АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 240
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Ми то аз ви заблудих.... Embarassed Нещо се обърках.Незнам защо реших ,4е днес е рождения ден, хем знам , 4е е роден на 9.
Сори за объркването....  bouquet

Важното е, че мислим за Гоги - той сигурно няма да ни се сърди! Hug Пожелаваме му всичките тези неща в аванс!

За снимките - ще пусна, но днес заминаваме пак на гости при едните баба и дядо и нямам време - от там ще се опитам! Embarassed

Фликс - много гадно - преставям си какво ти е било, и на малкия също - оправяйте се бързо! Hug

Славена - аз не мога сега да пусна референтни стойности, но са по-малки от тези на вързрастни - нашите джипита дори не всички знаят, че има разлика между деца и вързрастни. Моята(вече много пъти й описвам "качествата") искаше на 6 месеца да ни изписва желязо - при положение, че бяхме 99 - според нея референтната стойност била 110, а всъщност за бебета е 101 - добре, че бях попрочела тук там и имам е свестна гастроентероложка и не й дадох. По принцип на незахранено детете(каквото бяхме ние тогава) - нормално е хемоглобина да е паднал леко, освен това те взимат от пръст - а там стойностите са с една, две единици по-ниски - много съм им малка пръстчетата и самата кръв се разрежда докато стискат -абе само шашкат хората. Нашия хемоглобин се оправи сам без да правя нищо особено - преди месец беше 125.

# 271
Хелоу хелоу Simple Smile))
Много благодаря на всички за прекрасните пожелания за Дани относно победата му в конкурса. Много се радвам, че всички ни подкрепихте.
Гледам много теми сте обсъждали.

За миенето на чинии - аз ги мия с нашия препарат и с нашата гъбичка.

Казвам "не" когато се налага. Опитвам се да не го използвам много често, но то май няма как Simple Smile))

Сиренето все още го обезсолявам.
Вече започна да яде и от нашата храна, като види, че ние ядем и край, не иска своето, а нашето. Вече започнах да готвя безсолно и за нас.

За спането - спи си с пижамка от тези целите, имам със затворени крачета и с отворени, редувам ги, то в къщи не е студено.

Много беснее, но пък си се занимава сам. Ходи си из къщи и вършее, отваря шкафове, крие дистанционни и телефони. Айде с телефона лесно - звънкаш си и го намираш... ама на дистанционното как да звъннеш. Претърсваме къщата по няколко пъти на ден.

Още гладя всичко, ама аз винаги съм си гладила де  hahaha hahaha

Още нямаме нито един зъб, даже нямаме и на път да е тръгнал някой. Има ли още някое бебе без зъбчета ???

Друго май няма какво да се похвалим, за Мексико се кефя много, щото ще сме с подходящата компания. Ще ходим на ски седмицата преди това и ще е много яко. В неделя се връщаме от ските, в понеделеник заминаваме за море smile3532 smile3532

Славена, те момичетата са ти казали за хемоглобина, не е нисък, няма за какво да се притесняваш.

Честит рожден ден на Алекс с малко закъснение (аз нали малко позачезвам напоследък  Laughing Laughing) Да е жива и здрава и много много да слушка и помага на мама и на тати.

Май остана само Гоги рожденник.

Бърби, гледах ви снимки от кръщенето, честито ви християнче, много сладка Анди - Панди.

Хари, гледам си писала, че Софи не слушка много. Спокойно, сигурно е някакъв период. Ще мине  Hug Hug

Джули, и ти се главоболиш със калпазанка  Joy ама много се смях каква е беладжийка, спокойно, ще се научат децата  Peace Peace
Още много исках да пиша, ама няма време сега, пак ще се включа
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 272
Здравейте! Не съм ви чела, че снощи късно се завърнахме от едно прекрасно пътешествие до Охрид!  bowuu Страшно съм доволна! Ех какви красоти имало в Мкедония и чак сега да ги зърна! А македонците - еми вече и лично се убедих, че прочутото македонско 'нехересване на българите' е просто един мит, породен от българи комплексари, политици, медии и пр.  Rolling Eyes Толкова са любезни, мили, сърдечни и гостоприемни, че съм страшно впечатлена! Този път нямахме време за друго освен манастирския комплекс Св Наум (където бяхме отседнали и кръстихме племенницата ми), Охрид и околностите, но с мъжо замисляме пътуване из други градчета и местенца, но може би без Анди. А говорейки за Анди - еми детенцето ми няма грешка! Представи се чудесно, пътят хич не е лек. То са едни планини, завои, чудесии  ooooh! а тя и гъг не каза! Даже на отиване спа през почти цялото време, че бяхме станали адски рано сутринта. Имахме една единдсвена кофти случка - точно по пътя за манастира Св Наум понеже гонех да достигна несъобразителния ми баща по ужасните завои там и на Анди й стана явно много лошо и повърна! Стана ми адски криво и съветсно и си казах кой каквото ще да прави и  да с състезава, ако иска да ни чака аз си карам бавно и това е! Ох голямо каране падна вчера, през цялото време аз карах (че на мъжо му е изтекла книжката и му абавиха издаването на новата  Confused ) и снощи бях гроооги! А днес ще правя чийзкейк за сестра ми и ще водя малката на имунизация, та програмата е пълна. Но поне сте писали малко и бързо ще ви изчета. Пращам позрави на всички!   bouquet Hug

# 273
  • София
Здравейте,мами,
чета си ви,но още не ми е оправен компа.вече полудявам!!!!

Славена,хемоглобина на никол е 132 и педи каза,че е доста висок.Но на 6месеца и беше нисък,че тя не искаше да яде почти нищо освен мляко.Според мен ви е на долната граница,но не трябва да се панираш толкова.

Фликс,леле какъв ужас сте преживели.Горкото дете!стискам палци да се оправя най-накрая!!!

Захирка,много гадно това с неяденето.Никол беше така почти 6 месеца.иначе сутрин й правя 150 мл с 5 лъжици АМ,а вечер 210-240 мл с 7-8л АМ.
Никол спи с боди с къс ръкав и в лятно чувалче,понякога завита с тънко одеалце.
Ох,само мрънкоти и не ме оставя да си дооила поста.ще св опитам да се включа по-късно пак.

# 274
  • Бургас
Здравейте!
Както вчера следобед всичко беше ОК,снощи след 1 часа Марти пак пламна.Сигурно беше над 39 градуса.Дадох хексалгин и свещичка ефералган,но до сутринта си гореше.Сутринта измерих 39.3,пак свещичка и после падна на 38.4 .Сега спинка мъничкия ми.Не му се хапва,естествено,а устичката му пресъхнала...Опитвам се да го накарам да пие малинов чай,но нещо му се муси,въпреки че сложих захар. Tired

Хемоглобина миналата седмица му беше 117.

Захира,и аз имам твоите притеснения-не само сега при болестта.АМ пие сутрин и вечер по 210мл вода,т.е. около 230 готов разтвор.Взехме сокоизтисквачка и мисля чрез фрешчета да му набавям разни полезни вещества,защото само от кисело мляко със сухар не се живее.Другото,което му давам е някаква зърнена каша с плод.От кухнята съм го спряла,т.к. е безсмислено.Забелязала съм,че отхвърля манджите,а като му давам с пръсти парченца храна (хляб,домат,кашкавал.месо) си хапва.

# 275
  • София
Никол заспа така че мога да си допиша поста Simple Smile

Трейси,честито за конкурса.Снимката е наистина уникална!!!много се зарадвах като видях,че вие печелите.И Никол още няма зъбче,няма и признаци даже.Мъжо оня ден ми вика,че вече го било срам като го питали колко зъбчета има,да вика че още няма Simple Smile

Бърборанке,добре завърнала се!чакам снимков материал!Браво на пандата,че е издържала!

За съдовете,мия ги с нашия препарат откакто се е родила;сиренето мисля да го обезсолявам още доста време,но се случва да й дам и солено;казвам "НЕ" доста често,но кой ли ме слуша.иначе съм сигурна,че разбира,но много често се прави,че не ме чува.

За гъбите мисля,че им е раничко още.мисля да изчакам още няколко месеца.

Иначе от вчера Никол се пуска самичка за няколко крачки,но макс 5-6 крачки прави залита и пада.Но е такава радост,направо изпада в еуфория,маха с ръце и губи равновесие.Много е смешна.
Това е засега.до скоро,момичета!!!

# 276
Здравейте, момичета!
Докато филето още спи , да се похваля , че от вчера ходи сам, но не се престарава, ами обикаля по 1-2 стаи и така...

Искам дави питам, дали давате мед на децата...Както вече стана върпрос преди няколко страници, ние сме изсмукали 15 тубички с Дентинокс, но не защото го боли от зъбите, ами защото докато си премляска бибероната, намазана с него и е заспал...Та от няколко дни му давам бибата с мед...Онова ми е скъпо и по-вредно...ми се струва...Та затова да се консултирам с вас?! newsm78..

# 277
  • Ах, морето
Фликс, голяма тревога сте преживели. Дано Марти се оправи по-бързо.  Hug Щях да ти пиша, че днес имаме среща със Стела в морската, но може би другия път ще се присъедините. Таня, ако четеш, и вие с Деси заповядайте.

Ивушке, браво на Дари. Голям е сладур. Нашият юнак няма намерение да прохожда скоро. Голям кеф му доставя да лази.  Laughing

# 278
Аз успях да се свържа с личната.Каза,че нямало проблем с хемоглобина.дано да е така. Само дето съм в ужас с това хранен,защото не мога да го нахраня и това си е!
Сутринта е ял попара към 10.00, след това 2-3 солети.Към 12.30 се приспахме с кърменето.След като се събуди се опитах да го нахраня но без успех.Хапна само палко праскова.Едва преди 30 мин успях да го накарам да изяде половината си супа и това е.А след като хапна от супата поиска да суче.Имам си пристрастено кърмаче.А да вметна че цяла нощ кърмя.Подут е венеца където е кътника и май ще избива скоро.Дали е рано за тях,че съм забравила вече? newsm78

Ивуша, по-добре не мажи биберона с мед.Зълвата така правеше на малктата и като резултат така й се развалиха предните зъби,че на година и половина на зъболекар беше.Сега няма предни зъби, ще чакаме а й поникнат постоянните.За зъби аз ползвам един гел - dologel се казва. Ако искаш да смениш дентинокса пробвай с него.Simple Smile

Гъби няма да дам на малкия.Аз самата не ги ям, не давам и на големия си син.Просто докато карах стаж из болниците се нагледах на отровени от гъби и ме е страх.Но всеки сам си решава.Според мен е рано за гъби. Peace
И Валче много пълзи, май няма желание за ходене още. Hug

# 279
Славенче заради зъбките сигурно не му се яде много.  Пробвай с някое пюре със спанак, броколи, смени храната или я мести в бурканче или я давай с шише. То и при нас нали ви разправям какво е, но някой път различен подход помага.
Аз гъби още не мисля да давам. Иначе за меда и аз си мислех тези дни дали да не пробвам дайдавам по малко, понеже сме заринати с домашен мед, а не го ядеме и само седи така по шкафовете. Дали е безопасно вече примерно по 1/2 лъжичка?

Мами на непроходилите дечица - почивайте си, защото съвсем скоро  няма да има почивка. Отведнъж тръгват и вече нямат спирачки. Преди малко в такава истерия ми изпадна на площадката, не иска да се прибираме, иска да ходи, слагам я в количката, тяпищи все едно  я бия, чак срам ме хвана, а същевременно като е с обувки е по нестабилна и само пада, вре се при по-големите деца, иска да се катери на пързалката, а аз с този корем съм само за катерушки.

# 280
Бяхме на ваксина. Поплака си малко, явно наистина е болезнена, но няма как Sad Дано всичко е наред!  Praynig Иначе използвах и да я премерим - 10,600кг и 82 см. Расте си доволно, да ми е жива и здрава  Heart Eyes

Мами на непроходилите дечица - почивайте си, защото съвсем скоро  няма да има почивка.

Захирка, като прочета нещо такова и започвам да получавам факсове ли , знам ли Mr. Green (разбира се с най-добри чувства го казвам в кръга на шегата, да не се засегнеш!!  Hug ) Така се плашехме и с раждането, обръщането, сядането, пролазването, ходенето за ръчички - еее стига с това плашене.  Stop Joy Ще кажеш, че досега сме си почивали и едва с прохождането се почва тежкото, а и каквото и да прави детенце свързано с развитието му никога няма да ми дотежи, дори да се уморявам, напротив само ми пълни душата като гледам как започва да прави все нови и нови неща и същевременно е точно такава каквато си я исках - лудетина  Mr. Green Да са ни живи и здрави дечицата, пък нека не ни дават мира!  Heart Eyes

Захрика, разбираемо е защо на теб ти е адски тежко. Доскоро бая се измъчи с това нон-стоп кърмене и нон-стоп държане на ръце, а сега и с корема. Ама я вземи ни го покажи това коремче дееее, откога чакам, пЪ!  Crossing Arms  Hug

В тази връзка, Силлввии да ти е жива и здрава Али на патерица! Много да те слушка и радва!  Hug Сега чакаме и Гоги да порасва на 9ти и друг не остана. Simple Smile

Ивушо, с риск да ме намразиш  Mr. Green ще кажа, че (според мен лично) мазането на биберона с мед е едно от най-вредните неща, които можеш да направиш. Нито за зъбите е меко казано добре, нито се дава мед преди навършени 2г поради високата му алергенност и съмнения за произход и качество, за лошия навик, който създаваш зорлем със смученето на биба и заспиването само с такава както и свикването ОТ СЕГА с вкуса на сладкото да не говорим.  #Crazy Но ти си знаеш най-добре какво и защо правиш и никой никого не може да съди.

Фликс, чета, че малкият не е добре. Дано се оправи бързо, защото това с вдигането на висока Т е ужасно преживяване както за детенце, така и за майка му! Sad

Джема, Ивушке, честити ходещи крачета на малките ви! Много се кефя като чета как едно по едно дечицата ви прохождат. Скоро и ние ще се присъединим към вас, дай Боже! Simple Smile

Чийзкейкът ми този път стана уникум! Не че някой го е грижа, ама аз да си кажа, че си се кефя.  Grinning Сега правя супа от коприва на Анди - за пръв път, дано й хареса.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 18:54 от Бърборанка

# 281
Момичета, защо да се сърдя...напротив, благодаря за съветите...Въпреки, че при всяко дете е строго индивидуално кое как ще му се отрази, аз съзнавам, че и този метод не е най подходящ. И като знам как Божидар не обича биберона по принцип, мисля да е съвсем лесно да го забрави завинаги...

# 282
  • В друго измерение
Фликс - нали знаеш, че соковете трябва да са пастьоризирани и разредени. Аз не съм давала още никакви, но така пише в едната от книгите ми.

Ивуша
- страхотен бонбон е Дари, пораснало момченце!  Hug Медът, обикновено не се препоръчва до 1 годинка, заради бактерията, която причинява ботулизъм. След това, обаче се счита за окей да се дава, тъй като храносмилателната система е вече достатъчно развита. Биберон с мед е остаряла техника, която вече не се препоръчва да се практикува едно заради самият мед и второ заради развалянето на зъбките. Това е, което съм чела, ти ще си прецениш как да действаш.

Захира - и при нас е така, не иска да седи в количката изобщо, извива се като дъга, тръшка се, изхлузва се, държи да ходи и да я бута, абе в чудо сме се видяли. Разбирам те. Peace

Лиде - не съм мислила за гъби, май няма да предлагам скоро. Както и зеле се сетих онзи ден, че не съм давала, мисля и него да поотложа поне до 18 месеца.

При нас малко сега ново 20, тази жена, дето щеше да гледа малката сега нещо почна да бие отбой. Не тя, де, дъщеря й, че тя е в Бг, ама не директно на мен, а на друга приятелка: да видели как щяла да се чувства майка й като си дойдела, не знам си какво и т.н. Побеснях (леко казано), те сами си предложиха услугите и явно не разбраха, че ангажимент са поели и сума ти месеци ми изгубиха времето, сега когато ми остава месец докато тръгна на работа се чудя кой да ми гледа детето. Да не говорим, че съм неплатена отпуска за да чакам въпросната особа да се прибере от Бг, а фирмата ми съвсем не е задължена да ми пази мястото досега, но добре че са разбрани. Теглих им една, може и за добро да е, не ми трябват несериозни хора да ми гледат детето - сега сме малко в шах с мъжа ми, има разни варианти, дано успеем да измислим нещо. И  такива ми ти работи покрай нас. Simple Smile

# 283
Здравейте, мамчета!

Лиде, малък непоскушко имаш ти Simple Smile Венцислава пък напоследък е толкова миличка .... като малко бебенце. Даже преди малко като я приспивах се усмихна насън точно като първите несъзнателни усмивки на малките бебенца.
Нещо съм се разнежила напоследък. Днес баткото ни трябваше да тръгне на градина, ама ... и той ми е толкова миличък, че си го оставих още за една седмица вкъщи. Мъжо пък започва да ме бъзика за рождения ден да ми подари трето Simple Smile Отплеснах се. ..
А гъби не съм давала, ама съм изваждала от нашето ядене гъбите и съм й давала другото. Не знам далисе брои така.
Фликс, как сте. Дано се подобрявате
Амбишъс, само аз май не видях снимки на стаята на Савана. Ще чакам снимки на готовата стая. Дано намериш най-доброто решение на новия проблем. Наистина по-добре да не поверяваме децата си на несериозни хора.
Янче, добре завърнала се

Всички почти ходят и правят бели. Венци още не ходи, а за беля само первазите на паркета ги изкърти всички. Баща и се е притеснил, ама на мен не ми е зор да прохожда.

Лека на всички!

# 284
Едно здравейте и от мен!
Ние сме по-добре -чакам резултатите (надявам се последни утре)
Иначе се възползваме от хубавото време и сме все навън.
Жужу- ами  Embarassedотказах се. Не успях да събера 4000 лв. И накрая взех та се отказах, защото основната ми цел е да си чистя в къщи, ам толкова пари не мога да отделя. Но от днес си имам нова прахосмукачка със същите характеристики, но на завидно по-малка цена. Зелмер! Пак пере....но ще си я ползвам за вкъщи. Иначе благодаря, че се сети за мен  Hug

Захира, виждам, че ти дотежа..... Напълно те разбирам  Peace. Явно Янчето е от по-оправните от мен, защото на мен също ми дотежава  Embarassed. И то доста....но какво да се прави. Иначе със заплахите съм съгласна. Като бехме бебета комшийката ми викаше "Мале...радвай се докато спи, че послееееееееее...." после стана "радвай се, че стои седнало, че послееееееееееее"...ами всичко се преживява. Наистина това е доста тежък момент. Но също е неразделна част от майчинството.  Hug+

Ивушке -честити ходещи крачета! В този ред на мисли май съвсем малко останахме не ходещите  Mr. Green. Моят съвет е да захвърляте тази биба. Аз съм почнала тази война, но не е лесно. Ако Филето не я иска още по-добре. Иначе с меда ще я заобича на "дърти години" о после съвсем ще ти е трудно  Hug

Амбишъс -всяко зло за добро!!! Имало е защо да е така с несериозните! Ами ако после ти го беше направила как щеще да си. Още по-зле. Ще намериш друга!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт