да се събуди и да реве

Общи условия

Активация на акаунт