АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 238
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Привет - много студенооооооооооооо, ох няма ли да се затопли поне след обяд - да отидем на разходка! Confused newsm78

Трейси - честито за сестра ти, пожелавам ти още следващия месец да се похвалиш и ти със същата новина! Hug

Бърби - стискам палци за паспорта! Hug

Амбишъс -буквите и от към идея и от към изпълнение са прекрасни! Когато е готово, моля те, пусни цялата стая - ще чакам с нетърпение да я видя! Simple Smile

Дани - аз пък защо мислех, че ти си в Испания!? newsm78 Нещо съм се объркала много! Иначе това със спането незнам дали е толкова хубаво - аз само тогава успявам да си свърша нещо, ако ми отнемат и тези сутрешните час и половина - незнам! Mr. Green

Поли - много интересно стихотворение - почти басня! Незнам обаче дали едно дете би го разбрало!? newsm78

Лиде - както винаги живееш интересно! Hug Joy

При нас нищо ново - сега Мрънки Прънки спи и аз използвам намалението да почета тук и да си взема душ!

# 181
Добро утро мам4ета   bouquet
Детето на градина, мама с кафенце се 4уди от къде да се хване- идилия  Mr. Green
Дани - скуката не ми е присъща, права си, ама инъ4е живота е много еднообразен и аз да си го разнообразя си измислям какво да върша  hahaha да ми се 4уди 4овек  Mr. Green Май наиситна немога по-спокойно   Thinking
Амбишъс - ама голяма пакостница си имаш  Hug хихихи и нас ли това ни 4ака  newsm78 Страхотни са букви4ките  Hug
Трейси - 4естита награда от ФБ. Да си цункаш фотогени4ното мом4енце от нас  Hug 4естито на сестри4ката ти. Една спокойна и неусетна бременност и желая и на финала - едно прекрасно малко мом4енце   Praynig И в Мексико няма да ви е зле    bouquet
Хари - браво на Софи. Явно като нау4ат нещо ново децата и много бързо го осъвършенстват. Спомням си аз колко бях притеснена, 4е неможем да сядаме, а го нау4ихме за 2 дена  Shocked
Фликс - моя любов4ия отдавна дава целувки, ама най-интересното е, 4е даваш буза - неще, дадеш уста и готов  hahaha Ама и той отваря уста де, 4е и о4ите затваря  hahaha много е смешен, направо неможех да повярвам в на4алото, а къде ли го е виждал  Mr. Green
Поли - много хубаво стохотворение, откъде го намери ? Не се притеснявай за уши4ките на Сон4ето, ще си зарастнат и ще ги дупнете пак. Може да опиташ да ги мажеш с крем здраве да ре4ем, за да стане по-бързо. Аз съм имала доста рани като малка и все с него ми ги оправяше майка ми и затова се сетих, 4е може да помогне в слу4ая  Hug По-добре сега, отколкото като голяма мацка да и стър4ат обеците на разли4ни посоки. Не се обвинявай, ти откъде да знаеш, 4е така ще стане. Вси4ко е късмет и Божа работа  Hug
Жули - така е на по4ивка сами в тази възраст. Ако имахте някой да помага с детето щеше да ти е по-лесно, но пък каква по4ивка ще е с баба да ре4ем на главата  Mr. Green Дано се поокроти като свикне с обстановката и ви остави малко на спокойствие  Praynig
ссииллввии - интересно, ама не лесно  Joy
Уффф, пак се олях в писането  Stop

# 182
Добро утро....Дани, мерси за кафенцето.
Лиде, да разкажеш за процедурите....И на мен ми е интересно.Много ме вле4е, от доста години....и сега съм решила като се приберем зимата в София  да записвам курсове по козметика.
Ян4е, браво на Андито.Ради неиска на нищо да го нау4а.Сам се у4и, на каквото му е кеф, а аз като се опитвам да му показвам или казвам нещо по 100 пъти, е не и не....Ама ако ме види нещо или 4уе ,което явно му е харесало и запо4ва да го прави....А кажи ми, какво е това 4удо?А Пандата ве4е и пръсти размахва, а.....браво на нея
Хар4е, браво на Софи.Проходила и тя...аз май съм го пропуснала тоя момент.Тъкмо да се гонят с Ради като се видят  hahaha hahaha hahaha
Амбишъс ,много ми харесаха букви4ките...От какво са направени?После и аз искам снимки на стаята в завършен вид...
Трейси Честито на сестра ти...Лека и безпроблемна бременност.Кога и е термина?А за почивката....,Мексико също е хубаво....Важно е да си починете все пак.И тук не е по-топло.И при нас Т са 12-15 градуса, ама уж го дават да се затопли пак.....
Честито на Дани.....Видях ,4е той е победителят в "НАЙ_ФОТОГЕНИ4НОТО ДЕТЕ" във фейса...,ама не съм се съмнявала изобщо....Бях сигурна, 4е за него ще е първото място
Дани, Нико със сигурност си е готов за прощъпулника....Да кажеш какво е взел после.Ние одавна сме на 1 спане , и е доста по-добре така..Ради сутрин става към 7-7,30 , и към 12 ве4е му се спи, ама не му давам да заспи...по4ваме да играем на нещо и го разсънвам.Хапва към 1-1,30 и след това ляга към 2 и спи до към 5,30-6...ама така ми е супер.Дано и вие успеете.

Я кажете ,как давате овесени ядки?Варите ли ги преди това?Колко време?Как ги предлагате после?

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 11:37 от A_S_Y_77

# 183
Аси, ааа да, това е типично за децата май особено на тази възраст - мнооого избирателно учат и правят това, което ние искаме и го правят когато те си искат, но именно в това им е чарът, голяма забава пада като изведнъж от немайкъде направи нещо си  hahaha Joy Овесените ядки ги варя около 5-10 мин и ги давам като попарка - със сиренце и масалце - харесват й и в повечето случаи  ги хапва.

Дани, ммм дааа  и аз си мисля, че може би трява да варя ориза така да се каже до разкашкване, че после да мога да го понамачкам.
ИДеята за канелата е супер, ще пробвам, а и захарта от захарно цвекло, която слагам име леееко карамелен вкус и сигурно ще стане супер.  Hug Хайде дано направиш днес прощапулника и после да разказваш!  Hug

Трейси, и аз забравих да ти честитя! Просто нямаше как тази снимка да не спечели!!   bouquet Hug Но всъщност така 9 ли си остават победителите или все пак ще има и първо място? Правилата и регламентите им нещо не ги чаткам.  Joy

Силлввии, благодаря!  Hug Ох и на мен това студено време хич не ми понася. Предната нощ с Андреа около 2 часа не спахме от студ, а снощи спах с чаршаф и 2 одеала! Еми то пък мнооого бързо и рязко паднаха тези Т, и къщата бързо изстива!  Crossing Arms

# 184
  • Ах, морето
Трейси, честита победа на Дани в конкурса!

# 185
  • Варна
Здравейте, майчета!  bouquet

Аз ви чета, но нямам много време да пиша. Една приятелка е вкъщи, че получи бъбречна криза и сме я приютили да не стои сама.

Имам няколко въпросчета Grinning

1. Миете ли още с бебешко веро или преминахте на това, което ползвате за вас?
2. По какъв начин приспивате бебетата - сами си заспиват или с песнички или по някакъв друг начин?
3. Пробвате ли се да ги възпитавате сега или според вас е твърде рано( в смисъл не пипай там, или да ги шляпвате леко през ръчичките, или да си прибират играчките, след като са ги разхвърляли, ей такива работи)?

Трейс, честито на Дани и на теб, снимката е уникална. Hug

Гледам доста деца вече доста говорят, Дария пък само имитира всички животни, които знае, мама, тате, ла-ла(ела), това го казва като вика някой да дойде и като ще я храня, тя почва да пълзи към мен и си вика ела, ела. Joy

Дани, то не е от Лидка, аз сама си го казах че тогава ще проходи Laughing, засега се държи за две ръце и така ходи, ако я хвана само за една почва да мрънка, явно я е страх, но аз не я насилвам когато, тогава, просто ми се иска да е по-скоро, че си мисля че ще стане по-самостоятелна.

Аси, аз ги накисвам овесените ядки за 1-2 часа и после ги варя 3-4 минути, досега съм ги смесвала само с плод, трябва да пробвам и със сирене и масло, да видим дали Дария ще ги одобри, че вече взе да има претенции. ooooh! Whistling

# 186
Привет на всички!
Аз не съм писала отдавна и не знам новостите в темичката ни...НА които не съм успяла да честитя годинката - честито!Да са живи и здрави дечицата!И на проходилите крачета - браво!Да припкат и играят! Simple Smile

Валчентин беше болен една седмица.След като правихме рожденния ден на село на 14 август и се прибрахме и той се разболя...Аз много зле го понесох, направо се побърках от притеснения, имаше вероятност да н ивземат в болница, сума лекарства нагълта детето, маса пари дадохме.....абе чудо. ooooh! Слава богу е добре и спинка отатък блаженно...
Тия дни аз се разправям със заболекари.Сложиха ми лекарство на зъба, което се оказа,че стомаха ми не го понася и 2 дена бях ни жива ни умряла със зверски болки докато ми го сменят снощи...
Та това е при нас...Не сме проходили, шаваме, пълзим и се завираме където трябва и не трябва...Той си спи при мама, приспиваме се с цицата.В тоя ред на мисли мисля постепенно да спирам да кърмя,ама идея си нямам как ще стане отбиването...Ще почета в кърмаческия само да си намеря време и за това.В къщи е все същата бомба, няма време да свърша всичко, няма и кой да ми помогне...
Бебешко веро вече не ползвам.Даже и дрешките му вече пера с нашия прах.
Тук си е доста хладно, а се оказва че Валката няма дрешки за тоя период.Пуснали са ми част от майчинството та утре ще ида да купя нещичко да има с какво да го извеждам поне до кухнята.
Целувки на всички. Hug
ГАнушче,на твоята приятелка с бъбречната криза да й направиш чай от мечо грозде, коса от царевица и дръжки от череши.Много помага! Hug

# 187
Ганушке вече  всичко пера и мия с нашите препарати. Първо пробвах по-предпазливо, после като видях, че няма реакция почнах с нашите хем Анди е със сравнително чувствителна кожа.

Приспиваме се или със шише мляко, което от 2 дни нещо не я приспива или лягаме на спалнята, почвам да й пея, да я галя, тя ми рови в косата пипа ми лицето и заспива, но никога никога сама. Не ни се е случило да я оставя в креватчето и да заспи сама. При нас просто не става.

За възпитанието не че е рано, но най-доброто възпитание според мен е да се чувстват обичани на този етап, това мисля, че много формира бъдещата им  нагласа към света. Иначе като й кажа на нещо не и тя почва да се хили и да вика не не не, но не разбира. Почнах да я оставям като видя, че прави някоя беля на си прищипе я пръстче, а да се удари за да разбере, иначе как ще формира инстинкт да се пази сама.
А същевременно като й задам въпрос и по интонацията ми разбира и на всичко ми казва да. Аз я питам обичаш ли мама и та: Дааа!

Я да попитам има ли и други като нас които още не ползват гърне? Въобще на идея си няма за какво служи това чудо,  веднага става щом я сложа или реве.

# 188
Ганушка - много благородни сте постъпили  Hug Дано бързо се оправи приятелката ти  Praynig
За приборите - мия му ги от раждането с феари, на което има бебенце (не на вси4ки има, поне тук) и е с балсам ( и за ръцете на мама да помислим все пак).
Прах - ползвам те4ен нон био, до скоро само с персил, но ве4е и феари, отново и съм по-доволна, но за петната пък напръсквам с вениш и пак е супер удобно.
За възпитанието - сме на 'не', но не винаги помага, особено ако аз го прилагам. Мъжо като види, 4е положението е траги4но и се вклю4ва, при него номерата не минават много  Naughty Но като цяло за шкафовете имаме едни закоп4алки, които остават малко отвор4е и там ве4е оставам да се прищипе, за да разбере, 4е е опасно и се внимава. Откакто сме ги сложили се е прищипвал само 1 или 2 пъти и ве4е знае  hahaha Но не шляпвам, не удрям и гледам да не викам, 4е ще вземе д ами стане навик, а тук пред хората това е недопустимо  Whistling
За мялкото с ориз - и на мен ми се струва, 4е тайната е в много продължителното му готвене ( и Трейси така беше казала преди). Още не съм пробвала, но сигурно утре ще опитам.
Я да ви питам - имам сухари и бишкоти (пак като сухари са твурди) как да ги направя  newsm78 Ще им изте4е срока и ще ходят към коша, а хи4 необи4ам да хвърлям храна  Crossing Arms На попара ми бяха отказани със сирене и масло и се 4удя нещо с мялко, но не АМ, 4е няма как да е вряло, а инъ4е изобщо не се разтватят  newsm78 А бисквитените торти4ки с нишесте ли ги правите, 4е ние имаме нишестета, ама знам ли ги в съдържанието колко са наблъскани с консерванти и хи4 не ми се иска да правя от тях. С грис дали няма да стане  newsm78 Мисля една супи4ка да сготвя днес с картоф, морков, целина, фиде и да сложа цяло яйце и да видим какво ще стане  Praynig

# 189
Ганушке  Hug  Къде се погуби ти?Из4исти ли ве4е апартамента?
Аз все още мия с верото на Бо4ко.Шишета,пани4ки,лъжи4ки....понякога и тенджерата в която му готвя,но понякога тенджерата я мия и с нашето веро, та не съм съвсем изцяло с Бо4кото.
Дрехите си му ги пера отделно с неговия си прах.
Със заспиването слава богу, да 4укна на дърво нямаме проблеми.Сам си заспива,но винаги е много уморен.На обяд като го тормозя до 2 4аса,после го слагам  в леглото и заспива наистина за секунда.Слу4вало се е , да седне в леглото, да се заиграе с нещо и след 2 мин. като го погледна и той заспал.Няколко пъти заспива и в кошарата за игра.Уж гледа ТВ, полегнал на една възглавница и заспал...
Ве4ер сме същата работа.Заспива си сам.Понякога се върти из леглото ,докато си намери място и така....
Захирка и ние с гърнето сме до никъде.В момента в който го сложа, той става и тръгва.Слу4вало се е да успея да го задържа 10 -тина минути на гърнето с някоя реклама или филм4е, ама трудна работа.За сега съм се отказала от гърнето.Явно требваше по-рано да го слагам, докато още неможеше да става и върви, за да свикне,ама.....сега ще поиз4акам докато му стане ясно поне малко за какво служи гърнето, ако ще и на 2 години да е 4ак.
За възпитаване е доста рано още,макар 4е 4есто викам не не не, и той по4ва да се сърди и да се тръшка даже... Шляпам го през ръцете, понякога и по дупето, ама на него му е смешно.Баща му няколко пъти го наказва, като го слага в кошарата за наказание, той по4ва да реве и естествено не разбира ,4е е бил наказан....

Лиде, що не пробваш да им сложиш кисело мляко.А сухарите ги надроби в някоя супи4ка....

# 190
  • Кърджали
1. Миете ли още с бебешко веро или преминахте на това, което ползвате за вас? - нещата и мия с нашето веро.От доста време пера дрешкитеи с нашия прах за пране, първо се наложи защото беше свършил нейния, не се появи проблем и продължих.
2. По какъв начин приспивате бебетата - сами си заспиват или с песнички или по някакъв друг начин? - заспива относително сама.Само трябва да има някой в стаята, за да не става, но иначе върти се в леглото, пие водичка, пляска си с ръце, приказва си и заспива накрая.На село беше паднала от леглото(че там спи на обикновено легло), та няколко дни след това като тръгнеш да я слагаш да спи плачеше, но мина и този период.
3. Пробвате ли се да ги възпитавате сега или според вас е твърде рано( в смисъл не пипай там, или да ги шляпвате леко през ръчичките, или да си прибират играчките, след като са ги разхвърляли, ей такива работи)? - За възпитанието...Не мога да кажа, че е рано...Опитвам се просто да и показвам, че има забранени неща, и от тях не се отстъпва. Иначе баща и е по - строг, от него по - често се чува "Не пипай, винамавай"...Шкафчетата не са обезопасени, но и тя все още не проявява интерес към тях.Случва се да ги отвори,но не ги разхвърля...Удряла се е, наскоро се и прискриа един път, но иначе пък няма как да разбере, че боли.
Захира, и Кати не ще и да помирише гърнето.Не знам какво ще се правим...
Аси, аз използвах рецептата, която беше написана на пакета на овесените ядки - тоест 200 грама вода завира, слагат се 4 супени лъжички ядки, бъркат се иче иначе кипи, и след 5минути е готово. Почти винаги така и ги приготвях, отскоро взех да и ги накисвам и давам с кисело мляко.

# 191
  • София
Привет момичета Simple Smile

Отново четох отгоре- отгоре и сега ще пробвам по памет да се включа  Mr. Green

Захира, и ние не ползваме гърнето още. В началото на лятото пробвахме, даже още първия път си свършихме всички работи в него, но после Алекс се разболя и го отложихме във времето. И аз тези дни се бях замислила, че вече трябва сериозно да се заемем със тази работа  Peace

Ганушке, да ти отговоря и аз на въпросите:

1. Все още използвам бебешкия Бочко, но често мия и с нашия препарат.
2. Приспиваме се различно, на обяд го слагам в леглото и в повечето пъти се заиграва малко и след това си заспива. Вечер или с мен или с татко си на спалнята лягаме, играем си и като започне да се унася го местим Simple Smile
3. Сложна работа това с възпитанието- пляскала съм го през ръцете лекичко, но ми е криво след това доста Simple Smile От време на време се случва да му подвикна, но той на всяко мое НЕ започва да се смее и да прави още по- настървено това, за което му го казвам.

Лиде, завиждам благородно за спрей тена  Mr. Green. Аз и тази година си останах беличка, тук таме с тен я на ръкавче, я на сандалки  hahaha hahaha. Много интригуващо звучи това, с което ще се занимаваш. И на мен ще ми бъде интересно да разкажеш повече   Hug Бисквитена торта правих с един пудинг на д-р Йоткер миналата седмица. Правила съм и с обикновено нишесте. Добавям малко кафява захар и банан на кубчета. Преди да му дам добавям и АМ. За сухарите, ние слагаме в супичките.  Макси така не обича ли?

Амбишъс, супер е станал надписа Simple Smile На нас ни подариха едни дървени буквички с мечета за бъдещата стая на Алекс, но аз не се стърпях и му ги залепих на леглото Simple Smile Даже в началото като ги извадих от пликчето си мислех, че са си просто някакви произволни букви, чак като залепих първата и ги загледах зацепих, че това всъщност са буквичките от името на Алекс  hahaha Embarassed А за малката сладурка какво да кажа- на теб със сигурност не ти е лесно, но пък супер, че е толкова жизнена и палава  Hug. Браво за свалените килограми, ние нали си говорихме с теб за това. Видя ли, че постепенно ще си влезеш във форма, щом започваш и да тренираш Simple Smile И аз все се каня и отлагам, но сега се настройвам и твърдо започвам да карам велоаргометъра и ще опитам 90-дневната диета  Embarassed

Трейси, честито за първото място на Дани. Нямаше как тази снимка да не спечели  Peace

Бърборанке, и Алекс се кара като Анди Simple Smile Гледа ме с един сериозен поглед, маха пръсче и вика АААААА  Joy. Ние сега сме на фаза та-та, бау- бау и браво ( бавоо). Това се повтаря по цял ден  ooooh! Късмет с взимането на паспорта  Peace

Аси, овесените ядки ги варя няколко минути, изцеждам от водата и добавям плодово пюре от бурканче или намачкан плод  Peace

Дани, много сладък Нико Simple Smile Вчера гледах клипчето. Колко е бърз и стабилен само Simple Smile А за спането и ние май като вас ще махаме сутрешното. Но да видим....... newsm78

Някои питаше за обезопасяването на дома ( май г-ца Кобрети ) Сложихме силиконови ъгли на всички по остри ръбове. Взели сме и едни закопчалки за шкафовете, но все още няма нужда от тях. В кухнята имаме стъкло на вратата, което мъжа ми ще облепи с фолио, защото Алекс обича да удря с ръчичка по всички прозорци и стъкларии.

Ехаааааааа, аз май досега такъв пост не съм пускала  Grinning. И пак изпуснах много хора, за което предварително се извинявам  Hug

# 192
Здравейте, момичета! Минавам много телеграфно, че изчезвам на козметичка и аз да се поглезя малко bowuu.

Бърби, ами крайно време е да се запознаем на живо.Между другото много не си приличам на снимките, та може и да си уцелила визията в съня си Laughing. Браво на Андичка Hug!
За ориза- аз вече не готвя, но в кухнята ползват от по-облия.Освен това е много разварен и по-рядък.Не както се готви ориз обикновено. Аз подозирам, че слагат и масло, защото мирише много хубаво.
В този ред на мисли забелязах, че Белослава има определени предпочитания към храните, с които е захранена първо.И не иска и да чуе за сурови плодове, от което аз изобщо не съм доволна.
Хари, вие къде ще почивате?
Захирка, ние търпим пълен регрес с гърнето. В началото винаги акаше в него, но от един месец категорично отказва.Седи по 10-15 мин и става и после си върши работата в памперса.Явно изобщо не се осъзнава.Бях чела, че при някои деца, ако се започне рано с опитите , се стига точно до такава реакция.Сега не знам какво да правя.Да продължавам ли да настоявам или да го забравим за 2-3 месеца newsm78?
Стела, мани, мани....Това "беж към София" и аз го знам, но все се надявах да не е толкова плачевно положението.Ще чукам на дърво да не опираме до лекар Praynig.
Ганушке, дано се оправя бързо приятелката ти Praynig.
За дрехите- пера с нашия прах от 7-8 месеца и не е имало проблем.все още не ползвам омекотител.
За възпитанието- напълно съм съгласна със Захира. Също така децата са много различни, за да се унифицират подходите.На Белослава дори не сме повишавали тон, а какво остава за шляпване. Много рядко използвам "не" и мисля, че се усеща, когато казвам , че нещо не трябва да се прави. Ако направи беля или нещо, което не е наясно, че е позволено, действа много предпазливо и винаги се оглежда за нашата реакция.За сметка на това говоря много и обяснявам, независимо дали ме разбира или не.Чистим заедно, подреждаме играчките и т.н.Времето ще покаже дали съм права. Както казва една позната- то е ясно, че детето ми ще е разглезено, но поне да е умерено hahaha. За сега набденията ми са , че Белослава е много спокойна, като изключим викането, но това го приемам като етап от растежа.

# 193
  • Бургас
Приспиваме се или със шише мляко, което от 2 дни нещо не я приспива или лягаме на спалнята, почвам да й пея, да я галя, тя ми рови в косата пипа ми лицето и заспива, но никога никога сама. Не ни се е случило да я оставя в креватчето и да заспи сама. При нас просто не става.

За възпитанието не че е рано, но най-доброто възпитание според мен е да се чувстват обичани на този етап, това мисля, че много формира бъдещата им  нагласа към света. Иначе като й кажа на нещо не и тя почва да се хили и да вика не не не, но не разбира. Почнах да я оставям като видя, че прави някоя беля на си прищипе я пръстче, а да се удари за да разбере, иначе как ще формира инстинкт да се пази сама.
А същевременно като й задам въпрос и по интонацията ми разбира и на всичко ми казва да. ...

Я да попитам има ли и други като нас които още не ползват гърне? Въобще на идея си няма за какво служи това чудо,  веднага става щом я сложа или реве.

Това все едно аз съм го писала.Марти даже спи на спалнята с един от нас,а другия-в другата стая,че да се наспи.Обаче мисля,че така я караме,защото на нас ни е по-лесно и трябва да сменяме плочата.
Гърнето и аз го коментирах тези дни,че сега ще се учим за какво е,но първо трябва да застане мирно на него,което ми е малко mission impossible.
Лично неговите съдове мия с Бочко,но той похапва и от нашите,които са измити и друго.
За възпитанието-ох,мисля,че това е сложен въпрос при тяхната възраст.При положение,че всичко в техния малък свят е ново и трябва да бъде опознато,родителя просто трябва да жонглира според ситуацията и детето си.Аз ще го спра сега да бръкне някъде,но после то ще ходи само и като му е любопитно това неизследвано място,право там ще отиде.Но по тази логика- да го оставя ли да бърка в контакти,примерно.Просто не мисля,че можем да отговорим еднозначно на въпрос за възпитанието,както и че няма правилни и грешни отговори.

Ох,съседите дупчат с някакъв много бръмчащ инструмент и ще събудят Иш  #Cussing out  #2gunfire

# 194
  • София
Захира и  ние сме доникъде с гърнето. Аз като сложа Алекс на гърнето той почва да трепери като лист и имам чувството че нещо ще му стане и го махам. Колко пъти съм се пробвала е не става и не става. Надявам се от др. седмица като тръгне на ясла да го научат. Мене ме е страх да не му стане нещо с това треперене.
Относно използавено на препаратите аз само в началото ползвах специализирани. Като беше на един месец почнах да пера с нашия прах и му миех съдовете с веро, но пък до скоро изварявах всичко(за шишетата става въпрос).

Общи условия

Активация на акаунт