Машина за хляб-34 част

• 83 846
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
http://editor.ne16.com/fleischmanns-yeast/active-dry-rapid-rise.jpg ето ги и двете на едната пише active, а на другата rapid

Трябва да се проверява по новите вериги магазини. Може да се внася, но не бях чувала. Благодаря.

# 556
alys , dyhi puhi,  а каква мая слагате, обикновена ли? Защото при мен маята за бърз хляб е различна.
Ползвах английска суха мая  Crazy
Трябваше да разгледам май дали няма специална за бързата програма, сега като казваш ти  newsm78

# 557
Аз и преди съм каквала , че съм доволна от експресен хляб  Rolling Eyes  Ползвам жива мая , не знам дали е от значение. Даже не се придържам към рецептата от книжка , бухам каквото имам за течна съставка и половин кубче мая . Днес ще правя, но по принцип като се глася да се похваля с нещо, то не ми се получава  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 558
Аз съм използвала бързата програма 2-3 пъти. Резултатите са незадоволителни. Мулинекс е машината, програмата е само 1.20 минути. Общо взето не стигат нито за втасване, нито за добро изпичане  ooooh!
   Винаги използвам жива мая /проблемът не е в маята, а в недостатъчното време според мен при бързите програми  Peace/

# 559
Някой наскоро беше споменал, че му тече казанчето, но го ползва някак. Моля да ми пише подробности  bouquet!

За бърза програма - при някои машинки действа следното: като приключи първото месене, програмата се спира, и се пуска отначало. И така 2-3 пъти. При моята машина се получаваше до един момент. После все едно и отслабна мощността Thinking.

# 560
Аз бърз хляб съм правила няколко пъти,но също го пускам да се меси два пъти в началото .В края го допичам 10 мин.Става,но предпочитам да правя пълнозърнест с отложен старт.

# 561
polin_a моя протича, но продължавам да ползвам Rolling Eyes

аз месене момичета са прави, и аз понякога го правя това. Включвам първо 11 програма за месене, по някой време изключвам и пускам 8 програма за експресен и така оставям.

# 562
Между другото, на бързата програма никак не ми става гот хляба..

само увеличаваш маята на всяка рецепта за нормална програма със 1/4чл и също така намаляваш солта със 1/4, следиш за убава топка и ОК  Hug

ето два_три опита от мене, виж тука, тука, и тука

# 563
Привет на всички!

От вчера и аз съм вече във вашите редици като горд собственик на това чудо - - даже снощи направихме първия си хляб и стана превъзходен Simple Smile

# 564
Ердинч  бързата ти програма 2,10 ч?  Това е друго. Ние май говорим за експресна програма, при мен е 1.20 ч.

# 565
Бързата програма я пускам, когато съм забравила да сложа хляб навреме. Идеята за мене е как да направим бързо хляб (само за екстрени случаи). Така че разследването продължава, като се придържам към версията да търся друг вид мая.  Wink
Честито на Silvermist! Каква марка е?

П.П. Може ли да споделите (може с линк) по коя рецепта правите тесто за пельмени. Въпросът ми е по-скоро дали количеството на яйцата в тестото има голямо значение и дали слагате прясно мляко в тестото? Баба го правеше с по-малко яйца и с вода и мляко (също и аз така продължавам), но нали трябва да търсим най-доброто, та затова питам.

# 566
Честито на Silvermist! Каква марка е?

Gorenje BM900AL - много гледах и четох, но като дизайн, функции и пари тази ни пасна най-добре - харесвам марката Gorenje и до момента не съм имала тяхна лоша покупка, та се надявам и сега да е така. Simple Smile

# 567
Silvermist, честито ти покупка и аз харесвам тази машина, ако избирах от тези които предлага бг пазар това е един от малкото ми фаворити.
 За тези които не харесват ТЕФЛОНОВОТО покритие, знам само една машина която има различно покритие, това е оригиналното Brevillе, и ако не се лъжа само един от моделите му със керамично казанче, най добре питай Ердинч, беше ме запалил някога, аз не успях да отида до Турция да си я взема машината, взех си тази http://www.amazon.co.uk/Breville-Antony-Thompson-Professional-Br … cp_ob_kh_title_0? много съм доволна и от нея, но всъщност се отколонихме от въпроса Embarassed та аз друга освен бревиле не знам да има различно покритие от тефлон, имай напредвид че това ще ти излезе много солено.

# 568
alys
Тесто

1 яйца
200 мл вода
брашно

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494181.0

# 569
БУРГАС ДШ, а ти на кой ден сложи бирата? Аз мисля да изчакам седмица, в дугата темичка така пише и ако не стане и аз ще сложа. Ами напиши какво си направила и тук има хора с опит ще ти помогнат. Не се отказвай Naughty, въпреки че се хабят средства, но си заслужава. Съжалявам, че в темата за закваски никой не отговаря и трябва да ги смесваме, но пък става въпрос и за месене в машина Peace.
Не си спомням кога слажих бирата,но мисля че беше на 4 ден.В другата тема момичетата ми дадоха много ценнни съвети,но нещо аз не можах да направя хляб,и ми се струва че всичко идва от печенето.Защото с месенето и втасването беше всичко наред.Явно не мога да регулирам фурната на съответнине градуси.

Общи условия

Активация на акаунт