Февруарчето на половин година става и скоро ще тича след него мама! (17)

• 22 446
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Митко след втория пентаксим се беше просрал, но цялото чудо трая един ден, на следващия се оправи, така че не се притеснявай. Нищо не съм му давала за да му мине.

Ще ходя да зяпам снимки в албума, че покрай тоя ФБ изобщо не съм го поглеждала и сигурно има бая дето не ги знам.

# 361
  • York
Само да вметна, че Шоколадчето редовно ни чете и ми беше обещала да пише в темата, но защо ли не го направи  newsm78

# 362
  • Бургас
Шоколадчето редовно ни чете ....
Много гушки за нея тогава !  Hug

Аз днес се вихрих в кухнята.   chef Опитах се да направя браунис,пълен провал,изгорих ги  Mr. Green , сега пека милинки, а пък поне вечерята беше кюфтаци на скара,е това не можах да прецекам.

Днес дребното заспа само .  Shocked

Таньорче, според педиатъра на Димана, плодовото пюре не може да замести хранене. Каза да го давам или с кашата или след млякото,а и като междинно хранене може. Аз съм заместила едно хранене със зеленчуково/месно пюре (отското) и едно с каша.  Peace Ама според мен няма нужда да й даваш АМ...  Rolling Eyes

Бръмби,мина ли ти ядосаното от свекитата?  Hug Моите вече са надалеч...  thumbsup

Адаш  Hug

Отивам да къпем Диманка.

# 363
Добър вечер!
Танче и аз съм на мнение,че плодово пюре не може да замести хранене.Защо не пробваш с някоя кашичка примерно,Сияна много ги харесва.Ние следобяд винаги сме на вън и и редувам един ден каша един ден Нан.Но се чудя другия месец с какво мога да заменя АМ,но и да ми е удобно да я храня навън?Приемам всякакви предложения Hug
Мисля,че няма проблем да се дава вигантола(още повече,че док ви е казала по 1 капка).Аз давам на малката по две въпреки,че педи каза по една,защото когато ми беше казала две капки аз давах по три по съвет на другия лекар при който ходихме.
Браво на малката Алечка за перфекните мерки!
Дано Шоколадчето е добре Praynig
Ледено дано скоро се оправите!

# 364
Попрочетох ви!
Лека да е нощта!

# 365
Благодаря ви за включването по моя въпрос, Деси и Пухи! И аз сега си давам плодовото пюре между храненията или за десерт 2 пъти дневно, не замествам хранене с него. Така ми обясни доки, като я питах предния път за захранването. Сега обаче каза, че ако го смеся с АМ в определена пропорция, мога да заместя 2 хранения. Но най-вероятно засега няма да го направя, не ми се ще да намаляваме толкова кърменията с Алето. Все пак това си ни е една здрава връзка помежду ни и не искам още да я прекъсвам... Пък и искам да си суче майчино мляко, докато може. Като усетя, че кърмата вече не й стига, че е гладна, тогава ще давам аМ. Засега мисля, че се засища, не плаче, значи не остава гладна.
Ел, и аз мисля, че разстройството може да е и от ваксината...
Леденка, дано на Натали скоро да й се оправи стомахчето. Hug
Ралмин, лека нощ!

Спокойна нощ на всички!

# 366
Изследванията на Тиното са ОК  Praynig
Ел, дано не е вирусно  Praynig
Сиянче, как е Иренката ???
Танче, и аз не мисля,че трябва да има хранене само на плодово пюре детето Thinking Аз вече писах,че давам равни части кърма/пюре, може и АМ да даваш, но според мен си е ОК кърмата.  Според моя док. за всеки сантиметър на ръст, детето трябва да качва до 200 гр. на тегло, та ако Алекса е пораснала с 1 см. 200 гр. са си добре.
Много майчета не пишат вече, не е само Шоко-то, надявам се,че са добре и ще вземат да списват като захлади  Confused
Аморе, честито ви зъбе, твоЙта фина дама моЕ да седне ако някой кавалер й подаде ръка  Crossing Arms защо да се пъне дЯтито да сяда само Stop За някой неща се иска акъл, не просто крака , остави детето да диша  Wink
Мартин само се обръща за сега, аха да помисля,че може да се връща в изходна позиция и днес ,след като ора (дълбока оран) с нос в шалтето, изруга нещо,налапа палеца и захърка  Crazy
Нема да разказвам кВо ме "пиле окълва" дето викаше баба ми днес. Tired И ш'си трая, да не се повтаряме по темите с мъжките майки  Mr. Green
Ма и утре е ден, е ся запасах картата в чантата и утре Ша водя свеки в Мол-я, да пиЙ едно кафе с Радина  Twisted Evil (и три Ша й поръчам) , ма кат си знам чавето Ша си ги вземе за вкъщи  Twisted Evil А аз ще по стрелям, че трябва да се зазимяват децата лека полека Crazy (Тук сутринта беше 8 градуса)  Shocked А моЙта "достойна дъщеря на майка си" вече плаче за 26-ти номер обувки  Cry Как нещо хубаво не взе от мен туЙ дете бе, а плавниците баш  ooooh!
Sunny Sky, ако имаше кой да ми приготви нещо, и изгорено ще го изям Wink Тук трябва да поФаля Мио-то, от дъШ на вятър ( един-два пъти седмично) ми готви  Laughing, не съм се минала съвсем дето се вика  Crazy
И Фана гризанчето на тавана (моят ловец  Crazy hahaha), един измършавял огромен плъшок Shocked Оказа се,че е влязъл в подпокривното пространство преди три месеца при ремонта на покрива.  И от тогава горкия мизерства там на насекоми, дървесина, фолио и изолационна вата (направил е страхотни бели, нагризал е въздушната риза на камината с която се топлим зимата), та Миото и Ради го изпроводиха до Искъра по живо по здраво...
Уф, само ви занимавам с моЙте глупости (то не е чудно,че моЙте дружки все по-рядко ми се обаждат), крайно време е да си намеря с кого да си говорая  Mr. Green
Лека нощ  Confused

# 367
  • София
ДУ!

Ясен не вдигна температура и не е имал разтройство повече newsm44.

Нашата педиатърка каза, че плодовото пюре не замества хранене. Аз давам половин пюре( около 100 гр) със 100 мл. АМ и Ясен се наяжда. Той от няколко дни яде по около 120 мл Thinking обикновено изяжда 180.

Вижте това http://www.moetodete.bg/novini/p3_5379_0.html  #Crazy
Ника, да не кажеш после, че Макс бил едър

Много пусто тук....

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 09:23 от el_P

# 368
ДУ!  Heart Eyes

Ел, мерси за закуската  Hug!
Размерите на детето са потресаващи...Все по-често виждам дебели деца (бебета и по-големи), което хич не е добре  #Crazy... Едно време са смятали, че колкото е по-пухкаво едно дете, толкова е по-здраво и добре гледано, но хич не е така...

Заради никнещите зъби Йони не иска да яде с лъжица, стиска устни само като я види и е голям зор от 3 дни. Третият е вече на път. Отгоре много му се е подул венеца и явно го тормози милия. Буди се често нощем проревавайки и го чакам да избие скоро  Confused. Плодовото пюре му го разбивам с кашата и го яде от шишето, но ще видим какво ще правя със зеленчуковото/местното, ако продължи в този дух...

На разходки ходим сутрин и вечер, следобяда между тях върша домакинската работа и времето си лети  Simple Smile.
От утре тръгвам на спорт. Разходките не са ми достатъчни за раздвижването и с една приятелка откриваме сезона. На 5 мин пеш ми е от нас и ще ми е много удобно.

Приятен ви ден, мили мои  Heart Eyes!

# 369
ДУ!
el_P хубава закуска!
ДА и аз знам,че плодово пюре не замества хранене! Аз го смесвам с кашата следобед или давам мужду храненията, ама по мнго малко че после не ще да яде, а напоследък започнах да слагам 4-5 л. във следобедното мляко,че нещо не ще да яде плодово пюре, ни зеленчуково,ни месно, ни каша какво му стана незнам - в началото на захранването беше по- ящен ама ся нещо забоксувахме- яде ама зорлем! И млякото си намали от 190 на 150-170мл, а сутрин не е гладен ввъпреки че последно е ял преди 10 часа! Rolling Eyes Дали е заради зъби - едва ли нямя никакви външни признаци за зъбоникнене!Как да здрав да е само!
Следобед сме на консултация - да видим колко е пораснал моя слабушко , ще приключим най- накрая с тез ваксини, ще направим изследваниятя  и пишока ще забелим, че аз нещо не се справих с това начинание Laughing
Приятен ден! Heart Eyes

# 370
Добро утро и от мен!  bouquet
Аз не съм от често пишещите, но за сметка на това пък редовно ви чета.
Честито на всички бебчета със зъбчета.
Боряна няма зъби още.Не може да седи сама,дори и не се опитва.Не се върти като пумпал,явно нещо или я мързи или не я кефи,иначе може и в двете посоки,че се бях вкарала във филм с това обръщане.
Не съм заместила хранене - не мога просто.Иначе яде зеленчукови пюрета с кеф, но изяжда 5-6 лъжички и почва да мрънка за цица.Изцоква млякото и после си дояждаме пюрето.Давам на обяд половин бурканче от 190 мл и кърма около 150 мл, не знам дали е много, но толкова си изяжда.Следобяд давам безмлечна каша към която добавям плодово пюре за вкус и пак цица.Вчера някакси успяхме да изядем цялата каша преди цицата Laughing През останалото време сме само на кърма и малко сок разреден с вода,че водата не я долюбваме хич.
Хубав и спокоен ден на всички!
Отивам да  clean prostor cook    newsm79 и после 1stroller

# 371
  • София
ДД!  Hug

Ние вече сме на г*за на географията!  Party Даже трети ден сме тук, ама мен ме мързи да си включа компютъра  Blush , иначе чета всичко наред!  Crazy Не се наемам обаче да се изказвам, че къде ще му излезе края!  Blush

Диди понесе сравнително добре 7-часовата липса на мама в неделя (за разлика от самата мама, чиито гърди щяха да се пръснат  Crazy ), после и пътуването беше сравнително успешно - с много спирания, разбира се.

Иначе нищо ново при нас - ни зъби, ни дявол, госпожицата си е крива както обикновено, нощно време се буди, през деня раздава усмивки ако има кой да я забавлява и така.  Mr. Green Тук поне имам компания за разходките.  Party

След малко ще кача снимки от сватбата в неделя, да мА видитИ как съм се издокарала!  Flutter

# 372
Добър ден и от нас.
Първо да ви поздравя,че всички вие дето си гледат децата в БГ сте майки-героини  bowuu .Като чета за здарвеопазването,а и отскоро се заинтересовах за финансовата част(нали ще си идваме и гледах цени на пюрета,памперси  Shocked ) направо не знам как издържате...тук за цената за,която вие купувате и пакет памперс,аз вземам 2(а и 3 понякога ако са в промоции),но това е друга тема-само исках да изкажа най-искренните си уважения към вас  Hug
Крис,както споменах,от 2 седмици не яде много и е отслабнал(то не че е лошо-беш доста бузест) и майчиното ми сърце се е притеснило...надявам се да си върне апетита...2-то зъбче сега пробива венеца...Аз му мия зъбчето с паста дентинокс,която е специално за избиващи зъбчета ,а съм се вманиачила толкова на темата,защото ние с баща му имамепо 2 пломби на всеки зъб и няколко коронки...та не искам и Крис да стига до там..
Аз пък замествам хранене с плодово пюре.Днес даже мислех да увелича  на 4 хранения с твърда храна(но ние сме захранени преди 2,5 месеца).Сутрин давам каша с АМ, НА ОБЕД МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ,следобед плодово пюре,а от днес ще включа още едно пюре(и мислех пак да е плодово).Имаме около 4 кърмения на ден и понякога 1 нощно-но Крис цока само 2-3 мин. най-много-аз вече и нямам толкова кърма...
Чао от мен и лек ден  Hug

# 373
Неще да яде и това е...никога не е гладен и нищо не харесва , на 5 часа му предлагам и не ще и не ще , нервичките ми се изпилиха м....А МУ smile3515 smile3511

# 374
Юху, скивах снимките от сватбата и даже съм коментирала. Сега да не те хваля и тук, че вече с теб няма да може да се говори. Mr. Green

А на мен ми дойде и яда ми мина, че даже и малко угризения имам, че направих егати скандала, явно са ме тресли яко хормоните, ама от друга страна така или иначе съм спретнала скандала, да вземат малко пък да се съобразяват до къде са им правомощията, че да не им тегля една по-дълга.

Викторита, с плодово пюре не трябва да заместваш цяло хранене, това се води малко като разядка, не е засищащо най-малко, а и като хранителна стойност е слабо. Иначе Криско си е добре, няма какво да се притесняваш, че не яде. Ще му мине, и Митко от време на време го тресат такива периоди, не че му е изникнал зъб все още, но понякога е направо непоносим, отделно че не яде. Аз след малко се замитам на консултация и после ще изклюкаря какви са ни габаритите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт