Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 240

Като споменах Витамин Д - вие защо толкова се притеснявате да го давате  newsm78 Този витамин е много важен не само за костната система, но и за развитието на мозъка и нервната система. Честно казано ми се струва по-безобиден от всичките капки за колики и мехлемчета за гъбички в устата Simple Smile
 Предозирането на този витамин е доста опасно.Затова и се притесняваме.
  Колкото до капките против колики.....Аз лично не давам никакви...

За предозирането е ясно  Peace  Ама да се отива в другата крайност и да не се дава изобщо ...  newsm78

На нас ни изписаха преди една седмица Вигантол -  2 капки сутрин.
Давам го с една лъжичка с няколко капки кърма (дясната ми гърда сутрин е доста услужлива Simple Smile

# 241

Хелитууу
, я моля, няма да се притесняваме да кърмим навън, нали децата трябва да се хранят.
Ако срещата ни е в Борисовата, ще си намерим някоя приятна сенчеста пейка (пейки) и кефф..

Аз днес намерих по-малката градинка зад театър София и там на спокойствие храних Денис, че почти нямаше хора.

Четох, четох, но не видях предложения за ден и час за Борисовата другата седмица.

Хайде де, по-активно.  bouquet

# 242
За предозирането е ясно  Peace  Ама да се отива в другата крайност и да не се дава изобщо ...  newsm78
   Все-пак бебето го получава и с кърма,и сега времето е доста слънчево....Така че не може да се каже,че не го получава изобщо.  Simple Smile

Селме, то всеки си преценява сам за детето  Peace  Моето например, за един месец е наддало с 1.370 кг., което е почти половината му рождено тегло. Темпът на растеж си е доста сериозен, както и да го погледнеш, а аз избягвам да излизам по жегите. Нашите разходки започват около 19.00 ч. Та и слънцето не ни "вижда" много, много. Така че аз не смятам да се отказвам от Витамин Д-то. Бтв, майка ми на времето ми е докарала рахит - пекла ме е на слънце и не ми е давала Витамин Д, защото си е мислела, че си го набавям от слънчевите лъчи Simple Smile

Енна, дано се оправите бързо  Peace

За килограмите: Въпреки че кърмя, продължавам да свалям  newsm78  Някъде по около половин килограм на седмица ми се връзва.

# 243
Кърмя и диети не спазвам.
Постоянно съм гладна и не се ограничавам.
С радост установих днес, че съм 54 кг (бях 65 кг. в края на деветия).
Аз знам, че от кърменето се отслабва  newsm78

# 244

Давам го с една лъжичка с няколко капки кърма (дясната ми гърда сутрин е доста услужлива Simple Smile

Joy
Тея, разсмя ме с тая услужлива гърда.
Аз на моите им викам вече висулки - от тежест гледат само надолу  Cry

# 245

Дани, аз лявата, която е по-голяма, на моменти я усещам като чуждо тяло, особено ако Денис е стоял много на нея...направо губя чуствителност.
Дано не увиснат съвсем, но здраве да е ....

От раждането досега съм свалила 13 кг.
вече съм 67, а бях станала 80  Peace

# 246
Дани, Тея, Бъги, Дунайка, Тине, Ади Hug благодаря за подкрепата и стискайте палци  Praynig Praynig

Дунайка, за сега се храни малката, но от шише...останаха ни нощните кърмения. Аз се чудих доста дълго време защо отказва гърда. Суче по 3 минути и почва да плаче... от шише й е по-лесно да диша и цедя и давам така  Sad но вечер отказах да я лъжа с вода умишлено и я кърмя колкото пъти се събуди и поиска. Слава богу като е сънена си суче. Даже се успокоява и заспива бързо ... Сега се притеснявам от толкова рев да не спре да наддава  Sad  Cry Откакто е с капките не спира да плаче като е будна, а беше почнала да гука и да се усмихва.... много ми е мъчно като ми се жалва и страда....даже първия ден плаках с нея  Cry Cry

...понякога обаче ми яде по 60 грама на хранене и след час иска пак...това дали е нормално?  Tired

# 247
  • Бургас
Ади да ти е жива и здрава Ивон,щастливо детство и желая.
Пак аз съм единствената която дебелее докато кърми,аман вечее.Влязох да раждам 85 сега съм 86,а се храня много скромно и кърмя на поискване,а де.Смятам след 2 месеца да започна някои мои методи за отслабване и тръгвам на фитнес.Този път имам невероятен целулит на краката,а нямах грам. Sad
enna,бързо да се оправя милата душичка,че да не се мъчите и двете
Дамяни,привет,да са ти живи и здрави принцесите и да се гушкате скоро в къщи,ще се радвам и в тази отчетна да сме заедно.

# 248
buggy-->,права си за индивидуалната преценка.  Peace
Моята майка на време е давала витамин Д и на двете си деца.Въпреки това моята сестра,която беше лятно бебе,успя да се разболее от рахит.Синтетичният витамин Д не беше помогнал.И тя не е била едро или бързонаддаващо бебе...... Thinking

*Teyа*,чак не ми се вярва,че си била на толкова кила!  Shocked Изобщо не ти личаха!  Simple Smile

Аз съм отслабнала 4 кг от прибирането от родилния дом. 7-8 бях оставила в родилното....
 Имам да свалям още към 7 -8 кг.  Rolling Eyes

enna,дано оздравеете по-бързо!  Praynig

# 249
Ади, да ти е жива и здрава каката  Heart Eyes

За кг - влязох да раждам +13 и след като оставих бебе, околоплодни води и плацента, излязох +11  Rolling Eyes. Как стана този номер, не знам  Crossing Arms. Оттогава не съм се мерила, но след като ми се прибра корема и си влизам в старите дрехи, смятам че съм ОК. Е, по-дебела съм от преди, но се ядва.

Давам витамин Д, но ме е страх, че става токсичен в доза съвсем малко над предписаната. А и от слънцето ме е страх още повече, че имаме меланома в рода. Лесно майка се не става  Crossing Arms

# 250
ЗДАВЕЙТЕ!
Гледам килограми обсъждате аз влязох да раждам 64кг а излязох 55.5кг. от тогава не съм се теглила ама щом успях да вляза в старите дънки значи съм добре.
Аз не давам вит Д нашата лекарка каза че от октомври ще почнем.
Вчера бяхме на консултация и Томи е наддал 700гр за две седмици вече е 5.200кг

ЧЕСТИТА РОЖДЕННИЧКА НА АДИ ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА!

# 251

Peace Селме, аз при раждането изгубих 8 кила и после постепенно, покрай грижите и кърменето най-вече още 5 Simple Smile

# 252

Поради пътуванията на някои мами, предлагам да направим срещата в седмицата 30,08 - 03,09
Какво ще кажете?

Ние планираме едно ходене до Хисаря, но към средата на септември.

# 253
  • София
Мирче,благодаря за гостопримеството!  Hug

Ние до сега бяхме на рожден ден на Ивето Heart Eyes
Беше много хубаво и децата се забавляваха супер! Crazy

# 254
  • в Кошера
предстои ни погача споделете какво слагахте на трапезата че едни ми викат само сладки работи други  мезета и сладки работи вие какво слагахте тук рових за такъв форум но не намерих  има само традиционния които е от време оно не обичам много бабешките работи и сте се радвам да споделите предварително мерси Hug Hug Hug

Аз сложих и сладко и солено - солени хапки, соленки, дребни сладки, бисквитки, торта, бонбони, мед и погачата, разбира се  Peace
Също сокчета, безалкохолни и алкохолни  Mr. Green  Mr. Green Wink

Килцата в резюме:
+10 качени през бременността
- 8 в родилното
останалите 2 изчезнаха до към 10-тия ден неусетно

Коремът ми се прибра на 15-тия ден някъде изцяло, тазът също към 20-тия изцяло се сви (поне като усещане в старите дънки  Mr. Green)
Единственият белег на скорошната бременност е линеа негра, от пъпа надолу. Дано се разкара скоро, че е гадна и дразни окото  #2gunfire

Енна, скорошно оздравяване  Hug

Общи условия

Активация на акаунт