страх от доктори

• 4 287
  • 60
  •   1
Отговори
  • София
здравейте момичета,

искам да ви споделя какво ми се случи днес и да попитам има ли и други майки с подобни преживявания?
Синът ми си прескрипа пръста на крака на входната врата и го заведох на ортопед. Лекарят го накара да легне на леглото и той започна да пищи и рита от страх. Искам да споделя, че той явно има страх от доктори, защото зимата се маложи да му вливат глюкоза венозно заради обезводняване в следствие на вирус. Преди това нямаше проблем с лекарите, ходехме всеки месец на консултация без рев. След това обаче дали от случката с абоката (не ми се разправя пък тази одисея  ooooh! ) или просто защото порастна и взе да разбира, НО ходенето на лекар стана кошмар  ooooh!

Да се върна на ортопеда. След прегледа лекарят започна да ми се кара, че детето ми било неспокойно, как можело такова нещо, защо не съм се запитала за причините. Не било страх от лекар, з-то той не бил в бяла престилка, а детето ми е по-енергично, но не е буйно и т.н. Стана ми страшно неприятно и притеснено и някак обидно. Лекарят ме попита до кога ъм го кърмила и като получи отговор до 1г. се удари в главата и написа в бележката от прегледа под диагноза, че било кърмено цяла 1г и това си било диагноза. Дете се кърмило до 6м, какво било това чудо  ooooh! Аз толкова се чувствах зле, че ми спря рано кърмата, а той... Cry
В следствие на днешния преглед неиска да ляга от стреса, явно прави аналогия с прегледа в легнало положение.  Cry

Много ми е притеснено. Има ли други мами, децата на които да имат страх от лекари?

Извинявам се за дългия пост.

# 1
Същото нещо ни сполетя и нас в четвъртък привечер.Дъщеря ми падна и си обърна нокета,та се наложи спешна среща с ортопед.Толкова много не беше плакала никога TiredРиташе,дърпаше се и не спираше да повтаря,че я боли.Разликата-доктора беше изключително любезен и определено ни влезе в положение.На следващия ден ни викна на преглед и на превръзка,но дъщеря ми продължи все така да си плаче през времето,когато бяхме в манипулационната.
Та,не се притеснявай,твоето дете не е единственото,което изпитва страх от доктори.А,за държанието на лекаря,просто не искам да коментирам.

# 2
  • София
ох, милата...къв е бил тоз ръб тъп...егати и лекаря...

за радост при моят син такъв страх няма, въпреки, че такова преливане е преживявал за радост не го е травмирало така....
може би да говориш с педиатъра на детето дали има някаква тактика за преодоляване на този страх....или с някой психолог в краен случай...знам ли...
а при педито си, което познава как се държи детето?

# 3
  • София
Ох този "лекар" ако го срещна не отговарям. Не знам как си се удържала да не му фраснеш една. Close
То бива идиоти, бива, ама това вече ми скри шапката честно. Простотия след простотия. #2gunfire

Хич не се връзвай, ами си гушни детенцето и сменете лекаря/ите. Трудно се намират, но има и такива с желание за работа и подход. Не се ядосвай, нормална е реакцията на детенцето ти, и аз бих била уплашена. С времето и с нормално отношение, доверието ви ще се върне. И на двамата. Просто не се примирявай и не се давай да те унижават. Ако трябва, ще им слезнеш на нивото на подобни "екземпляри". Просят си го понякога... Twisted Evil

# 4
  • София
при педиатърката плаче когато слагаме ваксина иначе сестрана е много внимателна и той поплаква, но спира, а сега беше някакъв кошмар, същият като при слагането на абоката зимата, тогава пък като се сетя за "докторката-специалистка" ми се вдига кръвното   #Cussing out
Съжалявам само, че днес бях толкова притеснена, че неможах да му отвърна подобаващо  Embarassed

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 17:10 от missence

# 5
Нормално е детето да се изплаши. Той какво иска - да стои като припариран и да не мърда. Да не е голям човек, че да му обясниш и да те разбере, че няма страшно. Аман от такива лекари. Като много знае да го заведе той на специалист. Peace
Дъщеря ми плаче при всяка консултация от както навърши 7 месеца, само докато види докторката и се почва един рев та чудо. От сестрата обаче не я е страх, въпреки, че тя и бие ваксините.

# 6
  • София
Нормално е детето да се изплаши. Той какво иска - да стои като припариран и да не мърда. Да не е голям човек, че да му обясниш и да те разбере, че няма страшно. Аман от такива лекари. Като много знае да го заведе той на специалист. Peace
Дъщеря ми плаче при всяка консултация от както навърши 7 месеца, само докато види докторката и се почва един рев та чудо. От сестрата обаче не я е страх, въпреки, че тя и бие ваксините.

горе-долу и при нас е така, НО той днес направо почти успя да ми втълпи, че моето дете е по-различно от останалите и да съм се замислила каква е причината   Rolling Eyes

# 7
  • София

горе-долу и при нас е така, НО той днес направо почти успя да ми втълпи, че моето дете е по-различно от останалите и да съм се замислила каква е причината   Rolling Eyes

Е то е ясно, че КЪРМЕНЕТО, каква друга причина може да има...  Joy Joy Joy
Извинявай, но е толкова абсурдно и налудничаво, че чак е смешно! Гуш и стига го мисли този глупак! Hug

# 8
  • София

Е то е ясно, че КЪРМЕНЕТО, каква друга причина може да има...  Joy Joy Joy
Извинявай, но е толкова абсурдно и налудничаво, че чак е смешно! Гуш и стига го мисли този глупак! Hug

честно да си призная незнам кърменето какво имаше общо с крака, че ме разпитва колко е кърмен и ми чете конско за кърменето пък  newsm78

# 9
Въобще не му се връзвай на тоя. Все едно на мен педиатърката да ми каже, че ще прати дъжеря ми на специалист дето реве така от нея ooooh!
Ми за кърменето до 1 годинка освен да го нарече мамино синче друго няма какво и естествено, че това е причината  Joy

# 10
  • Талант на 2012,2013 г.
А тоя ортопед ли е или се е правил на психоаналитик? Как се правят, че от всичко разбират, а всъщност са гола вода... ooooh!

# 11
  • София
сега прочетох амбулаторния лист. Наистина е написал, че е кърмен (11м, спестил ми е 1м) и то в анамнезата, з-то кърмене след 6-я месец било диагноза и какво общо има това с крака незнам, че го е написал черно на бяло  ooooh! Замислих се в кабинета, данеби да се отразява на костите  newsm78 Вече от нерви ще ме избие на смях  Blush

прилагам снимка:

# 12
Егати идиотщината  Shocked
Ама вЕрно, тия доктори в БГ понякога правят такива иzкаzвания, че  ooooh!

Леле.... Сега чак видях и "историята на zаболяването"... Ако не беше идиотско, щеше да е доста смешно. А не е смешно, точно щото лекар реагира така.

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 20:50 от Сова

# 13
missence, извинявай, но се разсмях на глас на написаното на амбулаторния лист. Няма да псувам... Хич не го взимай насериозно! Някои лекари могат да се занимават с деца, а други - не могат. Явно малко детска психология са учили. Довери се на "преценката" на детето си, ти си неговата мама, която търпеливо и внимателно, винаги ще му обяснява, че няма от какво да се страхува! Прескрипването, прохождането и кърменето нямат нищо общо.

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 18:43 от yagodka

# 14
Мишенце,
поведението на детето е напълно нормално за възрастта му - започват да разбират повече и не желаят да ги пипат хора, които не са мама или други близки (то пък и сред възрастните кой ли желае?!) Особено пък ако нямат подход, а отиват към детето с враждебност и дори му причиняват болка - както е с абоката или при ваксина примерно...
А за кърменето, то е ясно, че лекарят е открил теле под вола.
Нейсе! Със сигурност няма място в анамнезата Wink
Важното е момченцето ти да е добре...

Общи условия

Активация на акаунт