Любители на котки - тема 41

• 66 708
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Моят юнак най-после тази вечер потича малко като в добрите стари времена. Дори си поигра с едно топче, като се правеше, че се стряска от него зад ъгъла, и така няколко пъти. Знам, че му е нуждо другарче и много ме е яд, че не мога да му осигуря. Не мога и да си помисля да взема Джеса за известно време, докато й намерим дом, защото след това няма да мога да я пусна. Знам, че точно към това коте бих изпитвала непреодолима привързаност ...  Sad

# 436
Емел, нормално, животинката е живяла дълги години с другар, ще отнеме време да се приспособи към живота самичък. Пробвай с някоя по-засукана играчка, от тези дето сами се движат, да го разиграва докато е сам.

Томаситко страхотен, нищо че вече не е царя на джунглата Grinning В първия момент помислих, че ее истински таралеж Crazy

Алхимика, честито бебче! Hug

# 437
Я и аз да се запиша тук като четец, а и притежател на едно котенце.
Нямам нови снимки, тези са от юни месец, може би най-късно юли.

Това е едно колажче, любимото ми негово  Party
Казва се Шоши (Шошко, Шишко)
Роден е на пети април 2010 година. Навършихме пет месеца, изглеждаме като двегодишни  Mr. Green Дебелички, дълги и дори се разгонихме към края на август. А уж се водим като бебета още  Confused Сега спи уморено на леглото, за да може когато аз си лягам да се разбеснее и да не ме остави да заспя  Mr. Green Така е винаги.

# 438
  • София
Shaiya,  Joy  
Добре дошли в темата!

TINA.K, как е домочадието днес? А моята маймунка?

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 10:32 от Емел

# 439
Честита радост на Alximika! Да ви е живо и здраво детенцето!

Момичета, ами нямаме си явно "сеизмологичен индикатор" и ние, Mr. Green  щото се оказа, че причината за мяукането на Бела  преди земетресението си е напълно естествена  и логична  – тогава тъкмо е започнала  да се разгонва,  а сега вече сме по средата на „концертите”,  влаченето ,  надупването и търкалянето по земята  – мъчи се горкото,   та  чак ми става жал – само ходи като облъчено след нас и си мисли, че можем да му помогнем .. дано не продължи дълго.  Confused  Засега нямаме намерение да я кастрираме, защото ми се искаше поне веднъж да си роди котета, а е малка още – според ветеринарите трябвало да стане поне на година и половина, та тогава вече ще се наложи да търсим и ерген. Laughing  Все още нямам идея колко продължително ще бъде  разгонването, че на предишното коте му давахме хапчета  (винаги ще  съжалявам за това, но тогава не знаех  до какви последствия води Confused),  ама трябва да се търпим някак.  Трудно ми е малко да се спирам и да не я галя и гушкам, а гледам да не го правя, защото още повече ще се раздразни.  Та такъв се оказа нашият гласовит „оракул”  на земетресения   Mr. Green

# 440
На нашата сиамка и слагаха инжекции на всеки 6 месеца, за да не се разгонва. Когато решите да я заплождате, пропускате срока за слагане. Така не се мъчи животинката  Peace

# 441
И след няколко години инжекции съвсем спира да се мъчи.

# 442
Ами, то не се слагат години на ред. Ние сме слагали не повече 2, 3 пъти и след това я кастрирахме. Това е бил нашият избор и споделям опит.

# 443
  • София
*Dory* , а сега на колко години е? Кога й бихте първата инжекция?

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 20:14 от Емел

# 444
Емел , със сигурност беше жива до 11- тата си година. След това родих втората си дъщеря и, както и при първото ми раждане, я занесохме при баба ми да я гледа първите месеци. Но, тя избяга от там и не можахме да я намерим Confused

Първата инжекция я сложихме на около 2 години.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 16:24 от *Dory*

# 445
  • София
Разбирам, мила. Много съжалявам!

# 446
*Didi_Hris*, ако не е късно сега погледнах лекарството на Зак за конюнктивит и съдържа 0,3% гентамицин, а гентамицин на мас има в аптеките  Peace

Аз както се прибрах преди няколко часа, така заведох Дара на вет., защото си беше подуто, а и тя явно е чесала, та го беше разранила. Абсцес се оказа, спука го, дренира, наложи се упойка, сложи антибиотик... и сега чакам да се събуди мишока  Praynig Аз съм по-стресирана от нея, тя наистина е много кротка котка, в колата я возя съвсем спокойна, в скута на някой, не бяга из кабинета. А там имаше една маца с проблемно раждане и ще я оперират, а тя уж много зла била, според мен е уплашена. Дано всичко мине добре  Peace Иначе Дара ще я караме два дена на инжекции още, дано не ни намрази съвсем! Имам и едно друго притеснение, нашия ветеринар не ни взима по ценоразпис на нас, ами доста занижени цени. То не че е лошо...ама мен ми е доста неудобно... Blush

# 447
Момичета,слагам тук снимки на една госпожица,на която търсим дом.Спасена беше от добра жена като съвсем мъничко коте-обезпаразитено,лекувано,сега вече и ваксинирано.Повече от месец живее в апартамент,има супер хигиенни навици и е много игрива.Проблемът е,че спасителката и беше временно в България и вече си замина.За котето се търси спешно нов дом,защото и е много скучно сама в апартамента-ние я храним и се грижим за основните неща,но не е достатъчно.Ако някой я хареса,нека се обади на тел 0887243670.Котето се намира в Пловдив,но бихме могли да осигурим транспорт и до София.А ето я ио нея

# 448
Аз най-важното забравих да питам - колко ще я държи упойката?!  Shocked

# 449
Знам, че при котето трябва да има бутилка с топла вода (допряна до тялото), защото като излезе от упойка ще й е студено. Дано излезе леко от упойката Peace

Общи условия

Активация на акаунт