В момента чета...-3

• 60 330
  • 759
  •   1
Отговори
# 675

От два дни:

Много ми допаднаха тези разкази !

# 676
  • София
Започвам

# 677
  • Сред лисици
И аз чета книга на Олга Токарчук- "Правек и други времена". Взех я от библиотеката. Малко особени истории, но хубаво разказани.

# 678
  • Ямбол
Започнах "Самотата на простите числа" от Паоло Джордано - малко тъжна, малко подтискаща, но да видим как ще е по-нататък.

# 679
  • на североизток от Рая
   Здравейте!

Влизам с въпрос, но не зная дали това е темата, в която да го задам.  newsm78

Дъщеря ми е 11 клас. Учителят  по история им дал списък от няколко книги и казал да си изберат една и да я прочетат. После, изглежда, ще коментират. Книгите са хубави, но тя няма да успее да прочете всички. Препоръчайте ми най-подходящата за нейната възраст.  Praynig Ще изброя заглавията:

"На изток от рая"  - Стайнбек 
  "100 години самота" - Маркес
  "1984" - Оруел
  "Фермата" - Оруел
  "Призракът на Сталин" - Сартр
  "Чочарка" - Моравия
  "Мемоарите на Адриан" - М.дьо Крайенкур
  "Осъдени души" - Д.Димов

Не ми се иска да чете "1984". Преди дни я прочетох, може би си спомняте, че ви се оплаках от въздействието и върху мен - разби ме тази книга...А книгата е в нас, защото точно дъщеря ми я взе от библиотеката, просто ей така преди 2-3 седмици. Mr. Green
 Четох "Осъдени души" през август - потресе ме за дни напред...Май и тя не е подходяща.
 "Мемоарите..." не съм я чувала дори. Blush

Сякаш се насочвам към "Чочарка". Не че ще налагам мнението си, но ако се наложи да дам съвет, ще предложа да прочете точно нея.

Посъветвайте ме и вие, ако можете! Благодаря!  Hug

# 680
Аз мисля, че по-скори "Фермата"- и като разказ и като идеи е подходяща. Аз също бях 11 клас, когато я прочетох и добре ми понесе  Mr. Green

# 681
Нели Марч, дъщеря ми е в 10 кл. и чете "Фермата на животните" на Дж. Оруел. С малко мои обяснения около Великата Октомврийска революция, разбра кои са прототипите вътре в нея. Препоръчвам ти я за твоето дете.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 14:12 от big pufana

# 682
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
"100 години самота " ... може да повлияе много ... страхотна е

или "На изток от рая "

# 683
добър списък за 11 клас Simple Smile
Чочарка едва ли ще я заинтригува. Трябва да имаш някакво понятие за война, да си чел вече достатъчно за нея.
като за начало от тези книги и аз бих я насочила към Фермата.
или Осъдени души, ако харесва бг литература.

# 684

Не ми се иска да чете "1984". Преди дни я прочетох, може би си спомняте, че ви се оплаках от въздействието и върху мен - разби ме тази книга...

По-добре да я прочете сега, отколкото след 20 г. И аз съм я чела на тази възраст.
"Осъдени души" ни беше в списъка, когато учехме "Тютюн". Спомням си, че веднаха след нея, четох Маркес.

# 685
Сякаш се насочвам към "Чочарка". Не че ще налагам мнението си, но ако се наложи да дам съвет, ще предложа да прочете точно нея.
Посъветвайте ме и вие, ако можете! Благодаря!  Hug

Аз съм на твоето мнение. Няма да й препоръчам Оруел, нито Стайнбек, нито Маркес. Последните двама според мен са подходящи за по-зряла възраст.
"Мемоарите на Адриан" е историческа, бих я препоръчала, ако дъщеря ти обича да чете исторически романи. Аз ги обожавах на нейната възраст.
"Осъдени души" никога не съм я харесвала. "Призракът на Сталин" не ми е позната.
Остана "Чочарка", и аз бих предложила нея.

# 686
  • Sofia
Аз бих препоръчала "Осъдени души" и "Сто години самота" и смятам, че са точно за тази възраст. Добър избор е направил учителят.
Не може цял живот все "Хари Потър" да четат.

Днес почнах тази:

# 687
Браво на този учител. Добър подбор и добър подход - не ги кара да четат всичко, а което си изберат. Насилят ли те, магията изчезва.
Моят избор е насочен най-вече към "На изток от рая".
"1984" за мен е тегава и не бих я препоръчала дори и на голямо дете...
Ще ми е интересно какъв избор е направила и дали книгата й е харесала. Нели, ще чакаме да кажеш  Hug 

# 688
  • Разпиляна във въображението
"На изток от рая" - с две ръце Peace

# 689
"На изток от рая" - с две ръце Peace
Подкрепям (ако целта е детето да не се травмира). Но като цяло, списъкът е много добър. Браво на учителя.

Общи условия

Активация на акаунт