признаване на бащинство

• 2 635
  • 7
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте,не знам дали е обсъждан подобен проблем,ако ДА - моля да ме извините.Ако НЕ - ще помоля за малко информация(доколкото имате такова).
Проблемът е следният имам 2 деца на почти 4 години е баткото, а малката е на 9 месеца.С таткото нямаме брак,той припозна малката и е с неговото име и фамилия,но когато се роди баткото го нямаше и аз го записах с мойте имена и за съжаление и малко неорганизераност и постоянно отлогане и  досега си е така.
  скам да попитам дали може сега в съвета да отидеме с личната карта на таткото и да се променат имената и акта за раждане или ще трябва след като е минало толкова време да го осиновява ?
  Благодаря предварително

# 1
  • София
Мисля, че и сега може да я припознае и сега, но най-добре да питаш в съседния форум - Родители, отглеждащи сами децата си - има закована тема за консултации с адвокат. Между другото и тук има юристи, но нямам идея кога ще могат да се включат  Peace

# 2
Здравейте,не знам дали е обсъждан подобен проблем,ако ДА - моля да ме извините.Ако НЕ - ще помоля за малко информация(доколкото имате такова).
Проблемът е следният имам 2 деца на почти 4 години е баткото, а малката е на 9 месеца.С таткото нямаме брак,той припозна малката и е с неговото име и фамилия,но когато се роди баткото го нямаше и аз го записах с мойте имена и за съжаление и малко неорганизераност и постоянно отлогане и  досега си е така.
  скам да попитам дали може сега в съвета да отидеме с личната карта на таткото и да се променат имената и акта за раждане или ще трябва след като е минало толкова време да го осиновява ?
  Благодаря предварително

Няма нужда да осиновява, достатъчно е само да  го припознае и ти да декларираш, че не се противопоставяш на припознаването, ако разбира се, водевилът ти не е пълен и не  е наличен съпруг ( друг мъж) в периода по време или 300 дни преди раждането на голямото ти дете.
И вземи се организирай, че както на всеки четири години ти идва момент да мислиш, ако чакаме още няколко пъти по цикъл от четири години, детето ще стане пълнолетно Sunglasses.

# 3
  • Пловдив
ami az samo natiskam.tatkoto kato izlezna v otpuska.sega pak lichnata karta mu izteche i maj pak shte 4akame

# 4
Ей Дуде, ти майтапиш ли се с хората тука Close?!

# 5
  • Пловдив
с никого не се майтапя.съвсем сериозна съм

# 6
duda_di, стига бе, личната карта се вади за един месец. А и като се подаде заявление в МВР, ти дават вх. № и с него старата карта си става абсолютно валидна за повечето институции.
Когато човек не иска да направи нещо - оправдания винаги ще се намери.

# 7
  • София
с никого не се майтапя.съвсем сериозна съм
ама той още ли не го е припознал? Щото темата е от 2010 г... май Мираета ще се окаже права  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт