Отговори
# 105
  • Русе
dilyana_M , проверявайте си за резултатите на ХЕР,защото моите ги бяха затрили в София и се наложи да изпращам други блокчета. Останалото Хули ти е обяснила! Peace
[/size]
Резултатите се забавиха толкова, защото в СБАЛО-София старшата лаборантка е в отпуск от юли до края на септември, и след чудене какво да правим си взехме блокчето и го донесохме в Русе да го изследват тук; вчера ни дадоха резултат за естроген силно полож., прогестерон умерено полож. и ХЕР2-негативен. Но ние настояхме да го изпратят до Плевен, защото метода на изследване в Русе е много стар и сега ще чакаме още 10 дни. Но се безпокоя, че минаха два месеца и майка прави само ЛТ, а не сме ходили въбще при химиотерапевт.

# 106
  • В царството на игрите:)
Наде, вярно е, че това е основната схема, НО...Аз нямам засегнати лимфи, хера ми е положителен и имах химиотерапия и още как...3 ФЕК и 3 Таксотер. И НЯМАХ лъчетерапия. Когато лимфите били чисти и операцията е мастектомия нямало ЛТ. Сега /след химията/ съм на херцептин.
Така, че моят съвет към Диляна е да се посъветват наистина с химиотерапевт, въпреки, че нямат резултат от ХЕР изследването.

# 107
  • Варна
Миленка,

това е схемата, която на мен ми разясняваха в хода на лечението. И твоето лечение се придържа в общ план към тази схема.
При мен резултатите са:
1. има метастазирали ЛВ -> ХТ+ЛТ
2. положителни рецептори -> има хормонотерапия /хапчета
3. положителен ХЕР /потвърден от КИШ тест/ -> има Херцептин

Минах 4 ФЕК, предстои 4-ти Таксол, ЛТ, херцептин и хормони.
Относно т.1 имаше противоречия наистина /ХТ+ЛТ/, ама лекарите прецениха, че трябва да се подсигурим на 200 % /Да ми е яко д*то  Embarassed/

# 108
  • В царството на игрите:)
[quote author=nanastef link=topic=520320.msg16196330#msg16196330 date=1283515081
Минах 4 ФЕК, предстои 4-ти Таксол, ЛТ, херцептин и хормони.
Относно т.1 имаше противоречия наистина /ХТ+ЛТ/, ама лекарите прецениха, че трябва да се подсигурим на 200 % /Да ми е яко д*то  Embarassed/
[/quote]

Общо взето и на мен това ми обясняваха. Че нищо няма да ми спестят!

# 109
Само да вметна (поне на мен така ми обясниха тукашните онколози),
че при

1. няма метастази в ЛВ, но възраст ПОД 40 г - за сигурност - прави се ХТ.

# 110
  • София
Точно така  Peace

# 111
Амазонка, за твое успокоение си направи ехография. А мета в черен дроб не болят - откриват се с образна диагностика. Що се отнася до това с какво ме лекуват - ами аз искам да знам, пише го в досието: какво лекарство, колко мг. Напоследък ми прави впечатление, че в ИСУЛ има зофран против повръщане. Веднъж моя приятелка ме попита какво да вземе против повръщане при ХТ на свекърва й. Аз й казах Зофран, но не знаех колко мг и й казах да пита сестрите. Те й отговорили: ами няма защо да го купувате - ние ще й сложим, тя остана с впечатление, че ако не беше питала, щяха да й го спестят, както при първата ХТ. Така че понякога за съжаление и се злоупотребява. Затова аз искам да знам, питам, досаждам, понякога вбесявам персонала с въпросите си, но това си е моя живот и искам да съм наясно.
Защо не мога да видя снимките от Сандански?
Нана, веднага ще пробвам c меда. Мазето ми е пълно с буркани мед - имаме 30 кошера. Благодаря ти!  bouquet

# 112
Привет момичета!
Както сте видели редовно ви чета, но за съжаление не ми остава много време за писане. Днес през деня така и не можах да ви дочета и сега наваксвам. Да докладвам набързо за мен - добре съм, ходя на работа, разхождам си кучето и общо взето с това се изчерпва ежедневието ми.  Скука ви казвам. Нищо интересно, нищо ново при мен. newsm78
На вас пожелавам повече положителни емоции и ви целувам!  love001

# 113
  • у нас - на брега на морето
Нанастеф, имам чувството, че не става дума за едни и същи лекари. newsm78 Кажи рецептата, как постигна благоволението им? Може би са решили, че не си струва да залагат на "дърта кобила". Да, но аз имам да отглеждам малко дете, но кой му пука от това!
nadia_0606 , нали това ти обяснявам, че при нас не се дават досиетата на пациентите, а рецепционистката ходи и ги носи по кабинетите. Дори като си направиш контролни изследвания на кръвта, не ти ги дават, нито от регистратура дават информация, а трябва специално да отидеш при хирурга /когато успееш да се добереш / и там ти казват резултатите.
Да се отчета за ТЕЛК-а: 80% за 2 години с право на работа. Сега трябва да събирам документи за пенсионното.
Сонче, спомняш ли си кои 3 години посочи преди 94 година, които са с най-благоприятен коефициент за нашата професия?
Нас-Нина, благодаря за поздравите и всичко добро и на теб!
Поздрави на всички! Hug

# 114
Защо не мога да видя снимките от Сандански?
Тук са снимките във Фейсбук, качила съм още : http://www.facebook.com/profile.php?id=1841302092 Но ако не се отваря търсете моя профил Соня Димитрова, защото понякога се отваря съвсем друго...
Сонче, спомняш ли си кои 3 години посочи преди 94 година, които са с най-благоприятен коефициент за нашата професия?
Йовче, не съм посочвала години,те - в НОИ каквото са преценили, това! Казаха да събера всичко и те щели да изберат най-изгодното за мен!  newsm78 Но 80% и то за две години направо си е джакпот!

Поздрави и от мен!

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 15:59 от Soniad

# 115
  • Варна
Нанастеф, имам чувството, че не става дума за едни и същи лекари. newsm78 Кажи рецептата, как постигна благоволението им? Може би са решили, че не си струва да залагат на "дърта кобила". Да, но аз имам да отглеждам малко дете, но кой му пука от това!

Амазонка , мила моя Амазонка,
незнам как успях да вляза под кожата им Sunglasses,
но знай, че възрастта ти въобще не е еквивалентна с "дърта кобила", още повече персоната ти. Разсмя ме  Joy
Те са наистина Много Заети и ако се уцели подходящ момент ... Мисля, че аз понякога го нацелвам. Смеят ми се, защото чета много простотии и после им ги ръся наред, но и ме оставят да давам разяснения на другите пациентки - кое как става във Варна - относно бюрократичните проблеми - сцинтиграфи, перуки и др. Все пак не всеки чете този форум  newsm78 и може да получи он-лайн помощ 24 часа в денонощието.
  bouquet за вас, момичета
Незнам как ще е по-нататък - все пак само от 6 месеца съм в ръцете им  baby_neutral
Но ... имай впредвид, че аз много питам, ама много  Blush
Освен това се опитвам да им обясня, че аз Не съм Болна и не се чувствам такава и по този въпрос са 100% съгласни с мен.

# 116

Ето за тези, които не са успели да ни видят  Heart Eyes! Сисссс, нали нямаш нищо против  Hug!?!

# 117
  • Варна
Супер сте !
  bouquet

# 118
Здравейте!!Всички!!
Нанастеф  newsm78 newsm78вероатно се държиш спокойно и логично ,като с равни ,но и уважително....Това е като "сезам отрови се".
Амазонка гарнитурата от емоции дразни .
Там мисля ,че е разковничето.
Едва ли са безразлични към съдбата ти , по скоро пускат бариера пред емоционална лавина.
 PraynigМоля да ме извините ,че се намесвам в диалога ви.но след като не е на "лични",дори и да е профанско реших да си го позволя.......

Нанстеф след като си "информатор по техническата част "- имаш ли идея как се стига до ПЕТ скенера?
ПП от десетина дни усещам нещо като втрисане ,все едно вълна пробягва по тялото ми.Нямам температура.
 newsm78Чудя се дали е от хормоналните таблети или правя
рецидив?!?!
Имате ли идея?
Предварително благодаря![/size][/color]

# 119
  • София
Ей !!! Много сте писали....изпускам.Втората хистология ми я прави Терзиев в Исул.Операцията ми ще е след 6.10 да се очистя след  третото вливане и тогава ще изпратя трета хистология в Англия.Пък ще видим

Общи условия

Активация на акаунт