Януарчета 2010 тема 10

• 29 724
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!Понеже стана дума за играчки да попитам, склонни ли сте да дадете много пари за дадена играчка при условие, че не разполагате много със финансови средства?Аз бих направила това при определен повод-Коледа, рожден ден, ден на детето, говоря за такива суми от порядъка от 30 лева на горе.Скъпите играчки правят ли децата по-щастливи?Много хора парадират с играчките на децата си, че били Фишър Прайз, Чико и т.н.
Аз купувам играчки и дрънкалки на Канпол и Бертони, признавам си.И детето ми засега не страда от това, но като поотрасне може положението да стане по-различно.

И за чашките да попитам, има ли майки, които ги ползват.Аз имам едно шише с твърд накрайник, пробвах да давам чай, че пие, пие, но повечето чай просто изтече по брадата й.Какви чашки бихте купили-с накрайник или сламка и на коя фирма?
Приятен ден на всички!

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 08:22 от gitadam

# 211
Гита, скъпата играчка едва ли прави бебето щастливо. И най-скъпата и интерактивна играчка не може да замени прегръдката и гласа на мама. Може би големи деца, научени, че скъпите играчки са по-добри, да ... по-щастливи са.
Любимата ни дрънкалка е на Канпол. Малката пощурява като я види, някакво диво пламъче минава в погледа й ...
Чаша за пиене купих с мек накрайник, държах да е мек ( като си удари носа, по-малко да я боли) и да се сменя. На Нук, но не видях други с меки накрайници. Май още Авент имат с мек. Дилянка не се улива с нея, тя просто не я ползва като чаша. Може би още не е минала тестовете й за механична якост – щом я докопа, започва да я блъска, където свари с всичка сила.

Отиваме на ДК.

# 212
Добро утро в поредния ултра горещ августовски ден Simple Smile
трябва да се позабързам да излезем, че след 11 става чудничко  Crazy но пък така ме мързи  Blush

Скъпи играчки съм склонна да купувам дори и без повод - стига да имам възможност, да е подходяща възрастта на детето и много да ми е харесала Simple Smile Но ако скъпата я има в евтин вариант с добро качество още по-добре Simple Smile Досега не съм срещала хора да парадират с играчките на децата си (нито в темата ),но парадиращи с марки на дрехи и обувки познавам, много ми е грозно.  На Канпол и Бертони и аз съм им фен. Иначе дистанционните, телефона и други такива са на голяма почит, но не й ги давам, че не се знае какво ще им се случи, а кабели също не давам - страх ме е  да не се удуши  Confused

За помненето на малките дечица - помнят и още как  Laughing Аз помня от много малка, но мъжа на сестра ми бие рекордите - помни даже как са го преповивали  hahaha Според мен е много важно поведението на родителите още от раждането на детето - децата са като гъба, всичко попиват. Аз например до ден днешен не съм чула моите родители да псуват, да си викат, дори безобидно, и до към 20тата си година и аз не можех да си изкълча езика да кажа нещо по-така, после обаче нещо развалих дисциплината  Mr. Green Сега като гледам децата на по 6-7 годинки как говорят,нямам думи  Sick

Валкирия - как босилек срещу хлебарки, наистина ли има ефект ?
Уики страхотни стикери  Peace  в Генезис винаги има страхотни неща (но пък и цените му са  Shocked)

Аз вчера най-накрая се наканих да чертая план за обзавеждането в детската, но не го довърших, днес пак Simple Smile Мисля мебелите да са цвят ванилия, а цветните акценти да се слагат допълнително - стикери, килим и др. такива, че то като се почне с Мечо пух, Туити, Барби, пиленца, патенца и другите разни по-модерни няма да правим ремонт всяка година я Simple Smile
Хайде, че се улях, пак напече  ooooh!
Приятен ден на всички  Hug

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 13:04 от nellito_v

# 213
Добро утро и от нас !( то вече май е добър ден де )

Нахраних току що малкия мъж с триста зора  Tired и сега заспа, едва ли ще е за дълго, но все пак е нещо. После се надявам да пооправя къщата набързо и да излезем.

Редче, Пипо е мноого готин  Heart Eyes обожавам кучета, но в квартирата няма как да гледаме животно, че не е много голяма, но тази седмица се местим в ново жилище, та дано там ме огрее. Почерпете се за новия ни дом, чакахме доста време за него.

Относно играчките - и аз не купувам скъпи играчки. Засега обича да си играе с дрънкалки, подобни на тези, които Рабитчето е показала. Имаме и по-големи мечета, кучета и зайци. Мечетата са на по-голяма почит  Laughing Бори ги, мачка ги и после ги гуши   Mr. Green  И ние сме почитатели на дистанционното, на телефона - направо изтръпва целия като ги мерне и тръгва към тях лазейки, а на втората крачка вече в забил муцуната  hahaha, но не се отказва  Laughing Обича да си играе и с опаковките на кремчетата, това е единствения начин да го намажа и облека след баня, иначе не се спира  Crazy

Уики, стикерите в стаята на Даная са страхотни, много свежо  Heart Eyes

Хубав ден на всички, Ицо се събуди по-рано от предвиденото  Whistling

# 214
  • София
Привет, вече трети ден само ви чета, че докато стигна до писането и Яна надава вой  Laughing  Та сега да понаваксам, докато спи.

За играчките - мойто дете много чинно и послушно си играе с няколко дрънкалки и чесалко-гризалки (ама каква дума измислих...) и си ги мъкнем навсякъде - в кошарата, в количката, в столчето за хранене, в колата... Разбира се, проявява интерес и към опаковката от мокрите кърпички, но сме се разбрали аз да нося кърпичките от шкафа до леглото, а тя сама да си взема и носи нов памперс  Joy станало ни е ритуал, много се забавлява.

Четох, че сте обсъждали затоплянето на пюретата - аз съм опитвала поне плодово или каша в бурканче на стайна температура да дам, но не... даже докато я храня, понеже много се мотаем, ако изстине прекалено, трябва пак да стопля купичката, иначе няма да го дояде. А за зеленчуците и месото е изключено да не го стопля.
За кравето масло някой питаше - аз не съм слагала още, макар че лекарят каза, че може още преди 2 месеца. Сега като се сетя, давала съм едно-две пюрета, които имат и масло, каня се да купя и да слагам в домашно приготвените, ама не знам откога.
За чушката и аз мисля да я включа, нека само да свърша с глутена (ако се брои по 1 бисквитка на ден, дадена на все още беззъбото ми дете, която бива отъркана първо по масата и после евентуално облизана няколко пъти  Mr. Green ). Май Гита беше писала за лъжица бисквитена каша на Слънчо към безглутенова каша - хареса ми този вариант, ще пробвам и аз.

Да ви питам за десертите с йогурт - давате ли вече и откога? Купих вчера такъв с праскови и ябълки на Овко, чудя се дали да дам следобяд вместо каша или да изчакам...

Уики, и аз да се възхитя на стикерите в детската ви стая, страхотни са  Grinning
Честит нов дом на Теди   bouquet   

Отивам да посвърша нещо, докато Яна още спи, хубав ден на всички   bouquet

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 11:48 от pyari

# 215
Нелка,
ако прочетеш отново краткия ми пост няма да срещнеш никъде да споменавам, че някой от темата парадира с играчките си  Peace
Ако прочетеш отново постовете от нощес, ще видиш че много деца си падат по опаковка от мокри кърпички Peace

Оставам със смесени чувства.

Отивам да топля пюре на водна баня.

# 216
  • Стара Загора
Върнахме се от ДК току-що. Ники пак е качил кило за 1 месец, вече е 10,200 и 72 см. Не случайно му викам Бухтьо /от бухтичка/  Laughing
 Сложиха ни 3-я Пентаксим, другите ваксини не са в наличност и продължаваме да чакаме.

Гледам, че обсъждате играчките - аз скъпи играчки не купувам по няколко причини :
1. Всичко друго освен играчка му е по-интересно.
2. Бързо омръзват.
3.Не се пазят / в по-голяма възраст/, а сега пък ги губим по разходки. Като го возя с гръб към мен понякога не виждам, че е пуснал нещо на земята и подминавам.

В момента си играе с една кутийка Бочко - голямо въртене и оглеждане пада. Любими са му и найлоновите торбички да си шумулка с тях, но все ми е под очи да не вземе да си я надене на главата  Rolling Eyes

# 217
Аз още не съм давала, но ми е минавало през главата при навършен 8 месец в началото на септември да пробвам именно с тези на Овко-плодови с йогурт.Има на Овко с извара, може и от тях да взема.Не съм правила попара, сирене, извара и жълтък не съм въвеждала все още.Попара не смятам да давам.

Не казвам, че майки в темата парадират с играчки, просто в Продавалника ми направи впечатление, че все такива се продават - Чико, Фишър Прайз, т.е. много родители могат да си го ползволят, но на мен лично ми се виждат скъпи.Просто това ми е правило впечатление като ги разглеждах, вярно може и подаръци да са били, може и родителите да са го купили, не знам.

Сега ме на етап хвърляне на играчки, вече имаме 3 счупени, но са евтини-по 2-3 лева.Ако бяха скъпи, щеше да ме заболи сърцето честно.Може би като детенце е по-голямо и може да си пази играчките съм по-склонна да инвестирам висока сума в подарък, стига да разполагам с нея.

Иначе Стефа много обича да си играе с щорите на прозореца.Или да си подрежда играчките пак на него или да ги хвърля зад леглото.Има едни гумени рибки на Нуби и са й любими, не само в банята, но и за игра в леглото.Дрънкалките са на Канпол, хубави играчки на прилични цени, същото мога да кажа и за Бертони.

Явно децата харесват да си играят с къде по-евтини и прозаични неща-опаковки, бутилки минер.вода и пр.

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 13:30 от gitadam

# 218
офффф Ани извинявай, съвсем съм се объркала, Гита съм имала предвид, незнам защо реших, че ти си писала нейния пост ooooh! човек като не си изпие кафето гледай какви глупости пише, простете   Blush голяма каша стана, ще си редактирам поста  Mr. Green
за мокрите кърпички спор няма, всички май ги обичат, тя понеже пита за скъпите играчки Peace

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 13:07 от nellito_v

# 219
Понеже вчера беше ден на фотографията, а аз си падам нещо фотограф, исках да ви почерпя по повода, но снощи като писах бях много утрепана от умора та ето сега да я свърша таз работа Grinning

Да видим дали ще излезе картинката Simple Smile

# 220
Получи се значи newsm44
Та понеже вече отснимах като професионалист няколко детски партита и едно кръщене та имам повод Wink

Уф, Марти спи и бързам да отметна няколко задачки-закачки. До после!

# 221
  • София
Честито, Еола! Браво на теб!   bouquet  Тортата е много идейна!

Опитвам се да накарам Филип да си заспи сам в кошарата, но засега няма успех. Виси по преградата като маймунка.  Confused

Едит: Само стоятелното заспиване не ми се получи...

Теди, честит нов дом! Да сте много щастливи тримата в него, а скоро може и да сте 4ма!
Стасина, ЧРД на патерици!  Да си жива и здрава и от щастие да не се отървеш!

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 14:21 от Red tree

# 222
Нели,   Hug                
Малката заспа върху мен и още не смея да я преместя в креватчето й  Simple Smile
Тъй като днес бяхме на ДК, а темата е отчетна, да се отчета - ръст 69 см /+2/, тегло 7,860 кг /+460г/. Много ми хареса обръщението Бухтьо Grinning  На нашата глезанка единствено Тулумбичка ще й ходи, но пък е много дълго Mr. Green Противохепатитна пак нямаше, Синфлорикс – следващия път, няма вариант да ни се размине. но ще е по схемата за над 7 месеца, т.е. 2 апликации. И покрай уговорките за ваксини забравих да говорим за захранване  Thinking   Решила съм си какво ще правя, но исках да чуя и мнението на лекарката.

Теди, честит нов дом! Мнооого семейно щастие в него! Two Hearts

eola, "сладък" апарат! И дано само хубави моменти да фотографираш! photo

Спомените ми от ранно детство са много бледи и откъслечни, било е толкова отдавна ... И дали наистина помня или просто много са ми разказвали newsm78

Само за затоплянето на храна да кажа още, че нашата стайна Т ми се струва висока и откакто са почнали жегите, всички пюрета държа в хладилника. Но аз не поддържам големи запаси.

# 223
Всичко се помни,само че подсъзнателно...
А за играчките-за толкова малко дете няма смисъл,и без това празните пластмасови шишета са по-интересни.А и какво са тея бебешки играчки за 30 и кусур лв?На Миглена съм купувала само дрънкалки и гумени.Най-скъпата й е килимче за активна гимнастика и и то нчма 30 лв...
А вече за по-голямо дете,да,ако само си избере играчката(и след нчколко дни все още я иска Simple Smile )
С ваксините докъде сте?За нас тук още не са доставили за хепатит Б и сега чакаме.Иначе:ръст 70,тегло 8...нормално.

# 224
Здравейте и от мен  Hug
Редче, гледам, че си сверяваме часовниците за дневния режим  Mr. Green
Днес го сложих в леглото му за следобеден сън в 14.30, до 15.50 се въртеше, играеше си, приказваше си нещо, примрънкваше от време на време, обаче изобщо не се сърдеше сериозно, аз само го чувах от съседната стая и тъкмо се чудех вече какво да правя (все пак беше минал час и 20 мин) и той взе, че си заспа сам  Heart Eyes Интересното е, че успя да заспи в същия час като вчера. Аз предпочитам за заспива малко по-рано, защото иначе в 8 вечерта още не е достатъчно уморен за нощния сън (разбирайте - вчера рева 20 мин), но и така да остане, пак съм доволна, че ще си имаме режим и през деня  Party
Днес явно не го мъчиха зъби, защото е спокоен, изяде си обедното пюре и като свърши, отваряше уста за още  hahaha
Пипо е разкошотиест  Hug
Ние пък сега какво ли да ядем довечера  newsm78 - уф, досада, всеки ден трябва да го мисли човек  Tired
Аз днес не успях за срещата, защото една приятелка се беше върнала от отпуска, та се видяхме...
За играчките - аз не давам много пари за играчки, обаче едната му баба на Камен направо няма удържане - купува му книжки на mothercare, играчки нa фишър прайз... Камен вече си има онова голямо куче на фишър прайз, което говори и пее на български - като видях после в магазина колко струва, щях да припадна, но колкото и да и се карам, не мога явно да я вразумя, а хич няма пари, явно всичките за това си ги дава  Tired
Иначе разбира се, че и на него са му любими опаковките на мокри кърпички и пластмасовите шишета...
За дрехи - досега почти всичките му дрехи бяха наследени от деца на приятелки, но вече е станал много голям и скоро май всичко ще му стане малко, а другите деца вече много повече си ги износват тези големите дрехи, та ще ни влезе това перо в бюджета  Crazy
Не помня какво друго обсъждахме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт