Машина за хляб-34 част

• 84 960
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Пуснах да правя хляба с айрян, нооо малко късно видях, че нямам яйца и сега ще видим дали ще стане нещо, годно за ядене.  Mr. Green Добре, че погледнах на какви топчета стана в началото и добавих вода - очевидно е нужно да компенсира липсата на яйца, както сте коментирали по-нагоре.  Peace

# 331
Пуснах да правя хляба с айрян, нооо малко късно видях, че нямам яйца и сега ще видим дали ще стане нещо, годно за ядене.  Mr. Green Добре, че погледнах на какви топчета стана в началото и добавих вода - очевидно е нужно да компенсира липсата на яйца, както сте коментирали по-нагоре.  Peace

Аз отдавна спрях да слагам яйца.Правя го само с кис.мляко.Иначе с яйца е по вкусен,защото то си е цяла погача и заминава на едно ядене......

# 332
Меко тесто ... това гоним не твърдо, че иначе ако стане твърдо после онова като изсъхне ще се озорите докато го разточите. Като го ощипете да е се едно си щипеш мекото на ухото.

Ако ще мине време до разточването, след омесването и направата на топките ги намажете с олио, че да не изсъхнат отгоре та да хванат кора.

Сега ... за да се разточи хубаво една кора и трябва време да се отпусне - демек по научному нишистето да се разтвори хубаво, че да може да се разточи. Значи така като го ощипеш там дето е си го шипала не се връща обратно ами си остава така с връхче. Те тогава нали тестото е готово за точене. Иначе има вероятност като го точим кората да се свива навътре.

За експериментаторите - добавете 1 - 2 супени лъжици пшеничено нишисте. Така кората ще ви се разточва дето се вика сама.
Благодаря за инфото!   bouquet

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 13:10 от Анонимен

# 333
На мен ми стана хубав хляб на вид и вкус ,доста изпечен  newsm78-може би трябва на най-ниска степен препичане на коричката .
Основният недостатък е ,че стана много дебела и твърда кора .След изпичане ,стоя около час в машината(така пише в упътването ,за да е мека кората) ,после го завих в кърпа и в торба .
Въпреки това не ми харесва дебелата кора  Crossing Arms.
Къде ми е грешката ?

# 334
Моят типов хляб втаса добре, но малко се препече. Пекох на програма за пълнозърнест хляб за 1500 г тесто. Следващия път ще пробвам на програмата за 1000 г, което ще намали времето за печене с 5 минути.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 14:55 от Анонимен

# 335
На мен ми стана хубав хляб на вид и вкус ,доста изпечен  newsm78-може би трябва на най-ниска степен препичане на коричката .
Основният недостатък е ,че стана много дебела и твърда кора .След изпичане ,стоя около час в машината(така пише в упътването ,за да е мека кората) ,после го завих в кърпа и в торба .
Въпреки това не ми харесва дебелата кора  Crossing Arms.
Къде ми е грешката ?

Когато оставям хляба в хлебопекарната (най-често при отложен старт и невъзможност да се извади веднага), кората става по-препечена и твърда. Можеш да опиташ да смениш опцията за препичане на коричката и/или да намалиш времето за печене, като мене (ако си ползвала програма за голям хляб, следващия път опитай с по-малък хляб - само времето за печене е различно при различните големини хляб). След като ми се изпече хлябът, ако мога, го вадя веднага, слагам във фурната на печката върху решетката и така го съхранявам (ако ми трябва фурната, прехвърлям в найлонов плик (но трябва да е изстинал, де). Така кората омеква.
Още нещо - при някои програми кората става по-дебела. Така е на програма 2 при Мулинекс, докато на програма 1 става по-тънка коричката.

# 336
Цитат
Ердинч, мерси, ама мая няма да слагам. Все пак е тесто за баница  .

намерението ми беше само да подскажа за съотношението брашно & вода, sory  Praynig

Цитат
Сега да измислят и машина, която точи......

има, има, и то от много дълго време

newsm78 мисля че Marcato имаше и машина за домашни условия

Hug

# 337
Ердинч, с теб няма да се разберем така......

Като започнеш да даваш едни вкусни рецепти, едни хитри идеи, най-вече едни хубави машинки и машини - след това не мога да спя спокойно.........Или спираш с хубавото, или започваш да правиш подаръци за Нова година или 8 март......  bouquet(не можах да измисля друг емотикон, ще ме извиняваш!)

Така...установявам,че брашното се е вдигнало много, 70 ст. излиза вече е на чувал......Днес си купих закуска - не ми се бе случвало в последните месеци - та се ужасих - за 1 баничка 90 ст........

Кой отваря с мен баничарница и хлебарница? Мога от сега да посоча кои ги взимам за служители(няма да ги изброявам,че все ще изпусна някой)......То се знае - от Ердинч машините.......

# 338
И аз съм се интересувала от машината за точене, но ширината на лентата е 15-18 см, а дебелината на листа тесто е като за паста. За баници си има професионални машини, но за домашни условия не съм чула да има нещо подходящо.

# 339

Кой отваря с мен баничарница и хлебарница? Мога от сега да посоча кои ги взимам за служители(няма да ги изброявам,че все ще изпусна някой)......То се знае - от Ердинч машините.......
Това ми е мечта..., но без развитие. Ясно е, че трябва добро оборудване и цех, а с малко пари няма как да стане.  Tired

# 340
Записвам се да следя темата, аз съм от скоро собственичка на машина за хляб и ту ми се получава, ту не... Нещо не мога да разбера защо един път бухва това тесто, един път не, при положение че слагам едни и същи неща в едни и същи количества вътре. Днес пак пробвам рецепта за пълнозърнест, дано този път се изпече добре. Явно има да се уча на майсторлъка.

# 341
Имам един спешен въпрос!
Пуснах да правя Багети.
Омеси тестото, докато месеше издаде звуков сигнал, погледнах книжката и там пише, че след първия звуков сигнал се добавят семената, а след втория трябва да ги оформя.
Първия сиганл го чух, но сега спря да меси, а няма втори сигнал. Та въпроса ми е да чакам ли да втасва и после да оформям или да оформям сега след омесването?

# 342
  • USA
pepa_ilkova , а на машината не изписва ли какво става в момента? На моята пише-бърка, втасва, пече и т.н. Когато правих тесто за кифлички, втасва няколко пъти, после ги оформих и пак оставих да втасва, но точно в твоя слуачй не знам.

# 343
  • София
И аз съм се интересувала от машината за точене, но ширината на лентата е 15-18 см, а дебелината на листа тесто е като за паста. За баници си има професионални машини, но за домашни условия не съм чула да има нещо подходящо.

Моля моля моята машина (от втория тип, която всъщност си е точно машината за точене на паста) най-тънката дебелина е направо като хартия. Ширината да - тя е тясна.

# 344
  • Бургас
А някаква идея откъде да си намеря черен кимион newsm78 Много искам да си взема, ама пусто навсякъде ме гледат като нечифтокопитно животно, като се опитам да обясня какво търся Crossing Arms

Моля да не се смята за спам, защото точно от тази тема научих за тази подправка (от майстор Ердинч по-точно Mr. Green) Crazy

Общи условия

Активация на акаунт