Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 28 484
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро, момичета!   bouquet
Добре дошла, Ивелина 06!  Hug
Аз и бебка сме добре.
Косата ми започна да капе от седмица. Докато и един косъм не падаше, сега вече ги има навсякъде. Незнам, Натали, този калмацинк дали ще помогне.
За срещичката с Варненки: ще се радвам най-после да се съберем, но имаме малко проблем с храненето на открито. Хич не цока ами само зяпа. Отворила едни големи очи и се ядосва, когато й скрия гледката за да яде  Laughing Голяма клюкарка. Явно не е била достатъчно гладна. Досега винаги спеше на разходките, а сега си гледа и й е интересно. Една такава си ахка от количката.
Когато стане ясно кога ще излизаме (следобед към 3-4), ще се обадя непременно.

# 586
Ивелина06  Hug
smilianova успакой се, сънищата обикновенно са или резултат от преживяно или от нещо което е изпълвало съзнанието. Не давай възможност на мрачните мисли да ти влияят. Позитивизъма е най-важното за спокойствието и здравето и на двете ви. майка съм за първи път но виждам как моето настроение винаги се долавя от бебчо.
Имам и ? към теб за нукс вомика, знам че коментирахме много, по два или три пъти на ден да го давам и кога преди или след храна
За косата, нямам още проблем, но пък на бебчоздраво пада и то на раета, ред има ред не а отгоре погледнат прилича на жълъд. като плювне бибата и се утъкаля върху нея става страшна работа.
за пощенето на крустите елате ме вижте ужасна съм Embarassed
Вчера много се оплаших, под гушката на вики беше толкова зачервено, направо ми се подкосиха краката, те нали са няколко ката поне при нас Mr. Green а почистваме и подсушяваме всички гънки но уви там сме пропускали сега се надявам бързо да се успокои, че изглежда болезнено.
Ще ходим на почивка дайте идея за стерилизация на шишенцата и бибите. Таблетките, които пробах за студена стерилизация миришат ужасно
хубав ден на всички  bouquet

# 587
Мдам, пробвах вече всичко, за което се сетих, че сме обсъждали - топли обливания под душа, компреси, масажи, лецитин и какво ли още не. Болката все още е само при пипане и при засукване, няма зачервяване, но пък бучката си стои. Давам на бебка да суче само от тази гърда, а другата цедя че иначе ще се пръсна. За колко време трябва да се оправи това чудо? Вече 4 дена ме мъчи и не знам още колко ще продължава. Даже се замислих дали да не отида на лекар, но пък няма кой да гледа децата, а не мога да завлача и с двамата... Sad Надявам се всички упражнения скоро да имат ефект  Praynig

# 588
...дайте идея за стерилизация на шишенцата и бибите
Сапун и гореща вода. И вкъщи вече така правя.
Намерих решение за нашите колики. Набивам овесени ядки. Вече три дни действа. Ако го видя, че започва да се присвива, караме колело малко, изпуска газове и заспива. Обаче връщането след преяждане е неизбежно. Крустите си му стоят - зехтин, олио Нивеа, олио Хип, крем СебаМед - тц. Танче Табакова, ще те послушам за Мустела-та, дано помогне.
Роси, за Некст не знам, но за Асда така съм се наточила... Ако някой пуска поръчка, да свирка. От дрешките им аз съм много доволна, а цените да не коментираме, без конкуренция просто.
Хубав ден на всички мами и бебоци  bouquet

# 589
emi_ka, отивай на лекар и даже по-добре с децата, че със сигурност ще минеш първа. На мен тогава не ми дадоха направление за мамолог, но поне ме пратиха на физиотерапия с нагревки.

maretu, само с мазане не става. Следкато омекнат от мазнината, трябва и да ги разбуташ с пръсти. Като се поотлепят четкаш с четката.

# 590
Уф, да се оплача и аз, взех си резултата от микробиологията- пак някакви гадни бактерии, бяха ми изолирани и февруари месец, но после уж беше чисто. Сега пак  ги имам и се чудя дали да го повторя изследването на друго място или да почвам лечение. Гадното е, че лекарствата не са съвместими с кърмене, а аз все още се мъча, макар и в малки количества. Така ми се сгади, нямам никакво настроение днес заради това. Писна ми от вагинални таблетки.....сега и антибиотик ми изписаха, аман.

Смилянова, надявам се вече да си се поуспокоила, имала си кошмар , явно вече съзнанието ти се е поуспокоява и разни минали събития започват отново да те притесняват, или скоро си го дискутирала, пък и е възможно от големия стрес мозъка чак сега да го преработва и затова да сънуваш случката.
Недей го мисли повече, дано не ти се явява пак, мисли си хубави неща и гушкай Ивана за успокоение.

За крустите- Мади все още няма много, виждам след къпане малки люспички, като пърхут, но дебелите корички , като на Теди не съм ги видяла при нея. Иначе и аз ги махах така- след къпане мажа с олио и реша с детско гребенче с тъпи връхчета в посока  обратна на растежа на косъма. Всичко бързо се махна и май после не съм имала проблеми. Ще видим на дребосъка дали ще се появят....

А очите ни са още синкаво- сивкави. Дали  има бебоци с вече променени очички и дали мамчетата им кърмят още ии не, за да направя сравнение...

Марету, във  форума забраниха всякакви публикации за общи поръчки поради злоупотреби и нелегален внос на стоки. Има  цяла тема за това. За Некст си позволих, че исках две блузки за каката, които до сега ги нямаха в наличност и да си разделим с още някой доставката то ЮК адрес, иначе за двете блузки не си струваше. Иначе аз си накупих за децата доста неща от АСДАТА, избираш си посредник и си поръчваш, много е лесно. Ако имаш нужда от повече инфо пиши на лични да не спамим тук.
Иначе в Мола на Цариградско на 1 сеп ще отваря магазин на НекстСледя темата за да видя какви цени ще сложат в БГ.

# 591
alexova,,ти ли разбираше от хомеопатия-ако да,гъбички така изчистих ама не знам какъв модел бяха.
За бучката,по-добре да я види лекар,защото моята сестра направи бучка която се капсулова и не се разсея с нищо,така че по добре да се застраховаш за всеки случай.
Какво е АСДА,дайте линк,изостанала съм нещо/
И аз да се оплача с лош сън,много болезнен за мен,и аз като се събудих плаках и още си поплаквам.Сънувам често тежки сънища,но ако се отнасят до някой човек,просто като се събудя си пожелавам да не се сбъдват и се постаравам да ги изтрия от паметта си.
Малката днес я боцнаха в двете крачета,мнооого плака,дано сме без реакции.Инче и на мен педи ми каза че не е желателно да давам парацетамол съдържащи за сваляне на Т ако вдигне,че намаляли ефекта на ваксината.За месец и 10 дни е качила 1кг и 100гр е +4см на кърма,било добре.
Питах за потенето на крачетата-било нормално и не е признак на нищо.
Все съм гладна,а пък имам 5 кг за сваляне,и тоз пусти целулит така се е увеличил през бремеността,дали мога да се мажа с нещо,и да не е против кърменето?

# 592
Марету, във  форума забраниха всякакви публикации за общи поръчки поради злоупотреби и нелегален внос на стоки. Има  цяла тема за това.
Оооопс Embarassed, това не го не знаех.
Дени, http://direct.asda.com/george/baby-clothes/

# 593
Здравейте,майчета:) Тези дни не ми остана много време да пиша,само набързичко ви прочитах,защото бяхме на гости при мама  newsm03
По темата за  косопада - да чукам на дърво,но все още нямам такъв (или поне не чак толкова,че да е за оплакване). Моята фризьорка от години ми дава маска,която ползвам абсолютно всеки път,когато мия косата- професионална маска "Keune care line" -има за най-различни типове коса. Тя ми казваше,че косопада ще започне,когато спра да кърмя. Аз отдавна спрях,но все още съм добре,назнам....може и на маската да се дължи...
Крустички и ние имаме и за сега се справям с бебешко олио Джонсън и след това ресане на косичката с четка.
Днес бяхме на втората консултация - отчет: 6,700 кг. (родихме се 3,700), 62 см. (начален старт от 52 см.) ) Голям юнак си имам няма що  smile3521
Сложи ни и двете ваксини,увери ме,че няма да имаме никакви проблеми - били пречистени от компонентата,която правела температури и правела децата неспокойни. Ха,дано! В интерес на истината Стаси изплака само при убожданията, успокои се много бързо миличкото ми! Сега спинка от десетина минутки и използвах да се похваля с резултатите ни:)
Хайде хубав и усмихнат ден на всички, а ние утре отново заминаваме на гости на мама до края не седмицата .... кеффффф  smile3533

# 594
Не знаех това нещо за общите поръчки Thinking

Тъкмо днес реших нещо за една такава поръчка и имам оферта към всички варненки - но ще ви пиша на лични своето предложение.
Ако има и други варненки желаещи да се включат - пишете ми. Peace
Pepsilight, освободи място в кутията си плийз. Laughing

# 595
Здравейте  Hug
Ние днес минахме на ортопед-всичко е наред (опишахме доктора здарво  Laughing) и ни вика пак като навършим 4 месеца. Казах на личната и тя ме отряза за второ направление, защото всички доктори викали бебчетата втори път, само за да си вземат парички. Щом му няма нищо на детето, значи няма  #Crazy #Crazy . Върви разбери на кого да вярваш . Вие какво мислите и как ви съветват вас?
И друго щях да питам ортопеда от кога мога да слагам възглавничка, обаче забравих  newsm78 ooooh!

# 596
Здравейте мами на юнски дечица!
Моето Митенце се роди на 28 юни, въпреки че го чакахме в средата на юли.  Тежеше 2,800 и  49 см., а сега е 4,500 и 58 см.

# 597
Магазинът на Некст е готов. Според мен на 01,09, ще го отворят. Вчера имаше подредени витрини, та даже и цени на артикулите на нея. Бебешка темниска - 13 лв.

# 598
  • Пловдив
ANDJELINA , аз повиках ортопеда у нас, още Гери нямаше 2 месеца и си платих. Каза, че й няма нищо, но към петия, шестия месец да идем пак. Това, че сега няма нищо е добре, но ако и на втория преглед всичко е наред, то тогава и занапред ще е така. Моят съвет е да направите контролния преглед, макар и платен! / Кремена сме я водили един път към 5 месец, тогава беше така/
А за възглавничката - не знам какво да ти отговоря, не си спомням кога взех да слагам на каката.   newsm78   Някоя мама с по- голямо детенце и по- трайни спомени от моите???  Joy

Днес моята кукла навършва 3 месеца - първото тримесечие от живота й- почерпете се за нейно здраве!!!

# 599
  • София
Благодаря за поздравите момичета Hug . Изкарахме си супер !
Добре дошли на новите мами Peace .
Много целувки на бебоците  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт