Отговори
# 495
  • Пловдив
Писче,както описваш нещата явно майка му яко го е командоркала.Почвай и ти.Ще се цупи,но бъди твърда и ще свикне

Друг вариант ти е да го въодушевяваш със секси изпълнения.С такова предложение работят като торпедо.Скъпи,я изтъркай банята и като свършиш ще те натръшкам на спалнята и ще ти направя еди какво си.Това предложение действа безотказно  Laughing

# 496
  • София
Пис,много си права,как те разбирам само.И аз му казах на моя сега като се карахме,че не се е женил,за да има чистачка и готвачка.Днес цял ден той гледа детето,аз спях,защото през нощта нямах тази възможност,че Ники е сополив,вчера сготви пиле канапе,днес ходи на пазар,изобщо "помага" и явно трябват караници,защото в един момент се забравя и си дава по инерция - всичко прави жената.Иначе,той от седми клас е без майка ис вкъщи,тя работи в провинцията,и от седми клас той готви и чисти за него и за баща му,ама при мен се разглези,значи не е и до това как е научен,а по-скоро както му изнася. Ако не дава резултат командването я спри да готвиш и чистиш и да го питам аз.
И затова съм съгласна,какво значи домакиня в наши дни,ще съм домакиня като ми носи по 3000лв. заплата,а аз си седя сама с детето вкъщи без да се чудя как ще платим тока и само пазарувам и готвя и чистя,а сега като се върна на работа ще му дам аз една домакиня,пък и трябвало да се радвам,че не прави забележки как съм изчистила,случвало се е да направи някакъв коментари отговора е ами изчисти си го по-добре!!!!!!!!

# 497
Много интересна тема сте подхванали ......... Моето мнение е, че това дали и колко ще е активен мъжът в домакинството зависи от две неща - как е научен от мама и как ще го научи жена му. Имам нагледен пример как мъж, който нищо не бутваше в къщи, докато живееше с майка си /това беше продиктувано от мнението на бащата, че мъжът не се занимава с домакинство/, дори мръсните си дрехи не слагаше в пералнята, а майка му ги събираше от стаята му, да не говорим да измие и една чиния, да напазарува или да нареже поне салатата, дори и не изхвърляше буклука. Та, същия този готован, като заживя с приятелка започна да пуска пералня, да мие чинии, да хвърля буклука, да помага в приготвяне на храната. Просто жена му го стегна и явно това му е трябвало.
Да кажа за моето миУ: откакто живеем заедно аз си движа домакинската работа, но това е обусловено от няколко неща - той работи до 19ч., а понякога и до 20ч., като почива само 2 уикенда от месеца. За сметка на това аз работех на половин ден, почивах всеки уикенд. Е, ще е тъпо да се мотая цял следобед и да не свърша домакинската работа! Но и тогава не съм отнасяла всичко аз. Той пускаше понякога пералнята, бършеше прах, букулука си е негова задача. В готвенето хич го няма, само салата прави, а напоследък и майонеза разбива, но пък мие чинии, но не като самоинициатива, а като му кажа - поне не се противи. Аз обаче избягвам да го карам да мие и готви, защото е супер педантичен. Чиниите ги мие двойно повече време от мен, и една вода като текне ..... все едно басеин ще пълни  Rolling Eyes А пък готвенето, т.е. рязането на салата - пак двойно по-бавно, всичко на дъската го реже, в едни правилни форми ....... да умреш от глад докато стане готов  Grinning  
Сега, с беба, си разпределяме задачите като се прибере от работа - аз досготвям, а той гледа малката, или аз се занимавам с нея, а той приготвя масата. Или я връчваме на бабата и отиваме на кино  Mr. Green Откакто я къпем права под душа се редуваме, но повечето той я къпе. А, да допълня, че и преди и сега той сменя изгорелите крушки, чисти канала, ако се запуши, и други неприятни неща, които и аз мога да свърша  Grinning

А по повод яденето - срам ме е да си призная, но моя яде дори по-малко от мен, понякога.  Embarassed Сега, след почивката, като реши, че тези 2кг., които ги е качил там трябва веднага да се свалят ми забрани да готвя и трябваше 2 седмици да ядем само салати и плодове  #Crazy Нахрани ли се - край, повече не хапва нищо. Понякога решава, че по-късно ще хапне нещо за десерт, но много често не го прави, и аз покрай него, да не изляза лакомия  Wink

Уф, че пост стана ........ три километра .......... обещавам, че повече няма да правя така  Laughing

Сега, крато прочетох Хетера, да вметна, че и моя понякога прави такива констатации - това е мръсно, тук има прах, но не ги адресира към мен, а така някак в нищото. Преди се дразнех, че ми го казва индиректно, но след време просто ги подминавах. Днес обаче като ми каза, че каната на кухненския робот е нещо зацапана, аз му казах: Ами ето, тук има гъбичка, тук препарат, хоп и я изчисти! Той отвърна - ами добре, и взе, че я почисти ......... #Crazy Пууу, да съм знаела, че така ще реагира - да съм го юркала по-често  hahaha

# 498
  • София
Писче,както описваш нещата явно майка му яко го е командоркала.Почвай и ти.Ще се цупи,но бъди твърда и ще свикне

И аз съм на това мнение Simple Smile

У нас обаче нещата са обратни - аз не пипвам нищо, дори сега когато не ходя на работа.

за вечерянето - ядем веднъж и после "мезим" докато не си легнем

Белка и тя се сополиви и сме на "ударни" дози Вит.Ц /2пъти дневно по 200мг/ , Стеримар и ванички със солена вода. 17-тото зъбе ме боцка вече, но не знам колко време ще се точи и то и останалите 3  ooooh!
Дано да я оправя за вторник, че хич не искам да пропуска яслата баш сега - нали й е адапционен период  Thinking

# 499
  • Пловдив
Карбо,за хремата опитай хомеопатичните капки Еуфорбиум-много съм доволна от тях

# 500
  • София
Карбо,за хремата опитай хомеопатичните капки Еуфорбиум-много съм доволна от тях

Мерси, утре ще ги потърся из нашите аптеки  Peace

# 501
  • Пловдив
има ги в по-големите аптеки-търси назалния спрей,че има и капки за пиене

# 502
Писче, да се доизкажа- мен ме дразни не честото ядене, а че всеки път му се яде различно.

Реплика от миУто преди две секунда " Сега съм готов за последното хранене" оставяйки една чиния с чипс  #Crazy

# 503
Добре дошла у дома Нежно цвете   bouquet  bouquet  bouquet Честита радост  Heart Eyes Пожелавам ти тези две слънчица да сгряват душата ти винаги, да ти дават стимул да продължаваш напред и да се гордееш с тях  Hug Боже, толкова се развълнувах онзи ден като прочетох, но трябваше да пътуваме и не можах да драсна моето скромно пожелание  Embarassed

Сега вече спокойно ще се върна да си чета, че писарушките май са се отприщили тези дни  Hug

# 504
Добро утро!!!

Днес имаме рожденичка Flutter Честит РД на Darima!

# 505
pippeg и според мен най-доброто гастро е във Военна, за съжаление не съм на ясно как се приемат цивилни. Началник на отделението е доц. Крум Кацаров - стахотен човек и невероятен специалист. Той сега е там, не е отпуска, попитай "чичко Гугъл", дано намериш как да се свържеш с него. Спомням си, че преди, когато често го търсех ми е казвал, че след работно време се намира в кабинет в поликлиниката (ниското крило). Мисля, че като влезеш на партера, само на право, на края има коридор в дясно, някаде там беше кабинета, но и там не се знае кога може да го откриеш, защото често стои до късно в отделението. За съжаление нямам негов тел., имам на д-р Симонова, но тя е в дълга отпуска. Друг добър лекар там е Стоян Ханджиев, също страхотен човек, за него не знам дали е на работа. Ето какво открих за него, но дали е актуално  Thinking не знам http://www.nav.bg/companies/d-r-stoyan-handzhiev-8378/details
Надявам се да съм ти полезна.

Някой беше питал за хремата  newsm78 (май Калинчето, но не съм сигурна), ние я морим с Коризалия и съм много доволна, защото на Дими много му харесват хапчетата, а ако се опитам да му сложа нещо в носа, яко пищи. Последният път само с нея преборихме хремата за 2 дни  Simple Smile и при бебетата се пият по 10-12 хапчета на ден, през час. От снощи пак има сополки и веднага започнах нея, мисля да му дам и осцилококцинум и се надявам и този път да премине така бързо и живот и здраве, след два три дни да тръгне на ясла.

И не на последно място, честит рожден ден Darima, много здраве, щастие и успехи ти желая!

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 13:30 от dessie83

# 506
ха хааа, колко яка тема - за помагането  Joy Писче, много изтощена звучиш, мила  Hug просто работата и детето в комбинация са тежка отговорност  Confused Аз съм го изпитала с Дарко, а сега се чудя какво ли ще е Дарко х 2  newsm78 Иначе домакинската работа си е моя и само моя - готвене, чистене, пране, подреждане, миене на чинии и тн. Децата също - къпане, приспиване, всичко. И преди, докато работех, пак си беше така. Мъжът ми отговаря за боклука и всякакви технически неизправности у дома - крушки, паднали шкафове и тн. Правенето на салата също си е негов ангажимент (защото тя си е негово мезе  Laughing) Отделно той работи от 8.30 сутрин до 8.30 вечер шест дни в седмицата без неделя. Няма никакво физическо време да свърши нещо в останалата част от денонощието. В неделя няма сили за нищо, защото му е единствен почивен ден и то често отива да пътуваме до вилата или нещо да поправи у дома. Та с две думи аз си влача хомота и често си говоря сама (и слава Богу с вас и септемврийските мами Wink ), но и той влачи не по-лек, та затова съм склонна да го оправдавам  Rolling Eyes
Дорабела, моята благоверна половинка вечеря веднъж, но в продължение на 4 часа  Joy hahaha (което мен жестоко ме вбесява). Забелязала съм, че ако не пие някакъв алкохол преди вечеря, сколасваме да хапнем до към 22.30 ч. , реши ли да пийне едно обаче, вечерята отива чак към полунощ, когато аз отдавна вече не съм гладна  Crazy Не стига това, ами ми се сърди, ако заспя в тоя период на фотьойла или пък още по-страшно - да взема да си легна и да го оставя сам да яде  Thinking това вече е драма при нас  Joy hahaha (в едно наистина е прав, ние само тогава се виждаме и трябва да си говорим, иначе губим връзката си)

Карбо, само да си се оплакала от твоят мил и отзивчив съпруг  Naughty  Hug Не помня много добре, но при предишно обсъждане на темата за мъжовете и отговорностите твоят мъж май пак остана без конкуренция, или пък Бетунга май те конкурираше  newsm78  Mr. Green

И понеже не е като да не стана дълъг моят тъй интересен и съдържателен пост hahaha , ще взема и за хремата да се изкажа - аз ги моря моите дечурлига с Еуфобриум или Коризалия (каквото имам под ръка). Физиологичния разтвор напоследък съм го заменила с Нисита - мас и също съм доволна. Започвам да се замислям за нещо друго, само ако сополите придобият много гъста консистенция и мораво зелен цвят.

Алхимиче, как е Мая? Как си ти? ентеровирусите бързо отминават, но при теб не е много за препоръчване, че ще го измъкнеш малкия човек без време Sad

# 507
Здравейте момичета Hug

Честита рожба на Нежно Цвете! Да е жив и здрав сладкия Ангел, много да слушка и много да ви радват с батко Дани!

Честит Рожден Ден на Дарима! Много здраве, щастие и късмет!

Миме дано се оправя по-бързо Майчето, а ти да не го прихванеш този вирус Praynig
Аз съм в готовност вече, в петък бях при акушерката при която ще раждам и резултатът е изгладена шийка и идеални 3 см разкритие, главичката е ниско долу, та както тя каза може и утре да е. Контракции си имам доста, понякога и по-болезнени ама си спират по някое време. Но то защото съм казала на бебка да не се предрежда, та Миме чакаме първо юнакът да се появи Laughing А Криско е много палав, много тича и все в противоположната на моята посока, та вече ми е доста трудно сама навън с него и като се приберем съм като пребита и като го сложа да спи на обяд и аз си дремвам с него Heart Eyes
За чистенето - в момента не мога да се оплача от мойто мило, мнооого ми помага, и с прахосмукачка чисти и подрежда, а банята и тоалетната от 2-3 месеца са негова отговорност при това без да му напомням Crazy За готвене никога не съм го закачала, че той само яйца може да си изпържи и нещо на скарата да метне. Но това е сега иначе и той си пада скътавка, ако мине номера, но обикновено като му кажа да свърши нещо не мрънка. Един път например ме нямаше и се наложило за пръв път да изчисти торбичката на прахосмукачката и от тогава тя бръмчи и вие ужасно - чува се на първия етаж (ние сме на 5-тия), не знам какво е направил ooooh! Но пък сега ми е златен дано по-дълго го държи Laughing
Това е засега от нас, мноого  Hug

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 16:25 от toni_83

# 508
Мая уж е п0-добре Praynigама да видим довечера.
Тони, и аз съм с 3см,изгладена шийка и скъсена,но няма и помен за раждане #Cussing outТи къде ще раждаш?

Довечера съм на запис на тоновете и да ме видят на ехото.Ще я накарам акушерката малко по-грубо да ме подпомогне.

Галче, как без време бе душата???Днес ми е термина,първоначалния,а от 4 месец ми показваше само 27-28 август на ехото,съвсем си е време.

# 509
Миме в Тина Киркова ще съм и си избрах акушерка при която да раждам, и на мен тя ми предложи ако искам да ми го увеличи, защото и се наоплаквах едно хубаво че много ме притиска и ме боли на опашката та понякога и една крачка не мога да направя или ако седна не мога да стана, но аз си имам и още време до термина. Днес например не ме боли толкова, ама точно в петък едвам слезнах от колата пред АГ-то и едвам легнах на магарето за преглед, много ме болеше.
Ти значи от днес  официално преносваш, стискам палци до довечера да си тръгне самичък и да имаш лесно и безпроблемно раждане. Дано и Майчето да е добре Hug

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 17:32 от toni_83

Общи условия

Активация на акаунт