Януарчета 2010 тема 10

• 29 730
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Тарти, Честит рожден ден и от мен!   bouquet  Hug

# 286
  • София
Тарти, ЧРД!!! Да си жива и здрава! Двете ти момичета да те правят много щастлива!  Hug  bouquet

# 287
   bouquet   bouquet   bouquet
Честит празник на Тарталета! Пу от щастие и здраве да не се отървеш!!!

Честито и на Йоан на Мама Це!

# 288
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Здравейте, отдавна не съм писала... имам нужда от съвет ...

Днес следобед на дребчо много му се зачервиха очите и не спря да си ги търка... направих отвара от лайка и ги избърсах няколко пъти... вечерта бяха вече много зачервени, но само от външния край ... чета тук за конюктивит и се чудя ... утре е неделя и така... първо вас да попитам Simple Smile

# 289
Тарталетка, честит рожден ден!
 Здраве, любов и всичко останало!

Честит рожденник и на Мама Це!
 Мноого радост да й носи!

Зуи, най-безобидното е промивка с натриев хлорид 0,9 %, ако ти се намира. Но да не е някакъв - мар, - мер с морска вода.

# 290
 Тарти ЧРД! От здраве и късмет да не се оттървеш!

Почти безобидна при нас на Дойран има такъв, но снощи закъснях и беше затворено. Мъжът ми обаче е много скептичен доколко са био и иска все домашни. Добре ама той като почива 1 ден в седмицата кога да отидем да вземем? И като няма примерно карфиол, броколи?  Иначе е навит на пюрета Семпер. Вярно хубави са, но по-трудно се намират.
Гита моят мъж беше 6 месеца без работа, а ние сме с две деца и аз си правя сметката, но да се обяснявам?  Има и други майки в това положение. Не че пречи да се обсъждат цени ,но е някак дразнещо това ми е толкова ,онова ми е толкова. Все едно сме в счетоводен форум. Пак казвам не се заяждам, просто мен ме дразни.
Рабитче напротив знам какво е положението, но не може всичко да се нищи само откъм цена. За мен е важно доколко върши работа.  Ето например сподели за рендето и това е чудесно защото разбирам за нещо полезно.  Когато е за децата съм склонна да дам повече пари, но да знам, че има защо. А не само да гледам- Да ок е като цена и давай взимам го.
Станах досадна с обясненията така че приключвам. Хубав ден!

# 291
Зуи, вчера си забравих слънчевите очила и изкарах разходката в планината без тях - днес и аз съм като електроженист в очите.... Аз съм късогледа доста (и в хор съм пяла  Mr. Green), нося лещи, имам навик да си пипам очите и общо взето конюктивитите ги карам като за добър ден.
Та мисълта ми е - ако не е алергичен някакъв конюктивит (такъв напр. съм ловила от морето, щото планктона бил цъфнал  Rolling Eyes), за сезонните конюктивити е още рано  Thinking Според мен, продължи с лайката, стойте днес повече на сянка и пийте вода и дано до утре нещата да са минали, ако не - педи да каже!  Hug

8 без 15 е!!! Седнала съм толкова рано да ви чета, щото цяла нощ не съм спала от .... преяждане  Mr. Green (ГГЗ, лоша работа!) Една от приятелките ми си купила уред за фондю и снощи бяхме на тестване. Е, добре става, ама после не се спи Tired

# 292
Добро утро,мами.Тарти и от мен честито.Желая ти всичко най най.Зуи, мила, кърмиш ли още?Ако до опитай с кърмата, тя чудеса прави.За парите и аз съм така.Не сме от много имащите, но когато е за децата съм склонна да дам повечко, стига да не е за глупости.Някой беше споменал, че дава кисело мляко с бисквити.Млякото не е ли алерген и какво давате?

# 293
Добро утро Simple Smile

Тарти
, честит рожден ден!

Да е жив и здрав Йоан на Мама Це Hug

Зуи за лайката - тя е силен алерген, та подкрепям мнението на aniTakova, и аз бих ползвала физиологичен разтвор.

Ей сега се сещам, че се обсъждаше затоплянето на пюрета - Вики не ги харесва като са претопляни, та ги вадя примерно 20-30 мин предварително от хладилника и си ги яде така. Днес ще й изпека чушка - домашна, та се чудя дали да прибавя към месното пюре или ще ме посъветвате нещо друго newsm78
 Ставам, че мрънка...

# 294
Тарталетка, жива, здрава, обичана и щастлива да си!  Hug   bouquet

Мамо Це, да ти е здраво детенце и много любов да получава!   bouquet

renxy, къде на Дойран има био-магазин? А за домашните - то много хубаво, но ако не са от близки и роднини да си кажат честно, с какво пръскат и торят, са си все едно от магазина.

viroglavka, и аз тази нощ спах зле заради преяждане. Повече така няма да правя, обещавам!  Outta Joint

А за кисело мляко не е ли малко рано?

За очите или чиста преварена вода, или физиологичен разтвор, може и кърма.  Peace

# 295
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Благодаря ви , момичета, за бързите отговори ... няма гурелчета , но са още много зачервени очетата... ще изпробвам всичко, което сте изброили... хубав ден и много здраве  Hug

# 296
Сори за спама.
Почти безобидна не знам номера, близо е до Каса вино. Отсреща пък има гръцки ресторант и магазин за риба. Недалеч от ресторант Ниагара.

# 297
За киселото мляко, аз четох че може да се дава от време на време, от 7-8 месеца като част от разнообразното хранене. Аз съм й давала няколко пъти за следобедна закуска, вместо кашата, но не цяла порция квасено домашно с бисквитка и то след като стана на седем месеца и половина. Не мисля да й давам често, защото имаме само две частично заместени хранения на ден и гледам на тях да предлагам по-разнообразни неща, например от следващия месец мисля да предложа и попара. За алергиите мисля, че трябва да се изчака с млечните, ако детето е предразположено към алергия към продукти от краве мляко, но едно малкото готови пюрета, което харесва Стефани съдържа и масло, а също прочетох, че млечните каши на Хумана не са с АМ, а аз съм й давала без да знам, така че млякото не й беше първият такъв продукт. 
Ние вчера бяхме на Струпешкия манастир на кръщане на племенника ми и си изкарахме много хубаво, но след 7 много захладня и аз облякох Стефани със всички дрехи, които й носех и пак й беше студено нослето и ръчичките, дано не е изстинала, ние малко след това си тръгнахме.

# 298
  • София
Много пуста темата днес, но...нормално за неделя!

Аз изчистих, изпрах 3 перални, лакирах се и сега пийвам следобедно кафенце.

Ето и за вас:

# 299
До почерпя за 7-те ни месечинки

И да попитам как да консервирам домашна чушка...сиреч пипер за бебето?  Blush

Общи условия

Активация на акаунт