Отговори
# 480
Альоуууууу,дветИ Ивропейки,ща така му захапахтИ ...гофретката на онуй дИбелото белгийче,а... Mr. Green Пък и кравите им шарени на тез хора,малииии... Mr. Green Що не я издоихте,може дапусне капучино...Не кУтУ наште прости крави,дет само мляко пускат,пък и то бъкано със соя... hahaha hahaha
Майтапа си е майтап,ама много сте готини! Peace

# 481
  • София
И къде видя противоречие?

# 482
  • София
Не, не ми е ясно.

# 483
Лорънс,
Но доколкото знам си около 40 год.Така ,че за промени от ЕГН-то ти е рано.

[/color][/b]
Даная, случайно да си чувала, че лечението ни оказва влияние преди всичко на костната система?
Независимо от възрастта !
Thinking Thinking Naughty newsm78 Laughing Joy Joy
А това, за дегенеративните изменения в костната система - ами одъртяваш скъпа, колкото и да не ти се иска  Joy Joy Joy

#Crazy newsm78 Laughing Laughing Joy Joy
А сега!!

# 484
  • В царството на игрите:)
Альоуууууу,дветИ Ивропейки,ща така му захапахтИ ...гофретката на онуй дИбелото белгийче,а... Mr. Green Пък и кравите им шарени на тез хора,малииии... Mr. Green Що не я издоихте,може дапусне капучино...Не кУтУ наште прости крави,дет само мляко пускат,пък и то бъкано със соя... hahaha hahaha
Майтапа си е майтап,ама много сте готини! Peace

smile3532 newsm62 smile3532 newsm62

Скъпааа, много ме разсмя...както винаги, де Hug

# 485
  • София
Трябва изглежда да обяснявам, че дегенеративни /възрастови/ изменения в костите може да започнат и преди 40 годишна възраст?
И, че в нашия случай ненапразно се проследяват костните изменения на 1 година, защото рака на гърдата дава мети в костната система? И, че на 6 месеца трябва да се проследяват и коремните органи ?
Все неща, които тъпчем в тая тема вече 3-4 години !
Но аз не разбирам май, щото видите ли, имам мети в мозъка  Mr. Green
Или, че някой не чете написаното от нас  ?

# 486
Трябва изглежда да обяснявам, че дегенеративни /възрастови/ изменения в костите може да започнат и преди 40 годишна възраст?
И, че в нашия случай ненапразно се проследяват костните изменения на 1 година, защото рака на гърдата дава мети в костната система? И, че на 6 месеца трябва да се проследяват и коремните органи ?
Все неща, които тъпчем в тая тема вече 3-4 години !
Но аз не разбирам май, щото видите ли, имам мети в мозъка  Mr. Green
Или, че някой не чете написаното от нас  ?
Е т,ва  правя - чета написаното от теб и Апострофа ти към моя пост.
Точно така написах на Лорънс ,Че промените не могат да се обяснят само с ЕГН-то?!?!ОК!??
По - простично не мога да го кажа.....Сори .

# 487
  • у нас - на брега на морето
Брюкселките, много сте хубави! Еми, поздравления за добрите резултати!  bouquet
Днес ходих да се запиша за ПЕТ скенера. Може да се каже, че имах късмет и ме записаха за 3.11., тъй като датите 3,4 и 5 е нямало да получават изотоп, но днес им се обадили, че ще изпратят. Иначе са записвали за след средата на ноември.
Не така, обаче гладко са работите с болничния ми. Тъй като за 2 поредни години съм ползвала повече от 360 дни, сега и за 1 ден, трябва да имам решение на ТЕЛК за това. И това ще е и през цялата 2011год. Днес имах доста разправии, докато се реши, че ще чакам писмо и да се явя на ТЕЛК. Шефката на ТЕЛК-а каза да съм си вземела отпуск и да си лекувам синузита. Че аз така, ако си вземам  неплатен отпуск всеки път, то къде ще му излезе края, защото в учебно време не ни се полага платен отпуск, освен през ваканциите.

# 488
  • София
Имаш право на болнични извън основната ти диагноза ?
Не зная колко дни в годината.

# 489
Благодаря, Хули! Дали има някакви други ограничения?!

# 490
  • Варна
Аз докат' съм спала тука сте се смяли ...  Simple Smile

Амазонка ,

Неприятничко е това, че нямате право на платен отпуск през учебната година  Sad. Даже нелогично ми се вижда.
В най-общ план и в други случаи:
Ако лице има минат ТЕЛК за намаляване на  работоспособността, има право и на още минимум 6 дни платен годишен отпуск.
За болничните орязоха обезщетението за първите 3 дни на 70 %.
Всичко е въпрос на сметки и личен интерес ...
 Mr. Green
КТ:
Чл. 319. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., доп. - ДВ, бр. 108 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 01.07.2009 г.) Работниците и служителите с трайно намалена работоспособност 50 и над 50 на сто имат право на основен платен годишен отпуск в размер не по-малко от 26 работни дни.
Всъщност някои категории работници имат по право около 45 дни платен годишен отпуск, а също и удължен или допълнителен отпуск, но незнам дали спадаш към тях. / чл. 155-171а от КТ/

Още една редакцийка  - Амазонска, имаш ли почивка между антибиотика за синузита и пет-скенера. Няма ли да даде отражение ?!?

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 13:21 от nanastef

# 491
Аз докат' съм спала тука сте се смяли ...  Simple Smile

Нанастеф ,не тъгувай .
Този смях по нищо не прилича на ободряващото и весело настроение ,което твоите постове винати ми съсдават.
Завиждам ти за чувството  за хумор , завладяващо е:) Laughing

ППСкенера и Антибиотичното лечение ?!?! newsm78
Мисля ,че няма причина да са несъвместиви.даже след скенера може да се оцени и ефекта от лечението.
След като ПЕТ с-ра "хваща" микро метастазите Би трябвало и възпалителен инфилтрат да локализира или поне да установи ,че вече е с оздравяващ синузит Praynig Praynigbouquet Hug Hug

# 492
  • Варна
Ами именно - ще "локализира съществуващ възпалителен инфилтрат", който ще попречи на "хващането на микро метастазите", за които се молим да НЕ съществуват ВЪОБЩЕ.
На мен ми отказаха ПЕТ скенер до 30 дни след операцията, защото около оперираното място ще се виждат изменения резултат на зараствания и съпътстващи възпаления. Освен това - до 30 дни от ХТ и до 3 мес след ЛТ. Не съм пила антибиотици, но си спомням, че много обстойно ме питаха какви лекарства пия, дали не съм боледувала последния месец и др подобни.

# 493
nanastef, Ако лечението с антибиотик приключи с 10 дена, ще имам 1 седмица до скенера, но ако в понеделник ми ги продължат, не зная  newsm78. Сега се върнах от спешния, където ходих за инжекцията. Докторката ми каза,че можело да е стеатоза от многото лекарства, с които ни лекуват. По принцип казва, че по-често метите са в мозъка и костите. Имала колежка, която е оперирана преди 8 год. и сега и открили мети. Ако било в черния дроб, щяла съм да пожълтея.
Това за 30-те дни между химио и лъче е така, защото на мен миналата година ми казаха така и аз помолих д-р Ана Видова да ме запише за след 30 дни на лъче и така успях да мина скенер.Иначе записват след 21 дни. О–оо, извинявай, аз забравих, че ти вече започна лъче и наистина ще чакаш 3 месеца. newsm78
Хубав ден ви желая, момичета! newsm03

# 494
Ами именно - ще "локализира съществуващ възпалителен инфилтрат", който ще попречи на "хващането на микро метастазите", за които се молим да НЕ съществуват ВЪОБЩЕ.
На мен ми отказаха ПЕТ скенер до 30 дни след операцията, защото около оперираното място ще се виждат изменения резултат на зараствания и съпътстващи възпаления. Освен това - до 30 дни от ХТ и до 3 мес след ЛТ. Не съм пила антибиотици, но си спомням, че много обстойно ме питаха какви лекарства пия, дали не съм боледувала последния месец и др подобни.

Нанастеф,интересно.
Не знаех,че събират толкова подробна информация
Но четох разчитане от ПЕТ скенера- лично за мен беше убедитело- открива клетки с повишен глюкозен метаболизъм ,но дали и възпалителните инфилтрати не могат да дадат фалшиво положителен резултат?!?!

Общи условия

Активация на акаунт