АВГУСТинче ходи и не спира, за мама вече няма мира.....тема № 22

• 28 128
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Ох момичета, все ви чета, чета и като дойде момента да съм ви изчела и да понапиша някой ред или някой на някъде ме дърпа /малката или големия/ , или станало много късно или пък вече е станало време да си тръгвам от офиса /понякога и от там чета/  Mr. Green

Първо да чиститя на ТРейси вълнуващата новина, честито миличка , да изкараш една спокойна бременност и здраво и послушно бебче на финала май месец  Hug

Г-ца Кобрети , каня се от преди да ти кажа за занимавка за полета - при нас върши работа един пакет с мокри кърпи, който съм го зачислила за игра  Mr. Green купих едни по-евтинджок мокри кърпи, даже са с капаче и Деси много обича да ги вади една по една а и в същото време бърше с тях. Пада голяма игра....после ги набутвам пак в пакета и така до следващия път. Пробвай дано и хареса на Мими Simple Smile
ДРугото , което харесва Деси е някое шишенце с капачка и тя да я отвърта и завърта. В момента си играе с едни шишенца мостри на детски шампоанчета- хем има картинки с бебета , хем си имат и капачки а са малки в същото време и не заемат място.

От две седмици някъде забелязвам, че има по-осезаемо отношение към книжките. Не напразно и на прощъпулника си хвана книга  Wink  
Между другото горещо препоръчвам книжките от ето тази поредица за най-малките:
http://www.book.store.bg/p38424/pyrvite-mi-knizhki-dumichki.html

Ние имаме за "Думите" а има и още няколко варианта.
Картинките вътре са снимки и са мноооого реалистични. Има снимки на шапка, обувки, рокля, яке, ръчички на бебе, краченца, лице на бебе, масичка, столче, шише за мляко, ябълка, чаша, купа и други подобни предмети от ежедневието на нашите бебета. Деси си взима книжката и обръща дупе към мен, което означава "мамо вземи ме да гледаме книжката"  Joy  аз и казвам предметите , някой тя озвучава а последното , което се опитвам да я науча е аз да и казвам "къде е патето, я го намери" /например/ и тя го търси из книжката, но не се получава с всички предмети. Като че ли търси само тия , които познава по-добре. Ама малко по малко ще се научи, няма за къде да бързаме.

Чакайте да публикувам до тук поста, че да не вземе да изчезне и ще продължа с писанията  hahaha

За сребърната вода - има дезинфикциращо действие при кожни инфекции, акне, труднозарастващи рани, грип, астма, бронхит, синузит, хепатит, диабет, алергии, колити и др.  /преписах го оъ шишенцето  Mr. Green/
Лично аз го давам в неразреден вид по две-три лъжички във водата за пиене и също капя в носа при хрема в съчетание с клеева тинктура. Веднъж на Митака чурката се беше зачервила нещо и му правех промивки сутрин и вечер с водата, за три дни всичко отшумя.
За малката вчера взех "МултисаностоЛ " да и давам, че да видим как ще и действа.....ама точно от вчера вечерта се разсополиви нещо.....дано се оправи до понеделник, че аз имам работа първите дни от седмицата а гледачката така се шашка от болни деца, че чак ме плаши  ooooh!

Между другото "Цитросепт" са изкарали детски сироп за укрепване на имунната система и го взех за баткото пък него. Аз лично съм много доволна от Цитросепта и се зарадвах като видях, че и за деца са направили.

Темата за Вигантола изчетох цялата....малко повече шум и смут се внасят ми се струва. Аз да ви кажа честно вигантол съм давала десетина пъти от както се еродила Деси. ЧЕтох, четох и реших, че вредите са по-големи от колкото ползите от него. СКоро питах личната за фонтанелата - опипа я , каза, че има време до годинка и половина, и че важно е, че ръбовете на фонтанелата не са меки а твърди а това че е още отворена не е проблем. Аз не съм и казала, че не давам вигантол де Wink а и като си погледнах  и моето шишенце одеве - ами и то е от злопулучните партиди  newsm78 май по-добре съм направила като е съм го давала.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 23:24 от magare

# 676
Кобрети, все искам да ти напиша какво удоволствие е да те чете човек и все се разминаваме някъде по страниците Hug. Мими е Мимче Белята Laughing. Днес разказвах на мъжа ми за нея и падна от смях с червилата в пералнята hahaha Joy.
Благодаря за идеята за млечната баница. Hug
Амбишъс май търси идеи без глутен Wink. Аз се сещам за мляко с овесени ядки и добавени сушени плодове( става много вкусно и не е необходимо да се подслажда), малеби( прави се с оризово нишесте и е без глутен), крем карамел( но без карамела Laughing). Мисля, че при крем- карамел яйцата минават достатъчна термична обработка и не е проблем да се дава на децата.По мои спомени се печеше към 40 мин.Може 1 л. мляко да се направи с 4 яйца, което разделено на порции няма да е кой знае какво количество яйце за детето.Е, няма да стане толкова стегнат, но все пак...
Още мляко с грис в различни варианти.
Амбишъс, разби ме с печените чушки Laughing.Мъжът ти не са ли го гледали странно, като е купил два кашона:lol:. А сега , ако врътнете и една домашма лютеница, ще оберете точките там LaughingОх, мили спомени от детството....
Стела, честит ти рожденник със закъснение Hug! Нека СИЛАТА бъде с него Wink!
Бърби, аз само ще се облизвам покрай твоите рецепти, щото време нЕма ooooh!.
Дани, приятно прекарване довечера Hug.

Мацки, колко риба давате на децата? Днес Белослава си омете 1/3 ципура и ако не я бях спряла, щеше да продължи, но мен ме достраша.

За границите и забраните, мисля, че трябва да са основателни.Забранявам неща, които са опасни- контакти, стъкла, улица .Но бъркане в шкаф- ако има опасни неща, по-лесно е да ги преместя, от колкото да спирам детето от всичко. Като се замисля, спирам Белослава от много малко неща, но като че ли по-скоро предотвратявам дадена ситуация, преди да се е наложило да казвам "не". Като цяло съм изумително спокойна с нея , но отчитам, че това се дължи и на факта, че половин ден сме разделени и гледам по различен начин на всяка секунда, прекарана с нея.
Аз съм възпитавана така. Нямам спомени някога някой да ми се е скарал за нещо.Дори и в най-далечните ми спомени от детството. Но съм била изключително кротко дете.

# 677
  • Бургас
Днес мислех,че ще сме селянчета,но времето сутринта ни подлъга и си останахме градски  Laughing
Бихте ли ме светнали защо отново като пиша и текста в кутията ми се мести,след като написаното стане по-дълго (не знам как да го обясня  newsm78).Скоро някой беше писал за нещо подобно,но не помня.С Мозилата нямам този проблем,но съм свикнала с Интернет Експлорера,а по него нищо не сме променяли.

Магаре,това с мокрите кърпички е много добра идея-мисля,че и при нас ще е от полза.Браво на Деси за интереса към книжките и съдържанието им   Hands Clap

Госпожице Кобрети,много ми хареса това "ньееее"  Joy Склонна съм да го вярвам това за по-агресивните деца,просто защото правя сравнение между моя тийнейджърски период и сегашните "младежи" (каза дъртата баба  hahaha ),примерно.А че бабите са забравили е 100% сигурно-аз не помня вече какво правех по цял ден,когато Марти беше на 2 месеца.

Лиде,както ти завиждах леко И благородно  Flutter за възможността детето ти да бъде отглеждано при по-добри условия от БГ-реалността,започвам да си променям основно мнението.Как ще го оставят Макс гладен,като цяло?Още повече,че беше болничък и трябва да се възстановява?Възмутена съм  #2gunfire А това за играчката е поредния пример как хем българите разполагат с шепа стотинки,хем се налага да плащат по чорбаджийски тарифи.Ама хайде да не я зачекваме тази тема,че ... ooooh!

Освен и аз да кажа, че искам да ми стискате палци, тъй профилактично, пък каквото стане  Joy

Давай,Бърби,то с миролюбието,търпимостта и взаимната подкрепа,които са се настанили при нас,мисля,че излъчваме положителна енергия като за целия форум,поне  Two Hearts

Амбишъс,добре,че не си казала на мъжа ти,че трябва да купи чушки за зимнина  hahaha

# 678
А, те стиснатите форумски палци са си жива легенда Wink

# 679
  • Бургас
Фликс, тва за чушките ме разсмя и мен  Laughing

А за по-спокойните деца - свекърва ми като беше на гости в Америка да гледа племенничката и направило впечатление как там самите деца пък са по-спокойни. В училище няма да се блъскат да викат, да крещят.....нареждат се казва двама по двама, взимат си раничките и си влизат културно за ръчичка. А тук - стой та гледай какво става като бие звънеца.
Но и майки не видяла там като тук да се карат - да се чува викане след децата "Ще ти скъсам ушите, ще ти счупя главата", и други подобни  Joy

# 680
  • Ах, морето
Здравейте. Влизам да ви се похваля, че днес Деско направи първите си самостоятелни крачки. Знам, че на повечето от вас децата сигурно бягат вече, но за нас това е ново постижение! Аз едва от 2-3 дни го забелязах, че стои прав съвсем спокойно, без да се подпира и днес реших да го пробвам дали ще върви, без да го държа за ръчички (хвана ли го, увисва на ръцете ми и не стои стабилно). Отначало постоя малко на едно място и после започна да прави крачки - първо 2-3, после стигна до десетина сигурно. А аз мислех, че сме далеч от прохождането.  Grinning

# 681
  • Бургас
newsm23  Забравих да кажа - от както си имаме татко в къщи,Марти е по-весел,по-бъбрив,хапва по-нормално и започна да се пуска да стои сам прав.Даже днес направи 2-3 крачки сам,местейки кубчета от едната до другата част на дивана..Далеч съм от мисълта за прохождане,мисля,че не е достатъчно стабилен,но има коренна промяна към по-добро от 2-3 дни насам.  Hands Clap

Ааа,Веси ме изпревари  Joy Браво на Деско  smile3501

# 682
  • Бургас
ЕЕееее браво и на Деско и на Марти за първите самостоятелни стъпки  newsm68 Да крачат все по-смело напред, повече белички и безаварийно прохождане по-нататък Mr. Green

# 683
Браво на Деско и Марти  Hug
Веси - как ще ти се смеем и ние сме от назадналите  hahaha
Сега с мен ще се посмеете, ама айде  Mr. Green Макс снощи се въртя като пумпал в коритото, а тази ве4ер нестига, 4е ставаше полуправ ами и искаше да си вади кра4ето навън от коритото  ooooh! Изцопа се на 2 пъти, но като цяло ми се строи много стабилен във водата. Как го е схванал това за 1 ден, не го знам  newsm78 Оня ден пък стана прав от седнало положение 2 пъти и като се усети, 4е не се държи за никъде и цопна по дупе  hahaha И ние сме далеко от прохожданията, ама за нас е разбираемо, нали седнахме на 8,5м. и какъвто ми е кашкавален...  ooooh!  А желание да ходи за ръ4и4ки няма абсолютно никакво  newsm78 Вдига краката да сяда и това си е  Joy
Амбишъс - да ти дам няколко рецепти за 4ушки  Mr. Green Не се майтапя, сериозно имам доста и все страхотни с пе4ени и с пресни също  Hug  И ако може д ами пуснеш на скайпа сайта за сребърната вода, 4е май нея не съм я поръ4вала и да си взема, 4е ми се струва, 4е ако ни лепне тая шарка ще ми е неоходима за рани4ките  Thinking
Магаре - мерси за инфото за сребърната вода, а Деси е много умна щом схваща картинката с наименованието  Hug
Ние се нау4ихме на малко маймунджулъци за 3 дена - как прави ку4енцето, патенцето, как се правят муцки, как се смига, колко голям ще порасне, но имаме всякакъв отказ да казваме 'М' като: мама, му, ме  newsm78 Аз досега не съм го пробвала на такива неща и ми се стори мн. бързо и 4ак ми стана криво, 4е не съм го у4ила досега  Rolling Eyes
Айде, 4е и другата ми манджа сигурно е станала. Днес сготвих света   chef

# 684
Здравейте,
не мога да стигна да пиша. Едвам успявам да ви изчетс и лягам гроги Simple Smile

Много хубави новини, лека бременност момичета Simple Smile

Александра мила, бъди много силна и бъди до мъжа ти. Много неприятна новина, но той трябва да е до баща си. И моят е много зле. беше и в болница и ни казаха да сме готови. Как може да бъдеш готов за такова нещо Sad Дано да е силен и да издържи повече заради нас. Много те прегръщам  Hug
Малинче, честити ходещи крачета напринцесата. И ти се загуби  Hug
Амбишъс, мила видя ли че всичко се нареди. Къде пък се захвана с туршии, толкова ли си нямаш работа Simple Smile На ти сега чушки. Аз много обичам и мога да дойда да ги изям Simple Smile)) Hug
Лиде, не се ядосвай за захранването, виж какви вкуситойки му дават Simple Smile Шапката е много яка, според мен трябва да му оставиш пипона  Heart Eyes
Г-це Кобрети, страхотна е Мимчето, много се забавлявам като чета какви ги върши Simple Smile

ох искам на всички ви да пиш поименно, но трябва да лягам.
Ние сме добре, ходим от известно време, по цял ден под пара в офиса, после в къщи с малкия, а уикендите горе оправяме етажа. Кога ли ще сдам багажа незнам. Още не спи нощем, буди се по 100 пъти и понякога съм като зомби на работа.

Целувки от нас Hug newsm51

# 685
  • София
Добро утро в този дъждовен неделен ден Simple Smile Хайде по кафе за събуждане:

# 686
  • Бургас
То вече за Добър ден дошло време Simple Smile Деси днес се събуди в 7.30  #Crazy не го е правила от както беше на 3 месеца  Rolling Eyes и така хубаво свикнах да спи /спим до късно че чак ми беше криво да стана толкова рано в неделя Mr. Green
И в Бургас е мрачно и прикапва от време на време......няма къде да заведа децата освен в Мола а там в момента еееее пълна лудница- целия град се изсипва в лошо време  ooooh!

Лиде, абе то за "умно" е рано да се каже - Деси свързва, свързва ама к'во свързва - тия дето ги познава - патенцето, кончето и ей такива подобни дето сме ги повтаряли, повтаряли - нали виждаш колко бързо схващат дечицата ....Ето виж и при Макси как се получава.....с малко усилия и става. По някое време обаче и ги забравят ако не се напомня ми се струва на мен  Thinking

Деси на батко си например не може да каже "баТе" а му вика "бабааа /с ударение на второто "а"/  Mr. Green  буквата "т" може да казва, защото "тата" си го казва идеално, нооооо не се сеща как да си изкриви езика за "бате" Simple Smile  и това ще стане рано или късно Simple Smile

Александра, Глупи , каквото и да кажа ще е глупаво, но пожелавам сили и на двете ви  Hug

# 687
Уф егааати отврат времето!  smile3515  Wear Umbrella

Честити първистъпки на Марти и Деско! Simple Smile

Анди пък се справя учудващо добре с имената. На себе си си казва Ани, на съседката казва Тити, на прабаба си Дани казва Дани, на баба си Гергана казва Геги. Grinning Абе скрива ни шапката  Joy И като започне да ходи тук по улицата и да вика с глас ТИТИИИИ, ТИТИИИ, знае къде живее и иде ли не ще да си тръгне. Като я питаме къде ще ходим, тя само Тити вика.  Joy Малеее голям смях сме смеем, че трябва да я вземем Тити в София!  Joy А освен стандартните обръщения мама, тати, баба, деди, от скоро казва и нещо като чичи, но с омекотено 'ч', странно ми е защото ми се струва сложничко за казване. Наистина са адски схватливи вече на тази възраст. Онзи ден не знам дали писах - удари ни в земята с баба й - никога не й бях обяснявала за отваряне и затваряне на прозорец, но нашата седи до него, аз викам отвори прозорчето - нашата отваря, затвори го - нашата затваря.  Shocked Ааа а откъде измисли на бибата да казва бум-бу идея си нямам.  Joy Бум бу, та бум бу. На колата вика буу, балончетата вика бум, ама откъде накъде на бибата бум-бу и то колко й повтярям 'бибааа, бибаааа'!  #Crazy Ходи, че ги разбери.  Joy Абе капии големи са в тази сладка възраст.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Магаре, супер идея ми даваш да взема някакви кърпи специално за Андината игра, че и тя обожава да ги вади, а аз луда ставам  #Crazy Наистина хитро тя вади, аз прибирам после докато не гледа и следващия път предлагам същите!  Joy За книжките, които споменаваш писах и аз онзи ден  Mr. Green Наистина тези с предметите специално са страхотни и аз ги препоръчвам на всички! Ние не сме на такава напреднала фаза като вас баш да показва кое къде е, но я имаме само от около седмица, гледали сме я 3-4 пъти и въпреки това някои неща си ги разпознава.

Глупи, ти съвсем се затри, ама хич не ти е лесно! На мен при мисълта, че след някой друг месец и аз се връщам на работа направо ми се свива сърцето в най0буквалния смисъл! Sad

Шайн, хаха това за стиснатите палци по форумите е абсолютна истина!  Joy Особено в бременните отчетни форуми fingerscrossed са си като  'здравей'  hahaha

Хариелка, къде си пък сега ти?  Thinking

Ние днес си заминаваме и ми е малко гадно.  Confused Свършва казанлъшкият покой!  Crossing Arms Е, майка ми се прибира във вторник, все ще помага, но не е както като сме тук. Свеки нали е хем с по-здрав кръст, хем я вижда рядко и голяма занимавка се занимава с Андреа - рахат!  Whistling Ама свършиии.  Thinking Хубав неделен ден на всички!

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 10:49 от Бърборанка

# 688
  • Ах, морето
Браво и на Марти, че се е престрашил да направи сам първите си стъпки. Докато ги запознаем, сигурно ще припкат вече.  Laughing

# 689
Здравейте, мамчета!

Джема, честити зъбчета! Да растат здравички и белички и все така безпроблемно да излизат. И сега какво стана няма, няма пък 3 наведнъж, пък и четвърто на път. Венци още е само с 2 броя.
Стела, честит рожденник на патерица. Да ти е жив и здрав и много да те слуша!
Лиде, как е Макси. Някакви признаци за варицела?
Ганушка, Янче лееекинко завиждам за спящите деца, съвсем благородно
Трейси, май е страхотен месец за раждане на бебе  Hug
Кобрети, имаш малка разбойнича ти. Не те оставя да скучаеш
Взехме пантофи КиК. Мислех да я държа боса докато съвсем не стане студено, че тя още е зле с ходенето, но като обухме пантофите тя започна да се пуска и да пристъпва. Чудна работа. Може пък и да и е по-удобно така.
За агресията при Венци почти не съм забелязала. Ама тя по принцип си е тоооолкова спокойна натура. Единствено понякога удря брат си, но малко повишавам тон и започва да го гали. Брат й беше точно обратно - той всичко хвърляше, чупеше, блъскаше, а по характер е много неспокоен, вечно в движение. Така че според мен това с чупенето е въпрос на проява на харакера - зависи от това дали детето е по-енергично или по-мудно. Няма връзка с това дали детето е добро или лошо, възпитано или не.

Спирам засега, че Венци се събуди
и продължавам:
Янче от Видин, Венци последните дни спи и не реве пу,пу. Срещата мина и замина. Ела на скайп за снимки.
Амбишъс, ам верно ли  Joy
Веси, Фликс, честити първи стъпки на мъниците
ГлупиHug

Цял ден пиша, ама написах Simple Smile

Лека на всички!

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 21:18 от reni_vm

Общи условия

Активация на акаунт