Отговори
# 555
  • Габрово
Здравейте майчета минавам само да ви съобщя че на 19 08 се роди дъщеря ми РАДОСТ с мерки 3 150кг и 49смл и да попитам майките родили  по естествен път дали са ги шили с упойка или не защото аз бях без упойка и беше страшно

# 556
Маринка, бебето в началото спи по- често и е не възможно  да се мие преди всяко заспиване, но след време създава режим и спи по 1-2 пъти на ден- например преди обед, след обед, понякога малко над вечер и вечер. Имам предвид, че мия преди сън за дневния сън, иначе вечер не сме пропускали да го къпем до сега, с малки изключения.  Peace  Simple Smile Миенето на дупе е по- скоро индивидуално, както ти го усетиш, поне при мен е така! Ако искаш ще го миеш преди сън, след сън, след ако, след пиш или както ти дойде, зависи и от обстоятелствата. За сега може да го миеш само сутрин, и вечерна баня, както ти усещаш нещата, така действай!  Peace

Veni78, честита Радост   :bouquet
:

# 557
Някой да ми каже дали като се взима акта за раждане от общината трябва да присъстват и двамата родители или мога да занеса само двете лични карти, че нашия татко е на работа и ни е малко трудно.

# 558
Някой да ми каже дали като се взима акта за раждане от общината трябва да присъстват и двамата родители или мога да занеса само двете лични карти, че нашия татко е на работа и ни е малко трудно.
днес ходих за акта за раждане- трябва една лична карта ,може само единият родител да отиде.

# 559
На 21.08.2010 се роди принцесата ми Белослава, 3750 кг и 51 см.

# 560
Ами Сисе, аз освен както го усещам бебчето , предпочитам и вас да чувам от време на време( майките минали по тоя път) , че по спокойна се чувствам.
Аз нали съм в къща- Ивелин много се кефи да заспива на двора на въздух и после го прибирам в кошарата Simple Smile))
Отивам сега да метнем малко пържоли на скарата , че мама нали трябва да се храни стабилно  Mr. Green
Честито и на майчетата на Белослава и Радост:))) Да си ви живи и здрави и послушни като моето бебче  Grinning

# 561
  • София
След като  Cambozzola и СиСиТу ми казаха за другите методи се разрових и ги намерих в чуждите сайтове. Поствам ликове,ако на някоя друга мама и се наложи да ги ползва
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg& … /04/0439/0439.asp
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg& … ow-To-Burp-a-Baby

# 562
Момичета, благодаря ви Hug

# 563
  • София
  Чар приеми и моите съболезнования . От опит знам колко е тежко да загубиш родител, но е важно да си силна заради децата и малко по-малко да се опиташ да продължиш напред.

# 564
Char,съболезнования и от мен,и аз загубих баща си когато бях в 5 месец...

Мишлето,много полезни линкове ,благодаря Simple Smile

# 565
Благодаря  на консултантите по кърмене ,тук, във форума и на Ива, която ми отговори на телефона на Ла Лече Лига. Искам да се похваля, че топлите компреси с памперс и слагането често на беба на гърда доведоха до резултат и в момента гърдите ми са вече добре.

Вече се възстановяваме, махнаха ми шевовете и нещата са по-добре.

Тук е момента да съобщя една радостна вест/ ако някой не ме е изпреварил/!Нямам много време да прочета назад Hug
Днес, в 8 и 30 сутринта се роди бебе Павел 3200 и 50 сантиметра на мама Стефита! Да е жив и здрав и бързо възстановяване на мама!

# 566
момичета да ви се оплача направих мастит вече втори ден съм с висока температура 39,6 39 и просто е някакъв бебка е на АМ и съм много притеснена дали няма да се отбие  Sad Sad Sad даите някъкви съвети какво да правя с този мастит  Cry Cry Cry

# 567
  • София
  И двете гърди ли са засегнати? Как ги усещаш, твърди, зачервяване, болка? Ако не помага честото кърмене и изцеждане и не виждаш подобрение е задължително да се консултираш с лекар. Най-често се предписва АБ, който е важно обаче да се пие 10 дни, за да се разреши проблема. Приема на АБ не изключва в никакъв случай нуждата от често и пълно изпразване на гърдата. Писала си че бебчо не суче, каква е причината? Ако бебенцето не суче е много важно да се опиташ да изцедиш максимално гърдите с помпа или на ръка.
   Погледни и тази статия - http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/79/

# 568
Здравейте всички!
Днес бяхме на лекар, че моя Крум има доста пъпки по лицето и гърдичките.Доки каза да почвам диета, че можело да е алергия и сега спирам млечните продукти. Бебето е наддало 1500 за 1 месец и сега трябва да му ограничавам храната:(
Имам въпрос към консултантите по кърмене:
Как точно да давам по-малко на бебето?Страхувам се да не остава мляко в гърдите, а ако тръгна да се изцеждам да не предизвикам хиперлактация. Мляко явно имам доста/досега не съм се доизцеждала след ядене/.  В началото бебето ядеше по около 15 мин а сега за 7-8 мисля че се наяжда.Та така дайте съвет какво да правя. Иначе сме на поискване като гледам да минат поне два часа

# 569
  • Карлово
Здравейте всички!
Днес бяхме на лекар, че моя Крум има доста пъпки по лицето и гърдичките.Доки каза да почвам диета, че можело да е алергия и сега спирам млечните продукти. Бебето е наддало 1500 за 1 месец и сега трябва да му ограничавам храната:(
Имам въпрос към консултантите по кърмене:
Как точно да давам по-малко на бебето?Страхувам се да не остава мляко в гърдите, а ако тръгна да се изцеждам да не предизвикам хиперлактация. Мляко явно имам доста/досега не съм се доизцеждала след ядене/.  В началото бебето ядеше по около 15 мин а сега за 7-8 мисля че се наяжда.Та така дайте съвет какво да правя. Иначе сме на поискване като гледам да минат поне два часа
Не виждам причина да ограничаваш храната на бебето. Това, че е наддал 1500 си е съвсем нормално. В началото просто някои кърмени наддават повече на тегло. Най-новите изследвания доказват, че бебета, които са кърмени и са по-пълнички, имат в пъти по-малка вероятност да развият диабет в детска и юношеска възраст.
Колкото до пъпките - възможно ли е да е т.нар. бебешко акне, което измъчва доста майки и бебета в първите седмици след раждането? Или просто от горещините? Ако говорим за лактозна непоносимост или АБКМ, освен пъпки има и други симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт