Как да наричаме гърдите на детето?

• 8 621
  • 166
  •   1
Отговори
# 135
Тези не ги употребявам , така че няма как да ги научи от мен. Ако чуе и ме пита какво значат, ще обясня и ще кажа че не са прилични думи и не трябва да ги употребва.

А ти за отделителните функции кои думички използваш?

Пишкане и акане. Напоследък обаче започнах с ходи ми се до тоалетната. Той също.

На 2-3 годишно /ей вместо да излизам вече пак пиша  ooooh!/ би ли обяснила двете заветни думички с К и П ???
Веднъж се изтървах нещо  Mr. Green,Слава Богу още не и се разбира какво говори Laughing

Виждаш ли  Wink

# 136
  • Варна/Лондон
Дъщеря ми на теста видя жена и цици. Laughing Питах я дали вижда рибките, но освен бутилка, тапа и жена друго не можа да различи.
Освен цици им вика и гърди, когато си иска. Тя и на дупето си казва дупе, но скоро се ,,изцепи'' на плажа, че й влязъл пясък в гъзА.... Blush

# 137
Дъщеря ми на теста видя жена и цици. Laughing Питах я дали вижда рибките, но освен бутилка, тапа и жена друго не можа да различи.
Освен цици им вика и гърди, когато си иска. Тя и на дупето си казва дупе, но скоро се ,,изцепи'' на плажа, че й влязъл пясък в гъзА.... Blush
Това ми хареса  Joy
Предпочитам детето ми да нарича нещата с истинските им имена,не си падам по такива лиготиики,като например пупа,чушка бла бла
Смешно е.

# 138
  • Видин
Разбира се, гъз звучи много по-добре  Naughty

# 139
разбира се че да.поне става ясно какво е г.з.А ако каже ПУПА   newsm78

# 140
  • Видин

Пупата е коремче.
Гъз обаче никак не приляга да се изрича от дете, както и от възрастен. Но въпрос на възпитание и мироглед. Надявам се моето дете никога да не срещне твоето, което борави с такъв речник  ooooh!

# 141
Е даже и да не срещне моето дете,все ще срещне някое като моето.И да отворя една скоба моя речник не е такъв,но съм чувала деца на много възпитани и образовани хора да говорят неща,които не са чували от тях.Няма как да се избегнат,обкръжението на детето не са само родителите му и близките.Даже и на 1-2-3 години да каже някоя глупост,после ще порастне ще осъзнае че не е хубаво да се говори така и ще спре.

# 142
  • Варна/Лондон
Не ви ли омръзна да се превземате с това,, моето дете това'', ,,аз никога не бих на моето дете'' , чак ви се чудя на ентусиазма да се убедите себе си колко велики са ви децата. Чудно ми е до колко годишни ще ги ,,закриляте'' от ,,мръсните думи''... Само преди малко в детското по Нова се спомена,, мамка му''. Ето, че не е задължително мама и тати да са простаци, за да научи отрочето някоя и друга дума от тези, които в крайна сметка са си истинските наименования на ,,онези'' работи.

Даже и на 1-2-3 години да каже някоя глупост,после ще порастне ще осъзнае че не е хубаво да се говори така и ще спре.
Така е, разбира се,  тука вече можем да говорим за пропуски във възпитанието, ако детето продължава да си употребява просташки думи/изрази/. Peace

# 143
Чак не повярвах,че има тема с такова заглавие и с 10стр ooooh! Ми гърдите са гърди,другите части на тялото също с истинските имена ги наричаме,само за половите органи /в частност женския/ измислям някаква тъпотия,защото нито ще разбере думата,нито звучи добре.Друг е въпросът,че дъщеря ми знае-мъжкият полов орган е пи*шка,и големите мами имат цици,а момиченцата гърди. Не съм я учила специално аз на тия думи,но ти си ги знае-от яслата предполагам.

# 144
  • Видин
Ще ги чуе тези думи от други деца/възрастни - да. Но ще му обясня, че не бива да ги употребява. Няма аз да го уча на тях. Схващате ли разликата?
А това, че в детското се псува е много жалко.
Не разбрах "мамка му" на кое е реалното наименование? Може би на "да ти е*а майката"?

# 145
  • Варна/Лондон
,,Мамка му'' в детското беше употребено в контекст на ,,прекарахме се'', в същото детско кучето е ,,тъпо'', защото умря...
Схванахме разликата- да, но ти не схващаш, че говориш в бъдеще време за твоето дете, а ние в настояще, тоест: нямаш си и на представа като стане на 3-4 какво може да ти изтърси и да се чудиш къде си сбъркала във възпитанието или да го приемеш за нормално и да обясниш на детето. Надявам се тогава да се присетиш колко тесногръдо звучи това ;,, дано моето дете, не среща такива като твоето''. Peace

# 146
  • Видин
В такъв случай говорим за едно и също. И ти казваш, че ще обясниш на детето, че не се употребяват тези думи. Докато Kosi_bosi13 иска да каже, че от малко ще учи детето си да ползва "гъз", защото след време така или иначе ще я срещне тази дума. Това, според мен, определено не е правилно.
Имам си пример пред мен - племенницата ми. Освен инцидентно изпуснати думи, за които е било обяснявано, че не бива да се ползват, в момента най-лошата дума, която употребява е "гадост", която е чула от своя приятелка. В момента е при нас и аз упорито й обяснявам, че и тази думичка не е от най-красивите и не бива да я ползва. Има ефект.
Не знам, явно аз съм сбъркана, че съм възпитавана по друг начин от вашите деца. Спомням си като малка се изпуснах пред баща ми и казах "ебаси". Той така ме погледна, че забравих тази дума на момента. Не е нужно да ме бие или нещо от сорта. И до ден днешен внимавам как говоря и се държа пред хората. За мен думи от сорта на "цици" и "гъз" са неприемливи. Съжалявам, ако проблемът е в моя телевизор  Rolling Eyes

# 147
  • Варна/Лондон
Ха-ха, с думата ,,ебаси'' и аз си отнесох навремето най- строгият поглед на майка ми. Laughing
Разбира се, че говорим за едно и също- всяка майка иска детето й да е възпитано и да не употрбява думи, които тя самата не би казала. Аз не съм казвала на дъщеря ми, да казва гъз вместо дупе, но го изтърси, значи знае и двете думи какво означават. От мен зависи коя от двете ще продължи да употребява. Както знае и цици и гърди. За сега сме до там, още не е проявила интерес към наименованието на пениса/признавам, че освен пишка, друго не ми идва на ум/, а нейната е дуда...
 При нас ефект има не само когато обяснявам, че дадена дума не е желателно да се използва, но и когато по никакъв начин не й показвам, че думата ме дразни.
Аз също не съм възпитавана, както сега  възпитавам детето си, но колкото и клиширано да звучи е истина- времената бяха други, най- малкото от всеки ъгъл не надничаше някой билборд с полугола красавица и детските предавания си бяха детски без псувни... Tired
И все пак предпочитам да назовавам нещата с истинските им имена, но поднесени разбираемо и съобразно с възрастта на детето. Peace
 пп: идеята за щъркела не мина при мен навремето, знаех си, че  нещо ме смотват нашите.... Laughing

# 148
amanita ясно ми стана вече,че си много възпитана.ще ти дам за известно време да възпиташ детето ми,малко е още но като чета каква моралистка си,може като ми върнеш да се храни с вилица и нож и да ми говори на Вие.
Цитирай ме къде написах аз,че ще науча детето си на глупости.

# 149
  • Видин
Предпочитам детето ми да нарича нещата с истинските им имена,не си падам по такива лиготиики,като например пупа,чушка бла бла
Смешно е.
Разбира се, гъз звучи много по-добре  Naughty
Не искам да коментирам повече.
Джеронимо, разбрахме се с теб   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт