Януарчета 2010 тема 10

• 29 673
  • 741
  •   2
Отговори
# 90
Танчелина, и от мен един глас за пюретата на Сънвал, макар че съм давала само пащърнак и картоф+тиква. Много приятни на вкус и консистенция, давали съм ги чисти, без АМ. Именно от пащърнака мойта глезана се отпуши да яде и да отваря уста за още. Но и в двете Пикадили, които са ми удобни е доста ограничен избора, поне на зеленчуковите. На тези с месо още не съм обръщала внимание, май има разнообразие.
От пюретата на ДМ сме опитвали морков и картоф+тиквичка. Морковчето е много хубаво.За картофа с тиквичка имах големи колебания дали да го дам, гаден ми се стори. На детето му хареса.
За сока и водата – постепенно да го разреждаш повече с идеята да стигнеш до почти само водичка? Thinking

Арвен, дано довечера докторът ти даде някакво логично обяснение за Т и най-важното – повече да не вдига малкия  Praynig

Захранване със сребърна лъжичка – да, лъха известна доза аристократизъм. Факт е, че сребърните йони са с мощно антисептично действие и затова се приема, че хранене с такава лъжичка е най-хигиенично. И тук  могат да възникнат мноого въпроси. Отделно като чисто механичен допир на твърдата метална лъжичка до зъбки, болезнени венци и т.н. доколко е приятен за детето, незнам.
Нашето гардже не е с благородно потекло. Като порасне ще го мисля – дали ще си чака принца на бял кон, дали ще целува жаби с надеждата да се превърнат в принцове ...  Joy

Ох, сори за спама. Но толкова ми писна да сме заложници на горещото време! Сутрин гледам в 9 -  9.30 най-късно да сме  вън и до 11 да се приберем. После вече е ад. У нас бива. Но и аз отказвам да готва в тези жеги. Само салата и нещо на бързо – яйца, млечна каша и т.н.
Столичанки, къде ви намират тези комари?

Редче, при толкова вода на ден едва ли се обезводнява, ако за това се притесняваш. Но сигурно хаби повече енергия, нали е много активен. Може да сравниш колко е хлътналото преди да е пил вода и след като много е играл и примерно 1/2/час след като е пил вода. Знам ли? Thinking

Толкова, изпих си кафето, малката си спинка сладко, да взема да свърша нещо.

# 91
  • Mediterraneo
Има ли бебета с хлътнали фонтанели? Не е непрекъснато, но в по-голямата част от деня. Когато спи е в нормално положение.

От известно време е така  Rolling Eyes През деня, предимно следобедите. Наливам бебето с вода до откат, постоянно я слагам и на гърда. Че нали е един от признаците на обезводняването тази хлътнала фонтанела  Thinking

# 92
  • София

Столичанки, къде ви намират тези комари?

Редче, при толкова вода на ден едва ли се обезводнява, ако за това се притесняваш. Но сигурно хаби повече енергия, нали е много активен. Може да сравниш колко е хлътналото преди да е пил вода и след като много е играл и примерно 1/2/час след като е пил вода. Знам ли? Thinking

Ани, и аз мисля, че не се обезводнява, но малко се притеснявам. Иначе му е най-малко хлътнала след пиенето на мляко. Наблюдвам го...

Фил спа само 35 мин. яде бисквита и сега ще се опитам пак да го приспя, че се прозява.

Рекорда от комари ни е 11 на главата само...купих комарник за кошарата и засега няма нови ухапвания.

# 93
Брей, Тарталета, завиждам ви за режима, евалла на тебе ако е твоя заслуга и браво на бебето ако е защото е послушна... Пък това да се остави да я преобличаш и т.н. и да си спи без да гъкне... Думи нямам! Grinning
При Мартина сънят около 19 ч. не дава резултат, просто после си се събужда и си откарва пак докъм 22-23 ч.

Бънджи-гащи и аз много исках да купим, хем бяха на промоция, но татко й като каза "не" и край, според него си било опасно, как ли не го убеждавах, не и не.  Аз все гледам да й осигуря такива забавления свързани с повече движение, че е много активна и буйна и без това и се радва много, но баща й все го е страх, като че ли ще расте под стъклен похлупак.
Сребърна лъжичка и ние имаме подарък от свекър ми, но не я тачим много-много, някакси по ни е удобна една най-обикновена пластмасова Simple Smile

# 94
  • Mediterraneo
Брей, Тарталета, завиждам ви за режима, евалла на тебе ако е твоя заслуга и браво на бебето ако е защото е послушна... Пък това да се остави да я преобличаш и т.н. и да си спи без да гъкне... Думи нямам! Grinning

Не казвам, че спи без да гъкне, докато я преобличам. Просто не се разсънва. Преобличам я и веднага си заспива отново. Заслугата няма как да е моя, просто детето ми е златно  Heart Eyes

# 95
Здрасти от нас! Доста сте изписали докато се наканя да се включа. Честито на всички с повод тези дни!
Започвам да си мисля, че ние сме най-мързеливи в темата. Тони заспива късно (сигурно моя грешка) и става към 5-6 да суче. После отново заспива докъм 9-10 и съответно излизаме късно и за малко.Навън спи по час, час и нещо до към 2 и в 12-13 сме удома  ,слетобяд заради жегата по-малко и привечер още около 30-40 минути.
Днес въведох тиквичка. Смесих я с малко морков и кърма. Добре си похапна, отваряше си устата за още. Утре мисля да дам само тиквичка. Ние сме много назад в захранването, но не бързам за никъде.Ако кажа на педиатърката сигурно ще ме нахока, че така ще се захранваме една година. Да питам в този ред на мисли някой знае ли къде могат да се изследват зеленчуците за съдържание на вредни вещества? Аз за сега карам само на домашни, ама не мога да се снабдя с всичко.
Арвен дано всичко приключи по-скоро! Милата душица, и нищо не може да си каже. Мина така като бебе имаше температура без нищо друго и се оказа бактерия в урината.
За комарите Мина цялата е нахапана и мажа с Фенистил. Тони слава богу за сега я пропускат.
Ох щях да пиша още ама Тони вече надава вой, че е сама. Спокоен ден, момичета!

# 96
  • София

Не казвам, че спи без да гъкне, докато я преобличам. Просто не се разсънва. Преобличам я и веднага си заспива отново. Заслугата няма как да е моя, просто детето ми е златно  Heart Eyes

И Филип е така, ако е дълбоко заспал и очите не си отваря. Снощи към 23.00 го преместих в неговото легло и преди това му смених памперса без да усети. Ако не спи дълбоко и от най-слабия шум се буди.

# 97
 Все се каня да ви пиша за комарите и забравям. За след ухапване може да ползва Фенистил гел,много е ефикасен, става за бебета и кърмачки. Само пише да не се прилага в/у големи участъци. Ние ползваме репелент на бочко, при нас работи въпреки, че съм чувала много лоши отзиви за него newsm78. Явно не сме попаднали точно на тези комари, на които не им пречи Laughing. Чела съм, че  много ефективно да се намаже малко "тигрова мас" (от тези мънички, червени, кръгли кутийки) на рамката на прозореца, това ги отблъсквало. Предполагам, че може да се намаже някъде по количката, но дали е добре толкова агресивни миризми около бебето newsm78, сигурно няма да е проблем, като са на открито.

Относно спането, няма при нас такива филми като ранно заспиване. Ако случайно заспи към 19,30 - 20,00ч. задължително към 21,30-22,00ч. е буден вече и си играе до сред нощ. Случвало се е ние с баща му да се опитваме да спим, а той м/у нас си пее и пърха с крайници  hahaha докато се умори и заспи. Много рядко има и по-сериозно дневно спане, обикновено прави 20-30 минутни дрямки и то не плътни. Пък ако спи по-дълго, обича да си посуква междувременно, та да не може майка му спокойно да го остави и да си върши нещо друго Simple Smile.
През нощта си суче също редовно, не пропуска хранене. Рядко прави  пауза от 5часа. Има ли и други такива лакомници???

На морето много му хареса и пясъка, и водата, и хората. Чудесно му се отрази, на мен също. Поне си отспах, като го връчвах на татко му да се занимават в другата стая или на разходка Heart Eyes. Изби му първото зъбче. Направи и първото си падане, та ми изкара акъла, такова салто направи, още настръхвам hahaha. А колко има да настръхваме занапред Crazy. Но то си е в реда на нещата  Simple Smile.

Моля ви, кажете някой добър педиатър в южните райони. Хич и нямам вече доверие на нашата и искам да я сменям. С нея просто не може да се говори, като кон с капаци е! Ще ми се да намеря лекар, който не изписва веднага антибиотик и е склонен да отлага ваксини. С 2думи, да е в час с нещата и да му/и пука за пациентите.
 Катинче, ти беше писала, би ли повторила да не ровя назад Praynig.  

Редче, забелязвам и аз понякога хлътване. По-скоро напипвам, че има доста коса нашия юнак и не се вижда кожата на главата. Не ме притеснява особено, гледам да предлагам по-честичко вода или кърма и  така.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора. Публикувам и се връщам да чета, че така мога да си откарам до утре.

Приятна и прохладна вечер  Hug.

Едит: Ири огромно честито, много лека и прекрасна бременност ти желая. Много се радвам, че ви се нареждат нещата. Знам, че ти си правеше подобни планове още с първата бременност и наистина се радвам от сърце   bouquet.

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 17:26 от _valkiria_

# 98
  • Стара Загора
Само моите деца ли не могат да спят в количка?  newsm78 И с каката и сега с Ники нямам случай да са спали повече от 20 мин в количката. И по тази причина за обедния сън сме си винаги у дома. Пък вечер да се излиза вече забравих какво е.  Rolling Eyes

# 99
Здравейте, за сребърната лъжичка и ние ядем с нея.Имам един комплект сребърни прибори(чеиз).Едно време малката хранех с  такава, та сега и малкият така.Днес бяхме до пазарчето и си намерих оново ренденце.А и направихме разходка по  Гребната.Там поне духаше малко ветрец.Иначе следобяда сме си в къщи, не мърдаме.То хубаво, че е климатика, че както сме южно изложение, ще се сварим. devil

# 100
  • Mediterraneo
Само моите деца ли не могат да спят в количка?  newsm78 И с каката и сега с Ники нямам случай да са спали повече от 20 мин в количката. И по тази причина за обедния сън сме си винаги у дома. Пък вечер да се излиза вече забравих какво е.  Rolling Eyes

Нямам спмени колко спеше голямата по разходки, но малката сега не спи повече от половин час. И ние задължително сме си вкъщи за следобедния сън. Вечер обаче излизаме, няма проблеми. Но сме винаги в комплект с децата, така ни е добре.

# 101
Редче, и аз доста често забелязвам хлътване на фонтанелата на наш Ицо и все си мисля, че е от обезводняване, понеже той повече от 20-30мл вода на ден не изпива, гледам повече мляко да предлагам. Но пък щом Фил пие 200-300мл на ден няма как де се е обезводнил със сигурност.

Сиер, и нашия не спи повече от 30-тина минути в количката, а ако спрем някъде да седнем още по-рано се буди  Mr. Green

Цял следобед съм се зачела в разни правила за захранване. Опитвам се да намеря златната среда за въвеждането на новите неща, ама то много мнения, много нещо  Rolling Eyes

И да ви попитам, досега давах оризова каша, но нали ядем по много малко и сме някъде на половината. На кутията пише да се използва до 3-4 седмици. Демек след няколко дни да я хвълям ли?

# 102
Само моите деца ли не могат да спят в количка?  newsm78 И с каката и сега с Ники нямам случай да са спали повече от 20 мин в количката. И по тази причина за обедния сън сме си винаги у дома. Пък вечер да се излиза вече забравих какво е.  Rolling Eyes

и моето не спи в количката, не само че не спи, ами и не стои. 20 мин са си завоевание за сън навън. А вкъщи - люшкане да припадък.

Valkiria и Божко много харсева тиквичката, но като я направих чиста стана много рядка. Няколко пъти я правих с картоф, пюрето става с много хубава "лека" консистенция. Много съм доволна от решетката за готене на пара. Благодаря, че ме светнахте за тоя метод, става бързо и вкусно, зеленчуците не се размиват, както във водата. Аз днес дадох печена чушка. Много се колебах дали да въведа, накрая се реших. Така като ви слуам, май не е много популярна за даване на бебета  newsm78 а не прочетох противопоказания за неговата възраст.
Притеснихте ме с тая фонтанела, не съм се вглеждала заради многото коса, а бебо не  пие много вода, не повече от 20 мл на ден.

Относно спането и нашето хлапе си ляга рано и ако не е спало след 6 обикновено си заспива до сутринта, разбиа се доволно си суче насън и пауза от 5 часа е нехарактерна и за нас.

И аз много харесвам пюретата на Сънвал, главно пъщернак вземам и го смесвам с домашните пюрета, а сега намерих и пъщернак с броколи, да видим дали ще му хареса. Така като ви чета моето бебе е към групата на харесващите зеленикавите пюрета. Предпочита пъщърнак, картоф, тиквичка, броколи, днес и чушката прие, а на оранжавите стиска устичка.
Иначе с темповее на захранване сме назад в сравнение с повечето бебета тук. На обед изяжда не повече от 60 мл., а следобед една ябълка петровка или четвърт круша и то със зор. Хич не му харесват плодовите пюрета. Какво ли не пробвах - готови, домашни на пара и домашни сурови - не и пе. Само диня харесва.

Ири, все забравям да ти кажа - честита ти нова надежда и браво за куража.

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 20:45 от olemale

# 103
teddy, пюренцата са на Gerber, разсеяна съм нещо Simple Smile.

Арвен, дано бързо се оправи мъничето!  Hug

# 104
  • София
Олемале, как приготви чушката? Много ми се иска да я въведа. Една приятелка ми каза, че я пече, бели и пасира. Нейното бебе много я харесваше.

И Фил не обича плодови пюрета. От 2,3 дни ги яде с по-голямо желание. Днес си изпи ябълко-банановото пюре от чаша, без да го разреждам. После го къпах отново... Crazy

П.П. Дечко заспа в 18.35, като за деня е спал 1,20 мин. Каква ли изненада ми е приготвил за нощта? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт