Любители на котки - тема 41

• 66 694
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Момичета, напълно подкрепям казаното от вас.

Moonlight, не можеше да опишеш по-точно моите чувства ...  Sad Аз дори си мисля, че точно жестокостта на хората предизвика алергията ми към котки. Според Германската нова медицина алергията е такова заболяване, при което организмът реагира на болезнени следи, оставени върху психиката от преживяна психическа травма. Преди дни пък прочетох на друго място, че астмата е потисната агресия. Замисих се ..., защото аз изобщо не съм агресивна натура. После ми просветна:
Астматичните пристъпи започнаха именно след нещастието, което сполетя Кьорчо /комшията ми му изкара очето/. Нямате си идея какво почувствах спрямо насилника. Предполагам, че ако имах възможност можех да му го върна по най-жестокия начин. И какво ми оставаше, освен да потисна агресията си, да я скрия вътре в себе си. Мислех си, че съм го преодоляла, защото животинките ми вече бяха при мен, в сигурност. Ама ей на, така получих астма.

# 541
Привет Hug
Ние се завърнахме в понеделник с новото бебе Heart EyesЕй няма такава котешка радост в къщи Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesмъркане,гушкане и радостно мяукане от Томас и Пинко,поне те защото щерката явно ме мрази Mr. Greenнямало ме 5 дни пък и се прибирам с нещо малко и мрънкащо на ръце на което всички му се радват Laughing

Ted_cat, аз в неделя съм при Калина да ни снима с бебо,тя е страхотна,а снимката с котката е уникална Heart Eyesмоя аватар ми е със снимка пак от Калина.

Искам да попитам за затворените тоалетни.Пинко явно няма да се научи да ходи където трябва,та сега ще трябва да купувам такава да пробвам и с нея.Мъжо много е сърдит на малкия кот и иска да го подарява ConfusedПомня,че някой ги беше намерил някъде много изгодно,но честно нямам време да ровя назад в темите,непосилно ми е.Ако някой може да ме насочи ще съм много благодарна Hug
И една снимка-данък.Така спят до мен от както съм се прибрала Heart Eyes

До скоро  bouquet

# 542
Охх писах, писах и затворих прозореца без да искам.
След малко ще се отчета  едни сладки котенца от лозето. Днес им направих малка фотосесия.

Емел, вярно е че нервите, подтиснатата агресия и негативните емоции имат пагубно влияние върху здравето ни.
alximika имаш разкошни бавачки  passifier. Не ревнуват ли от бебето  newsm78
Аз скоро купувах закрита тоалетна. Моята е ъглова за 32,50 лв. от тук: http://www.zoomagazin.eu/index.php?clear=1&cat=195&cat1=832
Мисля, че тук са едни от най-изгодните цени (поне аз останах с такова впечатление докато търсех).
Ето и още два магазина : http://www.bg-pet.com/Cats/CatToilet/savicHouse.htm
http://www.zoo-paradise.com/shop/index.php?category=cat_hygienic_range&n=3

Моето говедо веднага си влезе вътре да огледа, да си завърти дебелото дупе. Малко се стряскаше от вратичката, но бързо й свикна.
Направо се родих с нея. Вече няма пясък разпилян.

# 543
  • София
alximika Честито бебче да ти е живо и здраво   bouquet
Такава имаме ние и сме много доволни, обаче имай впредвид че е голяма не е малка на размер: http://www.zoomagazin.eu/index.php?more=1&clear=1&cat=19 … =4233&start=0
Котараците са ми едрички и идеално се побират вътре. И моя Шерко като малък ходеше до тоалетната , та като побъркана миех с белина на всякъде после порастна и започна да си ходи където трябва. Една седмица гледаха тоалетната като космически кораб, но свикнаха с нея и няма ги гадните миризми както преди. Към вратичката има магнитче и се затваря много добре и не излизат миризми които не трябва  Party  Човека /Др. Стефанов/  е много коректен и бърз още на следващия ден беше при мен тоалетната само дето вносителя ми беше дал друго дъно от тоалетната и се наложи да го върнем и ми изпратиха ново за тяхна сметка.  Simple Smile
Тук бях правила снимки с обърканото дъно но то е почти като правилното: http://dstlp.snimka.bg/animals/sheryl.287684.17759217

# 544
alximika, много сладки бавачки  Heart Eyes А на сесията при Калина ще водиш ли някой от котаците? Биха се получили интересни снимки, но животните сигурно ще се стресират и би било по- добре Калина да дойде да снима у вас (ако ще снима и котацитес бебето)
Moonlight, много добре си го написала. Емел, ти също! Ужасно е,  когато човек преживее огромна болка и не може да даде израз на целия гняв, болка и омраза,когато не може да върне за злото със зло и всичко това го разяжда отвътре.
Но нищо не остана ненаказано, рано или късно... всеки си получава заслуженото.
Важното е ние пред себе си да сме с чиста съвест и добри сърца.

# 545
  • София
alximika , добре завърнали се! Как го постигате това мирно съжителство вкъщи. Кьорчо вече дори мен не допуска до себе си. Ако Дундьо беше жив, мънинката трябваше да я гледаме в друго помещение. Той ревнуваше от брат си, камо ли от друг навлек. Едно време бяхме сложили мрежи на всички прозорци в къщата, за да не излизат навън и се е случвало да разкъса мрежите, за да изгони някое улично животинче, което се припича съвсем безобидно на перваза на прозореца.

Теди, аз винаги съм смятала, че единственият изход за мен е да съм по-вярваща. Но на този етап не успявам да намеря утеха именно в религията, защото ми се иска възмездието да дойде на мига, незабавно! Един руски учен, който се занимава с квантова физика, твърди, че съгласно законите на Вселената възмездието е наказание, което получаваш не отвън, а отвътре. Ако те гризе съвестта за нещо, ако ти самият не може да си простиш, ще получиш наказание от Съдбата. Но ако не ти дреме, ако ти живееш в хармония със себе си, просто нищо не те сполетява.
Та, много се надявам този учен да не е прав.

# 546
Привет, банда  Hug
Липсвах малко, писали сте много, дано успея да ви изчета  Flutter
alximika, честит да е Владислав- да расте здрав, щастлив и смел мъж  Heart Eyes

Ние сме добре, малкият кот се възстановява успешно, яде за трима, днес сме на контролен преглед  Praynig
Отивам да ви чета  Hug

# 547
  • под тепетата
Здравейте, момичетата!
 Търся помощ, но не за котета...Харесвам ги, мачкам ги , но в момента ми създават проблеми. Накратко - за да опазим новия тротоар пред къщи от счупване ( общината го направи с нови, но тънки плочки) поради качващите се върху му коли, засадихме в големи саксии туи ( кипарисоподобни храстчета). До преди два-три месеца всичко беше ок, но  използването им за тоалетна от котешкото население на улицата ( имам съседка , която редовно ги храни , а те още  по- редовно се размножават)   започнаха да съхнат и клюмат. Миналата седмица сменихме пръстта с мъжа ми, заковахме летвички и около тях увихме мрежа. Уви, това не спасява положението, даже същата жена преди малко от прозореца засмяно каза, че сме им намерили занимавка. А растенията сигурно ще загинат... Та дайте идея как да ги опазя, какво би отблъсквало котетата ?
 Не ме разбирайте погрешно, не мразя котките, имаме си куче. Отвреме на време ви чета с удоволствие и идеята за пръскане с вода не е удачна за мен, че ще трябва да стоя на пост до саксиите преди зазоряване  Mr. Green

# 548
  • София
Откакто Дундьо се помина за първи път се прибирам вкъщи, изпълнена с приятно вълнение за предстоящия уикенд, който се надявам да прекарам в излежаване, кибичене пред ТВ-то и четене с гушкане и мъркане.

Снабдила съм се с йонизатор с ултразвук, озонатор, предварително ще почистя с парочистачка, като разчитам, че така ще създам комфорт на белите си дробове, доколкото е възможно.

Преди малко по време на вечерята двамката бяха само за видео - сипах консерва в две идентични купички както обикновено, но Кьорчо така ме изгледа с едното си око, че все едно ми каза: "И днес ли постно?" /демек, и днес ли няма гранули/. Реших, че много му се натрупа тези дни и заслужава малко бонус, така че смесих малко гранули с консервата. Малката пък реши, че мирише вкусно и инстинктивно се прехвърли на неговата купичка. Точно в този момент, обаче, се сети, че идеята не е особено добра и вдигна въпросителен поглед към Кьорчо, от чието едно око изскачаха искри. Това беше напълно достатъчно основание да се откаже и да мине на собствената си купичка.
Сега Кьорчо, видимо доволен, спи на фотьойла. А малкото обикаля като гламаво с едно ластиче за коса в устата - идея си нямам, дали някога бих го открила някъде и дали подлежи на употреба за целта, за която съм го използвала до днес.

# 549
Биляна, има различни пластмасови мрежи - нещо такова http://flowersnet.info/images/articles/001687546.jpg  Изрязвате и слагате в/у пръстта. Може да се фиксират като се завържат за някакви по-дълги пръчки, които да се забият в пръстта или куки да ги захванат за ръба на саксията. Имаме на стълбите пред офиса четири огромни саксии с две палми и още два декоративни храста - та така ги отървахме от кварталните котета, защото през зимата ги вкарват вътре, а от топлината започва доста да намирисва, но като изключим това, самите растения не са се повреждали от котешките набези.

много сладко на alximika домочадието  - като на плажа са се излегнали двамцата  Laughing

на наш'та гад и минаха любовните мераци и се надявам да не я повтаря  скоро, че ще трябва да я "сгодяваме", а то трудна работа  това Laughing

# 550
kokoshinkata,dessitto,мерси за линкчетата,ще се възползвам. Hug

Мерси за посрещането на всички Heart Eyes
Теди,не сме се снимали с котките,той моя мъж няма да е мног възторжен от сесия с котки ,а ако доближа малкото бебе до котките ще бъда пренесена в жертва и изгорена на кладата Sunglassesще изчкам малко да порасне бебока и ще ги снимам.
Аз съм ви я пускала тази снимка,но пак да ви я покажа,мисля и с малкия да направя такава,но вече  с две котки Mr. Green
ох до сега я търсих,че не знаех къде я имам качена ooooh!а всички снимки са ми на външния хард...както и да е ,ето я Heart Eyes

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 13:53 от alximika

# 551
  • София
Миличка, не мен снимката не ми се отваря.

Ние днес бяхме на вет с баткото, защото не мога да му дам хапчето против вътрешни паразити. На каката от клиниката и трябваха стотни от секундата - как може Кьорчони да е толкова послушен извън дома.

Сега започвам да чистя. Малкото торнадо се е постарало да ми ангажира ако не целия, то поне половината уикенд. Сега му изрязах връхчетата на ноктенцата, че се притеснявам да не изкара единственото оче на Корчо.  Joy Докато ки режех любимото ми потниче се раздели с пайетите си.

# 552
Емел, вече се вижда Laughing

# 553
Joy Ох, велика е просто снимката! Котакът по-голям от бебето! А колко е разликата на каката и бебока /нали мома беше голямата?/?

Биляна, аз моите храсти ги спасих с точно такава мрежа, каквато е показала Банши. Не могат да я преборят гадовете Mr. Green!

А за множащите се улични котета... То почти всеки, който обича котки вече се е сдобил с такива. Айде, да си в къща да гледаш сто, ама повечето хора са в апартамент, да вземат 2, 3, хайде 4 котета. Всяко, да са живи и здрави, живее по 10-12 години - това преди собственика да може да вземе ново. А всяка маца бълва по минимум 2 котила на година. Като изключим любителите на котки от развъдници... Не виждам просто как всяко животинче ще си намери дом. Нямаше да има проблем, ако хората не бяха изроди. Ще ги гледаме между блоковете, ще ги кастрираме малко по малко и така, ама... #Cussing out

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 14:25 от kotkovo

# 554
Oх, много са готиниииииии... а тази снимка мисля, че е известна, виждала съм я из доста колекции със смешни снимки.
А няма ли време, в което мъжа ти да не си е вкъщи  Mr. Green но пък после ще трябва да се крият снимките от него.Не става... Ми ще почакаш да поотресне малко бебето и почваш с фотосесиите.

Емел, пусни малко снимки де. Как се понасят, има ли затопляне на отношенията?

Общи условия

Активация на акаунт