За централните варненски училища

• 4 744
  • 41
  •   1
Отговори
Искам да се ориентирам чрез вашите мнения кои училища в центъра на Варна си заслужават. Става въпрос за малките - до 4 клас. Най - хвалено е Славейков, но аз лично не го харесвам.

# 1
Според мен, само Руско училище. То единствено предлага по-различен учебен план, т.е. изучаване на чужди езици. Останалите училища ,освен че са в центъра, не се отличават с нещо от кварталните училища.

# 2
Аз нямам положително мнение за руското. Убедена съм дори, но това е лично мое виждане. Изучаването на чужди езици не е за всеки и не е приоритет при малките. Добри отзиви има за Славейков, но само ако попаднете на добър учител, защото нямате право на избор. макар и не елитно, но централно, на мен ми допада Априлов.

# 3
Във всяко училище си има добри учители, независимо от имиджа на училището. Така че си избери учител в удобно за теб училище. Моите резерви са по отношение на Кирил.

# 4
  • най-шареното място
И аз съм с резерви - Славейков няма избор на преподавател, руското - няма еквиалентен ефект от обучението с всичкия този стрес / и двете до тук са с няколко преподаватели/, Кирил и Методий - явно има вътрешни проблеми , имаше скандал с "подпомогнато" външно оценяване, Климент - доста "изкривена" среда. Това е мое мнение и познавам лично и доволни родители.

Ако попаднеш на добър учител където и да е вероятно ще е чудесно, но аз лично никое от тези най-"елитни" училища не съм разглеждала като вариант.

От по-страничните съм чувала добри думи за Захари Стоянов, Априлов, Раковски и Геров.

# 5
Аз получих в Руското стабилна подготовка: 1992 - 1997. Сега не знам как е, но имам наблюдения, че масово там учат деца на бизнесмени, мутряги и др. подобни. Познавам няколко такива деца и като че ли не ми се ще детето ми да учи в такава среда.

# 6
Е сега какво им е на бизнесмените Mr. Green И те хляб ядат Laughing
Сериозно: В Руското влязоха най-различни деца. Въобще не са само от така наричания тук "елит". Много ми го хвалиха и безмалко да подам там  документи, но реших да спестя тоя стрес на детето си-различни преподаватели още от първи клас, два езика още в началото.
Аз съм за Славейков от училищата в центъра и за Кирил и Методий:peace:

# 7
То това му е хубавото, че е езиково училище още от 1 клас с наистина стаболна езикова подготовка. Но пък това усилено изучаване на езици не е за всяко дете.
Иначе има и деца на простосмъртни, но масовката са "елитни".

# 8
Иначе има и деца на простосмъртни, но масовката са "елитни".

Кои са "елит" и кои простосмъртни, изобщо във Варна има ли някакъв "елит"?Питам за да се ориентирам дали там средата ще е подходяща за моето дете?
Аз си мислех за "Климент", но точно заради лоши отзиви за ученическата среда се отказах.
Още има време за детето ми, но ще следя темата.

# 9
Руско училище е подходящо за интелигентни, любознателни деца с характер. Натоварването там е много голямо и , ако детето не може да се концентрира, ще му бъде трудно. От 1 клас започват с изучаване на руски, 2 клас - английски, а в 5 клас се въвежда още един чужд език - немски, френски или италиански. Така че е добре да прецените възможностите на детето, за да не го депресирате още в началото.

# 10
Под "елит" имам предвид младежи, които ходят на учлище с прескъпите си коли, чиито родители са мастити бизнесмени (някои по рождение, други новобогаташи), деца на разни мутрагенти и т.н.
Сигурно има и свестни деца на такива родители, но малкото, които аз познавам и учат в това учлище определено не са ми по вкуса. Най-малкото, защото не мога да си позволя да награждавам всяка шестица с по 100-200 лв...или да давам джобни за деня по двайсетачка.

Колкото до нивото на образование сега - нямам наблюдения.

Иначе Хелена е права - това училище не е за всички деца, по-натоварено е.

# 11
През последните две години от градината - тоест 3-та и 4-та група, живеех с желанието, че е добре детето ми да учи в "Климент Охридски". Познавам доволни родители и се доверявах на техните преценки.
Факт е, че когато дойде време за решение и избор, предпочетах училище от "периферията".

# 12
Под "елит" имам предвид младежи, които ходят на учлище с прескъпите си коли, чиито родители са мастити бизнесмени (някои по рождение, други новобогаташи), деца на разни мутрагенти и т.н.

И аз от това се опасявах, надявах се, че времената са се променили и преимуществено са "простосмъртните", но явно, няма да се ориентираме към това училище.Иначе познавам негови възпитаници отпреди години, много свестни, но това май е от доста отдавна.

# 13
 Аз мисля, че ако не държите детето ви от малко да учи няколко чужди езика, най-добре е да го запишете в кварталното училище. Не виждам разлика в учебните планове, в подготовката на децата, в изискванията на учителите. От всички варненски училища в някаква степен са запазени традициите на миналото в Математическа гимназия. Но да не забравяме, че подборът на деца е с конкурс. Затова и имат добри резултати. Същото беше и в Руско училище, докато там се правеше подбор на децата с изпит. Така там попадат деца амбициозни, мотивирани да учат, почти на едно ниво и   да се работи с тях е удоволствие. Сега и Руско  го направиха квартално училище, и предполагам , ако все още не е паднало нивото, в близко време и това ще се случи.

# 14
Напълно подкрепям Хелена. Все по-често чувам, че в по - малките училища се обръща повече внимание на децата. Дали защото искат да привлекат ученици, или защото не страдат от грандомания, но е факт.

Общи условия

Активация на акаунт