АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 243
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро на всички! Моята дъщеря е колкото вашите деца, чета ви, но нямам време да пиша. Вчера бяхме на консултация и ни сложиха задължителната ваксина против "шарките". Педито горещо ми препоръча да я ваксинирам против Хепатит А-ваксината е Havrix 720. И понеже няма към кого да се обърна, питам вас: ще сложите ли тази ваксина на децата си? Благодаря ви предварително, много ще ми помогнете.

# 436
  • На плажа
Пускам ви една снимчица да ми видите първокласничката  и ще бягам Wink Като приспя Ники пак ще пиша.

Лиде хайде покажи ни се дееее,какво цигле си станала hahaha

# 437
  • Кърджали
Така, първо честит първи учебен ден! Това за майките с ученици де  Grinning И още по - честит първи учебен ден на тези, които си имат първолаче в къщи. Любознателни да са учениците!
##bvlgari## , първо здравей.А на въпроса ти, аз лично не мисля да слагам никакви допълнителни ваксини извън тези задължителните.
Аз чак сега разбирам от това, което е писала Лидето, кога точно се даавт хомеопатичните лекарства. То не че идавам кой знае какво де, засега само с Дентокинда се занимаваме, ама него и го давах и веднега след като хапне.Ще се опитам да запомня това и занапред...
Лиде, мисля че с времето, като проходи Макси ще му се оправи походката.Ако помниш, и аз се бях притеснила че Кати стъпва навътре  крачетата, ама вече и следа няма от това.Ама аз се вкарвах допълнително във филми, защото Кати се беше родила с някак си криви стъпала и все в това търсих причината, нищо че и това от отдавна вече се е оправило.
Тази помпичка Бейбивак трябва и аз да взема да я купя.ЦЧе на Кати нослето и се запушва често, но много вътре и няма как да се почисти, освен с помпичка май. А подозирам, че запушеното носле е по - вероятната причина за пробужданията и по време на сън.То детето направо хърка като легне...  Tired
Друго, друго не се сещам.На път съм да плудна с тия квартири. Краси споменава направо да изтеглим заем накрая и да си купим един апартамент.То това и аз го искам, ама имаме да изплащаме един друг заем, дето не се очертва скоро да го изплатим, нищо че уж не е много голям...
Болните дечица да оздравяват бързо бързо.И да не се налага скоро да се споменават болести в темата .

# 438
  • На плажа
Такаааа сега ,след като едното хлапе отиде на плаж,а другото заспа мога да седна и да попиша на спокойствие  Mr. Green
Янче вие вече ще сте пристигнали,но аз пак да ти пожелая лек път навръщане и безаварийно пристигане  Hug
Ивуше  как му се отразява на филето чая от малинови листа?Дано скоро да пробиват тези зъби,че кучешките наистина са трудни.
Трейси не мога да спра да ти разглеждам снимките,много си добра   bouquet Предполагам,че страницата във фейса- Photography by TracyT е твоя,нали?
Александра хубаво обмислете варианта за втори заем,казвам го,защото на много хора в Обзор им взеха къщите след лятото,понеже не могат да си погасяват вноските.Иначе това е най-добрия вариант  Peace
Славенче мила,направо ти съчувствам.От както се е родил Валката все си в дупка.Хич не звучиш добре SadДано скоро и на твоята улица да изгрее слънце и ти да се почувстваш човек.А на дразнителите им тегли една майна сигурна съм,че те са виновниците за състоянието ти
Шайн и аз като теб съм с един прастар телефон,даже капачето съм го залепила с тиксо,че ще си загубя някъде батерията Mr. GreenОбаче не ме боли сърцето,когато Нико го докопа и съответно го изпраска в земята  Peace
Силви д. честити ви крачета и на вас,представям си картинката на едно клатещо се човече и голямата бутилка с вода  Joy

Хари да ти кажа последния път Ники бше с червено гърло и нищо не му помогна,и за да не ми даде АБ само заради гърлото,личната ми каза да му разчупя един ефизол на малки парченца и да му давам да си ги върти из устата.това при положение,че нико спокойно си хапва и по големи парчета храна.
Ра-ив аз освен попара ,филии разни давам за закуска и юфка,веднъж със сирене и масло или с прясно мляко и захар  Peace
Долс аз по принцип избягвам да ползвам микровълновата за децата.Обикновенно стоплям вода на котлона и слагам шишето с млякото вътре за да се затопли  Peace
А АБ го давам с спринцовката от панадола,така става най лесно,понеже и да се върти бандита няма как да го разлееш  Peace
Терпсихора браво на Топчо,вече ходи а е станал и голям красавец..с тази чаровна усмивка и тези руси къдрици ще разбива женските  сърца  Laughing
Мо и вие в редиците на проходилите:) Бързо да се оправяш,че и ти му липсваш на малкия змей Wink
Рени да се оправяте и вие с голямото момче  Hug
А Рене не се ли завърна вече,голяма почивка направиха  newsm78
Хари аз нали съм услужлива,та да кажа вместо Янчето Mr. Green Ходиха в Македония с Анди,много хубаво било и пак ще отидат,само,че без детето Mr. Green
##bvlgari## и аз няма да слагам никакви допълнителни ваксини.Мен от тези задължителните ме е страх,та камо ли и други Peace
Първия учебен ден мина страхотно,децата се представиха много добре,а самото тържество беше супер интересно.С песни,модерни танци,почерпка и т.н. Много съм доволна.
Сега отивам да подвързвам учебници и да гладя униформи Hug

# 439
  • Шумен
Здравейте и от мен Simple Smile До сега не бях писала тук при вас, аз съм мама на близначки които на 24.08 станаха на годинка. За сега ще чета темите и ще се включвам от време на време че с две е малко по-сложно отколкото с едно на една възраст  Wink

# 440
  • София
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСЕКИ УЧЕНИЦИ! Да завършат успешно новата учебна година! Ние сме вече стари кучета - във втори клас  Simple Smile.
Добре дошли и на новите мами!
Това сме ние на морето, както бях обещала да ви се покажем.

А аз не съм за показване по бански  Embarassed

# 441
  • София
Честит първи учебен ден! Винаги ми е било някакси тържествено на 15ти Септември, а си представям мамите с ученици какъв кеф е  Heart Eyes

Привет, desitoo! Бих се радвала ако някой ден успееш да се включиш и да разкажеш по-подробно за вас! Би ни било предполагам на всички интересно Simple Smile

Дaни, много изискана мадама си имате! И да попитам волана за количка да не би случайно от интернет магазин да е? Че веднъж видях такова чудо в парка, но ми беше неудобно да разпитвам. И колко парички е, ако ти е неудобно тук може и на лични.

##bvlgari##, ние още не сме сложили всички задължителни, а допълнителни няма да слагам  Naughty

Сега очаквам да бъда понападната, писах срещи АБ, сега ако напиша и срещу ваксините Grinning

Hariela, моля моля за качамака не си права, че го пробутваш и никой не кълве. От както даде идеята аз давам и го харесва, просто забравих да го напиша.

За хомеопатичните би ми било интересно и на мен да ми кажете тези обикновенните как се дават. Ние до сега само тези с разрежданията сме давали във вид на перлички.

Tzvetche много сте готини! А как хапвате царевичка Simple Smile И на Тедо му давам, но по по малко, че ме е страх да не му стане тежко на стомахчето.

# 442
Здравейте, мамчета!

Честит първи учебен ден!

Една почерпка от мен, защото за мен това е специален ден - 8 години от годежа, 16 години от запознанството с мъжа ми, а също и 7 години от първите две чертички Simple Smile

Ние днес ходихме до работата. Аз със двете деца, че нали Олег беше болен, още не е на градина. Той нали е "кротък и послушен" пипна навсяке, прерови всичко и на двора от една ограда откърти един бетонен блок, който падна на крака ми. Сега съм го увила в лед и съм зеседнала пред компютъра. Мъжо викаше да ходим на доктор, да го снимат, ама къде с това щурото да куцукам по болниците ... дано само да си мине.
Бяхме на консултация. На мама миньончето е 8.400 кг, 73 см, отложихме ваксината заради вирусчето дето ни навести последната седмица.

Лиде, ние сега сме предучилищна, догодина ученик  Hug
##bvlgari##, аз не съм фен на ваксините, нищо извън задължителните няма да слагам
desitoo, добре дошла  Hug Две деца Simple Smile колко хубаво. Сподели повече, за теб сигурно не е лесно с грижите

Много хубави снимки от последните страници Simple Smile

Хубав ден на всички!

# 443
Хелоуууууууууууу и Честит първи учебен ден на учениците - специални целувки за първокласниците! Hug  bouquet  bouquet

Не можах да прочета всичко, но ще се включа с каквото мога! Simple Smile

Рени - Честит празник - днес е наистина много хубав ден за теб - много щастие и здраве на цялото ви семейство!

Десито - добре дошла - много ще е интересно да се включва по-често и някоя мама на близнаци! Hug  Разкажи повече - как се оправяш с двойните грижи!?

Ра-Ив - това за Бейби Вак е много интересно - и аз ще пробвам ако ни се наложи - тя в началото не се плашеше от прахосмукачката, но сега вече се плаиш и незнам дали ще може повече да я ползвам помпата с прахосмукачка! Иначе аз също съм много доволна от помпичката - направо е супер! Peace

##bvlgari## - ние направихме реакция срещу ваксина и сега не бих сложила нито една по собствено желание. Преди не мислех така разбира се! Така, че май никой не може да те посъветва и да му се довериш на 100 процента - решението си е ваше! Hug

Цветче - ех, как ме обзе носталгията по морето и по топлото време.......................... Whistling Страхотни снимки!

# 444
  • Sofia
Здравейте!   bouquet

Честит първи учебен ден на всички ученици и най-вече на първокласниците!!!   bouquet   bouquet   bouquet

Дани, имате си чудесна първокласничка! Жива и здрава да е, с радост да ходи на училище и да стане умница голяма!  Hug А каква е точно униформата на Вики? Много ми е любопитно, аз понеже обожавам униформи...  Laughing
А ти как по-точно приготвяш юфката с млякото и захар?
И мина ли му на Нико червеното гърло от ефизола? А той вдигаше ли Т или си го дала още в началото, преди да стане мнооого червено? А той какво ги правеше тези парченца - гризкаше ли ги или ...?

Добре дошла, Десито!  Hug Ще се радваме да пишеш при нас! Избрала си много хубави имена на двете принцеси!  Grinning

Лиде, аз кортизалия не съм давала, дори незнам за какво е. Нашата също дава хомеопатичните гранулки, които се разтварят във вода.

Ра ив, радвам се че Теди харесва качамака. И на Софи й е любим.  Grinning

Ренка, честити ти празници, мила!   bouquet   bouquet   bouquet Ти много си съчетала в една дата и все хубави!!!  Hug

Булгари, аз също няма да поставям допълнителни ваксини. Както писаха другите, настръхвам само при мисълта за ваксини, така че ...  Naughty абсурт!

Цветче, много е сладък малкия на плажа! Hug И как гризка царевичка ...  Joy

Долс, подейства ли антибиотика? Успя ли да го дадеш?

# 445
Здравейте от нас и добре дошли на новите мами  Grinning
Лиде, притеснена съм да, личи ми. Дано и при вас скоро се оправи положението   Hug
Дани и аз така пробвах вчера 2 пъти и двата пъти го повърна.
Хари, вчера го дадох с малко сок банан, но май пак го усети и започна да блъска шишето. Днес си го пи с млякото. Май действа, защото тази сутрин бяхме само с 37 Т сега пак е с 38, но пак е по-добре от 39 градуса.
Пак бяхме при педито и май малко се засегна, че вчера сме ходили при друг лекар, но нямаше как да не и кажа, защото пием друг АБ. Тя реши, че не е гнойна ангина, а нещо друго, което можело да мине и без АБ. Внукът и го изкарал и вдигал Т 39,9-40. Стояла цяла нощ, за да му смъква Т, но как да и обясня, че тя е лекарка и може да реагира, ако детето направи гърч или нещо друго, а аз мога само да се панирам. Не знам дали е от компреса, който напрвих снощи с изварата, но днес Ники си хапва по малко манджички. Вчера беше само на мляко и не искаше да погледне твърда храна  Grinning
reni_vm, честити ви годишнини, много сте ги събрали на една дата  Grinning
Tzvetche, голям сладур си имаш.
Не помня кой беше писал, че лайсните на ламината са изкъртени, но и нашите на там отиват  Joy Вече дръпна една и се опитва и други да докопа, но за сега още не може никъде да си вкара малките палави пръстчета.
Честит първи учебен ден на всички пораснали бебенца     bouquet
Да слушкат   umnikuu ,да не се правят на   nnnuu и да мислят повече за  smile3529, а не само за  1swing

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 16:25 от dolls

# 446
Благодаря за отговорите, момичета! Решението, разбира се е наше.

# 447
  • Варна
Здравейте, малки, големи и още по-големи сладурчета!  bouquet

Честит първи учебен ден на малчуганите и на майките им!  bouquet Представям си как се вълнувате. Hug

Добре дошли на новите мами. Разписвайте се по-редовно, че някои от старите съвсем забягнаха(то не че аз съм много редовна де Laughing)

Всички болни бебенца бързо да се оправят. Praynig

Рени, честити ти празници, как сте ги навързали само.  bouquet

Хари, и аз съм доволна от БейбиВак-а, но гледам да я използвам само преди сън да може да спи що-годе нормално, защото иначе колкото повече теглиш, толкова повече сополки се образуват. Бързо да се оправяте със Софи. Hug

Долс, бързо да се оправя сладкия Ники и да не те тревожи така. Ти антибиотика с кисело мляко ли му го даваш? Нещо ми се върти че млякото неутрализира действието му, но не съм 100% сигурна. За гърч, скоро на една приятелка детето вдигна 40 градуса Т, тя естествено се стреснала да не направи гърч, но от болницата са и казали че гърч може да се направи след 38.5 Т Shocked , нищо не се правило по време на гърч, не се пипа детето, само ако почне да повръща се обръщало настрани и като свърши бегом към болницата. Дано на никоя от нас не се налага да го преживее това. Praynig

Даниии, честита ти първокласничка, дано да прояви голям интерес към училището, че това я чака следващите 12 години. Joy

Ани,  честито ти проходило момченце!  bouquet

Дария е със сополи още, имам чувството че с капки или без хремата минава за едно и също време. Whistling Много кашля обаче от тези сополи, вчера я водих да я видят да не би да е тръгнало надолу, слава богу нищо няма. Да ви кажа почва все повече да разбира, сега и давам по 3-4 вида хапчета, имуностимулатори и т.н., първо не иска да ги пие и почва да пълзи и пищи, аз и казвам " Така или иначе ще ги изпиеш доброволно или не" Joy , тя идва при мен първо почва да върти глава и после отваря устата. Laughing През ноща почва да кашля по някое време и като свърши вика "Оххх", все едно и е писнало да кашля Laughing, много ми е сладичка Heart Eyes, само да се оправя по-бързо, че я мъчи тази кашлица, иначе успя и нас да разболее. Crazy Побърква ме с това че не иска да спи, ако имам второ бебе, ще си го поръчам по-поспаливо. Blush

Ами май е това, нещо не виждам много хора да пишат като Амбишъс, Глупи, Аси и т.н. да не изброявам, но то така ще е вече, като почнем работа всички съвсем ще замре темата.

# 448
  • София
Честит първи учебен ден! Да им върви на малките ученичета, да имат една ползотворна, забавна и лесна учебна година, да научат много неща и да си пишат сами домашните,че мамите да имат време за форума   bouquet  bouquet  bouquet

Ивушо, и вие? Ужасно съжалявам,че и Дари е с антибиотик! spoko

Мо,да се оправяш бързо! Най-важното е,че Митко не е болен, а и ,че имаш помощ за гледането му в тази ситуация! Да го цункаш него и Ема, поздрави и на Ели!

Шайн, много забавно с кофата за токсични отпадъци- направо си представих перфектните майки на площадката как са гледали Белослава  hahaha

Рени, вие също да се оправяте!Леле, направо е ужасно как всички се натръшкаха в това смахнато есенно време!И дано да ти се размине с крака, да не е нещо по-сериозно! Честити ви и хиляда повода! Да сте живи и здрави, дълги години да ги отбелязвате!  bouquet

##bvlgari##, добре дошла! Нищо не мога да  кажа за ваксината, не сме я коментирали с педиатъра и не зная. Включвай се в темата вече!

Дани, много хубаво семейство сте! Да й върви по вода на Вики! Много готино,че има униформа, аз много се кефя на разни красиви униформи. Днес видях две момичета, страхотно облечени и някакво чувство ми остана,че учат в елитно и уважавано училище.Та, приятно гладене и подвързване на теб, де  Mr. Green Simple Smile

Лидия, аз си мисля,че всичко е ок с Макси, той нали си е гумен, както ти казваше преди, предполагам, че нещата са свързани и реално проблем няма. Но, разбира се, най-добре да си го погледне специалист и ти да се успокоиш! Честито ви бебе-братовчедче, да е живо и здраво!   bouquet

Деситоооо, добре дошла и ти! Аз те забелязах наскоро в някаква тема и ми направи впечатление, че близначките са августовски бебета, а не си писала никога при нас. Сега е моментът да почнеш  Grinning

Цветче, супер сладки снимки! Как сладко хапва царевичка човечето! Hug

Хариелка, забравям и аз все да ти кажа,че Топчо много одобри твоя качамак. Ние имахме вкъщи,защото баща му много обича, та взех,че му направих по твоята рецепта и като го излапа се разплака чак. От тогава това е сред редовните закуски- бърза, лесна за приготвяне и много, много вкусна! Hug

Гери, да се оправя бързо Дари! Много е тегаво да ти е болно детето! Хитруша е тя, как ти се дърпа,но като разбере,че няма накъде и всичко си изпива! Сладунка малка!А за поспаливото дете- и аз си мечтая за такова!Е,не може веднъж на ден по 30 минутки да спи моят бандит, просто не е честно, и ние сме хора! Laughing

Долс, отново с пожелания за скорошно оправяне! thumbsup

Ра-ив, казвай си за ваксините каквото си искаш, никой не може да те напада,имаш си мнение и си си в пълното право да го изразяваш. В крайна сметка никого не задължаваш, само споделяш,а това правим всички тук! yes

Мариелка, много е сладък Алекс! Другата седмица,ако идвате някой ден към нашия квартал звънни ми за една дъъъълга разходка!  Hug

Сандра,успех с решението на проблема с квартирата! Дано намерите нещо много добро и на прилична цена!

Такааааа, сега ако пак съм пропуснала някого ще е много тъпо, защото се постарах много този път, но тъй като и този пост го пиша от часове е възможно и  това да е станало. Но не ми се сърдете,де! Blush

А ето ви и  снимки, да видите къде пипкат малките ръчички като никой не ги спира. Ако знаете колко пръст имаше изровена от саксията после, но поне го оставих детето да се наиграе и да му мине меракът  Joy

# 449
  • На плажа
Гануше,така е.Все по-рядко ще пишем,но въпреки това,темите ще съществуват.Поне така се надявам,понеже не мога и ден да пропусна и да не влезна да почета Wink
Милата Дари,сигурно много се е измъчила,но ти си права,и с капки и без все за седмица минава хремата.Бързо да се оправяте  Hug
Благодаря на всички за пожеланията към моята ученичка,дано не секва ентусиазма,който я беше обзел днес през всичките години  Peace
Хари,да ти кажа Нико не ми вдигна тогава температура,ама и той почти не е вдигал.А иначе го дадох след като не му помогна осцилококцинум,но и гърлото му не беше много червено.А парченцата бяха съвсем малки и той си ги въртеше из устичката и си ги изяждаше Peace
Униформата на Вики се състои от риза с дълъг и къс ръкав,блузка с къс ръкав,карирана поличка,панталон,елече и вратовръзка.Много са елегантни и и отиват Wink
А пък юфката с мляко и захар я приготвям,като първо я сварявам с вода,после добавям мляко и я оставям да клокне малко на котлона,махам добавям малко захар и бучка масло и готово.Става вкусна и разнообразна закуска Peace
Ра-ив волана е в комплект с количката,не съм го купувала отделно  Peace

welcome на новите мами,дано да  имате повече време и да се включвате по-често  Hug

Цветче страхотен е дребосъка на морето,за съжаление не виждам снимката с царевицата Wink

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 12:52 от Дaни

Общи условия

Активация на акаунт