Свидетел съм на тормоз от осиновителка

• 3 405
  • 23
  •   1
Отговори
Осиновителката тормози детето от осиновяването. Но от 4 дена всяка вечер крясъците към детето са в мое присъствие/коствено/. Каква е процедурата това дете да не получи следващата порция "Виновно за всичко"

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 22:15 от Зла(то)

# 1
Може ли да поясниш как точно коствено присъстваш, само костите ти ли са там, че не мога да си го представя.

Иначе косвено присъствие не мога също да си представя какво е. Или присъстваш или не. Ама аз съм една обикновена осиновителка сигурно и затова.

При всички случаи въпросът ти така поставен нищо не казва. Прилича на обикновена инсинуация

Не трийте темата, моля ви

# 2
Чувам и ме виждат, не ме опонирай, ще те поканя и ще си увериш.Даже и костите ще настръхнах. Дидка е уведомена зя случея, не се крия зад псевдоними.

# 3
  • София
Осиновителката тормози детето от осиновяването. Но от 4 дена всяка вечер крясъците към детето са в мое присъствие/коствено/. Каква е процедурата това дете да не получи следващата порция "Виновно за всичко"

Каква е процедурата, не знам, но можеш да се обърнеш към отдел закрила на детето по местоживеене. Ако осиновяването е отскоро би трябвало все още да има наблюдаващ социален работник.

# 4
Зла(то),
усещам, че си загрижена за съдбата на детето.
Според мене в случая е важно, че една майка си тормози детето.
Понеже не живея в България, не мога да ти дам съвет към кого точно да се обърнеш.
Ако майката ти е близка, бих те посъветвала най-напред да говориш с нея и да се опиташ да разбереш какво и защо точно се случва.
Може майката просто да не е способна да се справи (болести, стрес и други причини). В такъв случай трябва да се помага на цялото семейство.
Може да стигнеш до извода (не сама, надявам се да има и други около тебе), че детето го грози опасност в този дом. Тогава трябва да се действа по друг начин.
Разкажи по-подробно, за да могат да ти се дадат конкретни съвети.

ПС: Линдт, писали сме едновременно.

# 5
Съдейки по правописа и изказа на автора(ката), силно се съмнявам в адекватността на преценката, но все пак - комп. орган за следосиновително наблюдение е РДСП, отдел Закрила на детето, по местоживеене на осиновителите.
Напишете сигнал до тях като опишете наблюденията си. Посочете конкретни факти по възможност с дати. Не се проверяват анонимни сигнали, така че трябва да посочите трите си имена и адрес, на който можете да бъдете открит(а).  Ако искате да ви обърнат внимание, гледайте да го напишете на 1 страница. И най-добронамерен съвет - ако  напишете сигнал, дайте го на ваш познат да го провери. Не се заяждам, съвсем честно ви го казвам

# 6
Правописът, не е важен за сигнал на насилие - физическо или психическо! Детето е тормозено, а идеалнете майки /нападат/. Не подлагайте децата на на тоя тормоз от /Благородни цели/ . Да сте с другите "майки".

# 7
 А коя е Дидка??? newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 08:00 от bobkas

# 8
  • София
Сигнал за тормоз над дете - било то осиновено или биологично, се подава на едно и също място - в отдел Закрила на детето.

ПП А в бг мамма има опция проверка правопис - хубаво би било да я ползваш  Peace

# 9
Чувам и ме виждат, не ме опонирай, ще те поканя и ще си увериш.Даже и костите ще настръхнах. Дидка е уведомена зя случея, не се крия зад псевдоними.

Не те опонирам, а ТИ опонирам.

Майката също може да има нужда от помощ, за да се справи с новото си положение на майка, това не ти ли дойде на ума. Вместо да отиваш да подаваш жалби за тормоз над дете, се поинтересувай дали и майката няма нужда от адаптация.

Фантагиро, постът ти е доста неадекватен, много искам да го изкоментирам, но ми е трудно да вникна в смисъла му.

# 10
  • София
Ако съдя по пpавописа, автоpката на темата има мултиакаунт....

# 11
Здравейте, аз съм тъй наречената мама злодей. Представям се за тия дето не ме познават. Казвам се Цвети на 42 години съм. Майка съм на две деца син биологичен на 15 години и на дъщеря осиновена " или тъй нареченото малтретирано дете" на 8 години тя е при нас от  4,5 години. Относно въпроса на "дамата", която пита, каква е процедурата за сигнализиране, ще и кажа да се обади на г-жа Недялкова или на психоложката от закрила на детето в гр. Горна Оряховица те много добре познават малката принцеса. Още контактуваме с тях вече не като наблюдатели а като приятели защото продължаваме да работим заедно и да вадим деца от институциите. Последните ни две поснижения са близнаци , дама и пич, и още една дама на 6 години която дойде при нас от Плевен. Знам , че въпросната госпожа от много време търси война с мен и понеже не я отразявам е решила да разлае кучетата. Няма лошо за всички който искат подробности ще им ги дам. А тя няма как да присъства на такива сцени които описва защото те не съществунат а за нея нашият дом е забранена територия. Освен ако не се е крие в царевицата зад къщи "живея на село" и да ме дебне. Да скарвам се на децата си, и ги наказвам понякога, когато са заслужили ама мисля, че ролята на родителя е не само да се грижи за   материалното обезпечаване  а и да възпитава. Даже и снощи малката фръцла мина по стъргата но смятам , че е ненормално едно 8 годишно дете да обикаля улиците до 22ч с колелото и 3-ма възрастни да го търсят. Ако госпожата  иска война няма проблем но нека да се представи , коя е, от къде е как си гледа децата, може да се поспори кой е по добрият родител. Гледането на деца не се състои само в това да ги наговариш в колата и да ги заведеш в някоя приятелка да се нахраният и след това да ги оставиш на самотек. Няма лошо , че проявява гражданско съзнание и се вписва във този форум но е хубаво да се помисли и за последствията. Защото клеветата е подсъдима, а аз не съм човек, който си оставя магарето в калта. Извинявам се дългото писание дано не съм ви досадила. Ако спазването на вечерният час, научаването на детето на хигиенни навици и на режим е престъпление е аз съм най - лошата майка. Направо майка цербер. А за правописа не и се сърдете нато съдя по часа на пускането на темата е била поне на третата чашка. Това е от мен вски коойто иска посробности може да ми пише на лични ще отговоря на всички, и ще предоставя телефон за контакт. Всеки който иска да провери на място е добре дошъл в нашият дом.

# 12
 Тъй като и аз имам правописни грешки, се извинявам но съм си забравила очилата в магазина в който  работя. А  всички мами които влизат в тая тема ще посъветвам попитайте "госпожата " кога за последно е гушкала и цункала децата си. Кога им е пяла песни и кога им е чела приказки. Надали  ще си спомни. Срам ме е но преди много години си мислех , че сме близки с тая госпожа аз не съм виждала някакви наченки на близост. А децата трябва да се отглеждат с  любов даже и когато им се караш или наказваш трябва да ги обичаш, те го усещат. но мъдростта идва с годините но не при всички. Съжалявам за късното включване но аз съм работеща жена. И през деня нямам възможност за контакт във форума.

# 13
Добар вечер и от мен,макар чее доста касно това е моето лично време.Оказа се че познавам и двете госпожи(това е предимството да живееш на село),едната личност просто си е обаркала името вместо сас ник Зла(то) направо да се беше крастила ЯМДУШИ.Много хора познават осиновителката и само мога да кажа че тя е типичния пример за една прекрасна маика която не жали сили и средства в името на децата си,и някои може само да завиди на вазпитанието на децата и и на стабилното и семеиство.Госпожо Зла,вии с какво можете да се похвалите за вашето,че синат ви е едва на 12 и няма кои да го прибере до 1 часа посред нощ,че плачете постоянно че децата ти са гладни и в сащото време не спирате да играете покер с пари вав интернет или сас пиянските си запои докато не паднете като талпа по граб ли...........да продалжавам ли ощте,я ми кажете един човек които да ви поздравява или да каже една блага дума за вас(аз лично не познавам такав)така че спрете да плиуте хората  без причина и повод защото избивате комплекси от самотата си която сама си докарахте

# 14
  • София
Извинявам се, но в този  град или село не ви ли учат на правопис - ужасена съм, колко неграмотен народ има  Confused

ПП А аз си мислех, че жената е съседка на Кудку  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт