Хитрини за справяне в кризата?-2

• 72 662
  • 675
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Емиии, току що извадих тотално неизмит капак на тенджера от долната кошница. Беше идеално позициониран, нищо не го захлупваше, машината не беше претоварена...4иста е...таблетките ми са хубави...Не знам ве4е. Явно дава фира!

# 436
ох, от дни влизам да прочета нещо в темата, и все на миялните циклите...

# 437
  • София
Да, съжалявам. Не сме по темата, но се заформи разговор и така...Ако искаш, може да викнеш някой да помете.

# 438
Офффффффф, аз така и така сте на миялните....Да кажа за таблетките. С тези цениииииииии. А евтините не стават, не мият и това си е. А миялната ми е нова все още, със скъпите дето ги рекламират и тук си е супер. Ама много са ми скъпи. Май ще започна да мия някои неща на ръка, знам ли. Аз за загорялото съм си взела една паста--само поизтърквам и после слагам е машината.

Иначе сега имаме нова стратегия за пазаруване--само големи разфасовки, които после си правим на по-малки.

# 439
  • Стара Загора
Aз установих, че да ми смелят месо на кайма в магазин за месо ми е по - евтино (6лв и стотинки за кг)., от насипната кайма в Кауфланд 8лв за кг.; с 5-6 добавени неща след месото.

# 440
  • София
е ако е само свинско да, иначе не е по-евтино, един път само смлях от Фантастико телешко и свинско 50/50, и ми излезе супер скъпо. Да не говорим, че насипната кайма/6,90лв/, която я продават повече ми харесва от натурално смляната.

# 441
  • София
Офффффффф, аз така и така сте на миялните....Да кажа за таблетките. С тези цениииииииии. А евтините не стават, не мият и това си е. А миялната ми е нова все още, със скъпите дето ги рекламират и тук си е супер. Ама много са ми скъпи. Май ще започна да мия някои неща на ръка, знам ли. Аз за загорялото съм си взела една паста--само поизтърквам и после слагам е машината.

Тук няма да се съглася Wink,а именно с това,че евтините препарати не мият.Мия само  с евтини препарати и с допотопна миялна на 15 години.Всичко ми се измива много добре.Ползваме само дуралексови съдове,а на тях много си личат петна.В момента мия с прах и гланц от ДМ-няма грешка.Не зная каква сол е сложил мъжът ми.Никога предварително не почиствам загоряла,много рядко не се измива,а дори и да остане нещо,се маха за отрицателно време с грапавата част на гъбичката.
А,излъгах-не съм доволна от таблетките Медикс-те измиват точно по описания от теб начин.

# 442
Докато още сте на тази тема за миялните.
Скоро пробвах един вариант, просто защото ме домързя да отида до магазина.
Сложх вместо таблетка малко течен сапун.
Резултата ме изненада. Всичко стана перфектно просто и имаха даже и блясък.

# 443
Докато още сте на тази тема за миялните.
Скоро пробвах един вариант, просто защото ме домързя да отида до магазина.
Сложх вместо таблетка малко течен сапун.
Резултата ме изненада. Всичко стана перфектно просто и имаха даже и блясък.

Това го правех в САЩ, че там беше беднотия по едно време Simple Smile

Иначе ДМ каква марка таблетки са? Аз под евтини имах предвид Медикс. Само от тях не съм доволна. Иначе Сомат са по-евтини от най-скъпите, има и едни гръцки...Просто искам по-евтин вариант на Сомат, но да не са Медикс.

За каймата--и на мен не ми харесва само от свинско. Иначе вземам една телешка (така се води) от Женски пазар--5.50-6 лева. Има и малко овнешко като че ли вътре. На нас ни е вкусна. Сега Стара планина--да, хубава е, ама 8-8.50. А в нашият "селски" магазин наглите продавачи я дават за 10.40. Как не ги е срам такива цени да слагат, печалбарска работа. Всичко е толкова надуто по малките магазини, лакоми хора има.

# 444
Белинда, не правя забележка:–)
За миялните и аз да кажа, че има един продукт на Финиш, който много помага при по-мръсните съдове ( тави, тенджери). По-замърсените места се напръскват и се изчаква 10ина минути, след което вадиш идеална йена, например.

Аз също купувам мега-опаковки таблетки за миялна.

Хр. продукти (месо) също купувам във фамилни опаковки, после правя на порции и във фризера. Допреди няколко месеца ( нещо ни мързи напоследък) купувахме пилешко и пуешко месо директно от фабрика, цената е много по-ниска и се добираш до чудни пилета извън стандарта, поръчваш по факс/имейл, те ти го приготвят, но някой трябва да ходи да го вземе;-)

# 445
Да, и ние от време на време купуваме направо от кланница месо и си го разфасоваме. Така излиза по-евтино. Ама нямаме човек напоследък да ни носи. Ще трябва да го мислим.

Друго за кризата--нося си храна от дома за офиса. И не съм сама напоследък, хапваме си с някои колеги задружно, даже си менкаме  hahaha Така излиза по-евтино, защото съм готвила вкъщи.

# 446
  • София

Иначе ДМ каква марка таблетки са? Аз под евтини имах предвид Медикс. Само от тях не съм доволна. Иначе Сомат са по-евтини от най-скъпите, има и едни гръцки...Просто искам по-евтин вариант на Сомат, но да не са Медикс.

Не ти разбрах въпроса Blush.ДМ си е марката на магазина ДМ.Не са таблетки,а прах за миялна.Аз таблетки не ползвам,ужасно са ми скъпи.Прахта на ДМ е около 7лв/дано не те излъжа/ за 2кг.Стига ми за около 2-3 месеца при всекидневно пускане на машината.Гланца им е 4лв,и той за толкова стига.По-евтино от това-здраве му кажи.А и мие идеално.

# 447

Не ти разбрах въпроса Blush.ДМ си е марката на магазина ДМ.Не са таблетки,а прах за миялна.Аз таблетки не ползвам,ужасно са ми скъпи.Прахта на ДМ е около 7лв/дано не те излъжа/ за 2кг.Стига ми за около 2-3 месеца при всекидневно пускане на машината.Гланца им е 4лв,и той за толкова стига.По-евтино от това-здраве му кажи.А и мие идеално.

Сега зацепих като го пуснах в нета. Не съм влизала до сега в тези дрогерии, защото...Ми не знам защо, постоянно ги подминавам тук и там. Обаче като четох назад в темата, още в Понеделник съм там. Ще си взема и прах и гланц, и каквото друго ми видят очите Simple Smile

Просто отдавна не бях чела темета.

А вече втори път давам луди пари за Сомат, за да може да мие  ooooh!

# 448
Това за месото, ако може да се прави не е лошо, да.
Ние сме предимно на пилета  Rolling Eyes, и купувайки от фабриката ми дават едни пилета, които са по-големи и са имали шанс малко да походят по земята. Месото не може да се сравни с това от супера. Обясниха ми, че тези пилета са извън стандарта, тоест, например стандарта на супермаркет е пилето да тежи например 1500гр., т.е има някаква макс. маса, която продават. Не съм се задълбочавала много в темата, но са супер пилетата, цели кокошки:))  Пуешкото месо също им е много хубаво, но мъжът ми го мързи да поръчва напоследък, трябва да върнем навика.

За обяд си спомням, че докато бях в България излизайки с колеги  давах много пари, просто ми влияеше на бюджета много. Сега имам възможнот и се прибирам вкъщи наобяд. Решила съм да огранича и сутрешното кафе, тук традиционно закусваме в кафене - кроасан и капучино струват 2,40. Като скоча още 2 пъти до кафето за по кафе от 1 евро на ден им оставям 5 евро, на месец са към 130 евро! Ще купувам еспрессо машина да имам в работата и ще съкратя и този разход.

# 449
  • София

Тук няма да се съглася Wink,а именно с това,че евтините препарати не мият.Мия само  с евтини препарати и с допотопна миялна на 15 години.Всичко ми се измива много добре.Ползваме само дуралексови съдове,а на тях много си личат петна.В момента мия с прах и гланц от ДМ-няма грешка.Не зная каква сол е сложил мъжът ми.Никога предварително не почиствам загоряла,много рядко не се измива,а дори и да остане нещо,се маха за отрицателно време с грапавата част на гъбичката.
А,излъгах-не съм доволна от таблетките Медикс-те измиват точно по описания от теб начин.

И аз се присъединявам! Купихме си един прах за миялна - 3 кг. за 15 лв. Вече го ползваме 3 месеца, а дори не сме го преполовили. Мие си съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт