Отговори
# 570
Честито на мама Стефита. бързо възстановяване им желая. Честито и на мама Мариана и малката Белослава.

Маринка, да, тук е мястото, където "сверяваме часовника си" и като усетиш  как да стават нещата те ще са най- добрите за теб и бебето ти и в никакъв случай да не си мислиш, че си "мърлива майка"- няма такова нещо.   Hug

Золка, радвам се, че всичко ок при теб.  Hug Хубаво е, когато наистина има кой да ти помогне.

Тута55, и аз имах мастит с бате, но за миг не съм прекъснала с кърменето и не съм давала АМ. Правих компреси, изцеждах, пиех АБ и нещата се нормализираха. Давай на бебе да суче, не се притеснявай. Успех и силни гушки.  Hug

tzuntzurka    , браво на теб и бебо- 1,500кг. Това е супер като за начало и не трябва да те притеснява. Доки ли те уплаши, че е много. МОя бате през първия месец качи 1,700кг. И на мен ми каза педи да съм ограничавала кърменето и т.н., но изобщо не съм я слушала- я,какъв юнак си имам, да не е затлъстял,я!  Crossing Arms Та той до 6-тия месец само на кърма не е падал под килограм на месец  Naughty Не се притеснявай и си карайте все така.  Hug

# 571
Veni78, mariana, stefita, честити бебчета! Да са живи и здрави и много радост да носят в семействата си!

Charr, съболезнования за баща ти. Бъди силна!  Hug

Keyla3110, и ние също получихме такъв обрив днес - червени пъпчици с бели връхчета по челцето и главата. Звънях на педиатърката и тя ме посъветва да НЕ мажа с абсолютно нищо - така кожата ще диша и много бързо ще изчезнат. Причината е най-вероятно раздразнение от някаква материя или спарване. Та аз веднагически разконспирирах как сме го получили  Naughty - вчера си купих слинг шал и поносих малко Бобчо в него...но хич не се сетих, че съм с блуза от изкуствена материя. И така от едната страна моя корем от другата - неговата муцунка, а по средата - блузата. Цялата тази работа в комбинация с разходка из парка и резултата днес е въпросното обривче. И така сме повдигнали темата за слинговете, моят е http://shushulka.com/product/65/sling-shal-ot-organichen-pamuk-panel-raye.html Много е хубав и на Бобчо много му харесва вътре. Вчера се гушка много в мен, спа като пънче вътре и даже се кърмихме...Абе готино приспособление. А и го взех на супер цена...което не е малко, на фона на пазара на слингове тук.

Кори, бибата я изварявам всяка сутрин и като падне.

Маринка, ние се къпем в анатомична ваничка, завещана от мили приатели, и на Бобчо му е много удобно в нея. Дори го слагаме в дълбоката част на ваничката - голям кеф му е.

Сисе, ние излязохме на разходка още, когато Бобчо беше на 5 дни, т.е. 2 дни след изписването. Тогава точно се изля страхотен дъжд, та с тати с усмивка си рекохме "все така да му върви на нашия син"  Praynig

По въпроса с къпането една консултантка по кърмене ми каза следното...първото го къпехме всеки ден, второто - през ден, а сега третото - веднъж седмично...заедно с батко си и кака си  Joy Та с риск и аз да бъда заклеймена като мърлява мама, ще кажа, че сме пропускали банята и дупето не мием всеки път. Но като е напишкан само и една кърпичка върши добра работа  Naughty Инак като се окензаме до ушите, задължително се мием.
Айде стига толкоз от мен, че то стана един пост....а и Бобчо ще се събуди към 12 да папа, та да подремна до тогаз!  Hug на всички!

# 572
  • Miami
Честито на новите мами с бебчета    bouquet Да са им живи и здрави рожбите  Hug

Оле, всяка сутрин... Аз през ден-през два я изварявам, но ако падне задължително. Иначе я мия с гореща вода всеки ден.

Спечелихме търга за BabaSling   newsm44  сега нямам търпение да го  получа. Една мама ме светна, че в начолото можело някаква мини възглавничка да се подлага на бебето, за да не е толкова сгънато в слинга. Може да пробвам, ама като стане малко по-хладно.

СиСиТу, хайде мила, кога ще се хвалиш с бебок  Hug

# 573

Оле, всяка сутрин... Аз през ден-през два я изварявам, но ако падне задължително. Иначе я мия с гореща вода всеки ден.

И аз така  Embarassed
Ама трябва да пускам стерилизатора само заради една биба.
Той Калоян много, много не я иска, плюе я, аз му я бутам, че иначе си лапа ръцете.

Кори, пиши ми като получиш слинга да ми кажеш как се справяш, че голяма мъка  Crazy

# 574
Charr - ужасно съжалявам, миличка! Не мога да си представя какво ти е  Hug Надявам се да получаваш всичката подкрепа, от която имаш нужда в момента.  Hug Hug Hug

На всички нови майчета - ЧЕСТИТО!   bouquet  ylinfant newsm76

При нас нещата са вече по-добре. Днес махнаха дренчето, крачето е видимо по-добре. Още е малко оточно, но било нормално.
Изследванията са ок. 1690 гр. е. Онзи ден се объркали, като ми казаха 1710, мерили я преди да напълни памперса. Така се бях зарадвала, струваха ми се ужасно много и така бързо. Но нищо, важното е да е добре, макар и по-бавничко.

Чудя се дали ще ме приемат в болницата преди да я изпишат, дали ще ми дадат да я кърмя там или по-точно да се опитвам и т.н.
Онзи ден пуснаха майка ми да я види, защото си заминава за Испания другата седмица и поне година няма шансове да се видим пак. Малката буба така й се радваше (или поне аз така си въобразявах), защото се усмихна цели 4 пъти и то широко.  Heart Eyes

Поздрави на всички и целувки по краченцата на всички бебоци!  Hug

ПП - Сиси, хайде мила Simple Smile Чакаме те! Твоя бебо най се ослушва от всички сливналийчета. А пък моята калпазанка се оказа най-чевръста

# 575
Здравейте,момичета!!! Честито на всички мами,сдобили се с бебоци тези дни  bouquet  bouquet  bouquet
Ние сме си в къщи от вчера,изписаха ни на 5-я ден.С малкият Йоан се чувстваме страхотно,батко Максим е супер любвеобилен(поне за сега Laughing)

Моето раждане - второ секцио с пълна упойка,мина невероятно гладко безпроблемно и ако щете вярвайте абсолютно безболезнено .   В 8.45ч влязох в операционната и към 11ч се хвалех с вторият си син все едно не съм била оперирана Единствената болка,която имах е от прибирането на матката.Явно обезболяващите вече са на много високо ниво и не на последно място професионализмът на д-р ТАНЕВ,който за втори път ме оперира и за втори път оставам супер доволна !!!! 24 часа след операцията вече обикалях коридорите и слизах от 7-я до 3-я етаж да си видя бебето,че ми го дадоха чак на 3-я ден.
Дори бих казала,че първият път имах леко придърпване на конците и болка първите два,три дни,а сега и това го нямаше.
     Пожелавам на всички подобно бързо възстановяване от раждане като моето !!!!

# 576
  • София
Здравейте.
Tzutzurka за пъпчиците искам да ти кажа, че е най-вероятно т.нар. бебешко акне. С каката ми се случи това чудо някъде към 20ти ден. Тя нямаше празно място по лицето си. Цялата беше със ситни червени пъпчици с бяло връхче, които тя разраняваше постоянно като махаше неконтролируемо с ръце. Лекарката първоначално ми каза да не мажа с нищо, но при нас обривът беше ужасно интензивен, и накрая тя ми предписа някакъв илач, който се приготвяше в аптеката. Не си спомням обаче какво точно. Мажех я с него и с кремчета с цинк, но пъпките си минаха, когато те си решиха някъде към 40тия ден на бебето. Тогава четох много и се оказа, че това е нормален обрив и се получава заради хормоните на майката, които преминават в бебето посредством кърмата.
Сега все още нямаме, но очаквам и аз включване скоро. Ако ни се размине тази гадост ще съм много щастлива.
Либи, всеки път като ти видя поста все се надявам да прочета, че скоро ще се вземете да си се гледате вкъщи. Малката героиня да наддава по-бързо и да не се ослушва. Не остана и още малко вече ще си я гушкате вкъщи.
Аз в началото давах биба и нашият я цокаше с удоволствие, но след като премахнахме всички шишета от менюто, бибата и тя мина в забвение. Вчера се опитах да му я пробутам, но той се намръщи все едно му давам отрова и въобще не я захапа. Аз по принцип нямам нищо против бибите, но ще видим дали ще успеем да я  вкараме в употреба или ще си ползваме естествената биба - на мама Ци.

# 577
  • София
Искам съвет от помощничките по кърмене. Днес се събудих и гърдите ми вече не се препълват така както предишните дни,меки са,не усещам бебето да дърпа така учестено.Трябва ли да почвам да се доизцеждам и да пия чай за кърмачки.Ние сме на 9 дни.

# 578
  • Карлово
Искам съвет от помощничките по кърмене. Днес се събудих и гърдите ми вече не се препълват така както предишните дни,меки са,не усещам бебето да дърпа така учестено.Трябва ли да почвам да се доизцеждам и да пия чай за кърмачки.Ние сме на 9 дни.
misleto, просто лактацията ти започва да се регулира, което е напълно нормално. Все по-рядко и по-рядко ще се препълват гърдите и когато започне да произвеждаш точно толкова, отколкото бебето се нуждае, те ще си бъдат постоянно меки. Продължавай да следиш памперсите дали са напишкани и наакани и цялостния вид на бебето.

# 579
jenap,
Докторката каза че не било бебешко акне, защото има и по вратлето и към гърдичките:(иначе в началото и аз с това се успокоявах.Сега мажа с фенистил и ще давам калциев глюконат.Иначе от днес вече не ям мляко и да видим дали ще има ефект.

# 580
  • София
misleto, просто лактацията ти започва да се регулира, което е напълно нормално. Все по-рядко и по-рядко ще се препълват гърдите и когато започне да произвеждаш точно толкова, отколкото бебето се нуждае, те ще си бъдат постоянно меки. Продължавай да следиш памперсите дали са напишкани и наакани и цялостния вид на бебето.
А поне чай за всеки случай да пия ли?

Аз продължавам да имам проблеми с оригването,голяма мъка е,сменям всички пози и не мога да я накарам,както я сложа да си легне така връща малко храна. Sad

Либи- пожелавам скоро да ви изпишат и да се гледате в къщи,аз се бях сетила за вас преди ден -два и понеже се беше позагубила ти ,реших че вее сте си в къщи.Стискам палци съм съвсем скоро да се заедно в къщи.

# 581
Здравейте и от нас! Най-после в къщи.
misleto и аз имах същия въпрос-рано ми се струва още да се регулира кърмата, но щом са отговорили че няма проблем - значи е така. Малката пълни пампите по 4-5 пъти на ден, иначе е доста спокойна засега докато няма колики още.

# 582

Момичета, черпя Ви за рожденния ден на моя Крум!

# 583
Здравейте, момичета!
Честито на всички щастливи мамчета, които вече гушката своите прекрасни съкровища   bouquet

Аз влизам да се похваля, че на 17.08, в 8:30 чрез секцио в клиниката на д-р Щерев родих нашата принцеса Даниела - 3630 гр., 51 см. И Аз като ИР много бързо се възстанових, аз бях със спинална упойка. Постояхме повечко време в болницата, защото Дани разви много силна жълтеница и 3 дни я пекоха на лампа в кувьоз. Вече сме добре, вкъщи е малка лудница с 2 бебета, но ще свикнем.

Днес съм сама и дано оцелея  Praynig

Леко раждане и само хубави емоции на всички, които все още чакат своите съкровища  Hug

# 584
  • София
 dama_kupa наистина обикновенно малко по-късно се регулира лактацията, но както микки спомена, ако памперсите са ок всичко е наред.
  По принцип при второ раждане и кърмене, както доколкото виждам е и при теб, нещата се развиват малок по-бързо, при мен кърмата например с второто раждане и кърмене ми слезе много бързо, имах адско препълване три-четири дни, след което гърдите вече си бяха мекички и спокойни, а вече година и нещо все още си се кърмим без проблеми.
  Все пак при такова ранно регулиране трябва да се види дали наистина детенцето се храни добре и наддава, за де се изключи евентуален проблем.

Общи условия

Активация на акаунт