АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 129
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Девойки ще съм бърза, че клюмам вече.

Мариелче и ние сме при д-р Оги, ама в понеделник...

Александра, много късмет ти изпращам, за да минете в хубава пътечка на живота.  Hug

Мами, нас във вторник ни биха МПР ваксината и сега гледам на рамото от страната на боцкането са излезли колкото монета някъде ситни пъпчици. Нещо взех да се шашкам... Стискайте палци да е само това и да мине.

Фликс и моят блъска всичко в земята и аз все му се карам и му обяснявам, че ще си счупи играчките и няма да има и ала бала...накрая пак са натряскани, ама май започва да схваща.

Преди малко много мило ми стана. Бяхме взели книжката му едната и аз по картинките обяснявам къде е зайчето, мечо ... и той като ми хвана пръста и го слага върху някоя картинка и чака да му кажа какво е. Страшно готин!

# 661
fliks - споко, ще клекна   Mr. Green Като по4не да му мръзне дупарата ще сложа и 2 4орапогащника даже  Joy Ама защото така съм свикнала да го обли4ам, затова. Аз ританки не съм му обувала и оттам някак си май ми дойде тази идея  newsm78 А за агресията - и аз си го мислех преди малко - пушех си цигарка и умувах. Дали аз не съм виновна за тази агресия като все нещо върша и не си играя достатъ4но с него, 4е все местихме квартири, бягахме по лекари и изобщо вниманието и гушкането са били за сметка на нещо за свършване  Tired  ooooh! Да не говорим, 4е и ние сме по4итатели на по-гръбите игри като по-силно викане или хвърляне на висо4ко (от новороден се хилеше на това) и като цяло и аз май съм по-избухлива и дали не му се е отразило и сега да си дава отражението  newsm78 Преди малко ме охапа за гърдата близо до зърното и щях да се побъркам от болка. Реших да се направя, 4е пла4а и нашия и той наду гайдата  hahaha  Mr. Green Друг да каже, аз съм на твоя хал  Hug
Мариелка - страхотна новина  Hug Ще стискам палци и на гърба, където нямам само и само да се окаже, 4е може да спестите на Алекс4е болките и неразположенията, а и вашите нерви разбира се  Praynig Нямам търпение да се похвалиш с хубава новина  Hug
г-ца Кобрети - много ще ви стискам палци да се 4увства Мими там в свои води, но съм сигурна, 4е ще и хареса  Hug С мама и тати на едно място, с мили и топли хора като испанците и с по-топлото време просто няма как да не и хареса  Peace А каква беладжийка си имаш само...  ooooh! А мен ме къса ве4е кръста с това кюфте - неходещото да го мъкна постоянно  Crossing Arms За игра4ки  newsm78 Музикални - ще надуете главите на пътниците, ама да не ти пука, а какви...ние си играем много с вде големи влак4ета, които не са подходящи за самолет. Също с куб4ета за пъхане с тия фигурки (ама го обясних). На фишър прайс има едно по-малко 'кутия за бисквитки' : http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Toys/Activity-Toys/Laugh-an … 0Shape%20Surprise
Oт 6 месе4ен си играе с това и още не му е писнало  hahaha Друго - нещо подръ4но като кутийка с нещо дрънкащо вътре или нещо, което да може да се отваря и затваря, мисля 4е това им задържа по-дълго вниманието.
Славен4е - опитвала ли си да слагаш малко бульон в манджите  newsm78 Моя пумпал така прояде на мама булама4ите  Joy
Амбишъс - ами така става като ходи на градина и яде какво ли не  Joy Разказаха ми играта на всякакви видове захранвания  hahaha Ако ти кажа какво е ве4ерял днес ще паднеш  ooooh! Ама доволно се натъпка детето то4но след 150гр 'пала4инки с ябълков сироп'  #Crazy
долс - много сте хубави  Hug А тия ку4ета  #2gunfire как няма да се оплашиш  ooooh! То направо ще сма4ка детето  #2gunfire Да ги сортват ве4е тия неща в бг, 4е как ще се прибирам догодина направо незнам  newsm78
Айде, 4е сериала идиотския ми по4на с едно уиски и съм мортос след 15 мин  hahaha

# 662
  • Бургас
Добър ден!Пак скиторите,а?Иш полегна и аз ще пийна кайВенце.Чувствайте се почерпени   food010

Лиде,благородно ти завидях за цигарката.Аз ги отказах след едно боледуване преди 2 години и сега дима страшно много ме дразни,но МНОГО ми липсва точно спокойствието да си откраднеш време за една цигарка.Честно,с нищо не съм успяла да го заменя.  Rolling Eyes  smokeuu
Малко се изумих от цената на играчката FP-това при нас ще е поне 40лв. само и единствено,защото е FP.Да им се не знае... #2gunfire

СилвиД,не знам защо има пъпчици,дано не е това,което си мислиш.А защо и вие сте при д-р Оги?

# 663
Фликс  Hug и аз ти пожелавам съвсем скоро да се похвалиш и ти! Направо страшно ви се радвам на огромното желание да имате второ детенце толкова скоро след първото Simple Smile И мисля, че това си е огромна смелост! За 'агресията' мисля, че е нормална за тази възраст, но и аз бих обяснявала със сериозен тон, че така не се прави. Анди не проявява такъв тип държание, но понякога ми се 'кара' и тръшка като примерно не й давам да ходи някъде или да вземе нещо. Не може да ги оставим на самоотглеждане с мисълта 'то това сега е фаза и ще отмине'. Трябва си постоянно говорене и обясняване. Свекърва ми в това отношение е връх - тя винаги има супер много търпение, което аз разбираемо понякога губя като съм с Анди нон стоп.

Мариелка, браво на малкия, че бързо преодолява болежките там долу!  Hug

# 664
  • Бургас
Аааа,не-не ми стискайте палци за бебе  Naughty Рано ми е още  Joy
За нещо друго ми трябва.Ако стане,ще се похваля.

# 665
Аааа,не-не ми стискайте палци за бебе  Naughty Рано ми е още  Joy
За нещо друго ми трябва.Ако стане,ще се похваля.

Ох нещо се обърках  newsm78 Не бях прочела в твои постове, че искаш бебе, но момичетата ти пишат, че ти стискат палци и ти скоро да се похвалиш.  #Crazy newsm78 Joy Ох ще ме умориш  hahaha Joy Освен и аз да кажа, че искам да ми стискате палци, тъй профилактично, пък каквото стане  Joy

# 666
фликс - знам, 4е цените на игра4ки при вас са ужасно надути, но такъв тип игра4ки тук има много. Да ре4ем всеки бебешки магазин си има тяхна версия и са по-евтини и вършат същата работа. Аз примерно го пуснах, ама тия са за убиване с цените  #2gunfire Наистина незнам как се справяте финансово с отглеждането на деца  Confused  Rolling Eyes Замислих се, ако живеех там и без помощ от никой, на квартира и т.н. какво щеше да ни е положението ... трагедия. Наистина съм щастлива, 4е си отглеждам детето тук и мога да си позволя вси4ко, което си харесам да му го купя. ох...  Stop

# 667
  • На плажа
Лиде ГОЛЯМА трагедия бих казала.Стой си там,и за теб хубаво и за детенце.Сестра ми е в Испания.Мъжът и има добра работа,Свекъра  и свекърва и са там,тя обаче ,а и мъжът и драпат да се прибират,че и апартамент си купиха в Плевен.Ама как ще изкарват ,не знам,при положение ,че са свикнали на друг стандарт.
Твоето момче много напред със захранването,а.И палачинки им дават. Laughing
Янче страхотни рецепти даваш.Аз как обичам да правя сладкиши,не е истина.и сега,като се застуди и си останем в къщи ще се мятам cook
Славенче голямо улеснение е кухнята,но като не ги долюбват децата манджите....И Нико беше записан,ама го отписах.Започнах да му готвя,не е трудоемко и по важното е,че много му харесва. Peace
Кобрети за поредем път ме караш да се смея с твоята мома Joy Палавница ще излезе,а Grinning
Аз те съветвам да вземеш една раница с Много играчки и периодично да вадиш нова.Така ще и задържиш повече вниманието,защото,колкото и да и  е интересна една играчка,пак бързо ще и омръзне.А също и нещо за гризкане-солети,бисквити,някакви гризини и т.н.
Мариелка и от нас много стиснати палци  Praynig Искренно се надявам да ви се размине операцията Hug

Силви Д. и вие на уролог,защо така ?Лекаря ви ли реши или вие по собствена инициатива  newsm78
Янче и аз съм на мнение,че трябвада знаят граници тези деца,дори и от сега.Въобще не са малки.Опитите за тръшкане веднага прекратявам с остър тон и лош поглед smile3516
Гледам да не омеквам и неща ,които са забранени ,да не разрешавам след малко сълзи,защото веднъж свикнат ли така,после дупе да ни е яко.Евала на свекито ти,моята пък му казва днес"Не може баба на терасата,а той започва да пуска едни огромни сълзи и тя-ама какво ще правиш там,виж ,няма нищо"И съответно му отваря вратата и той е много доволен.Направо побеснявам,ви казвам #Cussing out

Днес при нас е циганско лято,много топло и без грам вятър.Сутринта направихме едно хубаво кафенце с дружките,а довечера ще излизаме по женски.Цяло лято никъде не съм мръднала и чакам с нетърпение вечерта.Хайде за сега това е от мен   love001

# 668
  • София
Привет,
малкият ме побърка тази нощ - сутринта се прикачи и ту на ендтата, ту на другата. После реши, че в 6 се е наспал...някак го задържахме в леглото, набутах и дентокинд, че май зъб расте...спа до 10 ама с прикачвания... Аз съм като терминатор днес и само му се карам, че хвърля и блъска. Мисля да правя наказателен шкаф - каквото хвърли и тресне нарочно, ще ходи там. То с обяснения, с викане, с нищо не става...аман.

А на доктор Оги ще ходим понеже и 2ата тестиса ту са му в торбичката, ту са му някъде горе скрити. Та дори не знам дали достатъчно време стоят, където трябва...Поразчетох се нещо и излезе, че ако не се вземат навреме мерки може да атрофират, а педи-то само каза щом слизат всичко е ок и дори не погледна...

Отивам при ревльо, че яко квичи на баща си нещо...

# 669
Ако тестисите слизат и се качват, значи са " асансьорни ". Ако стоят само горе, значи се налага оперейшън! Ако събира вода, налагайте компресче с риванол за седмица, но нощем само...Дари така се оправи..И той е с асансьорната работа, ту има, ту няма...

# 670
Дани, Мариелче, за този кекс мога да заложа нещо  Mr. Green, че наистина ще ви хареса, особено във версията с плодовете по избор, които изброих и ядки - ако обичате! Откакто съм тук и ми дадоха рецептата го правих 3 пъти (с малини и орехи) и още ме карат, ама вече много се освиних и казах не  Whistling  hahaha

Дани, ама абсолютно! Че трябва да са ни щастливи децата трябва, че не трябва на всичко да казваме 'не' и да повишаваме тон и трябва да им даваме възможност и самички да учат кое трябва и кое не, също! Но в никакъв случай не трябва пък само да седим настрана и да даваме да си правят съвсем каквото поискат. Едно, че ще ни се качат на главата, друго, че в крайна сметка преди всичко трябва и да са здрави! Възпитани също. Въпросът на всичко е в мярката Simple Smile И да ти каза понякога като кажа 'не' тя прави точно, което не трябва- нормално  Laughing Но с постоянство и търпение все повече започва и да разбира и да слушка.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 17:58 от Бърборанка

# 671
Здравейте мамчета  Wink
Трейси честито мила.Лека и безпроблебна бременност  preggo stork-girl
Мариелка радвам се,че адашчето е добре  Hug Аз затова не смея да водя Алекс на уролог.Много ме е страх вече с това забелване.
Аз пък въобще не съм забелязала на Алекс да му се местят тестисите.Не разбирам даже хич как така се местят.Мъжо ми разказа,че на него като малък му се били оплели и го боляло адски много.Знам ли на Алекс май всичко си му е наред според думите на мъжо.Аз не разбирам хич от тея мъжки му работи  Embarassed
Лиде не се притеснявай със захранването.Моето свеки даде на Алекс паланичка,а днес и захарче гледам дава  #Crazy #Crazy #Crazy Аз и викан нееее.Вчера пък му дала студено грозде,а аз изрично съм предупредила нищо студено  #Crazy
Мойто диване като му повишя тон ми се хили  Shocked а понякога се разплаква и идва да го гушкам.Ние в момента сме на тема отбиване.Ама доникъде не сме стигнали  smile3518  явно никога няма да успея да го отбия.Алекс е пристрастен към цици.Аз си мисля дори,че заради кърменето неще да седи на ясла.От известно време хич не яде.Аз сядам да го храня той взима лъжицата и ме храни мене  ooooh!
Александра дано при вазе се оправи всичко по бързо  Praynig Hug
Рени как мина срещата?Венци спря ли да се буди нощем?Ако намериш време ми прати снимки  Simple Smile
Надявям се да не пропуснала някой.Аз си чета редовно ама време да пиша не остава.Сега ще излезнем за малко,че цял ден никъде Алекс не е излизъл в това време и полудява.
Янче  я пусни и някоя рецепта  за манджа свързана с картофи.Въобще не знам кво да готвя вече.Ние с мъжо ядем всичко свързано с картофи.  Laughing
Хайде ставам,че прекалих пък сега  Laughing

# 672
  • В друго измерение
Ехо, привет момичета!

Вчера помолих мъжът ми да купи малко чушки, той донесе 2 кашона... Joy Joy Joy Сега единият кашон чушки трябва да се изпекат, обелят и наредят във фризера, ама нещо не можем да се разберем кой да го направи... Joy Joy Joy

Фликс - мерси Simple Smile, добре си ме преценила  Wink. При нас агресия няма, но понякога се дразни на нещо и изведнъж почва да нервничи, хвърля и т.н., но е за малко само.

Силви.д
- температура и обрив е доста честа реакция от тази ваксина, чудя се защо доки не ти е казала. Това е ваксина със живи вируси, все едно прекарваш заболяването, затова е възможно да има обриви подобни на шарка. Не се притеснявай, трябва да отмине. Много умен Бобчо, как показва на книжката, моята едно изречение не иска да изслуша, направо прелиства страниците напред Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Стискам палци за д-р Оги!

Мариелче
- и на вас от сърце, този доктор има доста добра репутация, дано мине Алекс без операция!  Hug Hug

Ганушке
- когато попита за меда, забравих да ти кажа, че отскоро давам клеева тинктура на детето, по съвет на д-р Михайлов. Това означава ли, че съм въвела меда вече? То, аз пиех клеева тинктура и миналата есен заради свинският грип, докато кърмех, по съвет на Хедра.

Лиде
- вярно е, че тия съвсем ти развалиха захранването... Joy Намерих клеева тинктура и сребърна вода онлайн, доставят в цял свят, ако искаш ще ти дам сайта да си поръчаш, и двете са чудесни имуностимулатори, ползват се при вируси, настинки, а сребърната вода дори действала много добре при рани и т.н.

Дани
- приятно прекарване на излизането по женски, да разправяш после къде ходихте и какво видяхте Simple Smile  Hug

Г-ца КобретиJoy Joy и моята е същата, аз вече не помня по колко и какви бели ми спретва ежедневно. Къде отиваш в Испания, ако не е тайна? Поне зимата ще ти е мека там...

Рени
- Савана е като Венци, щом аз отворя очи и тя също, на момента  Shocked, да не би случайно една минута да ми остави свободно време. Затова си мисля, че като почна работа тя ще става с мен към 7:30, а сега спи до по-късно.

Янче от Видин
- какво става, почна ли лекции, как ти се струва?

Савана от 2 дни се буди към 8, вместо 9. Явно ме подготвя за по-ранното ставане като тръгна на работа.  Grinning

Момичета, дайте рецепта за кремчета с прясно мляко, но без нишестета и прочие, има ли изобщо такива? newsm78 Аз ще потърся и грис тия дни, но ми се иска да знам повече рецепти. Мерси предварително!   bouquet

# 673
Амбишъс - грис трябва да има навсякъде (semolina), за друго мялко с ориз и канела, но моми4етата казаха, 4е се вари ориза на тих огън 1ч, за което аз реално нямам такова време и му го купувам готово, а гриса става много бързо, но Макс нещо не му е фен, а имам страшни коли4ества  ooooh! Вторник идва на мъжо сестра му на гости и съм и поръ4ала клеева тинктура, дано да я е взела, заедно с осцилококцинум, прах4ета за разтройство 'смекта' и непомня още какво беше, а и свещи4ки за висока Т да си имам под ръка. За сребърната вода май на капки за нос ставаха и какво още  newsm78
Яна_вд - мовто 4ове4е пък писах, 4е в4ера ме охапа по гърдата и гледам имам си и откъснато 4ак  #Crazy А вие кърмещите още не ви знам как се справяте със зъбките  ooooh!
Мъжо излезе от банята и се мятам да готвя и 4истя, 4е в понеделник се оказа, 4е имаме 4ас за педиатър и документи да оправям на друго място, а улицата ни ще е затворена за ремонт  Rolling Eyes Ще паркирам на друго място и ще е голямо разкарване с детето до там с коли4ка, разопаковай, опаковай, рев и сополи, пъвания и глезотии ще са на 6  ooooh!  Tired Ама дано пък ми дадат по-бързо 4ас за ортопед да му видят кра4етата.
Да ви кажа пробвах си 4ове4ето със стафиди и на втората така се задави, 4е изкара половината си обяд на фонтани  ooooh! Какво ще ме лъжат в детската, 4е си ги яде вси4ките  Naughty Аз си познавам детето и знам, 4е това неможе да го дъв4е  Crossing Arms Яли са му ги у4ителките, а то милото е седяло гладни4ко  Thinking Сега като им ги забраних поне ще яде банан4е или кисело млякце  Praynig  Rolling Eyes

# 674
Амбишъс, отивам в северна Испания, Леон е града. Няма жеги, но зимата е мека, да падне до минус 2 градуса.  Wink  Пък ако валне и малко снежец, градския транспорт спира, такситата не си вдигат телефоните и децата излизат във ваканция.  hahaha Joy Joy Аз бях слушала, ама не вярвах, но преди 2 зими го видях с очите си. За кремчета с мляко, в детската кухня правеха и мляко с жито, май ашуре се казваше това. newsm78  Иначе един от най-сполучливите им десерти с прясно мляко, който продължавам да правя вкъщи, защото Мимче много го харесва, е млечна баница.  Домашна юфка, натрошена, се изсипва в тавичка с масълце и се бута във фурната. Междувременно се разбива литър мляко с 4 яйца и захар по преценка и се залива юфката. Поразбърква се да се напои хубаво и се пече до втвърдяване. Ако е за възрастна консумация  Mr. Green може да се ръсне и с пудра захар. Всъщност, сега зацепвам, че при теб едва ли се избиват да продават домашна юфка, ама пък ако някой друг се чуди какви десерти да джурка... За белите, сега се сещам, че май ти беше писала за пуснатата вода във ваната? Направо ме стресна тогава, като си помислих как е могла да се ощави калпазанката.
Лиде, аз давах на Мими стафиди, ама тя просто ги плюе. Не ги харесва, с гълтането няма проблем, на моменти такива големи парчоци съм я виждала да преглъща, че ме втриса. Даже веднъж й се насълзиха очите, ама не се отказа дивака, глътна си парчето цяло.
За захранването, нашето отдавна отиде по дяволите, ама вече не ми и дреме особено. Не е малка. Поне отначало всичко правихме както си пише по книгите. Сега е яла какво ли не, проси си като циганин и й даваме всичко. Хубавото е, че някои вредни нещица просто ги пробва и не иска повече, като шоколад и бонбонки примерно.  Мисля си, че ако упорито й ги отказвам, с времето ще провокирам все по-голям интерес.
Фликс, това с цигарката все едно аз съм го писала. Безценен момент, да кажеш отивам да изпуша една цигара, и всички с разбиране да те оставят на мира /в моя случай защото са пушачи  Laughing/ За агресията, и аз съм се замисляла над този проблем. Нищо градивно в игрите й - да строи, да реди... не, бутане, трошене, хвърляне, боричкане и т.н. Днес разговарях с група баби, на възрастта на моята майка, с внучета, които твърдяха, че днешните деца са по-нервни, по-агресивни от техните. Не знам, динамиката на съвременния свят ли им се отразява, какво ли?И съм склонна да вярвам, че е така. Или ги глезим много. Преди време, дето са ги хвърляли на нивата и са отивали да копаят, бебето дали им се е тръшкало, мрънкало и викало "ньеееее" ?  Или пък бабите с които говорих, са позабравили какво е да гледаш малко дете?...
Бърборанке, лека-полека се превръщаш в майстор-сладкар ми се струва. Много ме блазни тоя кекс, ама ще изчакам да го джуркам в испанско, щото тука сама ще го ям, пък ще се чудя що не ми влиза дупето в дънките после.

Общи условия

Активация на акаунт