Бродирана красота - Гоблени 76

• 113 514
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • БЪЛГАРИЯ
      Привет, момичета и момчета! Много внимателно се запознах с благотворителната кампания- доста тромава е процедурата! Както и да е! Като човек, преживял подобен кошмар ( баща ми почина от рак на 49г.!), от цялото си сърце се моля да оздравее тази млада жена! Та ще проявя търпение!

Имам обаче, един такъв въпрос: може ли някой да ми обясни по-подробно за гоблени Леврон ( какъв е начинът на бродиране, "тежки" ли са за работа, коректни ли са при доставяне... , каквото още се сетите!) ? Ето ги: http://gobelins.dir.bg/_wm/gallery/?df=17  А аз, както казват рускините, съм абсолютен чайник по отношение пазаруването он-лайн и сигурно ще продължавам да задавам нелепи въпроси! Wink Благодарна съм на Бог, че сте от търпеливите! Grinning

Спорна работа и успех на всички!  Two Hearts

# 676
  • гр.Добрич
K.Savova, благодаря за схемите на ангелчетата. Остана да ги ушия.

# 677
Здравейте момичета ,пиша ви от друга регистрация тъй като не успях да се регистрирам ,аз съм Пепа Рабчева -този линк е мой http://pepa59.multiply.com/photos/album/119/119
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР
Болната учителка за която училището по селско стопанство в град Павликени организира базара и цялата кампания е ПЛЕМЕНИЧКАТА ми ,идеята тръгна от колеги гобленари от гобленарския форум ,а учениците от училището я приеха и осъществиха ,помагам им защото съм от много години гобленарка.
Да ви обеснявам колко е трудно всичко едва ли има смисъл да товаря форума ,затова цялата история за Славка ще я напиша и ще я публикувам където са показани гоблените .
Продължаваме да получаваме конци и панами и всичко свързано с гоблените ,с тях изработваме и следващите модели които утре ще кача на страницата.
На въпроса -защо няма цени -отговарям веднага-навярно разбирате че не сме фирма и се работи с каквато панама има в момента и такива се правят също и които модели са добре разработени и вече изпитани ,цените се менят според панама ,конци и докато един гоблен го има то докато погледна го няма ,затова предпочетох да ви давам по точна информация на имейл на скайп и както прецените.
Питайте и бъдете сигурни че на всеки въпрос ще ви бъде отговорено.
Благодарим на всеки които дори с мъничко е помогнал и дарил с покупката си частича живот.

# 678
Момичета, днес си купи този гоблен на Ленарте

Досега съм шила само стандартни гоблени (Холандската воденица; Маковете..), където един знак отговаря на 4 бода. С този гоблен на Ланарте малко се затруднявам и имам нужда от помощ. Ако някъде сте обсъждали разграфяване и разни други полезни неща, моля да да ми дадете линк.
На инструкциите на български пише, че панамата се сгъва на 4 и се започва да се шие от средата. На самата панама има по една фабрична черта на всяка от страните, където предполагам, че трябва  да направя сгъването. На схемата обаче има по една стрелка, която предполагам, че съответства на чертите от панамата. Стрелките обаче не са точно срещу разграфяването на схемата на всеки 5 знака, а 2 знака преди едната черта. Би било все едно дали ще започна 2 знака наляво или надясно, но самата панама има фон отгоре и отдясно и не ми се иска да се измества шева спрямо него, макар и малко. Доста объркано го обясних, но дано някой с повече опит да ме е разбрал и да ми помогне.
Другото ми питане е относно легендата. В колконката със знаци, повечето от тях са в графата 2/6, което разбирам че означава, че трябва да шия с два конеца. Имам обаче няколко двойки номера, срещу които има един и същ знак. Например 32-33 - знака и срещу двете е звездичка. И на двете пише 2/6. Това означва ли че трябва да смеся 2 нишки от 32 с 2 нишки от 33 или по една от 32 и 33 ??? Има и няколко знака с друг тип леганда - например знак корабче= 1/6 от 32(33)+1/6 от 9. Това как да го тълкувам???
Извинете ме за дългото обяснение и многото въпроси  Embarassed и благодаря за помоща предварително   bouquet

# 679
  • ГОре на черешата...
Мур, Ланарте по принцип се шие с кръстечета.
Доста объркано си обяснила, нямаш ли възможност да сканираш схемите и ключа, за да помогнем...

# 680
Мур, Ланарте по принцип се шие с кръстечета.
Доста объркано си обяснила, нямаш ли възможност да сканираш схемите и ключа, за да помогнем...
За кръсчетата ми е ясно, но легендата не ми е ясна. По принцип панамата на тези гоблени разграфява ли се по някакъв начин, за да е по лесно оринтирането по схемата?

# 681
1/6 от 32(33)+1/6 от 9 това означава, че трябва да вземеш 1 конец от номер 32 или 33 (това е един и същи цвят, разделен е просто в 2 снопа и затова има 2 отделни номера) и 1 конец от номер 9. така имаш 2 нишки в различен цвят. на това му викаме мартеница. така шиеш.

# 682
1/6 от 32(33)+1/6 от 9 това означава, че трябва да вземеш 1 конец от номер 32 или 33 (това е един и същи цвят, разделен е просто в 2 снопа и затова има 2 отделни номера) и 1 конец от номер 9. така имаш 2 нишки в различен цвят. на това му викаме мартеница. така шиеш.
Мерси много! Голям съм заплес и изобщо не съм обърнала внимание, че 32 и 33 са един и същ цвят ooooh!  Така вече легендата ми е ясна.
А някакъв съвет за разграфяване?

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 20:39 от Mur

# 683
за това не мога да помогна, защото не разграфявам. сгъвам панамата на 4, както е указано, намирам средата и шия. гоблените с гобленов бод винаги почвам от някой ъгъл, но при гоблените без фон следвам инструкциите.
знам, че други гобленарки си разчертават с перящи се маркери или си тропосват, но аз нямам този навик

# 684
за това не мога да помогна, защото не разграфявам. сгъвам панамата на 4, както е указано, намирам средата и шия. гоблените с гобленов бод винаги почвам от някой ъгъл, но при гоблените без фон следвам инструкциите.
знам, че други гобленарки си разчертават с перящи се маркери или си тропосват, но аз нямам този навик
Ясно, въпрос на избор. Остава ми въпроса със средата на схемата. Аз горе не го обясних май много добре, но средата на панамата ми е ясна, защото имам по една фабрична черта на всяка страна и като сгъна по тях, средата я намирам. На схемата обаче имам по една стрелка на всяка старна. Стрелките ли определят средата на схемата? Те обаче не сочат към границата между 2 квадратчета. Например стрелката отгоре е посредата на 22-то квадратче от общо 42 квадратчета (аз си ги номерира). Т.е. стрелката е меджу 3-ти и 4-ти знак в квадратче 22, а не на границата между квадратче 22 и 23? Всяко квадратче има 5 знака на схемата (не знам дали всички са така).

# 685
ами така са. няма нищо страшно. почваш си го от този знак.

# 686
ОК. Мерси много отново   bouquet
Тази вечер го оставям да "отлежи" и утре го започвам  Heart Eyes

# 687
  • гр.Добрич
Един въпрос към софиянки - Къде е най-евтина Аида 18 и колко горе-долу върви като цена?

# 688
в шехеразада. мисля че е около 10 лева

# 689
  • гр.Добрич
Като бях в София търсих магазина и така не можах да го намеря. много евтина ми се струва.

Общи условия

Активация на акаунт