Машина за хляб-34 част

  • 83 863
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 925
Здравейте!   bouquet

Опитах се да чета назад из темите и да не ви досаждам с глупави въпроси, но не намерих точно това, което търся.
Та, ще си пазарувам хлебопекарна. Поразучих за марките, програмите, вместимостта, мощността и това горе-долу ми се изясни. Това, което не ми стана ясно, е следното: с какво покритие са бъркалките и контенейрът за месене? Кое е препоръчителното за здравословно хранене покритие? Знам, че алуминий и тефлон отпадат, тогава с какво покритие да търся машина? И с какво - категорично не?

Благодаря ви!

# 541
  • Мнения: 8 242
Здравейте!   bouquet

Опитах се да чета назад из темите и да не ви досаждам с глупави въпроси, но не намерих точно това, което търся.
Та, ще си пазарувам хлебопекарна. Поразучих за марките, програмите, вместимостта, мощността и това горе-долу ми се изясни. Това, което не ми стана ясно, е следното: с какво покритие са бъркалките и контенейрът за месене? Кое е препоръчителното за здравословно хранене покритие? Знам, че алуминий и тефлон отпадат, тогава с какво покритие да търся машина? И с какво - категорично не?

Благодаря ви!
Че те не са ли всички с някакъв вид тефлониране? Или поне всички, дето съм гледала ми изглеждат така  newsm78

Пък да се оплача - не можах да си домъкна пекарната.. Прекалих яко с багажа  Embarassed
Ама пък ще ми я пратят до края на месеца, та ще си пуфкам до тогава със служебната  Mr. Green Laughing

Между другото, на бързата програма никак не ми става гот хляба.. Sad .. Има ли нещо тарикатлътско илииии.. попринцип не става Simple Smile
Има около 20тина мин. месене + втасване + месене и после 80 мин. печене .. Става много тестян отвътре и почти не бухна.. А пък си му сложих мая повечко.. рецептата ползвах от книжката (ма те май не са много гот книжковите рецепти)..

# 542
  • Мнения: 1 934
http://www.mel-np.com/produkti.html

Днес поръчах да ми купят чувал от 25 кг типово брашно 1150 от тази мелница. Цената му е 50 ст/кг
   Като направя хляб с него, ще пиша дали съм доволна. Яд ме е, че не си поръчах бяло брашно-нещо се отнесох.
   Дано не ви прозвучи като реклама, обаче цената ми се струва добра, при условие, че в магазините намирам типово брашно само на Софимел за около 1 лв кг.
   Казаха ми, че към края на септември ще мелят и ръж и ще предлагат вече и ръжено брашно.

# 543
  • Мнения: 925
Духи, да, май всички са тефлонирани поне на БГ пазара и това много ме вкарва в мисли....Ще търся още.

# 544
  • София
  • Мнения: 8 505
...
дядо хаджия, чомак да не е онова червеникавото newsm78, дето влиза в заатар и в шауарма? По нашия край имаше друго име, но сега не се сещам. Долма в тесто, хм, де да знам, защо не?
 Hug

Всъщност аз исках да напиша челебитка. Чомака е един диалект от родопско ама ся се сетих, че всъщност не е това, което съм си мислил.

Долма в тесто пробвайте моля. Правел съм го с домашно приготвени оризови кори.

# 545
  • Мнения: 741
Обръщам се към пишещите в темата отново за помощ Embarassed! Направих тесто за пица в машината за хляб от:
2 яйца,
7 с.л. олио,
500 гр. брашно,
1 ч.ч. пр. мляко,
сол, малко захар.
Обаче като тръгна да го оформям, много се къса, а иначе на консистенция е меко, нито прекалено влажно!
Къде сбърках  ooooh!?
А искам да го ползвам и за мекици на сутринта!

# 546
  • Мнения: 383
Наистина адски върви на хлебец туй чудо - много приятен аромат и вкус (е, на мен половината ми изпада, защото не бях мазала с нищо, а само натисках с юмрук, ама аз си го обрах и изхрусках просто така Mr. Green).

sory за спама, но наистина е чудо, препоръчва се всяка сутрин на гладен стомах, аз я консумирам с малко кисело мляко(около 150гр) и отгоре супена лъжичка челебитка посевна,

*или вземете една лъжичка посевна в устата си и оставете така малко да поомекне от слюнката в устата, тя ще поомекне за късо време, после я понадъвкайте без да я глъщате и със чаша вода я глътнете всичката наведнъж  Peace

 bouquet

малко от ползите и :

*премахва разширяване и спазми по дихателните пътища .
*има противовъзпалително, болкоуспокояващо и диуретично въздействие
*включва B1, B2 и B6 витамини, играе важна роля в производството на много ензими
*ефективна срещу бактерии, вируси и гъбички
*понижава кръвната захар
*възпрепятства сърдечносъдовите болести
*улеснява храносмилането
* побързо зарастват раните и ускорява обновяването на клетките
*предпазва от алергии
*балансира  отбранителната система
и др,

# 547
  • USA
  • Мнения: 675
Невена, много хубави тези таблички  за ТХ, но моята я няма. Видях подобно-изглеждащи, но...

Евридик, и на мен ми се искаше машина с различно от тефлоново покритие, но май няма Tired или поне аз не открих Sad.

Тук доста нови думи научавам-челебитка, шауарма, долма Simple Smile.

И така , вчера направих хляба с айран, стана като българския Laughing, много хубав  chef. Моя мъж обаче искал другия ooooh!, бил по-вкусен Shocked, но ще ме извинява, аз не че ще го ям, но нашенския е много по-здравословен.

И така с моята закваска още няма резултат, знам че първата е най-трудна. Вече 4 пъти захраних и изхвърлих малко, но какво да се прави. Няма балони, само мирише на кисело. Снощи даже и мушички беше завъдила, мислех да я изхвърля, но те отлетяха Laughing.

# 548
  • Мнения: 106
Невена, много хубави тези таблички  за ТХ, но моята я няма. Видях подобно-изглеждащи, но...

Евридик, и на мен ми се искаше машина с различно от тефлоново покритие, но май няма Tired или поне аз не открих Sad.

Тук доста нови думи научавам-челебитка, шауарма, долма Simple Smile.

И така , вчера направих хляба с айран, стана като българския Laughing, много хубав  chef. Моя мъж обаче искал другия ooooh!, бил по-вкусен Shocked, но ще ме извинява, аз не че ще го ям, но нашенския е много по-здравословен.

И така с моята закваска още няма резултат, знам че първата е най-трудна. Вече 4 пъти захраних и изхвърлих малко, но какво да се прави. Няма балони, само мирише на кисело. Снощи даже и мушички беше завъдила, мислех да я изхвърля, но те отлетяха Laughing.
maimun77 моята закваска беше по същия начин,само миришеше и имаше малки балончета но не удвояваще обема си,и аз поледната вечер реших да й сложа една с.л.бира и като тръгна че спиране нямаше.Но аз,така и  не успях да направя хубав хляб.Нещо сугурно бърках,но за сега съм се отказала.Може по късно пак да пробвам.

# 549
  • USA
  • Мнения: 675
БУРГАС ДШ, а ти на кой ден сложи бирата? Аз мисля да изчакам седмица, в дугата темичка така пише и ако не стане и аз ще сложа. Ами напиши какво си направила и тук има хора с опит ще ти помогнат. Не се отказвай Naughty, въпреки че се хабят средства, но си заслужава. Съжалявам, че в темата за закваски никой не отговаря и трябва да ги смесваме, но пък става въпрос и за месене в машина Peace.

# 550
  • Мнения: X
Невена, благодаря за ТХ. Въпросът ми беше друг - къде и как да го ползвам това ТХ (иначе ти си обяснила и в предните постове същността)?


Между другото, на бързата програма никак не ми става гот хляба.. Sad .. Има ли нещо тарикатлътско илииии.. попринцип не става Simple Smile
Има около 20тина мин. месене + втасване + месене и после 80 мин. печене .. Става много тестян отвътре и почти не бухна.. А пък си му сложих мая повечко.. рецептата ползвах от книжката (ма те май не са много гот книжковите рецепти)..
И аз не съм доволна от бързия хляб, но горе-долу става. Правя го в Мулинекс, по рецептата от книжката (сухо мляко не ползвам и сега се сещам, че може би трябва да сложа малко повече брашно като компенсация), но определено не успява да втаса добре и оттам стои тестян (яде се, като няма друг).
Тегло: 1000 г
Време: 1:20 ч
С ъ с т а в к и
Вода: 400 мл.
Олио: 2 с.л.
Сол: 2 ч.л.
Захар: 1,5 с.л.
Сухо мляко: 2,5 с.л.
Обикновено брашно: 640 г
Суха мая: 4 ч.л.

Обръщам се към пишещите в темата отново за помощ Embarassed! Направих тесто за пица в машината за хляб от:
2 яйца,
7 с.л. олио,
500 гр. брашно,
1 ч.ч. пр. мляко,
сол, малко захар.
Обаче като тръгна да го оформям, много се къса, а иначе на консистенция е меко, нито прекалено влажно!
Къде сбърках  ooooh!?
А искам да го ползвам и за мекици на сутринта!
Набухвател сложи ли и какъв? За пица, за тутманик и за хляб си ползвам едно и също тесто (е, за пица само грамажите намалявам).

http://www.mel-np.com/produkti.html

Днес поръчах да ми купят чувал от 25 кг типово брашно 1150 от тази мелница. Цената му е 50 ст/кг
   Като направя хляб с него, ще пиша дали съм доволна. Яд ме е, че не си поръчах бяло брашно-нещо се отнесох.
   Дано не ви прозвучи като реклама, обаче цената ми се струва добра, при условие, че в магазините намирам типово брашно само на Софимел за около 1 лв кг.
   Казаха ми, че към края на септември ще мелят и ръж и ще предлагат вече и ръжено брашно.
Пишеш, че си поръчала. Има ли възможност за доставка в София (ама трябва да се пробва някак, че ако не е хубаво...)?

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 19:59 от Анонимен

# 551
  • USA
  • Мнения: 675
alys , dyhi puhi,  а каква мая слагате, обикновена ли? Защото при мен маята за бърз хляб е различна.

# 552
  • Мнения: X
alys , dyhi puhi,  а каква мая слагате, обикновена ли? Защото при мен маята за бърз хляб е различна.
Суха френска мая слагам. Количеството е като за три хляба, но като искаме да стане бърз хляб, няма начин. А при тебе каква мая се препоръчва за бърз хляб? Дали може да се купи тук?

# 553
  • USA
  • Мнения: 675
http://editor.ne16.com/fleischmanns-yeast/active-dry-rapid-rise.jpg ето ги и двете на едната пише active, а на другата rapid

# 554
  • Мнения: 69
Nevena благодаря за отговора.  bouquet Давай рецепти,няма да откажа. Сега ще пробвам рецептата която ми написа bongo. Ако стане мек като франзелите мъжът ми ще ти е благодарен цял живот. Той човек убива за франзела или земелки.

Общи условия

Активация на акаунт