Хитрини за справяне в кризата?-2

• 73 634
  • 675
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, някоя да е смятала колко стотинки излиза едно пране на пералнята /праха и омекотителя/, при пълна пералня?
 Embarassed
Вчера на нашият квартален супер продаваха капсули Ариел за 0.70 лв/бр, и направо ми мушнаха 2 в чантата.
Ползвах едната, за бяло, да знам дали излиза на сметка.

Идея нямам с прах за пране или течен препарат как излиза сметката, някой има ли идея?

# 331
при нас ги продават за 8.30 лв ама ми се вижда скъпо за всекидневно пране взела съм едни за бяло от време на време да пускам с тях аз пера с бонукс - 5.3 лв и  без омекотител

# 332
Свалих летвата доста-пера с Бинго-2лв/кг, но от ароматизаторите не мога да се лиша.Когато  съпругът ми пътува, купува доволно количество , но в момента се задоволявам с това. Много важно перо ми е -пера абсолютно всеки ден, особено през по-хладните сезони / пералнята ми е за 7кг пране/. На мен са ми скъпи тези капсули-поне заслужават ли си парите?

# 333
В магазин плюс от четвъртък има изгодно Rex 60 пранета 13,69 лв около 23 ст. ,но аз имам прах за следващите два месеца така че няма да се възползвам

# 334
Една приятелка много ми похвали капсулите на Ариел.
На мен обаче ми излизат скъпичко. Ако събирам пране за две перални седмично, да. Принципно мога, защото пералнята ми е 10 кг. Обаче хич не мога да търпя през седмицата да сме заринати с мръсно пране и пускам пералнята почти през ден, на половин програма.
Ако слагам през ден по една капсула, то къде ще му излезе края  Mr. Green
Пера с течния Рекс, последно видях промоция - мисля в Кауфланд беше, за 3.99, което е доста добра цена. Става дума за по-малката опаковка - литър и половина.

# 335
аз направих някаква такава сметка - ехо савекса е 6 лв/2 кг, или 3 лв/кг.
Ако слагам по 150 гр/пране /така пише на пакета за не много замърсено/, едно пране ми излиза 0.50 лв /не знам изобщо смятам ли правилно  Blush/
а това е Ариел и е с омекотител, значи би следвало да е на сметка, дори сравнено с по-нисък клас прах.  Thinking

# 336
За праха знам че е най-добре да супува голяма разфасовка.Колкото повече е като количество,толкова е по евтин за един килограм.

# 337
  • София /Абсурдистан
Аз реших да пробвам с Ехо Савекс рубин и купих от Карфур плик от 4кг., излиза изгодно, пере добре и мирише много приятно. Мисля че цената беше към 7 и нещо. Пак там продават омекотители, които са 2 литра за 2лв, обаче са доста разредени, така че не ги препоръчвам, въпреки че миришат добре, но след пране мирисът не се усеща и дрехите не са омекотени. Имаше и друга промоция в Карфур за прах на Ехо Савекс - 10кг. за 5лв, но докато се усетя точно къде се намира и вече беше свършил.

# 338
Аз редувам праховете, май всичко на пазара съм изпробвала, но само от Ариел съм доволна, и течен, и на прах, капсулите още не съм купувала, че имам заредени от друг количества. Всъщност едно време Тео бебе също беше добре, но това през 2004-та, скоро не съм го пробвала, още ли е същия?
Тук ми похвалиха Ехо Савекс, хич не ми хареса, нито пере, нито миришат добре дрехите  Confused

Ееех, 99-та какъв Бонукс имаше, просто мечта, помните ли го?  Simple Smile

# 339
  • Пловдив
Някой пробвал ли е турски прахове, турски от Турция, произведени за техния си пазар? Попитаха ме дали не искам да ме снабдяват, по-евтини били от българските. Сега обмислям и ви питам.

# 340
Някой пробвал ли е турски прахове, турски от Турция, произведени за техния си пазар? Попитаха ме дали не искам да ме снабдяват, по-евтини били от българските. Сега обмислям и ви питам.
Рискувай с малко количество.Ако не ти хареса добави към него хубав прах. Wink

# 341
  • Mediterraneo
След като минах през повечето от евтините прахове, реших, че компромис с праха за пране няма да правя. За бяло по- добър от Ариел няма. Дебна за промоции и така ми излиза колкото прах от по- нисък клас. Последно бях взела 4 кг за 16 лв мисля.

За цветното нямам големи претенции. Дълго време ползвах Рекс. Но установих, че ако купя Персил на промоция, ми излиза същата работа. Последно взех с 50% намаление от Кауфланд 6 кг за 15 лв! Преди това бях взела от внесените от Турция 6.600 кг за 24 лв. Та сега имам да пераааааа  Laughing Бях улучила и 3 л Первол за черни дрехи за 11 лв.

Отделно накупих и Бонукс по 0.59 лв за 300 г, преди 1-2 седмици имаше промоции в Пени. Ама предполагам него ще го подаря на баба ми, понеже тя такъв ползва, а аз не съм много доволна от Бонукса.

Омекотител също ползвам. Също дебна за промоции( изобщо, подвижна брошура съм, знам във всеки момент къде какво е най- изгодно в Била, Кауфланд и Пени, трите вериги в града  Grinning)- последно си взех 5 шишета от по литър от Пени, за по 1.49, та ще изкарам поне до нова година с тях.

Такава ми е практиката- като видя нещо, което е наистина на далавера, купувам по- голямо количество. особено такива неща като препаратите, които на практика не се развалят.

# 342
  • Бургас
Вергилия, аз съм ползвала капсулите на Ариел за цветно пране. Твърде наситен ми идва ароматът, да не говорим, че обвивката на капсулата не се беше разтворила добре и по някои дрехи имах лигави остатъци Confused На Савекса мисля, че пише 100гр. на пране, което се равнява на 150мл. от мерителната чашка newsm78
Аз за бяло пране използвам Ехо Савекс 2 в 1, опаковката е в бяло и зелено. Изпира идеално, на мен критерий ми е изпирането на чорапите, тъй като и двете ми деца се прибират с ужасно засечени чорапи от училище и ясла  Tired Сега не накисвам чорапи предварително. Освен това ароматът на праха не е натрапчив, а съвсем лек и ми ухае на чисто. От миризмата на Бонукс, примерно, ми става лошо.
Цветно пера само с течни препарати, но ги сменям според настроението и промоциите Blush
За боба направо ме разбихте Rolling Eyes Аз винаги готвя по 0,5кг. боб и се изяжда най-много на два пъти, като ние двете с дребната се броим за една порция Rolling Eyes

# 343

Много съм доволна като цена и качество. Уви, вече няма кой да ме снабдява. Малко след Капъкуле има един супермаркет - българските коли оттам тръгват натъпкани с препарати и баклава Simple Smile

# 344
В момента ползвам турски ариел 6 кг за бяло. Много съм доволна от качество и цена. Ползвала съм и турски первол за цветно и турски персил за цветно. Също съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт