ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 13

• 72 159
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от нас в новата темичка. Илиян е добре, не е боледувал скоро. Вчера ходихме на гости при Ема - Диди - предава поздрави на всички. Те са в Банкя до четвъртък и тогава ще пише. Ние правихме нови изследвания и ЕЕГ - излязоха добри, продължаваме същите лекарства - конвулекс и трилептал и след 3 м. пак контролен.
На всички болни бързо излекуване. На здравите -  Hug

# 31
tedka*,аз за повръщане давам Натриев цитрат сироп,разтварям хидратин алфа,глюкоза на малки глътки и свещички Вомитусхил,заредила съм се ис деган таблетки и церукал-но дано не се налага,а вие пък повече да не връщате
то най-вероятно е било от кашлицата
Следя темата, по една или друга причина знам какво представлява епилепсията, като  предварително се извинявам за нахлуването тук.
Доколкото ми е известно Церукал-а е противопоказен при епилепсия. Поне в листовката го пише. Консултирайте се с лекуващите  невролози, дори и за банални и предназначени за масова употреба лекарства.

# 32
Да споделя и аз какво открих!
Тъй като повечето дечица са болни се сетих ,че навремето ,се бях оправила със Ехинацея на д-р Тайс. И се разрових да видя дали все още я има на капки , но уви ,в упътването пише ,че поради 22% алкохол в съдържанието ,е противопоказно при епилепсия.
А ехинацеята е страхотен борец със вирусите! Confused

# 33
Да споделя и аз какво открих!
Тъй като повечето дечица са болни се сетих ,че навремето ,се бях оправила със Ехинацея на д-р Тайс. И се разрових да видя дали все още я има на капки , но уви ,в упътването пише ,че поради 22% алкохол в съдържанието ,е противопоказно при епилепсия.
А ехинацеята е страхотен борец със вирусите! Confused
,Навремето купувах на малкия от бонбоните на д-р Тайс ехинацея.Сега не зная дали ги има. Много  са вкусни,и той си ги смучеше с удоволствие.Бяха му ги изписали за подсилване на имунитета.

# 34

Следя темата, по една или друга причина знам какво представлява епилепсията, като  предварително се извинявам за нахлуването тук.
Доколкото ми е известно Церукал-а е противопоказен при епилепсия. Поне в листовката го пише. Консултирайте се с лекуващите  невролози, дори и за банални и предназначени за масова употреба лекарства.

[/quote]
Все пак да дам яснота на госпожата,която може би си мисли,че давам ей така лекарства
Всичко което имам е изписано от личния лекар и винаги преди да дам  и се обаждам,а също и Дегана в листовката пшише ,че е противопоказен.
Затова всяка една от нас не е тръгнала да дава лекарства каквито има без никаква консултация.
Смятам,че поста на госпожата беше излишен.

# 35
Освен Деган и Церукал и Нурофена е противопоказен ама като се наложи давам.Моето дете има и други заболявания и там има лекарсва които не трябва да давам като Урбазона например но той в някои случаи е животоспасяващ затова избирам по малкото зло.

# 36
Аз съм давала и Натриев цитрат и Нурофен и к-ки Ехинацея без да знам че са противопоказни пък уж все чета листовките.Щом педиатърката ги изписва значи  може.Казала  ми е че не мога да давам Тайлолхот.  Ползвам го само за баткото и съм много доволна.
Утре и вдругиден сме в София за ЯМР, моля стискайте ми палци че  ми е много притеснено заради упойката.

# 37
 newsm53Никтанче,разбира се,че ще ти стискаме палци ,но ти недей да се притесняваш  толкова!Упойките за ЯМР са от най-леките и са изчистени,тъй ,че всичко минава  бързо и  безпроблемно!Ще видиш!Успокой се!Анестезиологът е през цялото време при детето,следи му състоянието,няма страшно!Усмихни се,и си мисли само за хубави неща,миличка!С теб сме!Успех! newsm10

# 38
  • Варна
Ами Ирена преди седмица ми направи много яки ларингитни спазми и не знам колко са противопоказни Урбазона и Натривия цитрат. Но и биха 16 мг Урбазон и след това й дадох 5 мл Натриев цитрат и абсолютно нищо й няма освен че и минаха спазмите от които се задушаваше и посиняваше. И главно при температура давам Нурофен че най добре и смъква температурата и пак нищо и няма освен че се успокоява.

# 39
Да Ками правеше много тежки ларингиални спазми спираше да диша даже добре че живеем срещу бърза помощ.Урбазона вдига очното налягане и е противопоказен за глаукомата не за епилепсията.Нашата лична лекарка всеки път се бърка и изписва някой сиропи или канки които пречат на очите й.Аз уж сам ги начила вече и й напомням.И въпреки всичко когато се наложи слагаме Урбазон

# 40
Привет мами!
Ние вчера излязохме от болницата... Rolling Eyes
В понеделник сутринта, в 4ч осетих Дебс да трепери в кошарката и сама да се завива, което е мн странно за нея, понеже все отвита спи. Станах да я пипна, цялата беше ледена... Изтръпнах!
Цъкнах лампата, викнах на мъжо и докато се облека, той я държеше на терасата да диша чист въздух, а после се сменихме...
Така за 5мин се бяхме изтреляли в спешното. За капак дежурния д-р беше или пиян, или ненормален. Казвам му, че и др път ми се е тресяла така, и да й сложи диазепам... ама той нямал в кабинета. ooooh! Взе да ми изписва антибиотик, а аз си имах рецепта за Аугментин и при повторно вдигане на Т щях да почна да го давам, но тя се тресеше и посиняваше без да има Т. Shocked Ядосах се на мудната му реакция и се развиках, да дава направление за консулт. с педиатър и да отиваме в окръжна б-ца, там в спешното по-ще ни обърнат внимание. Тоя кварталния беше пиян на 100%!!! ooooh!
Докато се бавехме при тоя, и докато стигнем до спешното Дебс вдигна 38`Т.  Там ни сложиха 2 свещички Нурофен, пуснаха й кр. изследвания и ни пратиха да лежим в детското отделение. Rolling Eyes Горе й биха Урбазон, и почнаха Терцеф през абоката... Така 3дни, и ни изписаха да се долекуваме вкъщи, че клин. пътека за нашата диагноза била 3дни. ooooh! Сега давам Цефзил, Бронхолитин и Вентолин. Т нямаме, но кашлицата все още е гърлена и силна. Rolling Eyes
Стискайте палци да се оправим по-бързо, че даването на тея гадни сиропи е адския стрес за Дебс. Тя реве, тръшка се чак до посиняване, че не ги иска... и от безсилие накрая се налага да я стиснем с баща й, и да й ги дадем. ooooh! Tired
Извинявайте ако поста ми е несвързан, но не съм спала 5дни и вече давам фира. Tired

# 41
  • гр.Гоце Делчев
Никтанче стискам палци ЯМР да е наред.Тедка големи премеждия сте имали ,но дано всичко остане зад гърба ви стискам палци Деби да се оправи по-бързо.

# 42
  • Варна
Ох милите, през какво пак сте минали. Бързичко да се оправяте много гадно с тези сиропи и Ирена така се тръшка. Ама защо ви биха Урбазон и сте на Вентолин. Аз Вентолин давам на Иренка като ми направи бронхиални спазми.

# 43
  • Варна
Вентолина е за да се отворят бронхите а Бронхолитина да отхрачва каквото има. В комбинация става по лесно.Тедка минали сте кошмара..сега гледайте да се възстановявате HugДавай и витаминки и пробиотик че тези АБ така спадат имунната с-ма.

# 44
Благодаря ви, момичета! Hug
Идея си нямам защо ни сложиха урбазон... Ама ако не бях питала нямаше и да ми кажат кво й слагат. Правят квото си решат и не ме питат, нито осведомяват! ooooh!
За Вентолин-а предполагам, защото казах, че кашлицата ни е пристъпна. Рядко кашля, но като се почне неможе да спре... Като пристъпна... Чак въздух неможе да си поеме. Confused
valito 79, само вит. С изписаха... какво друго да й давам? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт